בזמן האחרון...

עוד אחת

New member
הרשי לי לתקן אותך במשהו.

אמונה היא הדעה שדבר-שעד-כה-לא-הוכח-אם-הוא-נכון-או-לא-נכון הוא נכון.

Tal_Ya_Tal

New member
אמונה-היא מודעות פסיכולוגית../images/Emo42.gif../images/Emo22.gif

והיות שהיא באה מן הפסיכה, היא מתקשרת לנפש. כבר אמרתי, שהנפש והשכל-תודעה, אותו מקור יש להם. את הגדרת זאת דעה, O.K. אני מקבלת. א-ב-ל גם הצורך בהוכחה בא מן השכל!!! השכל מתכחש לעובדות שאין באפשרותו לתפוש. הוא מבקש שיוכיחו לו את אמיתותן. אך הכלים של השכל לאבחן מהי אמת ומה לא הם מוגבלים!!! מפני שלשכל יש גבולות ויש מגבלות. אפשר להוכיח דברים על ידי התנסות פשוטה. (אף על פי שאין לי עניין לנסות להוכיח מאום): האם פעם חשת ברגש אהבה עמוק?!? האם יכולת למדוד או לכמת את התחושה באמצעים שיוכיחו לאחרים בסביבתך את הרגש שאת חשה?!? איך תוכלי להוכיח את אהבתך למישהו?!?! רק על ידי מעשים מסוימים. נכון?!? על פי קריטריונים שנקבעו על ידי החברה, מהם המעשים שנעשים על ידי מישהו, שמוכיחים שהוא אוהב. א-ב-ל האם מישהו אחר יכול לחוות ביחד אתך את אשר את חווה?!? איך ´תוכיחי לו´?!? אם תצליחי לשתף אתו פעולה על בסיס של אהבה מוחלטת, תחוו יחדיו נס. שכן נס הוא תוצאה של פעילות אוהבת של שני שכלים במרחב הבלתי מוגבל, הנקרא יקום. אם את חווה אהבה, אז יש לך נפש. יש לך תודעה. בסדר? אז את ´רובוט שהצליח לחוות אהבה´ (ישנה תפישה האומרת שאנו נוצרנו כרובוטים של מין מפותח יותר על מנת לשמש להם כמשרתים. זוכרת את הנפילים המוזכרים בתנך? אולם, הם לא צפו את העובדה שנכנסה בנו הנשמה. מה לעשות
L&L TALYA

עוד אחת

New member
אני יודעת שיש לי נפש כי

אני יודעת משהו, ואם אני יודעת משהו אז יש לי ´אני´, דהיינו נפש, ואני לא רובוט. ראי את כל הנימוקים שלי למעלה ובפורום פילוסופיה. אם תחקרי, תגלי שלרובוטים הכי משוכללים בעולם ולכל המכונות המופלאות שהומצאו עד כה על-ידי גאונים, אין ידע של שום דבר. הם לא יודעים כלום מהדברים שהם עושים, אפילו אם הם מסוגלים לקלוט את גלי הרגשות של האחרים, הם לא מרגישים את הרגשות האלה, רק מציגים אותם על מסך. למה שחיבור של אטומים וייצור חומרים כימיכליים יצרו מודעות? אפשר אפילו ללמוד לדבר בלי לדעת שום דבר. גם "רגשות" במובן הפיזי של המילה לא מחייבים תודעה. סתם חומרים כימיכליים שגורמים לגוף להתנהג בצורה שונה. אם אנחנו רובוטים, אז מה אנחנו צריכים תודעה בכלל? אבולוציונית היא מיותרת. גם חושים לא מצריכים תודעה. שהמוח כבר יעשה את שלו. אתם יודעים מה, אני לא יודעת בכלל אם לכל בני-האדם שחיים סביבי בעולם הזה יש תודעה! יכול להיות שכולם רובוטים ורק אני קיימת. ואתה, זה שקורא עכשיו את ההודעה הזאת, או את, אין לך שום דרך לדעת אם לי או לכל אדם אחר בעולם עיש תודעה, חוץ מלך. יכול להיות שכל האנשים שמביעים רגשות והגאונים שממציאיןם דברים הם בעצם רובוטים שלא יודעים כלום ושעושים כל מה שהמוח שלהם גורם להם לעשות בעזרת הכימיכלים שמופרשים, אבל לא מרגישים ולא חושבים דבר, במובן הרוחני. רק תאי המוח שלהם זזים. הם עצמם לא קיימים תודעתית. אני יודעת רק שלי יש "אני".

