אני הכנסתי את ההודעה הזאת
מכיוון שלפני יום דינה דיברה על הקושי של משרד החינוך לחנך... על איבוד היצירתיות... על תלמידים שהולכים לאיבוד... ואכן, יש תלמידים מכל מיני סוגים, ביניהם אוטיסטים שיש להם חשיבה אחרת... שונה שלא מתיישרת עם הקו של משרד החינוך.
היו שהציעו לי ולדניאל, שילמד לא על מנת להגיע למבחן הבגרות, שיבחן רק במקצועות שהוא יכול, אבל דניאל אוהב ללמוד הבעה, הוא מצויין בה, הוא כותב מקסים ומשעשע כאחד... למה לוותר?? היו גם כאלה שאמרו לנו לוותר לגמרי על מבחני הבגרות... למה??? הוא יכול, אבל הוא יכול עם האוטיזם ולא בלעדיו! מה המטרה? לחזק את המגמה שאוטיסטים לא יכולים??? כדי שאם ילד אוטיסט יוציא מאיות בבגרויות, יבואו אנשים מאוד מאוד חכמים, שלא מאמינים ואומרים: ואוווו...כל הכבוד... הוא ילד אוטיסט , ומספרים על כך בגאווה בכל הרצאה שהם מעבירים?? למה יש בכלל גישה שרואה את הילד האוטיסט כילד שלא יכול, ואז יש את היוצאים מהכלל... חחח,,,תיראו איזו הפתעה...איך אנחנו מסכימים לזה? יש לא מעט ילדים אוטיסטים שכן יכולים... רק שיתנו להם את הההזדמנות והתנאים... על מה? על זה שהם אוטיסטים ולהבין שיש להם חשיבה אחרת, שונה... ולקבל את זה כאקסיומה! אני טוענת שאסור לנו לוותר, אנחנו צריכים לבקש ואח"כ לדרוש ואח"כ גם להגיע לבג"ץ אם צריך, כי ביננו, אין לילדים שלנו שוויון הזדמנויות... הם לא מקבלים תנאים מתאימים... לא מכירים במשרד החינוך את הקושי האמיתי והיחס כל כך פטרוני ולא מאמין... ועל כן אין ממי לדרוש. ואני מתכוונת להגיע הכי רחוק שאפשר, כי זה חלק מהמאבק שלנו על ההכרה... ומה אגיד לכם? לילדים שלנו מגיע, בעצם לא רק להם, לכולם מגיע שיוויון הזדמנויות בחברה מתוקנת. .
לילדים שלנו מגיע יותר, כי הם באים ממקום אחר, אז לאלה שיכולים צריך להתאים תנאים, לאפשר להם למצות את יכולתם אם הם רוצים... הבעיה שבגלל הלקות שלא ניראית לעין, מראש פוסלים את היכולת שלהם ולא חושבים שהם יכולים..תראו מה קורה בבתי ספר לחינוך מיוחד... הילדים האלה מפסידים כי לא מאמינים בהם וכך גם כולנו...
אני לא אומרת שאי אפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אני לא אומרת שאם לא עושים תעודת בגרות נגמרו החיים - אבל אני רוצה שיוויון, זה חלק מהיותנו חברה שאמורה לתפקד כחברה ולהיות סובלנית.
אין לי שום בעיה שדניאל ייגש למבחן בהבעה ויוציא את ה 80 שזה כנראה מה שהוא יקבל אם הוא יעשה את המבחן כמו שהוא וייפסל על הטיעון... אך הטיעון הוא נכון והוא כתוב לפי כל הכללים שמשרד החינוך דורש מהתלמידים, אך מה שיגרום לה להיפסל, זה החשיבה האחרת... יורידו לו על "הטיעון", ואני חושבת שזה לא נכון ולא הגון .
בעיני זה עניין עקרוני כי זה בעוכרינו... מגיע לנו נקודת שיוויון, כמו שיש התאמות ללקויי למידה... שאם דניאל כותב אחרת ממה שהם רגילים, כי הוא יצירתי ולא מבין את הקודים הנהוגים, מגיע לו שיקראו את העבודה שלו ויבינו שהוא בא ממקום אחר, שיבינו שזה נובע מאוטיזם ולא מחוצפה... ורק אז יתנו לו את הציון... לא לפני כן!
שווה לקרוא את מה שדניאל כתב,שצירפתי, זה קצר ובעיני מקסים ומקורי ביותר...