בואו נעשה שרשור עוגיות

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
נשיקות קפה

נשיקות קפה/KRIZ

חומרים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אספרסו ארוך

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות לכל היותר.
2. בקערת מיקסר נקייה מקציפים 2 חלבונים 2-3 דקות.
3. מוסיפים תמצית וניל (תוך כדי הקצפה).

4. מוסיפים לסירוגין קפה וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה, בערך 10 דקות במהירות גבוהה (שימו לב שהקצפת טיפה פחות יציבה מהרגיל כי מוסיפים נוזלים-הקפה...).
5. מזלפים את הקצפת לנשיקות בגודל שרוצים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיים, תלוי בגודל הנשיקות ובחום התנור. איך יודעים שהנשיקה מוכנה? היא מתנתקת בקלות מהתבנית.
7. שומרים בכלי אטום (למרות שזה נגמר כל כך מהר כך שאין מה לשמור)
 

kriz

New member
עוגיות בצורות

עוגיות בצורות/KRIZ בהשראת בני סיידא

חומרים:
3.5 כוסות קמח
150 גר` מחמאה
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
חצי כוס סוכר
2-3 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר לשים את כל החומרים לבצק אחיד (אני אוהבת להשתמש בוו גיטרה לבצק הזה).
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מחלקים את הבצק לחלקים שיהיו נוח לכם לרדד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי שאתם אוהבים.
5. יוצרים צורות בעזרת חותכנים / כוס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. ניתן לפזר מעל העוגיות סוכר, אבל לא הכרחי.
7. אופים 15-25 דקות (תלוי בעובי העוגיות וכמובן בתנור שלכם). העוגיות צריכות להזהיב מעט וכשאתם מוציאים אותן מהתנור הן עדיין מעט רכות (הן יתקשו במהלך הקירור).

בתאבון!

הערות:
העוגיות נשמרות המון זמן בקופסא/צנצנת אטומה. ניתן גם לשמור אותן בקופסא אטומה בפריזר.
ניתן להוסיף מעט קנמון למי שאוהב.
 

kriz

New member
שבלולים

שבלולים/עפ"י מתכון של בני סיידא

חומרים:
לבצק הבהיר:
150 גר' מחמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר'(שקית)אבקת סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה

לבצק הכהה:
150 גר' מחמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר'(שקית)אבקת סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה
2 כפות גדושות קקאו

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים: מחמאה, אבקת סוכר וחלמונים ומעבדים למרקם חלק.
2. מוסיפים לקערה: תמצית וניל וקמח ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה וחצי.
3. באותה קערה (אין צורך לנקות, אבל אחרי שהוצאנו את הבצק הבהיר...) מכניסים: מחמאה, אבקת סוכר וחלמונים ומעבדים למרקם חלק. מוסיפים לקערה: תמצית וניל, קמח וקקאו ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה וחצי.
4. מחלקים את הבצק הבהיר לשני כדורים ומרדדים כל כדור לעלה מלבני (אני מרדדת בין שני ניירות אפייה). באותו אופן מרדדים גם את הבצק הכהה.
5. מניחים את העלה הכהה על הבהיר (או הפוך... זה לא באמת משנה) ומרדדים יחד לעלה גדול יותר (ככה גם הבצקים מתהדקים אחד לשני).
6. מגלגלים לגלילה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
7. מוציאים את הגלילות מהתנור, חתוכים את הגלילה לפרוסות בעובי הרצוי ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
 

kriz

New member
נשיקות עם נגיעות שוקולד


נשיקות עם נגיעות של שוקולד/KRIZ

חומרים:
5 חלבונים
1 כוסות סוכר
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לחלוטין עד שהם תפוחים (לא אמורה להיות הקצפה ארוכה, משהו כמו 2-3 דקות).
2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף לבן ומבריק (זהירות לא להקציף יותר מדי כדי שלא יצא קצף קשה מדי).
3. ממיסים את השוקולד (אני המסתי במיקרוגל..) ומוסיפים לתערובת הביצים המוקצפת, מערבבים ממש מעט להטמעת השוקולד בתערובת.
4. מעבירים את התערובות לשק זילוף עם צנתר שאתם אוהבים ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הגודל של הנשיקות שאתם רוצים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-130-150 מעלות כשעה-שעתיים. זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הנשיקות שיצרתם והן בהתאם לכמה אתם אוהבים אותם קשות, אני אוהבת אותם לא קשות מדי.