עוד אחת

New member
ואפרופו אהבה

לא רק שמעולם לא חוויתי אהבה, מעולם לא חוויתי רגש חזק כלשהו. אני בן-אדם עם רגשות לא מפותחים, וזה לא בהכרח רע, כי אנשים בעלי רגש מפותח חווים דיכאון לעיתים תכופות יותר מאנשים חסרי-רגש. אני מרגישה עכשיו קצת ריקה מבחינה רגשית, וזה טוב, כי אני לא רוצה להרגיש "מלאה" בעצב עקב אסון שקרה לי. רגשות זה לא רק רגשות חיוביים.

Tal_Ya_Tal

New member
לכן את חוקרת כל כך ../images/Emo42.gif מעניין אם

הירח שלך ביסוד האויר, או שיש לך היבטי ונוס/אורנוס, שגורמים לך לחשוש מן הרגש. (את מדברת עם ´ירח בתאומים´ כך שאני יודעת מה את חשה) כששואלים אותך מה את מרגישה, את בטח עונה:"אני חושבת..." ההתפלספות היא מן האגו, מן השכל. כשחווים הארה, נגמרות השאלות. ANYWAY, לא התכוונתי לאהבה מן הסוג שגורמת כאב ופגיעות. דברתי על א-ה-ב-ה מ-ו-ח-ל-ט-ת
ושאינה מתחלפת בעצב כי: כאשר הפחד מתדפק על הדלת- והאהבה עונה, הכל נעלם. אין שום חשש. החשש להרגיש אף הוא נובע מן האגו. מהחשש להפגע אז במקום לפתוח את מרכז הלב ולחוש את זרם האהבה המוחלטת הזורם דרכך (כמו דרך כולנו) את מעמידה חסימות. חומות הגנה, שאינן מגוננות עליך), בדמות קושיות פילוסופיות. כאשר נדלק האור, החשיכה נמוגה. L&L TALYA

עוד אחת

New member
אם את מדברת על הכוכבים שלי...

תדעי לך שנולדתי ב-17 למאי 1987 בשעה 15:00 בדיוק. זה אומר לך משהו?

Tal_Ya_Tal

New member
כן,../images/Emo42.gifזה אומר לי הרבה מאד../images/Emo8.gif../images/Emo42.gif

ובאיזה מקום בדיוק נולדת? אם אפשר לשאול? כי אם נולדת קרוב לתל אביב, אז יש לך אופק בתולה. ממש על המעלה האחרונה. בתנאי שזוהי אכן שעת הלידה המדוייקת שלך. אז כפי שכבר אמרתי, זה בהחלט אומר לי הרבה. השמש שלך בשור, הירח בגדי והאופק בבתולה, מבהירים את הצורך שלך באישורים ´חמריים´. את בחיפוש אחר הדרכה, כי התעוררת לזיכרון של מטרת החיים. התעוררת ללכת אחר היעוד, צעד אחר צעד בבטחה. בידיעה שיש זמן לרוב ושהמסע דרך הנצח אינו נפסק, אלא נמשך תמיד בכיוון האיחוד. קבלת בהכנעה שישנו דפוס נרחב יותר. ויש בך נכונות להגשים ולממש את כל אשר למדת. כשתגיעי לכך, לא תזדקקי להכרה, עידוד או הסכמה חיצוניים, תוכלי לקחת סמכות של שותפה-יוצרת יחד עם הכוחות האוניברסליים, על מנת לבטא את התמצית הפנימית שלך ואת האמת הפנימית שתביא לגאולה. א-ב-ל,אם יש לך אמונה בקושי, במגבלות, את נאחזת "בקנה הקש" כמו מקום של קבע, או שותף קבוע, על מנת לחוש בבטחה. מאבדת את האמון במסע דרך האינסוף, מאבדת אמון בנצחי. שוכחת את מטרת החיים עלי אדמות, גורמת לרצון לשלוט על השתלשלות העניינים. אזי, באת ללמוד ליצור את התסריט של החיים בדרך יותר מודעת. לזכור שכל מה שנראה כמבחנים ומסעות מפרכים, הם בעצם הרפתקה אחת גדולה. לדעת שהרפתקה זו מציעה מתנות שלא יסולאו בפז והזדמנות לצמיחה וגדילה. להניח לעצמך לחוות. למרות שמש, ירח ואופק באדמה, שניים מהם מצויים בבתי המים.על כן את חשה, שהרגש עשוי לסחוף אותך לבצה טובענית ומנסה לשחרר את עצמך לכיוונים של לוגיקה, היות שכוכבייך האישיים-מרקורי ומרס מצויים ביסוד האויר-תאומים (חשיבה ותקשורת) ובבית התשיעי- השקפת עולם וחיבור אל הנשמה. א-ב-ל, את עדיין צעירה מאד. TAKE YOUR TIME
בכל מקרה, יש חשיבות רבה לעיר או לאיזור בהם נולדת. L&L TALYA

