בהנחה שזה נכון

Berethor

New member
הפורום בתפוז לא מייצג

השם שלו צריך להיות פמיניזם רדיקלי או/ו שונאות גברים. בהחלט יש גם זרמים בפמיניזם שתומכים בשוויון אמיתי ולא מחפשים יחס מועדף או יחס חרא לגברים, יש גם זרמים בפמיניזם שפרו סקס ולא אנטי סקס, כמובן שגם להם אין כל כך ייצוג בתפוז, בתפוז הרדיקליות ששונאות גברים וסקס תפסו את השלטון בפורום ההוא ורק מוציאות שם יותר רע לפמיניזם.

אני מסכים בגדול

שהפורום הרלבנטי בתפוז אינו מייצג.

לא זו בלבד שאינו מייצג או משקף את תפישת הפמיניזם ומטרותיו החיוביות והלגיטימיות, הוא אכן מוציא לו מוניטין שלילי וחבל.

Berethor

New member
Sex positive feminism

http://en.wikipedia.org/wiki/Sex-positive_feminism

בהחלט עדיף על המתחסדות שונאות הגברים שיש בפימינזם הקיצוני. כל עוד לא לוקחים את זה לקיצון גם כן כמובן, ואני לא חושב שפה מדובר בקיצון השני ככה שאין לי בעיה, אם יש לך קישורים לסרטים שלה תשתף..

פמיניזם אמור להיות מוגדר

בפועל, ישנם זרמים שסותרים אחרים.

אני חייב להודות שלא שמעתי עליה טרם קריאת הכתבה :)

פמיניזם הוא תפישת-עולם

השקפת-עולם, אידאה, נכון?

האם לא עומדים עקרונות מוצקים ומוגדרים מאחורי תפישה, השקפת-עולם או אידאה?

האם אין לפמיניזם מסר להעביר? עקרונות? קווים מנחים? אידאולוגיה? מטרות? האם כל אלה אינם מוגדרים?

מה ז"א, "למה פמיניזם אמור להיות מוגדר"? תוכלי להסביר את שאלתך?

פמניזם זה יותר מהשקפת עולם

זו תפיסה עצמית, זה תפיסה חברתית, זה לשאול לשאלות ולהבין..
פמיניזם זה לא דבר מוגדר ופמניסטית היא לא ישות מוגדרת.
כל אשה שבוחרת לעבוד (או שלא), שבוחרת לא לחיות בתור מיעוט, שבוחרת לשאול שאלות, שלא תופסת את עצמה כפחותה ביחס לגבר היא מפניסטית.
אי אפשר להגדיר את זה כי כל אחת תיהיה פמניסטית בדרכה שלה, בעולם שלה.

את יכולה לקרוא לזה סנדביץ' עם נוטלה

ברגע שאת מביעה תמיכה בהשקפת-עולם מסוג זה, את למעשה מגדירה את עצמך כפמיניסטית.

אתה לא יכול להכריז שאתה הומאניסט צמחוני ולצאת למסעות ציד.

ברור שאני פמניסטית - אני אשה!

ואני מנסה לסביר לך שאין הגדרה לפמניזם. אשה שלא רואה את עצמה כפחותה מגבר - היא פמניסטית.
איך אפשר להגדיר את זה?

את טוענת

שאת פמיניסטית מעצם זה שאת אישה?

האם אישה שחושבת שתפקידה הוא לעמוד מאחורי בעלה, להיות עקרת-בית ולטפל בילדים, נחשבת לפמיניסטית רק מעצם היותה אישה?

Berethor

New member
זה לא מה שהיא רשמה לך

מבחינה "אשה שלא רואה את עצמה כפחותה מגבר - היא פמניסטית", וזה הגדרה בסדר, פשוט אצל הזרמים הקיצוניים זה בנוסף הם רואים תגברים כנחותים, לוקחים את זה לצד של שוביניזם לגברים למעשה, לא שוביניזם לעצמן דווקא.

Berethor

New member
האמת היא שעצם המילה פמיניזם היא בעייתית

כי זה מהשורש 'feminine', נשיות, איך אפשר מצד אחד לצאת נגד אפליות של מגדר ומצד שני להיות כל כך אובססבי למגדר שלך? לכן הפמיניסטיות הקיצוניות הן לא רק שיח סורר, אלא באמת הצד האפל וקיצוני של הפמיניזם. למעשה כדי להיות פמיניסטית שפויה ומתונה צריך שאפילו השם פמיניזם יהיה סימלי עבורה ולא הלכה למעשה. לכן הפמיניסטיות הקיצוניות מעודדות אפליה לגברים וחשיבה שלהיות אישה ונשיות זה הכי טוב, וגברים, גבריות וכמעט כל דבר 'גברי' או קשור או קושר לגברים(בין היתר גם סקס) זה 'רע'.

Berethor

New member
לכן המילה 'שוויונית' היא יותר טובה

מאשר 'פמיניסט/ית'.

אני לא מפחדת מהמילה פמניסטית

ואני רואה את עצמי שכזו. אתה יכול לחפש הגדרות ושמות כמה שאתה רוצה. אני פמניסטית.
אני אשה שלא חושבת שהיא פחותה מגברים.
בעולם שבו הגברים שולטים וכן הגברים שולטים. אני לא מפחדת להיות משוייכת לקבוצה הנשית - לקבוצה שלמרות שהיא 50% מאוכלוסיה עדין נתפסת כמיעוט.
ועדין זה לא מונע ממני לאהוב לקנות תיקים, עיפור וחזיות. אפילו בחרתי להשאר בבית כמה שנים לגדל את הילדים שלי כשהיו תינוקות במקום לצאת לעבוד.

אתה חושב שאשה שבוחרת לעבוד בזנות זה פמניסטי ואני חושבת שאשה שבחורת להיות עקרת בית היא לא פחות פמניסטית.

זה מגוחך

לא זו בלבד שאינני טוען שנשים פחותות מגברים - אני מצהיר שאתן שוות לנו.

לפיכך, אני נגד הפליה מגדרית, נקודה.

לגבי המשפט האחרון שכתבת - לטעמי, זכותה של אישה להתפרנס משירותי-מין (אם היא בוחרת בכך מרצונה החופשי), בדיוק כפי שזכותה לבחור להיות עקרת-בית, או לפתח קריירה תובענית.

צודקת, קיי! עד שבא גבר שובניסטי

והורס לנו את הבועה ! כמו שתמיד יזכירו ליהודים שהם יהודים ולכושים שהם כושים ולנשים שהן נשים! בסוף תמיד קם איזה טמבל ומשחרר אמירות לעולם שמעצבנות את כולם ובמקרה שלנו את עם הנשי

למעלה