בוקר טוב יהודים

vizini

New member
שמתם לב לעובדה

שמרבית החוזרים בתשובה המסתובבים בפורומים אינם "השאור שבעיסה"? פעם תהיתי על פשר העובדה הזו. למה החזרה בתשובה כה מצליחה בשולי החברה? חלק מהתשובה נמצאת בהודעות מעלי. הדת מספקת לאותם שוליים קבוצת התייחסות "אליטיסטית" לכאורה, וכך הם מרגישים "שווים יותר", לעומת ההרגשה הקודמת שלהם. אם אתה "יהודי", אתה כבר יותר טוב מ"גוי", כלומר ממרבית האנושות. כמובן, רגשי הנחיתות עדיין קיימים כלפי היהודים החילונים, וזו הסיבה שחוזרים בתשובה מהווים את המסיונרים הנלהבים ביותר...

אתה מבין למה קשה לי איתך?

כי אתה אוהב לדבר המון לגבי דברים שאין לך מושג לגביהם. רשום לפנייך עדות של חוזרת בתשובה: אני לומדת איך כל בני האדם שווים, אני ואתה, ללא התנשאות, אני לומדת איך מפעילים את מידת החמלה והרחמים, על אף שזה כמעט בלתי אפשרי, כלפי הערות כמו שלך. אז בבקשה ממך, אל תנסה להסיט אנשים תמימים שעוד עלולים להאמין לך בטעות, או לחשוב שלך יש מושג על מה אתה מדבר... מצטערת אם פגעתי בך, קשה לי להאמין שעשיתי זאת, אבל אני לא יודעת זאת בוודאות נכון? אז אני באמת מבקשת סליחה, לא בנימה צינית. רק תעשה עם חברייך חשבון נפש ותנסו להבין ביחד כמה אתם פגעתם אתמול ביהודיה שראתה פורום בפעם הראשונה בחייה', וספגה את כל העלבונות שלכם...

dafnaleh

New member
המסת את ליבי.

אינני יודעת באיזו חברה גדלת, אך כשאני יצאתי מאורח החיים הדתי, רק התוודעתי יותר לשיוויון בני האדם (ולא רק יהודים). חמלה ורחמים תמיד היו לי, ללא כל קשר לדת. לא היו בך כל הדברים האלו קודם? אז מזל שחזרת בתשובה.

ואת את שלי...

ללא ספק, ברור לי שחית בעולם שלא הערכת, וזאת מפני שלא הבנת. חיית במשפחה דתית שלא ידעה שוויון, הערכה וכבוד מהם? צר לי עלייך, באמת. אבל מי אמר שהמשפחה שלך מהווה דוגמה לעולם הדתי? הרי היא ההפך הגמור מימנו (לדברייך), מה חטאם של האנשים בפורום, שאת משכנעת אותם שעולם ללא ערכים לכבוד האדם הוא עולם דתי? הרי שכרגע הוכחת שזהו רק העולם שאת בהא מימנו, שזו המשפחה שלך. עכשיו ברור לי למה הסתבכת כ"כ עם עצמך והתחלת להגדיר את עצמך "אתאיסטית". כמוני, יש לך עוד הרבה הרבה ללמוד...

dafnaleh

New member
:\ אוי, באמת.

לא אמרתי שאין בעולם הדתי ערכים ושיוויון, אלא אמרתי שיש גם את הערכים האלו מחוץ לעולם הדתי. והוספתי, שלפי הדת, היהודים לא שווים לבני שאר הדתות אלא יותר. ולכן, כשיצאתי מהעולם הדתי (אני לא מדברת על המשפחה שלי, אלא על כל העולם הדתי) התוועדתי לערכים נוספים, שלא את כולם אציין כאן, כי הם דיונים בפני עצמם. אל תכניסי מילים לפי, כי את מדברת שטויות. מעולם לא הסתבכתי עם עצמי. ושלא כמוך, יש לי עוד מה ללמוד, אבל לפחות אני פתוחה ומנסה ללמוד ולא טורקת את הדלת בפני אלו המנסים להעשיר אותי, ולא הולכת עם ראש בקיר.

