לא הייתי בהפנגה למזלי אבל
אני אוסיף קצת פרטים על מה שאני יודע שהתרחש היום. קודם כל אין אישור גורף להפגין בימי השבוע חוץ מהימים שני ורביעי בשעה 12 או בשעה 14. זה דבר ראשון. במשך כל השבוע סטודנטים יהודים וערבים מחלקים פליירים בגנות המבצע בעזה (ואני בטוח שזה ללא אישור של הנהלת האוניברסיטה לחלק את הפליירים). אכן אדוה המצב מאד מתוח באוניברסיטה. ניתן לזהות מגמת עליה במספר המפגינים. בהפגנה של יום שני שעבר השתתפו לערך 400 מפגינים (משני הצדדים) והיתה אלימות כלפי היהודים. ביום רביעי שעבר השתתפו לערך 600 סטודנטים. היום השתתפו לערך 1000 מפגינים כאשר הפעם הסתובבו שוטרי יס"מ עם סוסים (מה שמעיד על ידיעות להפרות סדר). מה המפגינים צועקים בדרך כלל (תרגום מערבית): "ברוח, בדם נפדה את הפלסטינים (או את השהידים)". "די לכיבוש" "בילדי בילדי (הוי ארצי מולדתי)" מה שכן הם נוהגים להניף את דגלי פלסטין ודגלים שחורים (לאות אבל). בדרך כלל מי שמוביל את ההפגנות אלו המפלגות הבאות: בל"ד (שהם כמו הליכוד שלנו), התנועה האיסלאמית (הפלג הצפוני) שלא מכיר במדינת ישראל אלא במדינת ישראל מהים ועד הירדן, בני הכפר (תנועה קיצונית שלא מכירה במדינת ישראל), החזית הקומוניסטית (בדרך כלל עם דגלים אדומים). לאור שתיקה של האוניברסיטה ותמיכתה בערבים ובזכות שלהם להפגין ניתן לראות עליה בהתבטואיות קיצוניות של שני הצדדים. אי אפשר לתת לצד אחד להפגין בעוד שהצד השני שותק כי זה יוצר אווירת תסיסה וזה יכול להדליק את חבית הנפץ מהר יותר. לדעתי אם נותנים לערבים להפגין אז צריך לתת גם ליהודים להפגין (ויש לי הוכחה שהיהודים רצו להפגין הפגנת מחאה נגד הפגנה של בל"ד שנה שעברה ולא קיבלנו אישור על כך), כנ"ל גם להיפך. החשש של האוניברסיטה הוא ממהומות חוזרות ונשנות שהיו לפני 20 שנה. אכן נעצרו 12 סטודנטים ביניהם יו"ר תא בל"ד ויו"ר ועד הסטודנטים הערבי. לילה טוב, עמית