בחירות להתאחדות

אינדיגו

New member
בחירות להתאחדות

האם ניתן לדון כאן על המועמדים השונים ללא שזה יפתח תיבות פנדורה והשמצות מיותרות? יש איזו שהיא דרך לקבל מידע קצת יותר מזה שסופק על המועמדים בירחון האחרון שהתקבל אצל חברי ההתאחדות? לי רובם ככולם לא מוכרים , והייתי רוצה לבחור באנשים שיש לגביהם ולגבי עשייתם (או כוונותיהם) מידע חיובי ובדוק.

הנבחרים

לדעתי בכלל לא אמרו דבר וחצי דבר מה יש להם להציע לנו. לדוגמה? הייתי מאד שמח לדעת מה כל אחד אחד חושב שיוכל לעזור לנו הצוללים, איזה פרויקט כזה או אחר הוא חושב ליזום ולבצע, מה בכלל הוא חושב על ההתאחדות ופועליה. חומר למחשבה מבחן התוצאה ... קיסר הדור

שי רוט

New member
מי שמצביע משפיע

בנאלי אבל נכון , לא חוכמה להעביר ביקורת כל השנה ושיש הזדמנות להימנע מעמדה או מהצבעה . שי

ניב ד

New member
בוא נגדיר את זה ככה וזו לא השמצה

בחירות להתאחדות מאד דומות לבחירות לכנסת או למיס יוניברס. כל המועמדים נפלאים, רוצים להקדיש את עצמם לשלום עולמי לשמירת הטבע, לפיתוח ענף הצלילה וכן הלאה. לאחר מכן כשהם נבחרים מתחיל הבלאגן - כמעט לכל אחד אינטרסים משלו, נקמות משלו וכן הלאה. לצערי, שני האנשים היחידים מביני הענין שאני מכיר והיו קשורים להתאחדות הם בני מסנובה שהיה חבר הנהלה, ולירון תירוש שהוא העורך של העיתון ועושה עוד כל מיני דברים אחרים - אבל הוא אדם מקצועי שעובד בתשלום ולא איזה חבר/מנהל נבחר. זו רק חצי תשובה. העצה שלי היא פשוט לבחור אנשים שלא היו מעולם בהתאחדות קודם לכן ולנסות למזער את הנזקים שעלולים לגרום הדינוזאורים של העבר שחלקם כמעט בטוח יבחר שוב. עם כל הבוז שאני רוכש להתאחדות כן צריכים לזכור דבר אחד: עדיין ההתאחדות היא אחד הגופים היחידים בענף הצלילה בארץ שבכל זאת עושה למען הצוללים - מארגן אירועים (למשל תחרויות גביע המצולות והפעילויות במשך חופשת סוכות), דואג לחומר מקצועי בעברית (לא כל הארגונים עושים את זה), נותן הנחות באמצעות ישראכרט וכן הלאה. עדיין זה אחוז מזערי ממה שהם היו יכולים לעשות.

חי בר

New member
לדעתי, כדאי להצביע אך ורק

לחברה צעירים ושלא מתפרנסים מצלילה. שיהיו רחוקים כמה שיותר שנות אור מהדינוזאורים שחושבים שהם יודעים מה טוב בשבילנו. הם אולי באמת עיצבו את ענף הצלילה ורקחו בכוונה או שלא בכוונה את המצב הקיים כיום. גם הייתי מצביע לכמה שיותר נשים. חבל שיש שם ייצוג כל כך מועט שלהן. חבל שהטופס מטעה, בכוונה או שלא בכוונה (אני מקווה שלא בכוונה אבל לך תדע). אני בהתחלה הבנתי שצריכים לבחור ששה מתוך מתפרנסי הצלילה ושבעה שלא מתפרנסים ממנה. לא מצויין בשום מקום בצורה מפורשת שזה לא המצב. גם לא מצויין במפורש אם יש מינימום אנשים לבחירה. מה קורה אם אבחר רק בשני אנשים? הטופס נפסל? קביל? מתי הבחירות בכלל?