לבלב

New member
טליה ו"עוד אחת"

טליה צודקת, את מזל שור, אופק עולה בתולה וירח בגדי. כל המאפיינים של האדמה מרוכזים אצלך. אבל יפה מצד שני שאת מתעניינת בנושאים רוחניים. למרות שיש חילוקי דעות ואני מכבד כל אחד וכל דעה שהוא חושב - אני דווקא חושב כמוך - לאדם יש נפש, נשמה, חוץ מהגוף. בעבר הרחוק זה היה גם מחלוקת מדעית, אריסטו - האמין במציאות הנפש (ויטליסט, ויטה=נפש) לעומת הוגי דעות או מדענים אחרים שהאמינו שיש רק גוף ללא נפש ("מכניסטים"). ובכלל מעניין ונחמד יהיה לשמוע ממך עוד נושאים או תחומים אחרים בכל הנושא שאת רוצה לדעת או להבין או שיש התלבטויות בדברים שונים. GOODLUCK!!! נ.ב. - יום ההולדת שלך מתקרב....

Tal_Ya_Tal

New member
היי ´עוד אחת´ ../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif

עקורנית, אני אוחזת בדעתו של בהקתה. ´רוב האנשים´ בעולם אינההחברה המערבית הגולשת באינטרנט ועל כן, אין זה מדגם.א-ב-ל, יחד עם זאת, אני מקבלת את תפישתך באמרך: "אולי אף אחד מלבדי לא קיים? אולי הכל חלום שלי? זה נראה לי הכי הגיוני כרגע. ואם אתה, זה שקורא את ההודעה הזאת עכשיו, או את, מי שלא תהיי, קיימ/ת, אז אולי אני וכל השאר הם חלק מחלום שלך, אולי קיימת רק הנשמה שלך שמפנטזת הכל, כולל את ההודעה הזאת? פשוט אני לא יכולה להוכיח לך שאני קיימת, כמו שאת/ה לא יכול/ה להוכיח לי." אינך יודעת עד כמה את צודקת!!! רק נותר לציין מיהי/הוא אותו/תה אני החולם/מת את החלום הזה. מיהו אותו אני זאת השאלה. זוהי שאלת השאלות. מי אני?!? כי ישנו רק אני אחד!!! על פי רוב התפישות הרוחניות הגבוהות, אנחנו חולמים את חיינו. ´אנחנו´ הוא עצמי אחד, שבחלומו נחלק להיבטים שונים של אותו עצמי. הנשמה,(או הרוח) היא מהותו של אותו עצמי. בעוד שהנפש, (או התודעה) או השכל, הם אותם היבטים של אותו עצמי, החשים עצמם כאינדיבידואל.כנפרדים מהחלקים האחרים של העצמי. זאת תחושת הנפרדות. זהו האגו. שיצר את החלום הזה, באמצעות כוחה המסתיר של התודעה. כחו המסתיר של השכל. בעזרת´הגיון´ L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
היי בהקתה../images/Emo42.gif

