נשיקות קפה
נשיקות קפה/KRIZ
חומרים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אספרסו ארוך
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות לכל היותר.
2. בקערת מיקסר נקייה מקציפים 2 חלבונים 2-3 דקות.
3. מוסיפים תמצית וניל (תוך כדי הקצפה).
4. מוסיפים לסירוגין קפה וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה, בערך 10 דקות במהירות גבוהה (שימו לב שהקצפת טיפה פחות יציבה מהרגיל כי מוסיפים נוזלים-הקפה...).
5. מזלפים את הקצפת לנשיקות בגודל שרוצים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיים, תלוי בגודל הנשיקות ובחום התנור. איך יודעים שהנשיקה מוכנה? היא מתנתקת בקלות מהתבנית.
7. שומרים בכלי אטום (למרות שזה נגמר כל כך מהר כך שאין מה לשמור)
נשיקות קפה/KRIZ
חומרים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אספרסו ארוך
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות לכל היותר.
2. בקערת מיקסר נקייה מקציפים 2 חלבונים 2-3 דקות.
3. מוסיפים תמצית וניל (תוך כדי הקצפה).
4. מוסיפים לסירוגין קפה וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה, בערך 10 דקות במהירות גבוהה (שימו לב שהקצפת טיפה פחות יציבה מהרגיל כי מוסיפים נוזלים-הקפה...).
5. מזלפים את הקצפת לנשיקות בגודל שרוצים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיים, תלוי בגודל הנשיקות ובחום התנור. איך יודעים שהנשיקה מוכנה? היא מתנתקת בקלות מהתבנית.
7. שומרים בכלי אטום (למרות שזה נגמר כל כך מהר כך שאין מה לשמור)