בתאבון
 

kriz

New member
כדורי שוקולד

כדורי שוקולד/KRIZ

חומרים:
חצי כוס סוכר
חצי כוס קקאו
3/4 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
500 גרם ביסקוויטים
50 גרם מחמאה
לציפוי - סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן שמים סוכר, קקאו, מים ושוקולד ומבשלים על הגז עד להמסת השוקולד (מערבבים כל הזמן).
2. מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה, תוך כדי ערבוב, עד להמסתה לחלוטין.
3. מפוררים את הביסקוויטים - ראו הערות למטה.
4. את הביסקוויטים המפוררים מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את רוטב השוקולד. מערבבים היטב עד שכל הביסקוויטים נעטפים בשוקולד.
5. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל הרצוי ועוטפים אותם בסוכריות צבעוניות.
6. מעבירים למקרר לכמה שעות.




הערות:
יש כמה שיטות לפורר את הביסקוויטים: אפשר פשוט לשבור בידיים, אפשר להניח כמה בשקית ולדפוק עם מערוך/פטיש שניצלים, אפשר (כמוני) לטחון בקוצץ. זה גם מאוד תלוי בגודל של הביסקוויטים שאתם רוצים, אני רציתי אותם טחונים דק.
שימו שיוצאת בלילה יחסית יבשה כי יש הרבה ביסקוויטים. אם אתם מעדיפים יותר שוקולד תפחיתו מכמות הביסקוויטים - שוב, כל אחד וטעמו...
אפשר (בהחלט!) לוותר על הסוכריות הצבעוניות. גם כי זה מלא בצבע מאכל וגם כי זה מלכלך את כל הבית
 

kriz

New member
ביסקוטי בננה

ביס ביסקוטי בננה / קרין גורן (עם כמה שינויים שלי)


חומרים:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 ביצה
חצי כוס סוכר
2 בננות בשלות מעוכות במזלג
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים קמח ואבקת סודה לשתייה.
3. מוסיפים ביצה, סוכר, מחית בננות ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
4. מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס.
5. מפזרים בנדיבות קמח על משטח העבודה. מניחים רבע מהבצק על הקמח ומגלגלים אותו לקימוח מכל הכיוונים.
6. יוצרים מהבצק "נקניק" בעובי 2 ס"מ ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
7. אופים את הנקניקים 15-20 דקות. עד שהם תפוחים, זהובים ויציבים אך עדיין רכים כשנוגעים בהם.
8. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות.
9. לאחר שהנקניקים מתקררים היטב פורסים כל נקניק לפרוסות בעובי הרצוי.
10. אופים (עדיף על רשת התנור) 25-35 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע.
11. מצננים ומגישים. נשמר המון זמן קופסא אטומה.

בתאבון!!
 

kriz

New member
בקלאווה

בקלאווה


חומרים:
10 דפי פילו ששהו לפחות שעתיים מחוץ לפריזר מכוסים במגבת מטבח
200 גרם מחמאה מומסת
3 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים קצוצה דק (אני השתמשתי בפיסטוקים, אגוזי מלך ואגוזי לוז)
2 כפיות קנמון
לסירופ:
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס מים
2 כפיות מיץ לימון