אני בהחלט רואה בוודות ובאופנישדות את הכתבים הגבוהים ביותר שנתנו אי פעם עלי אדמות
לא התעמקתי בהן(בחיים האלה) עד כדי כך שאראה בהן סמכות, אולם תפישת העולם שלי(החל מגיל העשרה) בהחלט נבנתה על פי הפילוסופיה ההודית. כל חומר שהצלחתי לשים עליו יד באותה תקופה, הקשור איכשהו ליוגה. (לאו דוקא להאתה יוגה)כל דבר חיברתי לכך. גם את התפישה האסטרולוגית שלי. כיום, אני רואה את ´הקורס בנסים´ כמקביל של הכתבים העתיקים, המיועד יותר ל´אנשים בעלי תפישת עולם מערבית´, שבעצם אומר את אותו הדבר. מבחינתי ישנו אלוהים אחד ואין זה משנה כלל איך מכנים אותו:אלוהים,GOD,ברהמן,הרוח האוניברסלית, אחדות מוחלטת, ´האהבה האוניברסלית של הגלקסיות המסתובבות´ בודהה, "GOD,GODESS ALL THERE IS" וכו´. מבחינה זאת, למושג בעברית, יש יתרון, היות שהוא מובא ברבים, א-ב-ל מבטא יחיד
L&L TALYA

עוד אחת

New member
יש לי בקשה אלייך, טליה.

תספרי לי מה זה בכלל הוודות והאופנישדות, והאם הם השתמשו באותו נימוק שאני השתמשתי כדי להוכיח שיש נשמה ושהאדם הוא לא רובוט.

Tal_Ya_Tal

New member
הוודות והאופנישדות../images/Emo42.gif../images/Emo63.gif../images/Emo42.gif

היי ´עוד אחת´, הודות והאופנישדות, הם כתבים הודיים עתיקים, הכתובים בשפת הסנסקריט שהיא השפה ההודית העתיקה. וודה, או ברבים וודס(וודות), משמען בעצם, חכמה או מדע. אך למעשה הן נתנו להודים העתיקים אלפי שנים לפני הספירה. (בסביבות ששת אלפים שנה). הוודות מבוססות על שני חלקים מוגדרים. האחד נקרא ´מנטרות´ וכשמו כן הוא, מבוסס על מנטרות. זוהי היצירה הראשונית, הבסיסית והחלק השני, הקרוי ברהמנות, שהוא מעין פרשנות מאויירת לחלק הראשון. לא החלק של המנטרות ולא החלק של הברהמנות, אינן מעידים או חוקרים את באופן שיטתי את השקפת העולם של הוודות. אך יחד עם זאת היא נגלית או מוצגת כאן על כל מרכיביה ויסודותיה. פזורים בכל חלק של הספרות הוודית וכוללות את שתים עשרה האופנישדות. על פי הודות, מטרת החיים היא להשיג בעודנו בחיים, מצב של חירות ממוות, מכאב, מצער, מזקנה, ממחלה ומלידה מחדש. האופנישדות גם הן מאד ברורות בנקודה זו. אחת מהן, אישה, עומדת על כך שאל לו לאדם להזניח את תפקודיו אשר יעשו בהתמדה כך שהוא לא יקדם את המגבלות הפנימיות שרק הוא בעצמו יכול לפתור על ידי עבודה מניבת פירות על ידי שחרור עצמי מחמדנות ואנוכיות. ישנם מצבים של הגוף הפיזי, המפריעים לתודעה (MIND=שכל) מדע היוגה, הנובע מן הוודות, נותן שיטה מעשית על יסודות מדעיים,למציאת האמת המוחלטת. דרך התנסות. יש להתנסות באמת בפנימיותנו. מורה אמיתי (מורה האלוהים), אינו מתעכב על מנת להוכיח את תורתו. אין הוא משתדל להציג אותה על מנת להתווכח עם תלמידיו.הוראתו במה שהוא התנסה. ניתן להתנסות באמת רק כאשר אנו חורגים מעבר לחושים. כאשר אנו מצליחים להדמים את השכל(MIND) מורה האלוהים, יודע שהוא רק טומן זרעים, שישבשילו בבוא העת.והתלמיד לומד, שבטרם יגיע להבנה עמוקה יותר, עליו להתקדם ולהתפתח על ידי שירות, דביקות וחמלה. L&L TALYA

