בוקר
טוב

בוקר טוב נוי'צו'ק וכולם../images/Emo140.gif

סוף שבוע הגיע ואני עייפה משהו רצח!!!!!!!!!!!!!! אתמול בישלתי במרתון ושלשום ניקיתי בטירוף את הבית. הילדה כמובן שמתעוררת באמצע הלילה גם וזה גומר לי את הנשמה, כי אז אני מתעוררת לגמרי ולוקח לי המון זמן לחזור לישון. זהו., היום כביסות
מצעים
שטיפה קלה
ואם ישאר זמן והקטנה תתן לי : לאפות חלות.

סיגלי../images/Emo24.gif

אני לא ישנתי לילה שלם כבר חמש וחצי שנים, אז אני לא יכולה לעודד אותך. כבר התרגלתי. אל תעבדי קשה מדי

../images/Emo4.gifבנות אני ממש לא מבינה אותכם

נויה מה זאת אומרת לא ישנת כבר חמש שנים לילה שלם בשביל מה יש לך בעל לא שהוא יקום לילדים בלילה או שאת לא ישנה בלילה בגלל הילדים זה רק תרוץ
אצלי מי גיל חודש וחצי הם מתחילים לפתוח פער בשעות שינה של הלילה ומאז אני לא יודעת מזה לקום בלילה ויש לי ארבע ילדים ועם כולם היה אותו הדבר אני חושבת שזה תלוי מאוד מרצון שלכם כאשר רוצים באמת הכל הולך טוב
בני הקטן שנה ותשע למשל עם הוא כבר קם בלילה הוא הולך ישר לבעלי הוא לא יכול לראות אותי בלילה
תלמדו משהוא בוקר טוב אדית מצידו של בעלי הוא טוען שאני עושה לילדים שתיפות מוח לילדים שיעירו רק אותו בלילה
אולי זה אמת אבל זה רק בראש הכל מתחיל בראש שלנו כמה אנחנו רוצים באמת יענו שדרים טלפטים לילדים או משהוא כזה

../images/Emo45.gif

גם אצלי מגיל חודש חודש וחצי הם ישנים בלילות מה שכן, היום לפעמים הם מתעוררים ומצטרפים אליי למיטה ואין לי בעיה עם זה אבל לא לישון חמש וחצי שנים? ממזמן הייתי מגיעה לאברבאנל

שש שבע

New member
גם בעלי לא קם, וככה גידלתי 8

אחרי שבראשונה הוא קם כמה פעמים וגילה שהוא לא מתפקד ביום, החליט שזהו, לא קם.

אנילה1

New member
6-7 אצל החרדים החינוך הוא אחר.

לכן אפשר לגדל כל כך הרבה ילדים. עש כמה שידוע לי, ההורים משקיעים ב3 הראשונים ואז הם נעשים אחראיים על האחים הקטנים שלהם, ולהורים נעשה יותר קל. נכון שבהתחלה מספר חודשים קשה עם תינוקות אבל זה הכל. כי האחים משחקים איתם ומעסיקים אותם. אצלינו אנחנו ההורים מעסיקים כל ילד לפי הצרכים שלו. ואף ילד לא אחראי על אחיו. כך שלנו הרבה יותר קשה לגדל ילדים, לכן יש לנו הרבה פחות מהם. אנחנו גם משקיעים בהם המון כספים. בגדים משחקים, חוגים ומה לא. זה לא עושה אותם ילדים יותר טובים, אבל ככה זה החינוך.

שש שבע

New member
אנילה, כבר אמרתי לך שיש לך דעות

קדומות בהרבה ענינים, אני קמתי בככככל הילדים. ונשמה, מה שאני משקיעה כלכלית בילדים שלי, אף חילוני שכיר לא יכול להשקיע, אפילו אם הוא היה רוצה והיה לו רק ילד אחד. את מדברת כאילו אנחנו חיים בעולם השלישי, ואת לא מבינה שאולי את חיה בעולם השלישי, הנה תראי מה השקעת בילד שלך "לפי הצרכים שלו" ותראי מה קיבלת בתמורה, קדחת קצוצה. אצלי אף ילד לא אחראי על אחיו, אלא על התנהגותו שלא שלא ילמד את אחיו דברים לא ראויים. היתרון הגדול אצלנו הוא, שיש להם חברים כל הזמן, הם לומדים להתחשב בזולת. והחיסרון הגדול הוא אוברדרפט ענקי קבוע בחשבון הבנק של ההורים.

