בהמשך לשרשור של דינה

בהמשך לשרשור של דינה

מעבירה את המכתב ששלחתי לועדת ערר במשרד החינוך, על נושא הבגרויות במקצועות רבי המלל של דניאל וילדים אוטיסטים אחרים.. עדיין לא שלחתי את זה, אך מעניין לי לראות את תגובתכם... אני גם מוסיפה דוגמא לטיעון בהבעה והסטוריה... כאן היצירתיות אכן נפגעת ואם לא אקבל התאמות מתאימות, דניאל לא יעשה את הבגרויות במקצועות אלה...

לו אני בודקת את המבחן

אין לי צורך בשום התאמה. זה שהטיעון מצחיק, מבריק ושנון לא הופך אותו לפחות נכון. בשביל אוטיסט שאמור לא להבין ניואנסים, דניאל ענה על השאלה בצורה הרבה יותר מדוייקת וקולעת יותר מכל פרופסורית למגדר. הוא אפיין במדוייק (גם אם זה לא לגמרי נכון שאף אחד לא ימשך לאישה מקועקעת עם עגיל בגבה שתוקעת הרבה גרעפסים...) את התנהגותן של אותן נשים שהחליטו שבשביל להצליח ב"עולם של גברים" הן צריכות להתנהג כמו סטריאוטיפ של גבר שובניסט משנות ה50, ובהתאם את הסיבה לכך שהחברה לא במיוחד מעריכה את זה. היום כילד עולם המושגים שלו בנושא מכיל בעיקר את הדוגמא של "התנהגות ערסית", אבל הוא יגדל וילמד להכיר גם את רבקה כרמי ושות'. זו פשוט תשובה מעולה, ומדוייקת. הציפיה להצליח בתחומים בעלי רוב גברי, לא טומנת בחובה התנהגות גברית מכוערת סטריאוטיפית, אבל לא מעט נשים חושבות בטעות שכן. זאת ועוד, הניסיון להיות בכוח משהו שאת לא, גם כאשר זה לא משהו שבהכרח נתפס שלילי, אולי להפך, לעולם לא יזכה אותך באמת בנקודות, אלא יתפס כגילוי חולשה וחנופה. זה ילד שלא מבין ניואנסים?!?

arana1

New member
הייתה לכך גם התייחסות במקום אחר

בדיון על הקשיים שאנשים בעלי כשרון אמיתי לידע נתקלים באקדמיה,וגם אז נטען נגדי,בצורה מבזה,על ידי מומחים מדופלמים לחינוך והתאמה,שאם איני יודע את ההבדל בין שפה אקדמית לשפה פיוטית או ספרותית אז איני מבין דבר
וגם כאן ניכר שהמימסד פוסל את האוטיסטים דווקא בגלל יכולתם לבטא מדע בצורה עמוקה וצבעונית ואנושית וחמה,בעזרת שפה שמשלבת באמנות בין גוונים וצלילים שונים,אבל זה בדיוק מה שתוקע אותם מול מי שיודעים לזהות ידיעה רק עם הצליל הכי מנופח ויבש ומשמים,כי אחרת זה לא מכובד,זה מה שקורה שמזהים מדע עם אגו נפוח במקום עם אהבה

arana1

New member
לגבי הטיעון עצמו

העניין מעט מורכב
נשים שמאמצות מאפיינים גבריים גרועים,כמו למשל כחנות,חוסר התחשבות,שאפתנות חסרת מעצורים ורחמים דווקא זוכות להרבה כבוד ויוקרה בחברה
דווקא נשים שהן אמיצות מספיק לא לאמץ את הסטראוטיפ של המגדר השני אלא פשוט חוצות את גבולות המגדר ולכן לא מתנהגות כמו שנשים צריכות להתנהג אוכלות אותה כל הזמן
לדעתי נשים כאלה הן דווקא הרבה יותר מקוריות,אנושיות ואמיצות באמת,וגם הרבה יותר מושכות מאלה שמתנהגות כמו שאשה צריכה להתנהג

צר לי לומר,

אבל לדעתי הבן שלך כותב נהדר. הלוואי על כולם, שיכתבו כמוהו. אוטיסטים ושאינם אוטיסטים.

arana1

New member
הוא כותב נחמד אבל הוא לא עונה על השאלה

לפחות בקטע שעמליה הביאה ברור שהוא עלה על מוטיב מצחיק ועל גישה משעשעת אלא שעל השאלה עצמה,שהיא שאלה טובה ומעניינת הוא לא עונה,אם הוא ענה עליה בהמשך אז זה בסדר,אבל אי אפשר להסתפק רק בנסיון להצחיק

הוא ענה על החלק מהשאלה נכון...