תוספות ותיקונים

הוודות לא ניתנו ל"הודים העתיקים". המושג "הודים" נוצר על ידי המוסלמים לפני כמה מאות שנים. למעשה, בתקופה שבני האדם עקבו אחר עקרונות וודים לא היו לא הינדים, לא יהודים, לא צרפתים ולא שוודים. היו רק בני אדם. ההתפלגות לקבוצות אתניות שונות היא תוצר של העידן האחרון. הוודות ניתנו לפני הרבה הרבה הרבה יותר מששת אלפים שנה לישות החיים הראשונה ביקום: ברהמה, על ידי אישיות אלוה העליון מיד לאחר הבריאה. ברהמה העביר אותה לבניו וכך ידע זה עבר לאנושות כולה. פעם בכמה זמן מופיע אישיות אלוה עלי אדמות כ"אוואתארה" ומחדש את הידע כאשר זה אובד. לוודות יש ארבעה חלקים עיקריים: ריג, סמה, איור ויאג´ור. אלו כשלעצמם, אשר ניתנו לברהמה בעת הבריאה, מכילים בתוכם את כל הידע שיש בבריאה. חלקים נוספים, כמו הפוראנות, האופאנישאדים (ישנם 108 אופאנישאדים) והמהבהראטה הם תוספות וביאורים לוודות המובאים על ידי סמכות עליונה, בדרך כלל אוואתארה, וכן כתובים היסטוריים שונים. כל אלו נחשבים גם הם לוודות ואינם שונים מן הוודות. ספרות שנכתבת על ידי ברי סמכה וודים וכוללת ידע וודי וביאוריו קרויה שסטרה. שסטרה והוראותיו של מורה רוחני מוסמך גם הן אינן שונות מן הוודות. למעשה נאמר כי כל ספרות המהללת את אלוהים היא וודות. הוודות מכילות מגוון רב של ידע לגבי כל נושא שקיים ביקום. החוקים ה"פופולאריים" של הוודות, הדהארמה, כוללים מידע באשר לאיך אדם צריך לנהוג ואיך החברה צריכה לנהוג וכן מידע על תהליכי העולם החומרי וכיצד ניתן להגשים בו מטרות שונות. אלא שהמסקנה הסופית של הוודות היא שאנו לא המרכז, אנו לא מושא העונג ושהעולם החומרי אינו מקומנו הטבעי וכי מקומנו הטבעי הוא לצידו של העליון, אלוהים, שהוא למעשה סיבת כל הסיבות והנהנה העליון. עקב סיבה זו או אחרת הושלכנו לעולם החומרי בו אנו נולדים שוב ושוב במיגוון של צורות חיים. הכוח הכובל אותנו לעולם החומרי קרוי "קארמה". מעגל הלידה והמוות בעולם החומרי קרויי "סמסארה". גאולה ממעגל הלידה והמוות ויציאה מן העולם החומרי קרויה "מוקשה". זו הגשמה עצמית. פיתוח יחסים עם העליון הוא הגשמה עצמית. ידע מדע ההגשמה העצמית של הוודות מסוכם בחלק מתוך המהבהראטה הקרוי "בהגוד-גיתא", אשר דובר על ידי העליון עצמו בדמותו כשרי קרישנה לדבקו ארג´ונה בשדה הקרב בקורוקשטרה, וכן בהרחבה בחלק מתוך הפוראנות הקרוי "שרימת-בהגותאם" אשר דובר למלך פריקשית מהראג´ה על ידי החכם שוקדווה גוסוואמי. כל דרך שנועדה לקדם את האחד להגשמה עצמית קרויה "יוגה". המטרה של יוגה היא השתחררות מכבלי העולם החומרי והסמסארה ולשוב למצבנו המקורי. על פי הבהגוד-גיתא, יש כמה רמות של יוגה בהתאם לרמות ההתפתחות של האנשים ולהלך הרוח בו הם מצויים. לאנשים ברמות נמוכות, שעדיין קשורים לעולם החומרי, מומלץ פשוט לבצע את חובתם תוך הקדשה של פירות המעשים לעליון. לעומת זאת, הוודות מכירות בכך שיש אנשים שהגשמה עצמית ממש לא מעניינת אותם ולהם מומלצים תהליכים שונים שנועדו לקידום מצבו החומרי של האחד. אלא שאם העולם החומרי משול לבית כלא, הרי שפעילות למען שיפור התנאים החומריים משולה למתן שוחד לסוהר על מנת לקבל תנאים טובים יותר בתוך הכלא, וזאת במקום לשאוף לצאת מהכלא. הדרך הדתית המומלצת בוודות לאנשים המעוניינים לקדם כך את מצבם החומרי היא סגידה לישויות שונות בעולם החומרי הקרויים "דווים" (אלים למחצה) והאחראים על כוחות טבע שונים בעולם. עוד תפיסה וודית, שקרויה "תפיסת הברהמן", נועדה עבור אנשים שכל כך קשורים לעולם החומרי ולתפיסה שהם המרכז עד כי אינם מסוגלים כלל לתפוס את העליון כאישיות ולפתח עמו יחסים. תפיסה זו שואפת לגאולה מן הסמסארה לכדי הטמעות בברהמן, סך כל האנרגיה החומרית, לאבד את קיומם כיחידים ותוך כך להשתחרר מסבל הקיום החומרי. אלו נוקטים בטכניקה הכוללת חיים סגפניים ושאיפה לאי פעולה וסוגדים לאל למחצה הקרויי "שיווא" ואשר אחראי על הבערות וההרס. הוודות גם כוללות מידע היסטורי רב הכולל היסטוריה של העתיד. על פי הוודות, העידן בו אנו נמצאים כעת ואשר החל לפני כ5000 שנה קרוי קלי-יוגה. עידן זה מתאפיין בחומרנות ובערות וההתקדמות הרוחנית בו היא נדירה. על פי הוודות המצב בעולם החומרי ילך ויתדרדר יותר ויותר, כפי שאנו רואים שכבר קורה. לכן מומלץ להתקדם לעבר הגאולה בהקדם האפשרי ולשוב חזרה את מצבנו המקורי, חזרה אל האלוהות.

