בוקר טוב.

a B C e

New member
עם כל ההבנה שלי לכאב שלך, הבעיה שלך

ושל רוב החברה הערבית, היא שאתם תמיד מסתכלים אחורה. עשו לנו ככה, ועשו לנו ככה. אתם לא מסתכלים קדימה, מה אנחנו צריכים לעשות בשביל עתיד טוב יותר. ובנוגע לסוגייה המוכרת של "מי היה פה קודם" אין פה תשובה ברורה, כמו שאין תשובה ברורה למי הארץ הזאת שייכת. לכן, אל לנו להתעסק בעבר, צריך להתחיל להסתכל על העתיד, מה אנחנו עושים בשביל חיים יותר טובים כאן.

mesiiii4

New member
לא לעסוק בעבר???

שנות ה30 ולפני...אומנם זה עבר, אבל זה לא ממזמן..זה מתי שהחלו לפתח פה את היישוב היהודי..להעלות לארץ אנשים, ועובדה שיש פה עכשיו רוב יהודי- מדינה יהודית כמו שאתם מגדירים את זה..!!!זה אומר שאתם מנסים לעשות פה מדינה על חשבון עם אחר..!!ועכשיו..שיש לכם מדינה..מה אתם רוצים מהפלסטינים????תצאו משם, תחזירו את מזרח ירושלים..ותעזבו אותם בשקט...תאמין לי האזרחים שם יהיו מאוד מרוצים..!!! זה חשוב להסתכל על העבר...אי אפשר עכשיו להסתכל על העתיד, אחרי מה שקרה. לפחות תצאו מהשטחים הפלסטינים שאתם שולטים בהם עכשיו..וואלק אין להם שם חיים..

הMפקח

New member
את צודקת, העבר מאוד חשוב.....>>

לפי העבר, הפלסטינים זו המצאה של עשרות השנים האחרונות. הם לא עם ולא כלום וצריכים לחזור למדינות הערביות שיצאו מהם בעבר הרחוק. עם ישראל מקורו בישראל, הוגלה ממנה וחזר אליה שוב. גם הפלסטינים צריכים לעשות אותו הדבר !

mesiiii4

New member
כיום, יש מדינה ושמה ישראל.

אבל אי אפשר לחזור אחרי 2000 שנה, עם כל הכבוד לזה שהוגלתם. שבאתם לפה , היו ערבים והקמתם מדינה..אתה מבין את זה? תניח שעכשיו אתם פה, אין כלכך מדינה, אבל בכל זאת אתם פה..ומגיע עם שרוצה לעשות מדינה בטענה שהיו פה מזמן..מה תגיד?

Dudidud

New member
תוך כמה זמן

כבר אי אפשר לחזור? כי אנחנו מוכנים לחכות כמה שניצטרך עד שגם אתם כבר לא תוכלו לחזור, אם כל הכבוד לזה שאבותינו גירשו אתכם.

הMפקח

New member
כן, זה אנחנו ! ../images/Emo6.gif

הינו כאן, הוגלנו, אתם הגעתם ואנחנו דרשנו והחזרנו את השטח שלנו הבנת את הקטע !

a B C e

New member
../images/Emo13.gif

אני לא יודע אם ידעת או לא, אבל הישוב היהודי לא פותח בשנות ה30, גם לא בשנות ה20, הרבה לפני. ועכשיו בכנות, את חושבת שהרשות הפלסטינאית תוכל לתפקד כמדינה לאורח טווח? יצאנו מעזה, למה אני לא רואה את הפלסטינאים מתחילים להשקיע בכלכלה לטווח ארוך, במציאת פתרונות לאלפי המובטלים ששוטפים את עזה והרשות? למה אתם לא יוצאים בדרישה לעזרה ישראלית\אירופאית או מכל מקום אחר לשיפור הכלכלה ובניית מפעלים ברשות? לא שאני לא בעד מדינה פלסטינאית, אבל השאלה אם יש נכונות מצדכם לבניית מדינה.

mesiiii4

New member
אוקיי

אז כנראה טעיתי, אבל הפלסטינים רוצים שתצאו מכל מה שכבשתם ב67. דבר שני, הפסטינים לא מפתחתחים כי אין להם ממש גרוש על התחת. זה לא משנה אם הם יוכלו להתקיים או לא, לפחות תעשו את שלכם.

a B C e

New member
וכאן באה השאלה

למה אין להם "גרוש על התחת", אולי בגלל שבמקום שהם ישקיעו את כספהם בבניית הכלכלה הפלסטינאית, הם מעדיפים לקנות בכסף אמל"חים ולבצע משחקי כוחות? ועוד דבר, אני לא זוכר איזושהיא הצעה של הפלסטינאים חזרה לקווי 67 תמורת שלום. למרות שלפי מה שאני זוכר, יש יוזמה כזו והיא תעלה למשעל עם ברשות.

mesiiii4

New member
נשק אולי קונים בשביל

עצמם, אבל לא למחבלים. היא עדיין לא מבוססת הרשות, אפשר לראות שהיא חיה על תרומות...אבל הבעיה שזאת לא מדינה..איך אפשר לעשות מדינה בזמן שיש שם צבT?? והיו המון שיחות על שלום..שיחזירו את 67 תמורת שלום..אבל זה רק דיבורים

הMפקח

New member
אין שום רצון של הפלסטינים בשלום !..

