בוקר טוב
+ הגיג

בוקר טוב ../images/Emo42.gif + הגיג

ספונטניות. אתם ספונטנים? הייתם וכבר לא? לא הייתם ועכשיו כן? אולי זה מתחלק לתחומים - אולי אפשר להיות ספונטאני בתחומים מסויימים ובאחרים מאד מתוכנן? או שזה בילד אין באישיות. זו תכונה נערצת לדעתכם? או שפשוט קיבלה מוניטין טוב בתקשורת?

s h i r k u s h

New member
בוקר ... ../images/Emo24.gif

בא לי באיזהשהו מקום פשוט לא לקום בבוקר, תאמינו לי. נמאס לי ששוברים ורומסים לי את הלב, נמאס לי להיות כזאת תמימה, נמאס לי להיות הכי בסדר עם כולם כשמצד שני שוברים ורומסים לי את הלב בשנייה אחת ובלי להניד עפעף. ולגבי השאלה- אני ספונטנית אבל לא תמיד- לפעמים חייבת לתכנן דברים מראש כדי להיות בטוחה בעצמי אבל בדברים "קטנים" כמו לנסוע לטייל או סתם להיפגש- זה ספונטני מאוד אצלי.

liza26

New member
שירקוש-לך מגיע ה-../images/Emo24.gif

את ילדה טובה, את בטח יודעת את זה נזהרת לו לפגוע באחרים- נותנת עוד ועוד צ'אנסים ואז נוחלת מפח נפש שירקוש-הגיע הזמן לשים לזה סוף את חייבת לחזק את הבטחון שלך ולשים גבולות לאנשים גם אם זה אומר לנתק קשרים ולשרוף גשרים שרק שואבים ממך את כל האנרגיות.

reedgreenwhait

New member
בוקר אור

אני ממש לא ספונטנית, יש לי שיגרה יומית ואני נמנעת מלשנות בה דברים, למרות שאני חושבת על זה... האם הייתי אי פעם ספונטנית? לא זוכרת. החלוקה לתחומים נשמעת הגיונית ומתיאמה, למשל אני יכולה להיות ספונטנית בקשר להכנת שיעורים, אבל לא יכולה להיות ספונטנית בקשר לאכילה שלי. זאת תכונה לא רעה, היא מאפשרת גמישות והסתגלות למצבים חדשים.

גמישות מול שגרה

מזדהה איתך. גם לי מאד לא קל לשנות את השגרה שלי. למה בעצם זה קשה? מה מפחיד בספונטניות בעיניך?

reedgreenwhait

New member
זה קשה כי...

אני לא אוהבת שינויים. שיגרה זה כפייתי אצלי. ספונטניות משבשת את השיגרה. ואם לקחת את הדוגמא גם האכילה, אז זה קשור להשמנה, אני פוחדת להשמין... ורוב הדברים הספונטניים שאני יכולה לעשות משפיעים על כל סדר היום.

ואנשים ספונטנים הם בד"כ שמנים?

יש לי תחושה מהדברים שלך, שההיאחזות בשיגרה יצאה משליטה. האם את דבקה בתפריט אכילה אחיד שלא זזים ממנו? למה בעצם את מגיעה לכפייתיות עם השיגרה? מה יכול לדעתך לקרות אם השיגרה תופר?

reedgreenwhait

New member
הממ

לא, אין קשר ישיר בין ספונטניות להשמנה... כן, היא יצאה משליטה. אני דבקה באותו תפריט. לא יודעת למה הגעתי לכפייתיות... אם השיגרה תופר...אז אני אעשה את אותם הדברים רק בזמן אחר...וזה יגרום לי אי נוחות רבה, למרות שאני לא חושבת ששיגרה כפייתית כזאת זה טוב...

אם שיגרה מופרת -

אז לא עושים את אותם דברים בזמן אחר. פשוט יוצא לעשות דברים אחרים בכלל. תראי, אני תומכת די נלהבת של השגרה, כי קשה לי עם שינויים. מה שכן, בחרתי לצאת מהכפייתיות שבשגרה שלי, כי זה נתן לי פתח לחיים עצמם, לעניין שבהם ולדברים מפתיעים שיכולים לקרות לי. השאלה היא האם את רוצה לצאת מהכפייתיות, או שמעדיפה להישאר בשיעבוד אליה.

liza26

New member
פעם הייתי יותר ספונטנית

היום קצת פחות כי נהייתי יותר פחדנית ומחושבת וצריכה לתכנן כל דבר שנה מראש ובסוף זה לא יוצא לפועל
היום אני מנסה לתקן את זה -לעשות דברים בלי לחשוב זה מוריד ממני את החלק של הפחדים וההתלבטות.

ספונטניות זה COOL

כאילו זה ממש נחשב. אם אתה לא ספונטני, אז אתה נחשב מרובע, חנאן. ככה זה לפחות בחברה ממה שאני מבינה. אני מאד ספונטנית בבילויים. אין לי בעיה יעירו אותי באמצע הלילה יגידו לי לבוא, אני ישר אקום מהמיטה איפור נעליים וסבבה. עם בחורים אני לא כזאתי ספונטנית כי זה דפק אותי ובחורים היו מסתכלים על זה כאילו אני קלה להשגה. אז עם בחורים זה לקבוע מראש וכל זה. חושבת שאולי ספונטניות יכולה להיות גם חוסר אמינות בהתחלה של קשר.

opalit

New member
הלוואי

אחת התכונות שהייתי רוצה שיהיו לי זה קצת ספונטניות.

opalit

New member
כי זה חשוב

וכי אין לי את זה אפילו טיפה. זה נורא אצלי. אולי נעשה שרשור תכונות? כאלה שאתה אוהב אצלך כאלה שלא וכאלה שהיית רוצה. נשמע טוב?

למעלה