בהקשר לגיזענות

TheRedEye

New member
DDN טעות בפיך

כדי שתקרא קצת היסטוריה - היו 40-30 אלף ערבים שאנו הגענו אל הארץ - בסביבות העליה הראשונה הערבים פשוט מנפחים מספרים זה הכול אבסורד אחד גדול. ו"שעיר לעזאזל" זה לא נראה לי סיבה טובה לשנוא עם שלם בגללו והניאו נאצים? עדיין מחפשים שעיר לעזאזל? אני לא חושב ככה השינאה לעם היהודי הוא תהליך ארוך שהחל עוד מתקופת יש"ו כבר לפני 2000 שנה וכל פעם עם אחר מוצא סיבה אחרת לשנוא אותנו - בין עם אנו אוכלים להם את הילדים לטקסים דתיים ומקיזים את דמם לשתייה ובין עם אנו עם נחות שמנסה להשתלט על העולם..

0Pandemonium0

New member
הרי שמו ישוע.

ולמה נקרא יש"ו? "יימח שמו וזכרו"

כדאי שגם תקרא אותה

בפלשתינה העות'מאנית היו מעט מאוד ערבים, אך בהחלט פחות מכך יהודים. כדאי לא להכנס לשאלות של "מי בא קודם" או לסוגיות של "מי עם פיקטיבי" - כי הפלסטינים לא בהכרח יוצאים מזה פחות "אמיתיים". מדוע נאצים שנאו יהודים? הם לא רק "שנאו יהודים" - הנאציזם הוא סוג של הכרזת מלחמה על כלל הסדר שנוצר בעידן הנאורות, ועל המין האנושי בכללו. שאיפה להחליף את הסדר הליברלי בסדר המבוסס על שילוב בין העקרונות הפאשיסטיים של רוויזיה אנטי-מטריאליסטית של המרקסיזם יחד עם תפיסה של לאומיות אורגנית, שבנאציזם הוקצנה לכלל דטרמיניזם ביולוגי, כשהכל עטוף יפה-יפה במיסטיקה אנטי-ראציונאלית. אם לא הבנת מילה ממה שכתוב כאן, אני יכול לתת לך רשימה ארוכה ויפה של ספרים שיבלבלו אותך עוד יותר. שנאת יהודים היא עניין די ישן, שתחילתו עוד בימי האימפריות הרב-לאומיות של העידן העתיק, בהן היהודים היוו מיעוט די מוזר. אנטישמיות לעומת זאת היא פטנט די חדש - בעולם של עמים ולאומים, של מדינות לאום טריטוריאליות, היהודי נראה כמו נטע זר, מין לא-עם. בעוד שבשנאת-ישראל בנוסח הנוצרי הישן היהודי תמיד יכל להציל את נשמתו בת האלמוות, להתנצר ולהצטרף אל הכלל, באנטישמיות החדשה, הלאומנית, היהודי היה מין מסתנן בלתי-רצוי.

DDN

New member
אני יודע את ההיסטוריה שלי טוב

וגם את הפרשנויות השונות שלה. אין דבר שמאחד אנשים כמו אוייב משותף. ואת מי היה הכי קל לנצרות להאשים ולרדוף? את היהודים. הנאצים לא שנאו "עם" הם שנאו "גזע" וזה הבדל לא קטן. גזע שמייצג את כל הרע בעולם. בלי קשר למספר הערבים שהיה כאן לפני העלייה הראשונה - זו הייתה הארץ שלהם, ואנחנו הגענו ונדחפנו למקום שטענו שהיה שלנו לפני הרבה הרבה שנים. אז לומר ש"הם שונאים אותנו בלי סיבה" זה אמרה מגוחכת ומראה שאתה זה שצריך לקרוא קצת הסטוריה.

JuffoWup

New member
הנאצים שנאו יהודים כי הם האמינו

שהם אחראים למפלה שלהם במלחמת העולם הראשונה, שהם אלו שהכריחו אותם לחתום על הסכם ורסאי המשפיל, שהם אלו שעומדים בינם לבין הגשמת החזון שלהם ושבכלל היהודים הם עם רע שמנסה להשתלט על העולם מתוך דחפים חייתיים אל-אנושיים. הם לא רק השעיר לעזאזל, ואתה יכול לשאול את הבלש והוא ירצה לך ארוכות על מיין קאמפף ועל השנאה הנאצית ליהודים. הנוצרים שונאים אותנו כהלשנו על ישו וצלבנו אותו (ע"ע הפסיון, שדרך אגב הומצא רק מאות שנים לאחר הצליבה). הערבים שונאים אותנו, כי תאמין או לא, הם חיו כאן מאות שנים לפניל ולא היו פה רק 40,000 איש, למען האמת הם היוו כשני שליש של תושבי הארץ יחד איתנו, ואנחנו מנינו יותר מ-500,000 איש (חישוב מהיר?); הרוב ברחו מהמדינה והתפזרו- ואתה רוצה להגיד לי שזה לא סיבה טובה?

ובני אדם שודדים אורקים

מצב בו שני הצדדים נמצאים בסכסוך "נורמלי" מעניין יותר ממצב בו האורקים הם רשעים כי ככה הם נוצרו.

