...מאוחר למה ../images/Emo35.gif
תחושה היא הרי משהו סובייקטיבי ועל כן קשה לי לתת מענה כזה או אחר לתחושותיך. מבחינת כמות מועדוני התאחדות, ספרתי (לחומרה) 12 מועדונים בים תיכון ואילת. אני אמנם לא יודע נתונים "יבשים" של מספר הסמכות כולל שמוציאה ההתאחדות בשנה מול שאר הארגונים הפעילים בארץ, אבל זהו נתון שבהחלט ניתן לבודקו, אני מנחש שהמספרים יהיו גבוהים בהרבה לעומת ההערכה שתיתן, אבל אולי אני טועה. אתה יודע, קרפיון ידידי, שהקורא עלול לטעות בחשבו ש"ההתאחדות" היא מינימום איזושהי מפלגה עם מנגנון משומן ומסואב, מאות עסקנים ומשרדים בכל עיר וישוב... כולה שלושה אנשים מקבלי שכר ועוד קבוצה של חברי הנהלה... זה הכל. בפועל, בפעילות היומיומית אלו שלושת בעלי התפקידים שמושכים בנטל העשיה. בכלל, קצת בלבלת אותי עם "הכיוון הנכון" על פי תפיסתך. רגע אחד "הם לא בכיוון" ורגע אחר הם כן עם DAN ומדריכי האתרים... תחליט. ההתאחדות זה אתה, אני וכל שאר הצוללים שהוסמכו דרכה ואפילו אלה שלא. לכן אני חושב שכל חבר בהתאחדות חייב לבצע בדיקה, כפי יכולתו, כדי לבחור במועמדים שנראים לו כתואמים ביותר את צפיותיו מהארגון הזה. זה בוודאי הרבה יותר יעיל מלשבת לאחר מכן על שובר הגלים, לקונן ולהטיח זפת ב"התאחדות" ובחוסר המעש שלה... והנה קרפיון, גם אתה לוקה בחוסר מידע באשר לפעילויות ההתאחדות בנושאים ירוקים קשורי ים כדבריך: בקיץ האחרון קיימה ההתאחדות במועדון ול טל אירוע דו-יומי שבו הומחש הנזק שתוכנית המרינה בחיפה עלולה לגרום לסובב הימי וזו רק דוגמא אחת לפעילות מסוג זה. אינני יודע באיזה ארגון הוסמכת קרפיון, אבל אני משוכנע שהארגון "שלך", באם הוא אינו ההתאחדות, לא עשה למענך יותר. אני גם סבור שההתאחדות אינה נופלת מהארגונים הגדולים שהזכרת, מבחינה מקצועית היא אולי אפילו עולה עליהם. הנה סיפור עבורך שלקוח שביקורי האחרון באילת: נכנסתי עם אחד מאנשי ההתאחדות למועדון צלילה המשתייך לארגון צלילה גדול ומכובד. מייד הקיפוהו מספר מדריכים מהמועדון המקומי ושאלו שאלות מקצועיות עליהן לא הצליחו לקבל תשובה ברורה ממי שאמור לתת זאת בכתב או בע"פ בתוך אירגונם. עבורי היתה זו דוגמא נפלאה לעומק הידע של ההתאחדות אל מול הרדידות שאותו ארגון צלילה זר ומהולל ייצג באותה סיטואציה אקראית. אני משוכנע שלאותו ארגון יש היכן שהוא בעולם את הידע הדרוש, אבל עובדה שלא בארץ ומסתבר גם שלא בשפת הקודש... אכן, כפי שכתבת, כדי לממש את הפוטנציאל המקצועי הגלום בהתאחדות צריכה להיות הנהלה טובה ויעילה, חפה מפוליטיקות דסטרוקטיביות ואם ניתן, ללא חוליי העבר... אבל ברור הוא שאם אתה ויתר הקוראים כאן שכן יבחרו, לא יעשו שיעורי בית ויבדקו את מועמדיהם, הרי שאנו נעמוד בסופו של דבר בפני טיעונים דומים ואולי מוצדקים כבר אחרי הבחירות. אז כדאי להכין שיעורי בית קרפיון, כדי שלא יהיה מאוחר...!