בוקר טוב יהודים

RONI999

New member
טלמון סילבר-אתה צודק ב-100 אחוז

לי גם כבר נימאס מיותר לענות לבן-אדם כזה-מי שאין לו כבוד בסיסי לבן-אדם, שלא יכתוב כאן בפורום, אם היא באה בדרך שהיא רק מחפשת איך לעצבן לגדף עדיף באמת שכולנו נפסיק לענות-שהיא תכתוב אל האוויר... באמת שחבל על הממאמץ לרשום לבן-אדם שכזה תגובה העיקר היא חזרה בתשובה... אבל כניראה שיחסים בין אדם לחברו-לא מלמדים שם...

dafnaleh

New member
לא פנית אליו כיהודי,

אלא פנית אל האנשים המאמינים בלבד כ"יהודים". את זה אני מבינה מדברייך לאחד המשתתפים בפורום: "אתה יהודי או "אתאיסט"? כלומר- את עושה הבחנה בין השניים.

אז לא הבנת...

כולנו פה יהודים, לפחות מרביתנו. אלא שחלק פוחדים לקבל זאת שכן הם לא יודעים מה זה אומר ואיך להתמודד עם זה, אז הם בוחרים לכנות עצמם "אתאיסטים". אני מכבדת את בחירתם, זה הכל. כשפניתי לכולם כיהודים אנשים התקוממו, לכן עשיתי הפרדה, יותר ברור? עוד שאלה: בת כמה את?

dafnaleh

New member
אני חושבת שרוב האתאיסטים היהודים

קוראים לעצמם "יהודים". לפחות אלו שאני מכירה. למה את שואלת לגילי? עשית את ההפרדה בין יהודי לאתאיסט עוד הרבה לפני שהאנשים התקוממו. אני הייתי בין אלו שהתקוממו, וזאת משום שזכרתי שהבדלת בין יהודים לאתאיסטים, ובכך בעצם פנית רק לאנשים המאמינים.

אז אני מתנצלת...

אין לי הרבה נסיון עם אתאיסטים, ולכן לא הבנתי שאדם הוא גם אתאיסט וגם יהודי, כמו שאת מציגה פה את כולם בשם כולם... אולי תוכלי להסביר לי את ההגיון שבדבר? אני באמת לא מבינה...

dafnaleh

New member
מציגה פה את כולם בשם כולם?!!?!

הרי אמרתי שאני מדברת בשם עצמי ובשם האתאיסטים שאני מכירה בלבד!! ההגיון שבאיזה דבר? בלקרוא לעצמי יהודיה? זה פשוט מה שאני. בשבילי, היהודים הם המשפחה. בגלל שיש לנו היסטוריה משותפת, ובגלל שאני מכבדת את המשפחה שלי. ואני נהנת לחגוג את חגי ישראל, גם אם אני לא מאמינה.

הא??????.

עכשיו באמת לא הבנתי... את גם חוגגת??? תכף גם תגידי לי שאת מתכוונת לעשות לבת שלך בת מצווה... באמת סיקרנת אותי, כמו שאמרתי, זו תופעה שלא ניתקלתי בה קודם... איך זה שאת יהודיה' ואתאיסטית? יהדות זו דת, ואת מאמינה שהעולם נוצר יש מאין, מכלום בעצם, אז איך זה מסתדר? הרי זה לגמרי נוגד אחד את השני..

dafnaleh

New member
שוב,

ודאי שאני חוגגת את החגים. מדוע לא? זה נחמד, וזה כיף. גם אם אני לא מאמינה שכוח עליון ציווה את זה. אני יהודיה משום שהוריי הם יהודים ואבותיהם גם. זה מסורת שאיני רוצה לשבור, בייחוד כשמשפחתי עבדה כל כך קשה לשמור אותה. אני יודעת שזה יהרוס את הוריי אם יראו שנטשתי את הדת לחלוטין ואני מכבדת אותם ועושה את המינימום- לא מחללת שבת מולם, חוגגת את החגים, גם בלי להאמין. אני חושבת שמסורת זה דבר טוב, וחגי ישראל הם סה"כ מוסריים וטובים, וחביבים. אז למה לא?

L7

New member
לאתאיסט היהודי חגים וטקסים ומסורת

שהם פולקלור הווי לאומי שמעוגן בעבר. אין לזה קשר לעבודת כוחות עליונים.

ליטל המצחיקה. ../images/Emo6.gif

את "מפחידה אותי"?
את בשבילי פשוט מקום ריק! מי צריך אותך כאשר יש לנו עובדיה יוסף, תולעת1, רנה דקארט, אהבה1 ושאר ירקות ? לך אין אפילו מושג מיהדות! את סה"כ אפרוח זעיר, המתהדר בנוצות לא לו, האוהב לחרבן בפרהסיה במקום ציבורי ולהרגיש עצמו "גיבור" וירטואלי. מן הסתם "התחנכת" בסביבה מסויימת. וסביבה זו שיגרה אותך ואת חברותיך עכשיו לכאן. פתאום סתם ככה "גילית" פורום זה או אחר? את זה ספרי לחברות שלך מגן הילדים. אם את כזאת "יהודיה", הסבירי בבקשה מה פירוש השם "תמוז"? או "אלול"? איך בדיוק אנו יודעים את מספר הימים בחודשים חשון-כסלו בשנה נתונה? למה שווה המספר 'פי' לפי התנ"ך? מדוע נעלם שם החודש "זיו" המופיע בתורה? מדוע החליט אלוהים פתאום לשלוח את יונה הנביא אל נינוה העיר הגדולה שהיתה אלילית לפי ההגדרה (למשל לפי משל אהליבה מספר יחזקאל)? מה את יודעת על הקשר בין פירוש "יפה עיניים" לתלמוד לבין "כתר תורה" מארם צובא? מדוע עזרא החליף את הכתב הפניקי לכתב האשורי? מה היו קורות הישוב היהודי בפקיעין לאורך כל שנות הגלות? מה הקשר בין הקהילה הטטית ("קווקזית") לבין הקהילה הבוכרית? מדוע כתוב במשנה "אהב את המלאכה ושנא את הרבנות"? ואם אין לך שמץ של מושג בשאלות אלו, הפסיקי לפחות להצחיק את האנשים. אני בכל אופן לא פניתי אליך, אלא למשתתפי הפורום שהחליטו מתוך שעמום להתעסק אתך. ביחוד לגברים, שסתם בא להם להשתעשע עם ילדונת צעירה

s u p e r mind

New member
חבל

שאתה לא יודע כמה כבוד זה להיות נוצרי/מוסלמי/בודהיסטי/הינדואיסטי וגם... אתאיסט.

אוריאל 1

New member
אבל

אתה לא אתאיסט,אם היית אתאיסט לא היית מבזבז את הזמן שלך פה היית הולך לעשות קצת חיים בזמן הכל כך קצר שיש לך בחיים האלה,כבר דיברנו על זה לא?

למעלה