Super Monkey

New member
ככה זה בעולם המערכה שלי:

במשך אלפי שנים האורקים נאלצו לחיות במערות בגלל שהם ...אממ... -אורקים! (זוללי ילדים, מתעסקים בפולחן אפל ובכלל: ירוקים ומסריחים). בגלל זה הם שונאים את בני הגזעים "הטובים" (אלפים, גמדים, בני אדם, זוטונים... למרות שהם אוהבים זוטונים - במחבת!). כשאלפים האפלים הציעו להם לשמש להם בתור צבא שיעזור להם לשלוט בעולם האורקים לא היססו פעמיים וקפצו בשימחה על ההזדמנות לשעבד את ערי האדם. אז נכון: הם עדיין אוכלים את הילדים, אונסים את הנשים ומעבידים את הגברים במכרות. אבל לפחות יש להתנהגות המרושעת שלהם סיבה: נקמה על שנים של דיכוי ותסכול (...מצד חבורות הרפתקנים בדרגה 1 שהיו צריכים נק"נ...הה) ולא סתם בגלל שהם אורקים.

DDN

New member
סיבה מצויינת לשנוא.

אין יותר קל מלשנוא את מי שיותר מוצלח ממך וחי יותר טוב. לאורקים שלך יש את כל הסיבות להתנהג כמו אורקים!

Super Monkey

New member
כן זו הגישה שלי:

אני משתדל להצמד לכל הסטריאוטיפים של מו"ד קלאסי (אורק מרושע וטיפש, גמד רגזן, אלף סנוב וכו'...) אבל לתת להם איזשהו הסבר שעושה את זה הגיוני במידה מסויימת ולא משאיר את זה פתוח. מו"ד בפני עצמה באמת משאירה המון שאלות כמו: למה אורקים רעים? למה דרקון אדום הוא אכזרי ורשע? למה אלפים וגמדים לא מחבבים אחד את השני? כשבניתי את העולם המשופץ (מאוד) של "ממלכות נשכחות" מחדש אז ניסיתי לחשוב על כל הסיבות שיגרמו ליצורים בעולם שלי להתנהג כמו שרשום באסופה אבל בדרך שתישמע הגיונית. למשל: זומבים רעבים למוחות כי יש במוח הטרי חומר שעוזר להם לשקם את הזיכרון שלהם ולהשיב לעצמם את האישיות שלהם באופן זמני (אפילו היה אצלי אציל רשע שהפך לזומבי והיו מביאים לו אספקת מוחות קבועה כך שהוא הצליח לשמור על השפיות שלו ולהמשיך לשלוט). דוגמה אחרת היא לדרקונים: בניתי את העולם כך שיש רק דרקון אחד בלבד מכל סוג ועוצמתם עולה על זו של רוב היצורים החיים. בגלל זה יש סיפור שלם לכל דרקון שמסביב את הנטייה שלו. חביב עלי במיוחד מפיסתופולס הדרקון האדום שהפך לרשע בצורה הדרגתית עד שהוא איבד כל צלם אנוש. בכל מקרה, הנקודה שלי היא שאפשר להיצמד למו"ד קלאסי עם כל הסטריאוטיפים כפי שהם מוצגים בספרי השיטה וגם לגרום לזה להישמע אמין (ולא: סתם נטפלים לאורקים בגלל שהם ירוקים), על ידי בניה נכונה של הסיפור שנותנת רקע שהוביל ליצירת אותו סטריאוטיפ.

במערכה שלי יש משהו מעניין בנוגע לזה

במערכה שלי לפי החוק, לכל יצור שהולך על שתיים, מדבר, בונה ויוצר חפצים, חי בקהילות ויכול להחזיק דברים בידיים יש זכויות משפטיות. זה נועד במקור בשביל למנוע מגמד שרוצה תבוע מי שהוא לעשות דרך ארוכה בחזרה לממלכת הגמדים ועוד כל מיני כאלה, בל פעם אחת בהיסטוריה של העולם שלי גובלינים באו לעיר על מנת לתבוע הרפתקן על רצח המוני (לקחתי את הרעיון מהכתבה הרפתקנים והמשפט האזרחי ממגזין האורק), ובגלל שהחוק היה לצד הגובלינים (ובגלל שאיש לא היה יכול לסבול את הגובלינים המפטרלים מסביב לעיר וצועקים בקולי קולות כל היום "אתיקה, אתיקה!!" ו"זכויות לגובלינואידים" וכל מיני כאלה והרבה קללות כמובן) השלטונות התכוונו לעשות תיקון לחוק אולם הגובלינים השתמשו בדמי הפיצוי השמנים שקיבלו על מנת להתחיל לפתח אורח חיי הגון, ולכן הרשויות החליטו לא להעביר תיקון לחוק כי הפרצה הזאת עשויה להיות די מועילה... וכעת הגובלינים מתפרנסים ממכירת שלל ציד וגרוטאות בעיר, והחוק הזה תקף בכל הממלכות (למרות שבממלכות של גזעים מסוימים יש אפליה נגד הגזעים שהם אויב הגזע, באזורים מסוימים הם חסרי זכויות לגמרי, בממלכות בני האדם אותו דבר) מעניין מאוד מה יהיה סופה של הנזירה של החבורה שעוסקת בהרפתקנות ללא רשיון (אם היא תיתפס זה כנראה יגמר בקובולד ענק מציל אותה מתליה וצועק "מקלט")

למעלה