בוקר
טוב

ben 911

New member
אני לא מאמין. ../images/Emo12.gif גולדי מרוקאית?

הייתי בטוח שאת מוורשה.
OK גולדי. עכשיו אני סומך עליך.
רושם הערה ביומן: גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
גולדי מרוקאית.
זהו...עכשיו בטוח לא אשכח.

השורשים....

נולדתי בארץ... הורי עלו צעירים במסגרת עליית נוער הכירו ונישאו בארץ... אך בכל זאת.. הבית התנהל עם המסורת המרוקאית... מימונה... מופלטה.. 12 סוגי סלטים בערב שבת וכו'... אני ממשיכה במסורת.. "מתה" עליה... ולכן אני מרוקאית... לא מתביישת בשורשים... אפילו כשהשיער צומח ב-2 ס"מ... לא רצה לצבוע בהיסטריה...

ben 911

New member
../images/Emo45.gif טוב, גם אני נולדתי כאן.../images/Emo104.gif../images/Emo95.gif

איזה כייף לנו שאנחנו לא צריכים לצבוע..
חוץ מפעם אחת שהתחרפנתי וצבעתי את השיער עם חינה ג'ינג'ית.
זה נראה קצת פטאתי שחבל"ז.
אם כי בתחילה דוקא נהנתי מהלוק האדמוני.

ben 911

New member
אכן, הזהרתי אתכן מראש. ../images/Emo9.gif

כדי שתביאו איתכן מד"א ורופא צמוד מבעוד מועד.
הרי לא הייתי רוצה להיות נתון תחת תביעה לנזק הבלתי הפיך שעלול היה להגרם בראותכן אותי.

כיום סבתא זו משרה מלאה

היום בערוץ 2 הם הראו כמה סבתא עוזרת לילדים אומרת לך זו משרה מלאה, ההוןרים צריכים סבתא צמודה כגיבוי

זה לא מדוייק נסיכה..

דווקא פעם הסבתא הייתה סבתא במשרה מלאה.. אצלינו היה מאוד ברור שאנחנו יכולים להביא את הילדים לסבתא מתי שנרצה.. עם הודעה של 5 דקות קודם... היום.. הזמנים השתנו רואה זאת גם אצלי וגם אצל חברותי שכבר סבתות.. נכון שאנו עוזרות, אני לוקחת את נעמי (הנכדה) בימי שני אחה"צ באופן קבוע כשהבת שלי עובדת וביום שישי בדרך כלל לשעתיים בכדי שיהיה להם זמן איכות משלהם.. מעבר לזאת, במידה והם רוצים... הם מתאמים איתי מראש.. נכון שאם מתחשק להם לצאת במפתיע הם מרימים טלפון ואם אני בבית אקבל אותה בשמחה אך על פי רוב הם מודיעים לי מס' ימים קודם לכן... הסבתות של היום עסוקות.. עם חיי חברה משלהן.. פעם, סבתא שהוציאה את הילד מהגן דידתה לשם לאיטה.. לקחה את הילד בעגלה או במונית... היום, הסבתא נעצרת עם מכונית בחריקת בלמים בפתח הגן.. מטופחת.. עם צפרניים בנויות ולא אחת את תוהה אם זו סתבא או מישהי שהחליטה ללדת בגיל מאוחר... ברור שאם לסבתא יש גם סבא.. אז הם עוזרים יותר, חיי החברה שלהם פחות פעילים והם מתמקדים יותר בילדים... אך אם הסבתא נטולת סבא.... הכל שונה... אז שלא תתלוננו אתם הגברים שאתם לא צד בעיניין...