RUFF

New member
בוא נרים יחד את הכפפה ../images/Emo45.gif

אני לא חולק על מה שאמרת אבל אין ספק שלהתאחדות יש פוטנציאל. אם נצליח להפוך אותה חזרה לגוף שאכן מייצג את האינטרסים של הצוללים (ולא בהכרח חייב להיות ניגוד אינטרסים בין הצוללים למועדונים) הרי שכולנו נרויח. אני מצטרף לקריאה להגיע בהמונינו לאסיפה הבאה ולנסות ולהשפיע ואף להכניס נציגים מטעמנו, אין מה להפסיד, מקסימום תרויחו עוד מפגש פורום. ההתאחדות במוות קליני כבר די הרבה זמן. הם אולי מיצגים ארגון צלילה אחד מרבים, אבל לא נראה שהם עושים משהוא חוץ מזה, לשום כיוון. בכל זאת מדובר בגוף קיים, עם משרדים, הכנסה, ארכיונים רלוונטים והיסטוריה של מעמד בענף ואולי אפילו מעמד חוקי (שיורי) כלשהוא. לתוך גוף כזה אפשר לצקת תוכן חדש. מהדיונים פה, בעיקר מענין ממשק הצוללים, היה נראה שהקהילה מחפשת מסגרת בעולם הממשי להשפיע ממנו על תחום (ולא "ענף") הצלילה בארץ. אם הגוף מספיק מת, יהיה אפשר לבצע השתלטות ידידותית, בדרך שתועיל לכולם. מישהו יכול לספר על המועמדים? תודה.

ברשותך RUFF, חכה רגע עם הכפפה

בוא קודם נתקן את קביעתך השגויה, ציטוט: "ההתאחדות במוות קליני כבר די הרבה זמן. הם אולי מיצגים ארגון צלילה אחד מרבים, אבל לא נראה שהם עושים משהוא חוץ מזה, לשום כיוון." סוף ציטוט. ובכן, אינני יודע היכן היית במהלך הקיץ האחרון, אך בהנחה שכבר היית צולל פעיל בתקופה הזו, דע לך שההתאחדות ארגנה לא פחות משישה אירועים עבור הצוללים ובני משפחותיהם וזאת בין החודשים יולי ואוקטובר. במהלך האירועים הללו, חולקו לצוללים שהשתתפו פרסים "לא נחשבים" כמו תעודות ביטוח צלילה ועד לפריטי ציוד כמו מערכות נשימה, פנסים ומאזנים, כאשר באירוע הסיום, באילת, חולקו פרסי חופשות צלילה בזנזיבר. האם איזשהו אירגון צלילה אחר בארץ עשה למען הצוללים "שלו" יותר? האם טרחת לבדוק ולהשוות את הפרסומים המקצועיים ועזרי ההדרכה שהוציאה ההתאחדות רק בשנה האחרונה ולהשוותם למצוי אצל הארגונים האחרים? אני מנחש שלא בדקת... ועוד משהו, ההתאחדות מייצגת 2 ארגוני צלילה בינלאומיים ולא אחד. אני תומך לחלוטין בקריאה "להצביע ולהשפיע", להכניס לרשימה את כל הבנות שהציגו מועמדות ולבדוק היטב (עד כמה שניתן) מיהם המועעמדים האחרים אותם בוחרים. הלוואי שתיבחר הנהלה ראויה כי הפוטנציאל של ההתאחדות גדול. גדול מאוד!