Tal_Ya_Tal

New member
תודה על ../images/Emo42.gifתיקונים בהקתה../images/Emo42.gif

כפי שכבר אמרתי בתחילת השרשור, לא התעמקתי בודות בחיים האלה. (יש לי מידע על חיים בהודו לפני כמאתיים שנה כתלמידו של שרי יוקטאשוואר
). המידע שמסרתי כאן, הם דברים שקראתי לפני למעלה משלושים שנה, בתקופת נעוריי. המידע אז היה מצומצם באמת. יחד עם זאת, אני מכירה את הבהגוד-גיתא ואת היוגה ושיסטהה, את השרימד-בהגוותאם ואת חמשת היוגות (ואגב, על פי האגני יוגה, ב17.9.1936 בשעה 09:15 PM הסתים עידן הקאלי יוגה -עידן הברזל והמטריאליזם והחל סיבוב חדש של ה-סאטיה יוגה-עידן האור וההארה.
)ואתה בודאי צודק גם לגבי הזמנים. אני ידעתי שהם קדומים מיותר מ 6000 שנה אך אני יודעת שישנם גם תיעודים על מסעות (הנפש) לירח מלפני עשרת אלפים שנה. האם הכתבים אינם כתובים סנסקריט?!? שזוהי השפה שבה דברו ההודים (או הינדו-אירופיים או איך שאתה רוצה) בעבר הרחוק? לא, (כי הם דברו גם פאלית, בתקופה יותר מאוחרת) א-ב-ל כפי שאמרתי, לא עסקתי בכך שנים רבות. על כן, סביר מאד שהמידע שלי איננו מעודכןאו שלם. אני ב-א-מ-ת מעדיפה כיום את הקורס בניסים
במיוחד אחרי התנסותי במדיטציית הקוואן יין, שהיא נחשבת לפאן הנקבי של האלוהות (המקבילה הסינית של קאלי ´ההודית´ ושל איזיס ´המצרית´) ואם אתה טוען שההתחלקות לקבוצות אתניות נוצר רק בעידן האחרון, בקאלי יוגה (ואני מאמינה לך) אז עדיין יש לאנושות תקווה
כי הנה אנו מגיעים לסטיה יוגה ונראה, שעל אף הפונדמנטליזם כאן ושם, העולם הופך ל´כפר אחד´ (לפחות מבחינת התקשורת
) L&L TALYA

