בזמן שישנתי

high en dry

New member
כן

הייתה בהפסקה של 12 התאספות-הפגנה של בל"ד - לא יודעת אם היה אישור או לא להפגין, היה אישור לחלק פלאיירים והיו הרבה שוטרים במקום עוד לפני ההפסקה. אני לא יודעת הם צעקו בהפגנה כי אני לא מבינה ערבית אבל זה יהיה נחמד אם מישהו יאיר את עינינו. אגודת הסטודנטים שגם חילקה פלאיירם באותו זמן הפגינה ממול עם דגלים ושרה את ההמנון, אמרו שצעקו גם מוות לערבים, אני אישית לא שמעתי. ואז שוטרים וחיילי מג"ב תקפו את המפגינים של בל"ד וניסו לפנות אותם. דחפו את כל מי שהיה בסביבה לראשי. אח"כ אפשרו לצאת אבל כל מי שרק התווכח בחוץ נדחף בחזרה בלי שום הסבר ובאלימות. אח"כ סגרו את כולם בראשי ולא אפשרו לצאת. היה קשה לראות מה קורה בחוץ אבל כנראה אז עצרו אנשים. כל זה לפי מה שראיתי מאיפה שעמדתי ויכול להיות שפספסתי דברים, היה קשה קצת להבין מה קורה.

adva g

New member
תוספת

את ההפגנה הקודמת פספסתי ככה שעד עכשיו לא הבנתי באמת כמה מתוח המצב באוניברסיטה. אני לתומי רציתי לעבור מהראשי לרבין אל עבר תרגול לא מעניין במיוחד. ברחבה בלאגן רציני...המון אנשים מפגינים משני הצדדים. ההפגנה לא הייתה חוקית לפי מה שאני יודעת. אני אישית לא שמעתי קריאות מוות לערבים, כן שמעתי ששרו את ההמנון. ההתלהמות של המפגינים הערבים קצת הפחידה אותי האמת, אחד מהם עמד וצעק בכל רם דברים בערבית והאחרים חזרו אחריו בכל רם...לא מחזה מלבב. השוטרים החליטו לפרק את ההפגנה, לדעתי בצדק (ההתלהמות שם הייתה קרובה לאלימות לפי מה שראיתי) והתחיל וויכוח אלים בינם לבין מפגים ערבי. נעצרו כ-10-12 סטודנטים.

amitk80

New member
לא הייתי בהפנגה למזלי אבל

אני אוסיף קצת פרטים על מה שאני יודע שהתרחש היום. קודם כל אין אישור גורף להפגין בימי השבוע חוץ מהימים שני ורביעי בשעה 12 או בשעה 14. זה דבר ראשון. במשך כל השבוע סטודנטים יהודים וערבים מחלקים פליירים בגנות המבצע בעזה (ואני בטוח שזה ללא אישור של הנהלת האוניברסיטה לחלק את הפליירים). אכן אדוה המצב מאד מתוח באוניברסיטה. ניתן לזהות מגמת עליה במספר המפגינים. בהפגנה של יום שני שעבר השתתפו לערך 400 מפגינים (משני הצדדים) והיתה אלימות כלפי היהודים. ביום רביעי שעבר השתתפו לערך 600 סטודנטים. היום השתתפו לערך 1000 מפגינים כאשר הפעם הסתובבו שוטרי יס"מ עם סוסים (מה שמעיד על ידיעות להפרות סדר). מה המפגינים צועקים בדרך כלל (תרגום מערבית): "ברוח, בדם נפדה את הפלסטינים (או את השהידים)". "די לכיבוש" "בילדי בילדי (הוי ארצי מולדתי)" מה שכן הם נוהגים להניף את דגלי פלסטין ודגלים שחורים (לאות אבל). בדרך כלל מי שמוביל את ההפגנות אלו המפלגות הבאות: בל"ד (שהם כמו הליכוד שלנו), התנועה האיסלאמית (הפלג הצפוני) שלא מכיר במדינת ישראל אלא במדינת ישראל מהים ועד הירדן, בני הכפר (תנועה קיצונית שלא מכירה במדינת ישראל), החזית הקומוניסטית (בדרך כלל עם דגלים אדומים). לאור שתיקה של האוניברסיטה ותמיכתה בערבים ובזכות שלהם להפגין ניתן לראות עליה בהתבטואיות קיצוניות של שני הצדדים. אי אפשר לתת לצד אחד להפגין בעוד שהצד השני שותק כי זה יוצר אווירת תסיסה וזה יכול להדליק את חבית הנפץ מהר יותר. לדעתי אם נותנים לערבים להפגין אז צריך לתת גם ליהודים להפגין (ויש לי הוכחה שהיהודים רצו להפגין הפגנת מחאה נגד הפגנה של בל"ד שנה שעברה ולא קיבלנו אישור על כך), כנ"ל גם להיפך. החשש של האוניברסיטה הוא ממהומות חוזרות ונשנות שהיו לפני 20 שנה. אכן נעצרו 12 סטודנטים ביניהם יו"ר תא בל"ד ויו"ר ועד הסטודנטים הערבי. לילה טוב, עמית

