בחינות בגרות,

לאונידס

Active member
הנגישות לאלטרנטיבות מאוד מוגבלת

בעיקר בגלל מרחק, ולכן לרוב התלמידים אין באמת אלטרנטיבה.
אולי אם יארגנו מערכת הסעות על חשבון המדינה כמו במעיין החינוך התורני של ש"ס האלטרנטיבה תהיה רלוונטית יותר.

הרף לזכאות לבגרות מאוד לא גבוה, הרף לזכאות לבגרות שמאפשרת קבלה לאוניברסיטה קצת יותר סביר אבל גם הוא לא בדיוק בשמים.
כמובן שעדיף על אין בגרות אבל עדיין לא ממש עושה עלי רושם.

המדהים בעיני שיש פה קבוצה מדהימה של אנשים

חכמים, משכילים וכאלה שיודעים איך המערכת עובדת, מבפנים ועוסקים כל היום ולא יום אחד הרטוריקה ריקה במקום בעשייה. מקטרים ומקטרגים ועושים אפס...בדיוק כמו מערכת החינוך.

הקמת דף בפייסבוק לוקחת שניות והבשורה מופצת כמו אש השגה קוצים כיום אבל במקום זאת כל הגאונים שיושבים פה ממשיכים לעשות הרבה מאותו הדבר. שמעתי פעם סיפור על איש חכם שאמר לא לעשות הרבה מאותו הדבר

לאונידס

Active member
למה מדהים? לשאול אותך שאלה גסה?

את נשמעת לי אינטליגנטית ובעלת יכולת, מה את עשית?

אני הסברתי שאני לא עושה מטעמי נוחות ומה משתלם לי ולמשפחה שלי ומקבל אחרים שנותנים לי תשובות דומות.

את לא מוכנה לקבל תשובה כזו, מבחינתך מדהים שלא עושים.
למה חוסר הפעילות של אחרים מדהימה אותך אבל של עצמך בסדר גמור?

אני אענה לך בצורה הכי פשוטה? יש פה אנשים

שעולים עלי בכמה מספרים
אני לא יכולה. לו יכולתי הייתי עושה. אלה שחכמים יותר. שנותנים את התחושה שהם יודעים יותר, שהם יעשו.

תמיד הפועל יודע יותר טוב מהמנכ"ל מה צריך לעשות. המנכ"ל הוא טמבל כי הןא "לא מבין". יש בזה משהו...מה שרואים מכאן לא רואים משם אבל שינסה נא הפועל להיות מנכ"ל ואז נראה אותו מדבר.

אני עושה במסגרת היכולות שלי לעשות הכי טוב שאני יכןלה ועוד קצת. ככה חינכו אותי בבית. ואז אני עושה עוד קצת. ואז אתה בא ואומר לי "לא. זה לא טוב. זה לא עובד ככה"...אז תפדאל. .תעשה.

עכשיו אשמח שבמידה ותחליט להתייחס, שתתיחס לכל מה שאמרתי ולא לנקודה אחת מתוך מה שאמרתי

זה פשוט

באוניברסיטה סטודנטים באים לא מוכנים; לדתיים יש מערכת נפרדת ושומה על החילוניים לדרוש כזאת >> מסקנה: המערכת של הדתיים יעילה יותר (אחרת למה לחילוניים לדרוש כזאת).

אם היא יעילה יותר, בהיבט הלימודי שהעלית לעיל, הרי נמצא יותר תלמידים דתיים במערכת העי"ס, שיצליחו יותר בלימודיהם, ולכן יהיו יותר תלמידים בעלי תארים מתקדמים באקדמיה, אשר ראשיהם חבושי כיפה או שביס.

אלא אם היא לא יעילה יותר בהיבט הזה.

לאונידס

Active member
המערכת של הדתיים מתאימה לערכים שלהם

הערכים הם ערכים של אורח חיים דתי, לא ערכים שמדגישים דווקא השכלה גבוהה.
המקרה הקיצוני הוא רשתות החינוך החרדיות. תואמות את הערכים של החרדים וממש לא מכינות את התלמידים ללימוד אוניברסיטאי.

פיתוח יכולות לוגיות לדעתי יכול להכין את התלמיד לחיים וגם לאקדמיה, אני חושב שהחינוך בתחום הזה הרבה יותר ממלוקה בחסר.
כמובן שהייתי רוצה רשת חינוך שכמו שיש לחרדים ולדתיים תלמד גם ערכי חיים שלאו דווקא יסיעו להם באקדמיה אלא פשוט תתאים לערכי חיים שאני מאמין בהם, אני אל בטוח שהחלק הזה מתאים לשרשור.

למעלה