עוד תיקונים

אני כמובן לא יודע מה המקורות שאת מסתמכת עליהם, אבל על פי הוודות עידן קלי-יוגה אורכו 432,000 שנה. כ5000 שנה כבר עברו וזה אומר שנשארו עוד 427000 עד הסתיה-יוגה הבאה. יכול להיות שהכוונה שלך היא לא לסתיה-יוגה אלא לאותה "תקופת זוהר" בתוך הקלי יוגה. זו החלה במאה ה16 עם הופעתו של שרי צ´יתניה מהאפרבהו. בכל מקרה, המצב ילך ויחמיר. תפיסת ה"כפר הגלובאלי" היא בסופו של דבר זיוף. מצבם של רוב האנשים בעולם רק הולך ומחמיר. מי שחי במערב אולי לא רואה זאת אבל אלו שנהנים מהחידושים הטכנולוגיים (אשר נועדו כולם לעינוג חושים) הם יחסית מיעוט בעוד בשאר העולם מתים מרעב 30 מיליון איש בשנה והמספר רק גדל. תוך תפיסה השמה את העצמי במרכז בני האדם בנו מערכת המבוססת כולה על ניצול. ניצול אחד את השני וניצול של משאבי הטבע עד ריק. בסוף קלי יוגה כל העולם יראה כמידבר והפרות יהיו בגודל של כבשים. המצב בעולם החומרי הולך להתדרדר כל כך עד כי סמוך לסוף קלי-יוגה בני האדם יחיו במערות ויהיו קניבאלים. המצב יהיה כל כך חמור עד שאישיות-אלוה עצמו יופיע כקלקי אוותארה על מנת להכחיד במו ידיו את הרשעים ועל ידי כך לגאול אותם. כך שעדיף לצאת מכאן כמה שיותר מהר. הוודות כתובות בסנסקריסט מכיוון שסנסקריסט היא השפה המקורית שממנה התפלגו שאר השפות. דיברו אותה בכל העולם באותה תקופה. גם האלים-למחצה ואנשים בכוכבים גבוהים יותר דוברים סנסקריסט. קאלי היא לא "הפן הנקבי של האלוהות". אל לנו לבלבל בין הדוים, האלים למחצה, לבין אלוהים, אישיות אלוה העליון. האלה-למחצה קאלי הידועה גם כדורגה או שקטי היא פרסוניפיקציה של האנרגיה החומרית והיא עצמה הינה משרתת של העליון שתפקידה לדאוג לעולם החומרי. סוגדים לה אלו המעונינים בהישגים חומריים. קלי, יחד עם בן זוגה שיווה וכל הקבוצה הקשורה להם כגון גאנש וקרטיקא והם כולם ידועים גם כ"אלו המביאים סבל לסוגדיהם" מכיוון שהם נותנים ברכות חומריות אשר תוצרן הוא שיעבוד לעולם החומרי. ישנה דרך להגיע לגאולה דרך סגידה לקלי. זו קרויה "טנטרה" והיא למעשה תפיסת הברהמן האימפרסונאלית השואפת להיטמעות באנרגיית הבריאה. הטנטרים גם עוסקים במיסטיקה ובמאגיה ורואים את הכל כשלוחה של האלה, מה שמראה כי תפיסתם מוגבלת לאנרגיה החומרית. וריאציות נוספות של תפיסה זו הן השאמאניזם והפגאניזם האירופאי המוקדם (הידוע כיום גם כ"וויקה").