והמורה אמר שהוא ענה לעניין, השאלה מחולקת לחלקים והעברתי לכאן רק חלק ממנה.. ולא ניראה לי שהוא ניסה להצחיק.

arana1

New member
ההתייחסות לגובהו של נ' היא חלק מהתזה?

הנ"ל באמת סבור שכל השינויים המהותיים המוזכרים בכתבה נובעים מקומתו הנמוכה של נפוליון?
יש ענף כזה בהיסטוריה ששם את הדגש על הפסיכולוגיה של המנהיגים,למרות שגם אני מוצא בו טעם רב אז גם מצדדיו לא מתיימרים לקבוע שהכל מסתיים בכך

אוטיסטים באמת מכלילים מהפרטי לכללי בצורה מבריקה ומשעשעת נורא אבל לא צריך להגזים
אני קורא כאן נסיון לשעשע ,אולי אני טועה

לא... המורה שלו אמר לו שאם הוא כותב את התשובה

הוא צריך להזכיר שנפוליון היה נמוך...וזו היתה התגובה שלו... על ההבעה הוא אמר לי שהוא לא ידע שזה מצחיק עד שאני קראתי את זה והתגלגלתי מצחוק.

זה מיתוס!

"בניגוד לדעה הרווחת, נפוליאון לא היה נמוך, ולמעשה אף היה גבוה במעט מהצרפתי הממוצע של תחילת המאה ה-19, ובעל גובה ממוצע יחסית לגברים האירופאים שחיו בתקופתו. ישנן כמה סיבות עיקריות לבלבול לגבי גובהו: הראשונה היא ההבדל שקיים בין מידת הרגל הצרפתית לאנגלית. במותו של נפוליאון, גובהו היה 5 רגלים ו־2 אינצ'ים צרפתיים, השווים ל-5 רגלים ו-6.5 אינצ'ים אנגליים, או 1.68 מטרים.‏[19] הסיבה השנייה היא שהיה מוקף בחיל משמר שהורכב מחיילים גבוהים במיוחד, והוא כונה בפיהם "הרב"ט הקטן" (le petit caporal) - כינוי חיבה הרומז דווקא ליחסו השוויוני והבלתי-מתנשא כלפיהם.‏[20]"

dina199

New member
נפוליון לא היה נמוך.

וחוץ מזה , ממתי מבנה גופני של אדם (בריא וללא מוגבלויות פיזיות) זה נתון היסטורי שאמור לעניין מישהא ?

שלומות0

New member
בהצלחה

תמשיכי להיאבק!
לצערי אצלנו הבת שלי כנראה לא תעשה בגרויות בשום מקצוע אולי באומנת אם יש
ידוע לך אם יש אפשרות לעשות בגרות באמונות?

בודאי שאפשר... תתקשרי לברר עם נירית גולומב

או לבדוק בביה"ס שבו היא לומדת... יש גם בגרויות במוזיקה וכמעט בכל מקצוע.

שלומות0

New member
נהדר, גם במוסיקה היא טובה

השנה אני צריכה להתחיל לדבר איתם על הנושא הזה

TikvaBonneh

New member
הבן שלי עשה השנה בגרות באומנות

שלוש יחידות.
צריך לצייר חמישה ציורים, ולכתוב עבודה המפרטת עבור כל ציור את הרעיון והאמצעים האומנותיים.
הוא קיבל 100.
בית הספר צריך לתאם עם משרד החינוך תאריך בו תגיע מורה לאומנות מטעמו ותבדוק את הציורים והעבודה.

למעלה