בלישם - האני מאמין שלי
איך אומרים בפוקר? אני אקח את (הניתוח המזהיר) שלך, ואוסיף? (שנים לא שיחקתי פוקר). ראשית, לפני הכל, רוצה לציין בפניך שהתיישבתי פה כבר בארבע וחצי, רק שאני מגיעה לתגובה הזאת, הארוכה ביותר, בעשרה לחמש. מה שאומר שסביר להניח שהתעוררתי לפניך היום. לא כבוד גדול, העניין הזה, אבל על בטוח השעות שלי לוקחות את שלך בהליכה... פעם מצד זה של הלילה, פעם מהצד השני. אין חוקים... עניין הדדי - הייתי מוסיפה לו תחומי עניין משותפים שרצוי ליצור, אפילו מלאכותית, בתחילה. אולי חוג משותף, תחביב משותף, משהו שמכניס אינטראקציה שיש בה עניין ופעילות לתוך הזוגיות. ולא, אני לא מדברת על ההיא שאתה חושב עליה, אף כי מודה שזה הכי מעניין. הייתי אומרת, נוסף לעניין ההדדי, גם ערכים משותפים. הדברים האלה כולם נכנסים תחת הכותרת שהעמדת, של יצירת מכנים משותפים שונים מהמשיכה המינית. נאמנות - נכון, היא פוגעת גם במי שבגד. אבל יש לזה עוד צד. באיזשהו מקום, אי שם (בהנחה שאנחנו לא מדברים פה על בוגד סידרתי, שזה פגם פסיכולוגי), גם הנבגד הרים לזה תרומה בלי דעת. בגידה היא צרימה בתוך מערכת יחסים. ושניים גרמו לה. נכון, שרק הבוגד בחר את הדרך, אבל הסיטואציה שגרמה לו לבחור היא אחריות של שניים (ותכף אני הולכת לקחת שכפ"ץ). קשב - אכן. אסור לקחת כמובן מאליו, יש להיות קשובים לא רק לצרכים משתנים של בן הזוג, אלא למה שהוא בשונה ממך. להיות מודע שהצרכים שלו אחרים, להיות מודע שהיכולות שלו לזהות את הצרכים שלך הן אחרות. לדעת לקבל את השונה והאחר גם בתוך זוגיות. וכמובן, להקשיב לעצמך. כל הזמן. וויתור בלי להתחשבן - אני אתך, ומוסיפה על זה נתינה בלי התחשבנות ובלי לצפות לתמורה. רוצה להוסיף על אלה תקשורת, שמתקשרת לקשב, אבל לא רק. תקשורת מעוגנת באינטליגנציה רגשית. אתה צריך להיות מסוגל לשמוע, להבין, לשתף, לדבר - על הדברים החשובים באמת, על מה שאתה. וגם על מה שאחרים. ולא לפחד מרגשות שמובעים, ולא לפחד מלהביע רגשות. זה א"ב בתקשורת. ועוד אוסיף את חביבתי הגדולה מכולם - שלמות פנימית. אדם לא יכול לבוא אל זוגיות כשהוא חסר, ומצפה ממנה להשלים אותו. זה אף פעם לא עובד. אדם צריך לדעת מהו, להיות שלם עם מה שהוא, ומתוך השלמות הזאת הוא יכול באמת לתת ולהשקיע בזוגיות הזאת את מה שצריך. ועכשיו, יקירי, חמש בבוקר, ואתה מוזמן לפתוח את השרשור שנדחה מאתמול להיום. בוקר טוב.