הקרפיון

New member
האמת היא שזה מאוחר מדי לזה

אי אפשר יותר להכניס מועמדים לרשימה. נפתלי, ני מבין את הטענה שלך, אבל יש תחושה שההתאחדות מתמוססת בשנים האחרונות. אין כמעט מועדונים שעובדים איתם, הם לא נראים ולא נשמעים, חוץ מאשר בכמה אירועים לא הצליחו להשאיר רושם עמוק מדי. יש תחושה חזקה, לפחות אצלי, שההתאחדות לא ממש ממצא את הפוטנציאל שלה. הדבר הנכון (לדעתי) היה לנסות ולמשוך אותה לכיוון הצוללנים, כי נראה שמול ההתאחדויות הגדולות היא לא מסוגלת להתמודד. וזה לא שההתאחדות לא התחילה בכיוון, אבל היא רחוקה מלהיות שם. המעורבות עם DAN היא דוגמה בכיוון, וכן הוצאה של מדריכי אתרים וההפנינגים. אבל היה יכול להיות יותר: למשל, ההתאחדות יכלה להיות גוף שייצג את הצוללנים מול רשות הצלילה ומול בג"צ, יכלה להיות גוף פעיל בנושאים ירוקים קשורי ים (כולל מבצעי נקיון וחינוך), נושאי בטיחות ועוד ועוד. והיא לא עושה את זה, ואני לא רואה שהיא תצליח גם אחרי הבחירות הנ"ל. תסתכל על הטופס. הוא בנוי כך שכמות גדולה של מתפרנסים מצלילה יבחרו, בניגוד לתקנה שעברה ושמאפשרת פחות נציגים כאילו. האמת היא שהתופס הזה ראוי לפסילה. הנה ניתוח שלו: מאחר ואין כמעט מידע על המועמדים, הבחירה מתפלגת פחות או יותר אחיד. מאחר ויש יותר מועמדים שאינם מתפרנסים מצלילה, סביר שכל אחד יקבל חלק קטן יותר של קולות מתוך כל המצביעים בקטגוריה, יחסית למתפרנסים מצלילה. כמו שהתופס אינו ברור, והוא בעצם קורא ל7 קולות פה ו6 פה, סה"כ מספר ההצבעות בכל חלק יהיה דומה. מסקנה: בהנהלה הקרובה שוב יהיו כמעט חצי חברי ועד המתפרנסים מצלילה. (חושבים ששווה לפנות וועדה המפקחת על ההתאחדות או למפקח על האמותות ולדרוש את החלפת התופס?)