bwp

Member
כמה דברים שטעית

ואני יודע להגיב 1. מותר להפגין באישור מי שאחראי, לא משהו ספציפי. היום היה ללא אישור לדעתי 2. הפלאייר מאושר לגמרי לכן אפשר לחלקו מתי שרוצים. 3. ההפגנות נגד שיש לאגודה הן הרבה פעמים ללא אישור ולא פותחים בהליכים נגד המפגינים,כי אם כן הרבה מהאגודה היו מורחקים לצמיתות כבר.

amitk80

New member
ממש לא

כדי לחלק פליירים אתה צריך לקבל אישור על ימים ספיציפים. ההפגנה היום היתה ללא אישור אחרת כוחות משטרה לא היו מפזרים אותה בכוח. ההפגנות של האגודה אולי בחלקן רלוונטיות וגם הם עולים לועדת משמעת. זה שלא פותחים בהליכים זאת בעיה של האוניברסיטה וזה חלק מאותה מדיניות לוקת ומתרפסת של האוניברסיטה

high en dry

New member
אחד משני דברים

או שלשתי ההפגנות לא היה אישור, והשוטריםתקפו רק את ההפגנה של הערבים, כמו שד"ר אורי אמיתי כתב "ברפקלס מותנה". או שרק לאגודת הסטודנטים מותר להפגין, בעוד שלאף אחד אחר לא, וזו סתימת פיות מסוג שונה לגמרי. בכל מקרה ובהקשר למה שכתבה אדווה, האלימות הייתה של השוטרים. עד שהם לא החלו באלימות לא הייתה אלימות.

stkachov

New member
איך עוד אפשר לפזר הפגנה בלתי חוקית

של המון שמתנגד להתפזר?

adva g

New member
השוטרים ניסו לפזר את ההפגנה

מכיוון שהמפגינים התחילו לבטא את הדעות שלהם בצורה מאוד מתלהמת ואם הם לא היו מפזרים את ההפגנה- אני חושבת שזה היה מגיע לאלימות, אז טוב שהם ניסו לפחות להקדים תרופה למכה. מה שגרם לאלימות בסופו של דבר, זה שהמפגינים לא הסכימו להתפזר בשום פנים ואופן, מה בדיוק ציפיתם מהשוטרים לעשות? להגיד להם "טוב בסדר חמודים, אנחנו ביקשנו להתפזר אבל אם אתם לא רוצים אז לא נורא, נמשיך לצפות על העניינים מתחממים מהצד..."

high en dry

New member
אני חוזרת ואומרת (לשתי ההודעות שמעליי)

שלא הייתה שום אלימות לפני שהשוטרים הפעילו אותה, ושהם פיזרו את המפגינים הערבים ולא את היהודים. שנית, לא ראיתי את כל מה שקרה כיוון שסגרו את כולנו בבניין הראשי אבל כן ראיתי שני מקרים בהם דחפו ואיימו על מישהו שפשוט דיבר עם מישהו אחר, ובאחד מהמקרים גם עצרו אותו. אם המפגינים התחילו להתלהם זה עניין של פרשנות. צריך לזכור שאנחנו לא יודעים מה הם אמרו. אם מפחיד אותנו לשמוע אנשים צועקים בערבית אנחנו צריכים לבדוק טוב טוב את עצמנו לפני שאנחנו קוראים להשתמש באלימות.

למעלה