בואו נדבר על פי סי

giulietta

New member
במערכת החינוך

אין יותר ילדים ב"חינוך המיוחד". יש "ילדים עם צרכים מיוחדים". אני מוצאת בזה יופי, לפחות על פי השיחות שלי עם ילדיי בבית. ההגדרה הזאת בפירוש שמה את ה"מיוחדים" במקום שווה עם האחרים, אך עם צורך מסוים ייחודי.

גנגי

New member
אנשים עם צרכים מיוחדים

צריכים לפנות לחדר הקטן בבית, הוא מיועד בדיוק לזה.

nutmeg

New member
הלו! רגע!!

גם "צרכים מיוחדים" תורגם מPC אמריקאי: special needs. מה שמראה לנו שאם הלך המחשבה כבר קיים (לגבי PC זותומרת) המונחים מתרגמים בקלות.

הו הו הו הו, איך שגלגל מסתובב

"ילדים בחינוך מיוחד" נשמע לי הרבה יותר טוב מ"ילדים עם צרכים מיוחדים". ממש מופלא איך מילים משנות קונוטציה! 'מיוחד' זו מילה שידועה כבעלת קונוטציה חיובית. כשאומרים על מישהו שהוא בנאדם מיוחד זו מחמאה. ולפתע, הפלא ופלא, צמחה לה קונוטציה שלילית... אם נסתכל על משמעות המילים נטוֹ, בית ספר למחוננים בהחלט יכול להיקרא חינוך מיוחד. כנ"ל בית ספר לאומנויות או דמוקרטי. כי הם שונה מהסטנדרטי. כלומר, מלכתחילה נתנו שם עם קונוטציה חיובית - חינוך מיוחד. עם הזמן נדבקה קונוטציה שלילית.

giulietta

New member
אז זהו

שכשנדבקת קונוטציה שלילית מנסים לעתים לשנותה באמצעות שינוי השם. במקרה המדובר לא הסתפקו רק בשינוי השם אלא הוא חלק מתהליך שבו נחקק חוק המחייב שילובם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים במסגרות רגילות. מכבסת מילים לבדה לא מביאה שינויים חברתיים (אפרופו דבריה של גנגי) וצר לי מאד, "חינוך המיוחד" של ילדותי לא היה קשור בכלום למחוננים. מחוננים היו "מחוננים" שהלכו ל"חוגים לשוחרי מדע".

כמי שלימדה "ילדים עם צרכים מיוחדים"

אני חייבת לומר שזה טוב, בעיקר, עבור הדימוי העצמי שלהם עצמם והאופן בו הם חווים את קשיי-הלמידה שלהם והעזרה לה הם זקוקים. לא היה דבר יפה בעיני, כמו לשמוע מתלמיד "אני לא מבין בצורה שאת מסבירה. את צריכה להסביר לי את זה בדרך כזאת-וכזאת בשביל שאני אבין".

ואני מזכירה לכם שבזמני קראו לזה

"כיתה טיפולית". בארה"ב היה נהוג עד לא מזמן לקרוא לתלמידים האלה "איטיים" ובסימפסונס היה פעם פרק בו בארט נשלח לכיתה "איטית" כזאת, ויש שם ילד אחד נורא חכם. כשבארט שואל אותו מה הוא עושה שם, עונה הילד: "אה, אני מקנדה".

"בעלי רמת הנזקקות הגבוהה"

של עירך - קודמים. הנה מאמר שעוסק במילים מכובסות. שקר = "קושי להבחין בין דמיון למציאות", פתיחת אש על שובתים מצד כוחות משטרה שהוזמנו על-ידי המעבידים = "החזרת הסדר על כנו" גירוש עובדים זרים = "צמצום מיידי של מספר העובדים הזרים" פיחות = "התאמת שער" נשים קוריאניות שהפכן שפחות מין של הצבא היפני = "הנשים המנחמות". "פארק תעשייתי" (פארק????? כזה עם ציפורים מצייצות בעצים?) "חוות מכלי גז" (ומי מוציא היום את הכבשים למרעה?)

למעלה