...מאוחר למה ../images/Emo35.gif

תחושה היא הרי משהו סובייקטיבי ועל כן קשה לי לתת מענה כזה או אחר לתחושותיך. מבחינת כמות מועדוני התאחדות, ספרתי (לחומרה) 12 מועדונים בים תיכון ואילת. אני אמנם לא יודע נתונים "יבשים" של מספר הסמכות כולל שמוציאה ההתאחדות בשנה מול שאר הארגונים הפעילים בארץ, אבל זהו נתון שבהחלט ניתן לבודקו, אני מנחש שהמספרים יהיו גבוהים בהרבה לעומת ההערכה שתיתן, אבל אולי אני טועה. אתה יודע, קרפיון ידידי, שהקורא עלול לטעות בחשבו ש"ההתאחדות" היא מינימום איזושהי מפלגה עם מנגנון משומן ומסואב, מאות עסקנים ומשרדים בכל עיר וישוב... כולה שלושה אנשים מקבלי שכר ועוד קבוצה של חברי הנהלה... זה הכל. בפועל, בפעילות היומיומית אלו שלושת בעלי התפקידים שמושכים בנטל העשיה. בכלל, קצת בלבלת אותי עם "הכיוון הנכון" על פי תפיסתך. רגע אחד "הם לא בכיוון" ורגע אחר הם כן עם DAN ומדריכי האתרים... תחליט. ההתאחדות זה אתה, אני וכל שאר הצוללים שהוסמכו דרכה ואפילו אלה שלא. לכן אני חושב שכל חבר בהתאחדות חייב לבצע בדיקה, כפי יכולתו, כדי לבחור במועמדים שנראים לו כתואמים ביותר את צפיותיו מהארגון הזה. זה בוודאי הרבה יותר יעיל מלשבת לאחר מכן על שובר הגלים, לקונן ולהטיח זפת ב"התאחדות" ובחוסר המעש שלה... והנה קרפיון, גם אתה לוקה בחוסר מידע באשר לפעילויות ההתאחדות בנושאים ירוקים קשורי ים כדבריך: בקיץ האחרון קיימה ההתאחדות במועדון ול טל אירוע דו-יומי שבו הומחש הנזק שתוכנית המרינה בחיפה עלולה לגרום לסובב הימי וזו רק דוגמא אחת לפעילות מסוג זה. אינני יודע באיזה ארגון הוסמכת קרפיון, אבל אני משוכנע שהארגון "שלך", באם הוא אינו ההתאחדות, לא עשה למענך יותר. אני גם סבור שההתאחדות אינה נופלת מהארגונים הגדולים שהזכרת, מבחינה מקצועית היא אולי אפילו עולה עליהם. הנה סיפור עבורך שלקוח שביקורי האחרון באילת: נכנסתי עם אחד מאנשי ההתאחדות למועדון צלילה המשתייך לארגון צלילה גדול ומכובד. מייד הקיפוהו מספר מדריכים מהמועדון המקומי ושאלו שאלות מקצועיות עליהן לא הצליחו לקבל תשובה ברורה ממי שאמור לתת זאת בכתב או בע"פ בתוך אירגונם. עבורי היתה זו דוגמא נפלאה לעומק הידע של ההתאחדות אל מול הרדידות שאותו ארגון צלילה זר ומהולל ייצג באותה סיטואציה אקראית. אני משוכנע שלאותו ארגון יש היכן שהוא בעולם את הידע הדרוש, אבל עובדה שלא בארץ ומסתבר גם שלא בשפת הקודש... אכן, כפי שכתבת, כדי לממש את הפוטנציאל המקצועי הגלום בהתאחדות צריכה להיות הנהלה טובה ויעילה, חפה מפוליטיקות דסטרוקטיביות ואם ניתן, ללא חוליי העבר... אבל ברור הוא שאם אתה ויתר הקוראים כאן שכן יבחרו, לא יעשו שיעורי בית ויבדקו את מועמדיהם, הרי שאנו נעמוד בסופו של דבר בפני טיעונים דומים ואולי מוצדקים כבר אחרי הבחירות. אז כדאי להכין שיעורי בית קרפיון, כדי שלא יהיה מאוחר...!

אינדיגו

New member
נפתלי אתה צודק , שאלה לי אליך

כיצד נעשה שיעורי בית , אנו שרוצים לבחור את הכי טובים? הרי אני לא מכיר אישית את המועמדים. אני בעד נשים בקבוצה אבל נגד הכנסה גורפת שלהן רק בגלל שהמאזן שלהן חטוב יותר - אני רוצה דוגמאות לעשייה או לכוונות עשייה. אתן דוגמא , אני הכנסתי את סני סנילביץ ללא ידיעה שהוא מתפרנס בתחום. רק מתוך מה שכתב בתקציר הקטן בעיתון (ד"א גרזנית , מחקתי אותו אחרי שראיתי את התגובות הקשורות במדוזה). האם אפשרי לא לבחור בכלל מועמדים מתפרנסים להנהלה? אם כן , ניתן להציע כי חברי הפורום יכניסו שמות של אלו שאינם מתפרנסים בלבד לרשימתם. כל קול משפיע בסופו של עניין. גם אני חושב שההתאחדות היא שווה , לא נס לחה ואם התיישנה / הסתאבה / התקלקלה אזי רק בהזדמנות מעין זו (בחירות) ניתן לתקן ולשפר את פניה. קרפיון , אמרת דברים של טעם לגבי אפשרות לפיתוח הדיון במישור העקרוני כאן בפורום.