אני מדברת על הרגלים לא באמת

על הבעל יש הרבה טעויות שעושים עם הילד הראשון כאשר מקשיבים לאחות טיפת חלב אחרי חודש וחצי תינוק [כמובן שבריא והכל בסדר איתו]הוא לבד פותח פערים בשינה לא צריך להעיר אותו בלילה עם הוא לא קם לאכול שישן בדרך כלל כאשר הוא מתרגל שלא מעירים אותו בלילה כדי לאכול הוא פותח פער יותר גדול כל כמה ימים הוא מוסף עוד חצי שעה שעה וכן הלאה. אני זוכרת כאשר ביתי הבכורה בפעם הראשונה ישנה לילה שלם היא היתה אולי בת חודשים פתאום שמעתי את הבכי שלה ומזה נבהלתי כי הרגשתי שישנתי הרבה ובאמת שיחסית ישנתי טוב מי 12 בלילה עד 6 בבוקר זה המון בשביל תינוקת אבל הבנתי שהסיוט שלי ללא שינה ניגמר ותפו תפו כך כל הארבע גדלו הכי טוב ללמוד מהטעויות שלנו אבל הכי טוב ללמוד מתעויות של אחרים שבוע טוב אדית

אוסה

New member
אווהההההההההההההה

תגידי את בסדר? לא לישון בלילה? אני חושבת שאצלי מגיל 3 חודשים הבנות ישנות מצויין !!!!!! נכון שפה ושם ישנם לילות שצריך לקום כי מישהי חלמה חלום לא טוב או סתם כי מישהי רוצה פינוק ואז ...או קיי כל עוד זה אחד לכל כך הרבה זמן זה לא משנה לי . אבל משהו שאני הייתי עושה - בעצם עושה , הבנות אוהבות לקרוא לנו בבוקר כשהן קמות שנרים אותם אלינו למיטה בבוקר , בקיצור הן צועקות "אמא" בעלי אומר לי הן קוראות לך .......ואני לא מגיבה ואומרת לו "אל תדאג תיכף יקראו אבא" לא עוברות שתי דקות וקריאת "אבא" נשמעת מהחדר ....הוא קם !!!!
בכל מקרה יקירתי מה שאני רוצה להגיד לך שראשית אכן גם הבעל צריך לקום. ושנית , הכניסי סדר בעיניין השינה זה חשוב בשבילך כמו שחשוב להם . אצלי ב 19:00 גג 20:00 (אן אני עסוקה זה 20:00) הנסיכות במיטה , הן לא קמות מהמיטה , לא מקשקשות כי הן יודעות עד כמה אני אכעס. ומשעה זאת אני אדון לעצמי !!! יש לי את הזמן בשבילי , את השקט !
יאלה שבת שלום !!!!

אצלי, אין קשר לשעה בה הילדים

הולכים לישון. להיפך, אם הם הולכים לישון מוקדם, הם קמים יותר פעמים בלילה.

אין כמו הטעם של הבית ../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

אבל לא תמיד זה מתאפשר ולרוב השכנה מביאה או אמא שולחת. בקשר לשינה של הילדה, היא רגילה לאכול כל 3 שעות ולפעמים שעתיים וחצי ולכן צריך לקום. אומרים שילד מעל 3 ק"ג ישן לפחות חצי לילה אם לא יותר אבל אצלה הודיה זה לא כך. קודם כל עדיין חייבים להעיר אותה לאכול בגלל שהיא אוכלת כמויות קטנות מאוד ושנית היא מתעוררת לבד. (בטח מהנחירות של אבא שלה)

סיגל את תמשיכי לפתם בבקשה

עד שתגיע למשקל לפחות של 5 ק"ג אז תחשבי על לשון כל הלילה עד אז.... אמאל'ה צריך לקום שבת שלום אדית

קלי קלות נייטי../images/Emo8.gif

חצי קילו של קמח (חצי חבילה מספיק כי יוצא המון בשביל זוג) 3 כפות של שמרים יבשים 1 כף של סוכר 1 כפית של מלח חצי כוס של שמן ומים - כמה שנכנס בבצק בכדי שיהיה רך אבל לא דביק מידי. תלושי אותו היטב וכסי אותו בשקית בשביל הלחות לתפיחה. מידי פעם בידקי וראי עד שיכפיל את עצמו (דהיינו - ת פ ח !) לושי אותו שוב וצרי מימנו לחמניות או חלה או שניהם יחד ושמי הישר לתבנית מוברשת במעט שמן. חממי התנור ל 200 מעלות ואפי למשך חצי שעה או עד שתראי השחמה. הה לפני מרחי בביצה וזרי מעט שומשום ו...לתנור. בתיאבון.