ואני ראיתי סבא וסבתא מקסימים

וסבא אחר שטיפל בנכדה מרגע לידתה האמא היתה בהסבה מקצועית של פיזטרפיסטים כדי שתוכל לעבוד במקצועה בישראל , היא ילדה בסוף השבוע , ושוחררה בית החולים חזרה לקורס כדי לסיים אותו במועד , אשה מוכשרת מאד בשבועות הראשונים הסבא היה מביא אותה לאמא להניק אותה בהפסקות עבין השיעורים עד שנגמלה, והמשיך לטפל בה עד שמצא עבודה במקצועו זה לא היה פשוט בגיל שלו למצוא עבודה טכנית אז לקח משמרת ערב או לילה, בשכונה , והסבתא הביאה אותה אליה אחרי המעון בחופשות היו עושים משמרות הסבא בבוקר והסבתא אאחרי הצהרים עד שהאמא גמרה לעבוד היום הקטנטונת הזו בת 16 , ועדיין מכרכרת סביב הסבתא והסבא , אוהבת אותם עד השמים, ישראלית טיפוסית ואני מתה על הזוג המקסים הזה , איך עבברו את חבלי הקליטה בארץ היא רופאה פנימית לשעבר שלא עברה את הבחינות ובגלל הגיל נתנו לה לעבוד כמטפלת בקשישים הוא מהנדס שמצא עבודה לכמה שנים טובות , ועכשיו שיצא לפנסיה התחיל לטפל בקשישים איך הוא מחכה לסבתא שתרד מהאוטובוס, ומלווה אותה הביתה , לוקח ממנה את השקיות וורואים שיש שם ים של אהבה , אז הנתינה לנכדים היא אין סופית, מודה שגם הבת היא כזו מטפלת באנשים בפיזוטרפיה , ואני נהנתי מהידיים שלה , היא פשוט מלאך , אני משוחדת כי אני מאד אובת אותה.

ben 911

New member
../images/Emo6.gif גולדי, אהבתי את הדימוי שלך בקשר לסבתא

נהגת השודים שעוצרת ליד הגן בחריקת בלמים...
אנחנו הגברים לא מתלוננים. בזמנו כשהנכדות היו קטנות בתי היתה מביאה אותן אלי חדשות לבקרים בעיקר כשהם היו נוסעים לצימרים וכאלה.
עכשיו הבנות גדלו כבר לא צריכים את הסבא.
אלא אם כן יש לה בעיה במחשב, או אז היא מביאה רק את המחשב בלי שמץ של אחת מהנכדות. חחחחחחח העיקר שאמרתי שאני לא מתלונן..

כן.. "סבתא" נשמע זקן כזה...

לכן... איך שנולדה נכדתי היחידה... מיהרתי להרשם לאוניברסיטה.... מי שנרתע מתואר הסבתא (בו אני גאה מאוד) תמיד יכול לקבל אותי כסטודנטית

ben 911

New member
קוראים לזה קידמה?

באמת הסבתות של פעם היו נשים מאד זקנות.. כתיזכורת, מספיק שאני מגיע לבית אמי.. על הקיר תלויות התמונות של סבא וסבתא, הם נראים (עם כל הכבוד) כמו מתושלח ואחותו. למרות שאז נהוג היה להינשא בגיל צעיר יותר. כיום, בנוסף למודעות יחד עם הרפואה המתקדמת כולל הרפואה הפלסטית הפנטסטית.. הודות לכך הסבתות של היום.. ראי ערך מדונה, שר, שרון סטון ...פצצתיות מעלפות חושים. מעניין אותי כיצד ייראו סבתות המחר.. מן הסתם תהיינה עלמות צעירות בשמלות אדומות ושתי צמות.

מזל טוב

שימי מולה על השולחן משהו שהיא אוהבת היא תעמוד כדי לקחת אותו תפתי אותה לעמוד ע"י תרגול של הרגלים, תניעי את הרגלים כמו אופניים לחזק את השרירים של הרגלים אחי התחיל ללכת כדי להגיע לעבניות, תפס את התלתלים שלו וככה הלך לעגבניות שהיו בפתח של הבית של סבא וסבתא ועד היום הוא מעדיף את העגבניות על פני ירקות אחרים ,והילדות שלו גם ככה .

אמנם זה כבר לא בוקר אבל למה להפרד מהשקל?

יהיה לנו גם וגם לא? לפחות לזמן מה לפי השמועות אגב למישהו כבר יצא להשתמש בזה?

למעלה