Tal_Ya_Tal

New member
בהקתה היקר ../images/Emo42.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif../images/Emo51.gif

שוב תודה, על ה´סופר מידע´
בקשר לתקופות היוגה השונות, המקור שלי הוא מהספר ´TALK DOES NOT COOK THE RICE´ שנכתב על ידי גורו R.H.H והושלם על ידי תלמידו. זהו בעצם פירוש התפישה של האגני יוגה. (שוב, צריך להסתכל על זה ממרחקי הזמן, שבו קראתי את החומר שנדפס בניו-יורק בדיוק לפני עשרים שנה.) וגם האסטרולוגיה מתיחסת לתקופות שונות, כך שאין אני נשענת כל כך על ההתיחסות הזאת אלא על השנים האסטרולוגיות:כאשר שנה גדולה אחת היא בת 25,200 שנות ארץ חודש גדול אחד הוא בן 2,160 שנות ארץ שבוע גדול אחד הוא בן 504 שנות ארץ ויום גדול אחד הוא בן 72 שנות ארץ (אם תסכם כל אחד מהסכומים תקבל 9) זכור לי שביוגות זה אחרת. כל תקופה (יוגה) היא בת מספר שנים שונה. אשמח אם תפרט אותן כאן לשם השוואה
באשר ל´כפר הגלובלי´ כוונתי לא הייתה לראייתה של התקשורת את המונח הזה, אלא לטישטוש ההולך וגובר בין הייחוד של קבוצות אתניות שונות, הנשענות על שורשים ומסורות כמו זו של העם היהודי למשל (שמשתמשים בסמל של ה-
יין-יאנג כסמל לאומי, מבלי להיות מודעים לכך כלל)
א-ג-ב, ה´תחזית´ שלך לגבי האנושות היא מאאאאד קודרת. האם אתה סבור שזו הדרך להבאת דבקים נוספים לקרישנה הריבון?!?! דרך הפחד וההרתעה?!?! זוהי בעצם דרכו של האגו הלא כן?!?! האם קרישנה אינו מבטא את האהבה המוחלטת?!?! או ששוב תראה בזאת את התפישה של הברהמן. דרך אגב, האם שמת לב לדמיון שבין השם ברהמה (הבורא) והשם אברהם? האם אתה רואה בדרכו של ישוע הנוצרי גם כן את תפישת הברהמן?!? האם לדעתך ישוע היה האוואתר האחרון, או שמא היו נוספים אחריו?!? (שאקימוני בודהה למשל?) האם לדעתך האוואתר הנוכחי הוא לורד מאיטריאה ?!?(כפישמאמינים באגני יוגה). ואגב, אני מסכימה אתך לגבי כל הדרואידים. אולם הקוואן יין, היא בעצם בודהיסטווה. מדיטציית קוואן יין, איננה סוגדת לאלה, או למסטר צ´ינג האי, המפיצה את השיטה. (למרות שישנם כאלה הרואים במסטר צ´ינג האי שליחה של אלוהים עלי אדמות) או כפי שהיא עצמה מעידה:"לשכתו של ה´" פירוש שמה בסינית הוא "ים של א-ה-ב-ה". השיטה נקראת על שם הקוואן-יין משום שתלמידיה הראשונים של המסטר טענו שנשלחו אליה על ידי הקוואן יין, כאשר היא סרבה ללמדם. ויש בה את מידת החמלה שמשסמלת הקוואן יין.
אישית, הגעתי לשם על מנת ללמוד את טכניקת מדיטציית האור והצליל, שחשבתי למשהו אחר
ושנית, אני רואה במידת החמלה, משהוא שעדיין קשור לנפרדות. כי עליך לחוש הזדהות עם סבלו של מישהו על מנת לחוות את החמלה. כל עוד אתה מאמין בסבל, אתה מצוי בבערות. זוהי תפישתי. כל עוד אתה מאמין בקארמה ובמעגל הסמסארה, זוהי בערות. זוהי התפישה של האגו, המאמין באני נפרד שנולד לסבול ולמות. (ב´אתה´ אין הכוונה אישית, אלא כללית. (זהו סגנון דיבור
)

למעלה