נו, תגיד שת´רוצה להעתיק ת´שעורים

ונסגור עניין
וברצינות, גם אני לא מכיר את רובם המוחלט של המועמדים. אני למשל מתכוון לשאול אנשים שאני סומך על חוות דעתם וכן מכירים את המועמדים. לגבי הנשים בחבורה, חוץ מתוכנית קצרצרה שעשיתי בזמנו עם אפרת (רייטן) אני לא מכיר אף אחת מהמועמדות ובודאי שאנני יודע איך מונח עליהן המאזן... השיקול שלי במקרה הזה, הוא פשוט לחלוטין: אני רואה בנשים גורם ממתן בסביבה גברית שיכולה (למשל) לגרור דיון עניני להתלהטות חסרת מעצורים. זה הכל. חוצמזה, כמות הצוללות בארץ אינה מבוטלת וחשוב מאוד שתהיינה נציגות בהנהלה. חבל שאין עוד מועמדות.

אינדיגו

New member
לי אין חברים שצוללים , זו בעיה

גדולה שלי גם בצלילות לא מעט , לחפש כל פעם בן זוג חדש. ומכאן , אין לי חברים שיודעים משהו על המועמדים. אבל בסדר , ראיתי את המחברת שלך העתקתי וחסר שנקבל פחות מ - 96 במבחן...
לעניין העדפה מתקנת לנשים רק מעצם היותן...מעניין מה תאמרנה על כך הפמיניסטיות שבחבורה

אני מבטיח לתת לך להעתיק

בהפסקה, (אפילו על הכדורסל אני אוותר) לפני שיתחיל השיעור... אופססס הבחירות! מבטיח.
לגבי חברים צוללים, נו, זה מה-זה-פשוט: קודם כל אתה תמיד יכול להצטרף לצלילות מודרכות שנעשות במועדונים, תהיה בטוח שתמיד תמצא שם צוללים נוספים שלא מגיעים עם איש והם יצוותו אליך. חוצמזה, באילת יש כמעט תמיד נוכחות של חברי הפורום ואני מניח שכאשר יגיעו ימים טובים לצלילות ים-תיכון, תחזורנה ההתארגנויות של חברי הפורום לצלילות מאורגנות מכאן.

Sushi

New member
נפתלי, הערת אגב

נכון שאתה לא שייך להתאחדות או מייצג אותה באיזשהו אופן, אך אתה זה שטוען לחוסר ידיעה מצד הקרפיון ואחרים, ומבקש הכנת "שיעורי בית" על ידם. אני ורבים שכמותי לא יודעים על פעילויותיה המבורכות של ההתאחדות. לא לפני שהן מתבצעות, וברוב המקרים גם לא אחרי. וזה לא שאני (ואחרים) לא מעורב. אני קורא את הפורום הזה באדיקות, דוגם את פורום ההתאחדות מדי פעם וקורא בעניין רב את עיתון ה"צלילה". ללא קשר לדיון המעניין שמתפתח לגבי מעורבות הפורום בבחירות, על ההתאחדות לבצע פעילויות שיבדילו בינה לבין התאחדויות זרות, כפי שציין הקרפיון. באם ההתאחדות עושה פעילויות אלו באופן קבוע, עליה לדאוג לפחות שאנשים ידעו מכך. אתם יודעים מה, שאני אדע מכך. אני מקווה שיש בין משתתפי הפורום האקטיביים או הפסיביים מישהו שקריאה זו תדליק אצלו נורה.