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. בסיר מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. כשהסוכר נמס מוסיפים 2 כפיות מיץ לימון.
3. בתבנית משומנת מניחים עלה פילו ומושכים במחמאה המומסת. מניחים ככה 5 עלי פילו אחד על השני כאשר כל עלה מושכים במחמאה מומסת (אפשר גם לרסס בתרסיס שמן. מה שחשוב הוא שכל פני עלה הפילו יהיה משוך בשמן/מחמאה)
4. אחרי שהנחנו 5 עלים - מערבבים את הקנמון לתוך תערובת האגוזים ושופכים על עלי הפילו.
5. עכשיו שוב מניחים 5 עלי פילו מעל התערובת כאשר כל עלי פילו מושכים במחמאה.
6. חותכים את הבקלאווה (הלא מוכנה) לקוביות בגודל הרצוי. (עדיף לחתוך לפני האפייה כי ככה קל יותר לשלוף את זה חתוך מהתבנית. הפילו נהייה קראנצ'י אחרי האפייה ומתפרק כשמנזים לחתוך אותו).
7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-30 דקות.
8. כשהבקלאווה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה - שופכים עליה את הסירופ שיתקרר. ומניחים לה להתקרר מעט.
9. עכשיו אפשר לחתוך את הבקלאווה ולאכול


בתאבון!
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מתכון נהדר וקל

האם אפשר להעתיק אותו לקומונה חורזים וכותבים
תודה
 
השקעת!. הקורנפלקס בשוקולד

בעיקר הרסו אותי,עושה חשק לאכולללל

לגבי בקלוואה באופן כללי,אני תוהה האם אפשר לעשות גירסה אמריקאית?

במקום סירופ סוכר, לשפוך על הבקלוואה סירופ מייפל?... (אמיתי,לא החיקויים של הבקבוקים שמכילים כל מיני דברים אחרים)

אני הראשונה שחשבה על הרעיון הזה?... אם כן,ואם זה אמור להיות 'שידוך' טעים ,אז יהיה מגניב להגיש את זה מתישהוא בארוחה שיש לנו כאן אורחים.
 

kriz

New member
בעקרון אני לא מאוהבות המייפל כך שקשה לי לענות

לך אן השילוב יהיה טוב.
הסירופ צריך להיות יחסית דליל אז אולי לדלל את הסירופ קצת עם מים...
 

lavendula

New member
המייפל המקורי יותר דליל מהמלאכותי

אבל אין לי מושג איך זה ישתלב בבקלוואה מבחינת הטעם.
 

kriz

New member
עוגיות חמאה עם קנמון ואגוזים

עוגיות חמאה ואגוזים/KRIZ


חומרים:
100 גרם חמאה
רבע כוס שמן
1 כוס סוכר חום כהה
2 כוסות קמח + חצי כפית אבקת אפייה
מעט מלח
כפית קנמון
כ-1/2 כוס מים
1.5 כוסות אגוזים שאוהבים (אני השתמשתי בחצי כוס פקאנים, חצי כוס קשיו, חצי כוס שקדים. כל האגוזים לא קלויים. אני קצצתי גס את האגוזים, לא חובה)


אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר מכניסים: חמאה, שמן וסוכר ומקציפים עד שהחומרים מתאחדים למאין קרם אחיד ויפה.
2. משנים את הוו במיקסר לוו לישה, מוסיפים לקערה: קמח + אבקת אפייה (אני מנפה), מלח, קנמון ומערבבים.
3. הבצק יוצא פירורים. אפשר להוציא אותו מהקערה ולהמשיך ללוש עם היד עד להתגבשות. אני אוהבת להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק נהיה בצק חלק ואחיד במיקסר.
4. מוסיפים את האגוזים השונים לתערובת ומערבבים קלות עם כף עץ/לקקן.
5. מחלקים את הבצק ל-2 ומכל חלק מכינים נקניק בגודל והעובי שרוצים. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים לפריזר לשעה לפחות.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הנקניקים מהפריזר. חותכים על נקניק לפרוסות בעובי שרוצים ומניחים על נייר אפייה בתוך תבנית במרחק מה אחת מהשנייה (העוגיות מעט מאוד מתרחבות).
7. אופים 10-15 דקות ומוציאים מהתנור. אם תגעו בעוגיות הן ירגישו לכם רכות מדי. אל דאגה, העוגיות צריכות להצטנן ואז הן מתקשות
 