../images/Emo39.gifדפנה היקרה

אני מודה, שבתחילה, כשקראתי את תגובותייך הזדעזעתי ממך, בתמימותי לא חשבתי שקיימים אנשים כמוך, אני לא ירחיב לגבי מה שחשבתי עלייך כדי שלא תתגונני שוב, אפילו הבטחתי לעצמי שאני יתעלם מתגובות שלך, כל זאת עד שקראתי את מה שצירפת לי "סיפור חזרתך בתשובה", קראתי על הבית, המשפחה שבאת מימנה, ואני בטוחה שאת מעריכה ואוהבת עד היום, והצטערתי לקרוא שמעולם לא חווית את תחושת הרוחניות והאמונה העילאית שכולם סביבך חוו... זו תהיה חוצפה גמורה לנתח את ילדותך, ולכן לא אעשה זאת, שכן יש לי כבוד כלפייך עם זאת, משפט אחד נגע בי באופן מיוחד: "האדם אגואיסט מדי מכדי לחשוב שאין להוויתו משמעות" דפנה... אחות יהודיה' שלי... את באמת מאמינה שאין משמעות להוויה' שלך? של היקרים לך? של בני משפחתך? את כ"כ לא מעריכה את עצמך? למה דפנה? מה גרם לכך? אני באמת רוצה להבין. נקודה נוספת: מי ברא את אבא שלי "אבי" בסיפורך? איך נוצר האדם הראשון?

dafnaleh

New member
שוב את עם ההתנשאות שלך.

עזבי, אני רואה שזו כניסה לרחוב ללא מוצא.

את רואה דפנה?

ככה זה... כשבנאדם נעמד מול משהו חדש, שמתיימר לשנות משהו בדפוסי החשיבה שלו, שמכריח אותו להתמודד עם מציאות שהוא מדחיק, ונלחם יום יום להסתיר מעצמו, אז האדם מסתגר, אז הוא בורח, אז הוא מעדיף לקטוע את הדיון ב"אני רואה שזה רחוב ללא מוצא"... לא תקפתי אותך, בודאי שלא התנשאתי, בדיוק בנקודה שהתחלתי להבין אותך, לפנות אלייך מתוך הזדהות, מהלב, ברחת. זה בסדר, לי חשוב שהיום בלילה, לפני שאת הולכת לישון, תעשי חשבון נפש, ותנסי להבין מה הביא אותך להתכחש לכל הסובב אותך. אני אומרת את זה בשבילך, לי לא תצמח מכך שום תועלת... ושיה'יה' לך ברור- אני מעריכה מאוד את הדרך בה את חיה', ומכבדת את הורייך מבלי לפגוע בהם, ושומרת שבת בפניהם למרות שעדיין לא מצאת את האמונה שבך... את חצויה' מבפנים, גם אני באה משם

dafnaleh

New member
מה, את לא יודעת לקרוא?

את מתיחסת אלי כאילו אמרתי שאני מרגישה שחסר בי משהו. להיפך! אני מרגישה שגיליתי את האור! אני מרגישה נהדר! את משום מה חושבת שיש לרחם עליי. זאת התנשאות שאין כמותה! "למרות שעדיין לא מצאת את האמונה שבך" !!!!! מה?!! טוב, זה ממש נהיה מגוחך.

L7

New member
ליטל ,אין קשר בין דתיות ורוחניות

לפני מאתיים שנה כולם היו דתיים. לפני ארבעת אלפים שנה כולם עבדו עצים ואבנים הדת היא שלב פרימיטיבי בהתפתחות האנושית הדת מבטיחה הבטחות כזב למאמיניה ומוליכה שולל. נסי לבחון בביקורתיות את העניין הדתי .

למעלה