אני מסכים לחלוטין בענין הפרסום

החסר של אירועי ההתאחדות. כאשר נשאלה דעתי, הבעתי אותה, כמי שלא מייצג את ההתאחדות אבל בהחלט חבר בה כמוך (אני מקווה...) מצד שני, דווקא בפורום שלנו (יואל, וואלה ותפוז) לא נפקד הפרסום, אני זוכר שתמיד דאגתי לידע את קוראי הפורום בדבר הפעילות מבעוד מועד, כך גם עשה לירון תירוש ברוב המקרים שהיה צורך בהבהרות לגבי אופי הפעילות. אם תבצע חיפוש, לבטח תמצא את ההודעות, אם תרצה בסיוע איתור עפ"י תאריך מדוייק, תגיד. כאמור, נכון שזה לא פרסום בקנה מידה מספיק. בסך הכל פעילות ההתאחדות אשתקד התפרסה באמת "מדן ועד אילת" ופירסומים מקדימים היו גם במועדונים המארחים, אשר לא תמיד עשו הכל כדי לתרום להצלחתם של האירועים, וחבל. אני חושב שמעבר לחילופי ההודעות שהיו כאן הבוקר, כפי שאתה אומר, טענותי כלפי חוסר ידיעתם של אחרים, מצטיירת תמונה מעניינת ביותר: ארגונים שלא עשו כלום עבור קהילת הצוללים שלהם יוצאים בסדר בעוד שמי שכן עשה ועושה, חוטף ריקושטים... סושי, האם זכור לך הויכוח ש"לא החזיק מים" באשר למידת הפגיעה בסביבה הימית שמסבה פעילות "חפש את המטמון" של ההתאחדות, לפני שמאן דהוא ביצע בדיקה מעמיקה לאופן הביצוע בפועל ובהסתמך על כשלי העבר? זו דוגמה לריקושט מיותר. בסופו של דבר, עדיין לא הבנתי איזו פעילויות על ההתאחדות לבצע, לדעתך, ע"מ שיבדילוה מאלו הזרות.

אבי ע

New member
הדוגמא שהבאת איננה במקום

וחבל שהעלית אותה. הויכוח ההוא החזיק מים והמאן דהוא ביצע בדיקה וקיבל תשובות לא ברורות, ולכן העלה את הנושא. לא אכנס לפירוט רק משום שאיני רוצה לחדשו. מעבר לכך, יש מן הממש בחלק מטענותיך.

לדעתי, לא רק שהיא במקום,

אלא שהיא, במובהק, דוגמא מצויינת איך "לא-שוכחים-להם" על סמך העבר, אפילו שמדובר באנשים מבצעים אחרים בכלל ששינו גישה ושיטה. מאחר שאין בדוגמתי דבר וחצי דבר כנגד גופו של אדם אלא (אך ורק) לגופו של ענין, אני רואה בכך נושא סגור, מבלי לפשפש מה עשה או לא עשה מאן דהוא, גם אם אתה לא מסכים איתי. הרי סיכמנו (בעבר הרחוק) שלא להסכים (בכל ענין)כדי שיהיה ענין...

Sushi

New member
תגובונת לנפתלי וגם ללירון

נפתלי, לא האשמתי אותך בשום דבר, רק ציינתי עובדה. זו בהחלט עובדה שאני לא ידעתי מכל הפעילויות החשובות (ללא ציניות) של ההתאחדות מראש. חיפוש בפורום לא יעזור כרגע, כיוון שאני בוודאות זוכר שני מקרים לפחות בהם הופיעה הודעה בפורום על אירוע של ההתאחדות - יום מראש. לא מספיק. אבל, אין לנו מה להתווכח על זה. אתה הסכמת איתי וגם לירון. מספיק לי שמישהו (לירון?) יקח זאת לתשומת ליבו וישפר. כולנו נרוויח מזה. ולגבי הריקושטים. מה תרצה? שנאמר מפורשות שהארגונים הזרים לא עושים דבר למען צולליהם מלבד לקיחת כסף ונתינת הכשרה ותעודה? טוב, אז זה נכון. הם בהחלט לא חוטאים לתפקידם כמסחטת כספים. אבל אין שום קשר בין זה לבין ביקורת לגיטימית על טעויות שנעשות בהתאחדות. אם לא נבקר, איזה ישראלים נהיה? וללירון: יופי. עשיתם הרבה. תודה. עכשיו אני רק מקווה שתעשו הרבה גם בשנה הבאה ושתפרסמו את זה מראש. כולנו נרוויח מזה. הרי רק לפי הרעש שיש בפורום בכל פעם שמועלים נושאים הקשורים להתאחדות הישראלית לצלילה, אתם יכולים להבין שמבחינתנו אתם לא שווים להתאחדויות הזרות. מכם אנחנו מצפים ליותר, לא ברור לי היום למה, אבל זו עובדה. ושוב, כדי שלא יהיו טעויות, לא הייתי ציני אף לרגע.

למעלה