בוקר של יום שישי

מגלית

New member
עומר - את בעלת הניסיון ../images/Emo8.gif

ממש לא קצינת משמעת - רק זו שיודעת הכי טוב מה כן ומה לא

איזה קצינת משמעת???, פשוט תמיד היתה לך

רגישות כלפי התבטאויות שלא ניראו לך כלפי מפקדים

עפרה ד

New member
להבדיל אלף אלפי הבדלות, כי....

זה מקרה מסוכן, מכעיס ושאסור שיקרה, אבל, עוד סיפור על האיגיון הצבאי, מהשבוע האחרון. השבוע לא היו מים חמים למקלחות אצל החייל כי... "מכשירים את הדודים לפסח", בתשובה לחוסר ההבנה שלנו ענה: "זה מה שאמרו". ואני חשבתי שהגנב ששכח לכבות את האור זה השיא שצהלנו יכול להגיע אליו. טעיתי.

ע ו מ ר 4

New member
אי גיון וחוסר אחריות

אין מים חמים בגלל הכשרת הדודים?!...אולי בצאת השבת נוכל להחכים ע"י האמהות שומרות השבת.נראה לי הזוי מעט....שמעתי כבר על כל מיני...אבל להכשיר את דוד החשמל....זו פעם ראשונה. ונכון.....יש הרבה והמון ויותר מדי אי גיון צבאי.... לא מגנה ולא מנסה אפילו.... מה שלי הפריע ומפריע זה שנכתב כאן...המפקד האידיוט. מפקד כזה סתום...אטום....טיפש... המפקד בן........ כן גם את זה כתבה כאן פעם אמא שהיתה איתנו..... למרות כל מיני דברים שקורים לילדים שלנו ולמרות כל הכעסים.......ובצדק....עדיין בטוחה שצריכים לחשוב לפני שכותבים,כי הסתום הזה הוא הבן שלי ושלך ושלה.כי יתכן ואמא שלו רק סמוייה כאן....הרי לא ידוע מי קורא כאן,ומטבע הדברים המילים האלה האלה מלבד היותן לא משהו יכולות במיידית להרע לחייל שלנו.... אצל ירוק בקבוק יאמר לזכות מג"ב שלא נתנו לה לאורך השנתיים לעמוד בשום צומת באיו"ש....תמיד היו שם לחכות לה עוד לפני שירדה מהאוטובוס. מי שלא תמיד היו נחמדים אלה דווקא נהגי אגד....שהקווים שלהם די עמוסים...ומתעקשים חוקית לא לקחת יותר מ10 נוסעים בעמידה....ומענין ששומרים על החוק דווקא במקומות הכי לא סימפטיים שיש.בהנהלת אגד בהחלט שמעו אותי כועסת. אצל האדום הענינים התנהלו כסדרם.....תמיד. כמה טוב שיש אבא שמסיע ומחזיר..... סיבה טובה להעלות שאלה קטנה ביום ההורים...אם יהיה...לכשיהיה.

atalia

New member
אני לא רואה בענין הזה כל הבדל

בין מפקד, לחייל, לחבר לצוות... האמא יכולה להיות של כל אחד מהם, ואם רוצים להמנע מהבעת דעה על התנהגות האחר- היא אינה שייכת רק למי שמפקד.

ע ו מ ר 4

New member
נכון עתליה

אין הבדל...אך לא ירדת ממש למשמעות הענין. רק כדאי לזכור שהארץ שלנו קטנה קטנה...כולם מכירים את כולם...כבר היו דברים מעולם גם כאן בפורום...ובמקרה גם לי,שבכלל לא כתבתי כלום רע,נהפוך הוא,,,,,שיתפתי מה הכנתי לירוק כשהיתה בקורס....ולמחרת חיילת שכלל לא הכירה...לא מהמחלקה שלה אפילו....סיפרה לה שאמא שלה כותבת בפורום ומספרת עליה. ותשאלי איך זה קרה? אמא אחת שאני קוראת לה:"הסמוייה שלי"....קראה כאן.מייד דיווחה לבת שלה...וזו לירוק בקבוק. הארץ קטנה עתליה!!! ודאי שהאי גיון הצהלי מטריף לעיתים...כמו העוגה של איילת שנזרקה...ללא מילת אזהרה לפחות..... ודאי ש.....וש.....וש....מרגיז ומכעיס. רק בטוחה שכדאי לשקול מילים...לפני שאנחנו מגיבות כאן בזעם.....שלעיתים עלול אף לפגוע בחייל שלנו......מעבר לכבוד שבכל זאת מגיע למפקד.

atalia

New member
מסכימה אתך,רק מלה לגבי המשפט האחרון-

כבוד בצבא ניתן למפקד. נקודה. זוהי חובה בתוך דיקטטורה, ואין עליה עוררין. בענין " מגיע"... את יודעת, זה כמו אהבה- אי אפשר לדרוש (את הרגש) בכח, יכל להיות שמגיע וטוב שכך, אבל לצערנו בהחלט יכל גם מאד להיות שלא . וכמובן שבין השחור ללבן יש המון גוונים של אפור.

אםפי7

New member
הכשרת דודים חשמליים זה רק במטבח, ופשוט

מדליקים וכשחם פותחים ונותנים למים לזרום עד הכי חם שאפשר וזהו. לא ברור לי אייך זה קשור למקלחות.

סמדר בנ

New member
מרגיז ביותר ../images/Emo46.gif

שכן מכירה את הבסיס המדובר והוא אכן נמצא בחור רחוק מהכביש הראשי (נסיעה של כמה דקות טובות ברכב בלב המדבר). ייתכן ויש איזשהו אוטובוס פעם ביום אבל זו בהחלט אחרויות המפקדים לוודא כיצד יחזור. טוב שיש אבא....

סיכמת היטב את הנושא

והכי חשוב שלאבא יש אינסטינקטים, ואפשרויות... ומאוד מדאיג , כי לא לכולם יש אפשרות להקפצת ההורים, ומזל טוב לג'וני שלך

פולי44

New member
זה באמת מכעיס ומדאיג

שאף אחד לא השקיע מחשבה באיך החייל יגיע בחזרה. ממש מוזר, כאילו יד ימין לא יודעת מיד שמאל ואין בעל סמכות שיודע איפה נמצא כל חייל בכל רגע נתון. זה לא נשמע לי תקין בכלל. צודקת עומר שצריך לשקול מילים אבל ברור לי לגמרי שלא תמיד מפעילים מספיק שיקול דעת וחבל שכך, ואולי אותו אחד לא צריך להיות מפקד? אצל החייל שלי עד היום תמיד כשהיה צריך להגיע למקום מסוים זה אף פעם לא היה לבד, תמיד עם עוד חבר, ותמיד בשעות האור ואם נכנסו לשעות החושך השאירו אותם לילה במקום בטוח, גם אם לא היו מאורגנים לשינה, הסתדרו איכשהוא. ופעם אחת אפילו שלחו אותו במונית והחזירו לו את הכסף. אז כנראה שזה באמת תלוי בחיל ובמפקדים שבו.

למעלה