הם בחרו לשילטון בארגון טרור שכלל לא מכיר בזכות הקיום של ישראל ! על מה יש לדבר ?

a B C e

New member
../images/Emo13.gif

למה אלו רק דיבורים? אולי כי חלק נכבד מהחברה הפלסטינאית לא מסכים לתנאי הזה? בנוגע לכסף, יש מסמכים מדועינים שמצביעים על העברת כסף מצד עראפת למימון האיתיפאדה, אז מה את אומרת על זה? כמו כן, בל נשכח את הספינה "קרין איי" ספינת הנשק, שהייתה אמורה להגיע לרשות בתמיכתם של מקורבי עראפת. למה הרשות חיה על תרומות? אני אגיד לך למה לדעתי זה מה שקורה. כי אתם לא חושבים לטווח ארוך, השקעות לטווח ארוך, שיובילו לשיפור המצב הכלכלי, החברתי וכו'. אבל הנה, הרשות מקבלת עוד תרומות, ונווריגה הודיעה לא מזמן שהיא תתרום המון כסף לרשות, למה שהרשות לא תשקיע את הכסף בבנית מפעלים בעזה? למה מאות ערבים צריכים להתדפק על דלתות מחסום ארז כל בוקר כדי שיוכלו לעבוד בישראל? הרי את אומרת שאתם ממש לא צריכים אותנו.

סלוניק

New member
קודם כל שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אין ספק שגם לישראל יד במצב, אבל האם את יכולה לומר בכנות שגם הפלסטינים וההנהגות השונות בעבר לא אחראיות להתרחשות? האם הטרור והתמיכה הרחבה בו לא היוו מכשול? האם ניצחון החמאס בבחירות איננו מכשול?

הMפקח

New member
הרי זה ברור שאם הפלסטינים היו >>

רוצים שלום באמת, הם כבר מיזמן היו עושים אותו איתנו. לערבים יש זמן ויש להם תוכנית - תוכנית השלבים ! מטרתם הסופית היא גרוש כול היהודים הארץ ישראל. אולי בעבר לא האמנתי במי שאמר לי את זה, אבל היום זה די ברור, גם לי.

רוני13

New member
אהה וזה למה?

כי אתם! החלטתם לבחור במנהיג שהוא בעצם אירגון טרור!!! העולם לא ממש אוהב את הרעיון כי הוא יודע שאם הוא יעביר כסף למנהיגות שלכם כולו יעבור לטרור! אז יש משפט שאומר:"החטא ועונשו" או במילים אחרות על טעויות משלמים!

Dudidud

New member
...

דיברתי החל מ70 לספירה לא לפניה. כשיהודים באו לארץ ישראל לא היו פה ערבים ולא שום דבר דומה. (היו פה שבעת עממי כנען שאינם קשורים בגרוש לנושא) ערבים החלו להגיע לאזור בתקופות הרבה יותר מאוחרות- אם אינני טועה אפילו אחרי שנוסד האיסלאם ע"י מוחמד. שמעתי על הרבה סילופים היסטורים שנעשים ע"י החינוך הפלסטינאי- זה אחד מהם. היהודים הוגלו ע"י הבבלים ל70 שנה וע"י הרומאים להרבה יותר. הערבים בארץ החלו לפגוע ביהודים בתחילת המאה הקודמת, לפני זה היה דו קיום. רק לאחר זמן מה החלו היהודים להתגונן- (השומר וכדו'). והיחס בין הערבים שנפגעו מפעולות תגמול (שהחלו הרבה יותר מאוחר) לבין היהודים שנפגעו רחוק היה מלהיות אחד לאחד. במלחמת השחרור (שלנו) כבר נפגעו הרבה יותר ערבים (אם כי לא בכמויות כל כך גדולות אצל תושבי הארץ), כפרים מעטים הושמדו- רובם נזנחו בעידודם של שכנותינו. באמת לא הייתה סיבה שתסכימו, הרי צוך יום יומיים אתם זורקים את כל היהודים לים ולוקחים את כך א"י לעצמכם- זה לפחות מה שהם חשבו.

למעלה