בהמשך לשרשור של דינה

TikvaBonneh

New member
שכחתי לכתוב, המורה ממשרד החינוך גם פוגשת את

התלמיד כשהיא מגיעה ומשוחחת איתו על הציורים שלו.

TikvaBonneh

New member
יש אצלנו אבל הוא לא רוצה.

בכלל, מאוד מלחיץ אותו ללמוד לבגרות, בשנה הבאה הוא לא מתכנן לעשות אף בגרות, יותר להתמקד בשיקום תעסוקתי ובלימוד ציור, מוזיקה, יוגה...

kagome10

New member
מה עם לא ללמוד לבגרות, זה לא מלחיץ אותו?

אני מתכוונת, להחליט מראש הוא הולך להיבחן, אבל ממש לא חייב ללמוד לבחינה ויכול להיכשל, וזה לא משנה.

<שוקלת ברצינות את האפשרות שהו איצליח ללמוד את החומר לבגרות במהלך הבחינה עצמה. ביחידה הראשונה במחשבים שאני עשיתי, בפסקל, זה היה בגבולות האפשרי>

<וגם, ובזמנו הלכתי כמה פעמים לשאלון 005 במתמטיקה, פשוט בשביל הכייף, בלי ללמוד למבחן.>

TikvaBonneh

New member
זה רעיון מעניין ויכול לעבוד בשבילו

בבית הספר הסכימו להגיש אותך לבחינה במחשבים בלי שהגעת לשיעורים?

kagome10

New member
דווקא הגעתי לשיעורים במחשבים

אפילו כשלא הכריחו אותי. בשנה האחרונה המורה למחשבים אמרה שלדעתה שיטת המנות היא מגוחכת ולכן היא תמיד רושמת לכולם שהם נוכחים, מישרוצה שתבוא, מי של ארוצה שלא תבוא. ואני באתי. לפעמים קראתי בשיעורים ספרי קריאה, לפעמים ספרי מחשבים, לפעמים תכנתתי, ולפעמים אפילו הקשבתי. פעם היא הראתה לי ספר מעניין והשאילה לי אותו וקראתי אותו.

אבל בעיקרון הגעתי לשיעורים. משום שלצערי למדתי בתיכון רגיל, וההורים שלי לא הסכימו לתת לי ללמוד באקסטרני.

שלומות0

New member
העלת נקודה חשובה

יתכן שזה ילחיץ את הבת שלי
גם אצלה מתמקדים בבית הספר בתעסוקה לאחר גיל 21 ונושא זה מאוד מתפתח שם.. יש הרבה יוגה, שייט, אומנות{ציור, תכשיטנות, חימר},
נגינה, דירת הכשרה,,
השאלה היא הם הבגרות באמת חשוב או שלא יזיק, או שכן רצוי, כרגע אני לא יודעת מה נכון..

kagome10

New member
אותה הצעה כמו לבן של TikvaBonneh

ללכת לבגרויות בלי ללמוד במיוחד. לדעתי זה יכול להוריד חלק מהלחץ. סתם בשביל הכייף, במקצועות שזה כייף בהם.

הבת שלך יודעת ללמוד לבד? יכולה ללמוד בפתוחה?

kagome10

New member
אז תציעי לה את האפשרות

ותתני לה לבחור בעצמה. אולי היא תחליט שהחומר לבגרות בתנ"ך מעניין? <לדעתי האישית הוא מעניין מאוד. מעניין ברמה כזו שהייתי יושבת ומחפשת באינטרנט כל מיני פרשנויות מעניינות ומשווה בין מה שרשום בתנ"ך למציאות באזור, זה היה קצת כמו לפתור חידה. מובן שלמדתי המון דברים שלא נכללו בתוכנית הלימודים. ולעיתים קרובות ידעתי על נושא מסויים יותר מהמורה. אבל מה זה משנה?>

ואז היא יכולה לגשת, או לא לגשת, אבל הגישה היא מלכתחילה שונה. זה לא מבחן מלחיץ, אלא משהו שהאי עושה בשביל הכייף. או בשביל האתגר. או לא עושה בכלל, אם לא בא לה.

שלומות0

New member

בדיוק, כך זה עובד אצלה, זה מצליח שזה ממנה.

TikvaBonneh

New member
ממילא אין בבית הספר שלו בגרות מלאה

ומספיק לעשות בחינת בגרות אחת כדי לקבל תעודה של 12 שנות לימוד.
אני חושבת שזה מאוד נכון להתמקד בנושא התעסוקה. ממילא גם תעודת בגרות מלאה ואפילו תואר אקדמי לא מבטיח כלום.
לא חושבת שעוד בחינה פחות בחינה כל כך קריטי לעתיד שלו.
הוא עוד צעיר, בן 18, יכול לעבוד בינתיים בעבודות של צעירים.

שלומות0

New member
נכון,

ההתמקדות היא במיומנות של להיות עצמאים, קניות, בישול, ניקיון,

ובנוסף מספר מקומות שבו לומדים סוגי תעסוקה הנושא הזה בהליך של התפתחות, ויש צורך בשיתוף
פעולה של הציבור ומקומות תעסוקה. בית הספר התחבר למקום מסוים ששם לומדים מספר מקצועות

TikvaBonneh

New member
השנה בית הספר שלנו עובד עם עמותת אלוין

בנושא של שיקום תעסוקתי.
לפני שבועיים הייתה כתבה על בית הספר במקומון וביקשו ממקומות עבודה שמעונינים בתלמידים לפנות לבית הספר.

dina199

New member
גם בבית ספר של הבן שלי לא היה

. ובכל מקרה הוא היה הראשון שהגיע לבגרות מלאה (לאט לאט , זה לא היה בתכנון מקורי ) ואחריו כבר היו עוד כמה .

אני מתכנן לא לעשות בגרויות בכלל!

אני אלך על אפיק מעבר באו"פ למסלול כלשהו שמשלב מדעי המחשב עם תחום כלשהו במדעי הטבע.
כמה קורסים באו"פ, ואז המשך באוניברסיטה לפי בחירתי, בלי בגרות ופסיכומטרי! בלי לבזבז 3 שנים על בגרויות שחצי מהן לא יעזרו לי במעט העבודות אליהן יקבלו אותי אם בכלל!
אני שוקל לפתח קריירה אקדמית, אז אני החלטתי להוציא תואר.

עצתי לך

אל תלך על אפיק מעבר, פשוט תישאר באו"פ. בטח אם אתה שוקל לפתח קריירה אקדמית. האו"פ נותנת הכשרה טובה יותר.

yuliyuli1

New member
בהצלחה!

אני נתקלתי במשרד החינוך רק בקירות אטומים. מקווה שלכם יצליח יותר!

למעלה