kriz

New member
עוגיות בוהן

עוגיות בוהן/KRIZ

חומרים:
2+3/4 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם מחמאה רכה (אני המסתי במיקרוגל)
1/3 כוס + כף שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים: קמח, אבקת סוכר, סוכר, סוכר וניל, מחמאה עד לתערובת פירורית.
3. מוסיפים לקערת המיקסר את שמן ומעבדים קלות עד לקבלת בצק אחיד.
4. עם ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק אחד מהשני.
5. בבוהן רטובה (או אצבע כמו שאני עשיתי) עושים גומה עמוקה בכל אחד מהעיגולים.
6. אופים בתנור 15-25 דקות. העוגיות עדיין בהירות ובהתחלה עדיין מעט רכות. לא לדאוג - הן יתקשו.
7. אחרי שהעוגיות מתקררות אפשר למלא את הגומה במה שרוצים (אני מילאתי חלק בשוקולד וחלק בממרח תמרים)

בתאבון!!
 

kriz

New member
עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות במילויים שונים/KRIZ

לבצק (מתכון של צביה אזולאי):

1 ק"ג קמח

1 שקית אבקת אפייה

200 גרם מרגרינה רכה (אני השתמשתי במחמאה)

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מי ורדים או 1 כפית תמצית מי ורדים

1 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

למלית (לא לפי המתכון שבספר):

אני השתמשתי בפשוט ביותר:

ממרח תמרים + קנמון + סוכר חום

שוקולד

ממרח תמרים + גרנולה ביתית

שוקולד + גרנולה ביתית




אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

2. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד המזון ומעבדים לבצק רך.

3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה באורך 30 ס"מ, ברוחב 10 ס"מ ובעובי חצי ס"מ.

4. מורחים כל עלה במלית הרצוייה. מקפלים שליש מפיאה אחת של עלה הבצק ומכסים עד המרכז. מכסים את השליש השני על הקיפול הראשון ליצירת גלילה בת 3 שכבות.

5. חורצים את העוגיות לקטעים בעובי 3-4 ס"מ אך לא חותכים עד בסוף.

6. מניחים בתבנים אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.

7. מוציאים מהתנור ופורסים את הגלילה לפי הקטעים שסומנו.

8. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר.
 

kriz

New member
עוגיות קוואר חמאת בוטנים ושיבולת שועל

עוגיות קוואר חמאת בוטנים ושיבולת שועל/קרין גורן



חומרים:
200 גרם מחמאה, רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)
1 כוס חמאת בוטנים (240 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 כוס קמח (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס (200 גרם) (כאמור השתמשתי בשוקולד מריר רגיל שחתכתי בעזרת סכין מטבח רגילה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים מחמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית.

3. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
4.מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
5. מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
6. מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס"מ בערך ומניחים במרווחים גדולים (העוגיות משתטחות מאוד במהלך האפייה) בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך. מצננים מעט ומגישים.
 
עושר גדול של מתכונים משובחים רק בעיה אחת ....

למה את משתמש במחמאה ולא בחמאה.
נראה לי מוזר במתכון לראות שימוש במרגרינה בטעם חמאה.
עברנו את זה ומשנים את המתכון לחמאה. או שמן במידת האפשר.
 

kriz

New member
כי ברוב המקרים אני מכינה עוגיות/עוגות

שהן פרווה.
גם מבחינת כשרות וגם בשל רגישות ללקטוז.

ברוב העוגיות אם מחליפים את החמאה בשמן הבצק פשוט לא מצליח...
 
נכון, פריך מצריך חמאה אבל מרגרינה היא מוקצה

וגם שיקולי כשרות לא עוברים את עניין הטראנס.
לא יותר פשוט שלא לאכול עוגיות כאשר הכשרות לא מאפשרת מאשר להכניס את אחד החומרים המזיקים ביותר לגוף?
פשוט מזמן לא ראיתי מתכונים שמופיעה בהם מרגרינה ואני מופתעת למען האמת.
 
למעלה