זולל מישמישים
New member
בואו נדבר על פי סי
אל תאמר כושי, אמור אפרו אמריקאי. (ואצלנו: אתיופי) אל תאמר נכה, אמור מאותגר פיזית. אל תאמר הומוסקסואל (ובטח לא הומו), אמור... אמור... ואללה לא'דע. "בעל העדפות מיניות מיוחדות"? "נמשך אל בני מינו"? המילים כושי/נכה אין בהן משהו רע. שני עיצורים שתי תנועות. המילה כושי אפילו מתגלגלת בקלות על הלשון. הקונוטציה השלילית שנדבקת למילה היא תוצאה של יחס שלילי של החברה אל התופעה. האם החלפת המילה תבטל את היחס השלילי לתופעה? והנה דוגמה מעניינת. פעם היה לנו משרד הסעד. לדעתי, סעד היא מילה "נקייה", וחפה מכל משמעות שלילית. (יכלו לקרוא לזה: המשרד לטיפול בעוני, למשל.) עם הזמן הביטוי משרד הסעד (וגם "מקרה סעד") צבר משמעות שלילית, ואז החליפו למשרד הרווחה. ואולי יום אחד גם את זה יצטרכו להחליף? מה דעתכם?
פתחתי את השירשור בעקבות האו-פר של ג'ינג'ר, וכדי לא לערבב נושא חדש לתוך השירשור בעניין "בעלי". אני מנצל את ההזדמנות לומר שקצת קשה לי עם שירשורים אינסופיים שמתפרסים על ארבעה נושאים. מעדיף שירשורים באורך סביר, שמתמקדים בנושא אחד. זה לא תורה מסיני, אבל אם נראה לכם שעליתם על משהו ששווה דיון, שווה לשקול שירשור חדש. לדעתי. רק לדעתי. ואם ההערה הזאת נראית לכם שווה דיון - בבקשה לפתוח שירשור חדש
(ולמאותגרים תצפיתית - אחרי המילה "שווה" באה האות ד'. מה היתה השאלה?) ________________________________________________________________ תראה, אני אסביר לך את זה מאוד לאט כי אני רואה שיש לי עסק עם מאותגר נפשית, שכלית ופיזית. את יכולה לחזור על זה שנית בצורה ברורה? כן, אמרתי שאני רואה שיש לי עסק אם חולה נפש, מפגר ומכוער. (המקור כאן: http://corky.net/hebflip.html)
אל תאמר כושי, אמור אפרו אמריקאי. (ואצלנו: אתיופי) אל תאמר נכה, אמור מאותגר פיזית. אל תאמר הומוסקסואל (ובטח לא הומו), אמור... אמור... ואללה לא'דע. "בעל העדפות מיניות מיוחדות"? "נמשך אל בני מינו"? המילים כושי/נכה אין בהן משהו רע. שני עיצורים שתי תנועות. המילה כושי אפילו מתגלגלת בקלות על הלשון. הקונוטציה השלילית שנדבקת למילה היא תוצאה של יחס שלילי של החברה אל התופעה. האם החלפת המילה תבטל את היחס השלילי לתופעה? והנה דוגמה מעניינת. פעם היה לנו משרד הסעד. לדעתי, סעד היא מילה "נקייה", וחפה מכל משמעות שלילית. (יכלו לקרוא לזה: המשרד לטיפול בעוני, למשל.) עם הזמן הביטוי משרד הסעד (וגם "מקרה סעד") צבר משמעות שלילית, ואז החליפו למשרד הרווחה. ואולי יום אחד גם את זה יצטרכו להחליף? מה דעתכם?