אוסה

New member
מזכיר לי ש...

סיגלי , את יודעת זה מזכיר לי שהייתי אמא טריה (וכבר צייניתי שאני אמא לתאומות) אחת הנסיכות שוחררה הביתה במשקל שניי ק"ג והשניה בשניים וחצי ק"ג. אחת אכלה כל ארבע שעות השניה של שלוש שעות ........ אני לא הינקתי אבל העיניין שתמיד בילד או יותר נכון בלידה הראשונה לא משנה כמה האבא ינסה לעזור תמיד תרגישי שאת עושה זאת יותר טוב ! אז מכיוון ששנינו רצינו להקל אחד על השני ולקום במקום ....היה מצב ששנינו היינו קמים יחד ! שימי לב אחת היתה גומרת לאכול , אחרי שעה השניה היתה אוכלת ואחרי שעתיים הייתי מעירה את הקטנה שוב לאכול וחו"ז . וואלה זה היה מעייף בסוף החלטתי לקנות מתקן (בסוף זה אומר אחרי שבוע מלידתן של הנסיכות)של מים חמים וקרים ופשוט הייתי מכינה און ליין את האוכל בלי חימום במיקרו שהיה מטריף אותי בלילות . חכי חכי ממי אם הילדה תמצוץ מוצץ ....בלילה תשמעי את הבכי , תקומי ותתחלי לשכב על הרצפה לחפש את המוצץ שאולי הוא שם כי חירמת כבר את כל המיטה ולא מצאת אותו ואז תגידי לעצמך איך לא המציאו מאתר מוצצים (כזה שמאתר את השפורפרת של הטלפון האלחוטי ...) יאלה סיגלי באמת מזל טוב תאמיני לי תהני מכל רגע , היום כששואלים אותי - או יותר נכון קובעים לי אנשים זרים שכלל לא מכירים אותי ושומעים שיש לי תאומות , השאלה הראשונה היא - בעצם שוב זאת לא שאלה אף פעם זאת מאין עובדה שאומרת " קשה קשה לך בטח ..!!!!!! ושאני אומרת לא בכלל לא אז נמחם אותם לקבוע משהו אחר שאומר טוב עכשיו לא אבל שהיו קטנות היה קשה! ואני עונה בכלל לא !!!!!!!!! וחוץ מזה למה אנשים תמיד חושבים שתאומים זה דבר קשה? זה נהדר , זה קל , זה אפילו יותר קל משני ילדים עם הפרשי גילאים של שנה שנתיים או שלוש . טוב יאלה יום אחד אספר לכן על הנסיכות שלי ביי ביי ושבת שלום

אני לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה

עם היו לי תאומים!!!!!!!!!!!!!!!! בטח הייתי תלויה על החבל מזמן!!!!!! מוצץ???????? ספרי לי על זה ! מה שהקטנה עושה לי עם המוצץ חבל על הזמן. היא מצאה שיטה לתשומת לב יורקת את המוצץ וצועקת, וכך גם בלילה לפני השינה!!!!!!!!! לגבי האוכל אין לי בעיה כי אני שמה מים קבוע בתרמוס ותמיד יש לי מים זמינים לאוכל והיא שתהיה בריאה לא בוכה בלילה לאוכל רק אם משהו באמת מפריע לה. הודיה התחילה לאכול דייסה בלילה (התחילה? כבר בגיל חודש בקשו מימני לתת לה בכדי שתשמין!) כך היא ישנה לפחות 4 שעות עד למנה הבאה. ביום היא מקבלת אוכל תוסף של פגים ובין לבין שיבולת שועל בשביל הקיבה הרגישה שלה.

למעלה