בואו נעשה שרשור עוגיות

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
בואו נעשה שרשור עוגיות


בעקבות הפרק האחרון מתחשק לי להכין עוגיות


אז בואו נעשה שרשור עוגיות
 

kriz

New member
בעצם מתכונים למשלוחי מנות נעשה שבוע הבא

אפתח על זה שרשור מיוחד...
 

kriz

New member
היי

בבקשה להביא מתכון או קישור למתכון. לא רק קישור לתמונה.

האם אלו מתכונים שניסית?
 

lavendula

New member
חשבתי שזה שרשור של עוגיות שאנחנו אוהבים:)

לא של מתכונים.

בכל אופן, אני מכינה שורטברד עם פצפוצי שוקולד. כשאתפנה אשים תמונה + מתכון.
לגבי הלמון ברס, אמנם הכנתי פעם אבל לא הייתי כ"כ מרוצה מהתוצאה. אני צריכה לחפש מתכון יותר מוצלח.
 

lavendula

New member
מתכון


המתכון בהשראת זה של קרין גורן, עם שינויים קלים:
http://archive.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=851

אני מכינה בתבנית 24 מסולסלת עם תחתית נשלפת, ועושה עם 250 גר' קמח (לא מגדילה את שאר הכמויות), כדי שהכמות תספיק לשתי נגלות, ומוסיפה פצפוצי שוקולד. את פצפוצי השוקולד אני מפזרת אחרי שהידקתי את הבצק, ומשקיעה אותם בתוך הבצק.

חותכים מיד בגמר האפייה אבל מחלצים רק לאחר שהעוגיות התקררו.
 

lavendula

New member
ואין לי מושג למה התמונה לא עלתה


כי היא בגודל המתאים ולא שכחתי ללחוץ על "שלח קובץ".
 
עוגיות פשוטות שהייתי מכינה:

מלוח: את שבלולי הזייתים שלי. אלא,שלדעתי זייתים לא מתאימים לעוגיות,ולכן
הייתי נשארת עם הבצק (מים וקמח,כמה שתופס עד שנוצר בצק שנח לעבוד איתו,לרדד לרצועות ארוכות,שימולאו ויחתכו כמו רולדה)
והייתי משאירה את רסק העגבניות,אותו מתבלים עם תבלין פיצה,או עם אבקת שום ופפריקה מתוקה. מה עוד?... אין לי רעיון במה להמיר את הזייתים...

עוגיה מתוקה: קאפקייק ללא הזיגוג\ציפוי.

הבצק יהיה על בסיס קורנפלור,אבקת קקאו,כמובן סוכר וביצים,

כשהנוזלים,הפעם יהיו ג'ינג'ר אל (פשוט,כי זה מה שנשאר לי במקרר,בקבוק שהגזים כבר התנדפו ממנו,ולשתות כמות שהוא כבר אי אפשר)

בד'כ מוסיפה כנוזל,מיץ תפוחים או יין מתוק,אבל ממש עכשיו הכנתי עם ג'ינג'ר אל,וגם הוספתי טיפה קנמון. יצאה עוגה עם טעם די חזק של קקאו.

ואז השופטים היו אומרים: קאפקייק זו לא עוגיה. זה בצק רטוב,זה לא בצק 'ייבש' שאפשר ללוש אותו,ולכן נכשלת במשימה...
 
שתי הבהרות קצרצרות:

לגבי שבלולי זייתים- מטגנים אותם. ללא אפיה,רק טיגון.

לגבי העוגה שהכנתי היום... מסתבר ששכחתי להכניס שמן... עדיין יצא בהחלט לא רע,ואני לא מתלוננת- לעשות קינוח שמכיל פחות קלוריות,עדיף לי . בפעמים הבאות,אם אכניס שמן,אכניס פחות ממה שעשיתי עד היום,כי מסתבר שזה טעים לנו גם ככה... :)
 

kriz

New member
ממתק קורנפלקס-שוקולד

ממתק קורנפלקס-שוקולד/KRIZ

חומרים:
חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס מים
50 גרם מחמאה
קורנפלקס – בערך 500 גרם

אופן ההכנה:
1. בסיר ממיסים את כל החומרים פרט למחמאה ולקורנפלקס. חשוב לערבב כל הזמן שהשוקולד לא ישרף.
2. לאחר שכל החומרים שבסיר נמסו, מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה. מערבבים עד להמסת המחמאה בתוך התערובות.
3. מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית אינגליש-קייק בניילון נצמד (כן, כן, ניילון נצמד). מעבירים את התערובות לתבנית, מהדקים וסוגרים בניילון נצמד נוסף.
5. מעבירים לקירור (מקרר/מקפיא, תלוי בזמן שלכם) עד להתקשות.
6. מומלץ להוציא כמה דקות לפני שמתכננים לחתוך.

בתאבון
 

kriz

New member
מיני עוגות בטעם פיסטוק

מיני עוגות בטעם פיסטוק / kriz


חומרים (הכמות לכ-20 מיני עוגות):
100 גרם מחמאה רכה
1/3 כוס סוכר (אפשר גם 1/4 כוס סוכר ואת היתר סוכר וניל)
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1/2 כף אבקת אפייה
3-4 כפיות מחית פיסטוק
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואת הסוכר.
2. מוסיפים את יתר החומרים פרט למחית הפיסטוק וממשיכים לעבד רק עד לקבלת מחית אחידה.
3. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומקפלים לתערובת בעזרת מרית.
4. מעבירים לתבנית משומנת (אני אפיתי בתבניות סיליקון עם צורות שונות). אופים כ-10 דקות בלבד.


בתאבון!!
 
למעלה