בהמשך לדיון הקודם

Astroo

New member
בדיוק בשביל זה אני רוצה לחדש את אזרחותי הרוסית

אבל לא יכול, לצערי.

lEchoesl

New member
תחכה להזמנה של פוטין

lEchoesl

New member
רק אני לא מבינה איך אנחנו מרשים לחברי כנסת ערביים

לעשות מניפולציות תוך ממשלתיות ולנחם את משפחות המחבלים במקום לבקר אותם?
אנחנו חיים בסרט...... הם יקחו את השלטון בעוד שני עשורים. זה ממש מצב מפחיד. חייבים להפריד אותם ממדינת ישראל כמה שיותר מהר שלא יתערבו בענייני המדינה... זה מצב מסוכן. ולמה יש לי תחושה שברגע שהם יהיו כמעט הרוב הם יקימו עוד ועוד מפלגות ערביות ואנחנו בכלל לא נשב בממשלה במצב כזה. בקיצור נגיע למצב של או מלחמה או פסילת זכויות אזרחיות כמו הזכות להצבעה בשביל להמשיך לחיות במדינה יהודית ואז נצא שוב באופן שלילי...

ivgy1980

New member
מי שאינו יהודי לא יכול לשבת בכנסת ישראל

בכנסת צריכים לשבת זקני העם משבטי ישראל - לא גויים!!!

אנחנו בסה"כ צריכים ליישב את כל הארץ (לבנות לרוחב, לא לגובה) והערבים יקומו ויעזבו. כמו שהם עזבו ב-48 וב-67 - וחבל (חבל מאוד!!) שעצרו בעדם ללכת בהמוניהם.

המזל הוא שבישראל חיים מיליון וחצי יוצאי ברה"מ - שיודעים מה זה להיות יהודי בגולה, יודעים מה זו מלחמת אמיתית ויודעים שאת האוייב צריך לכל הפחות לגרש, ובטח לא לנהל איתו דין ודברים.

הצברים חיים בסרט, בעיקר כי לא היו צריכים להתאמץ והמדינה שבנו העולים מהאימפריה הרוסית ניתנה להם על מגש של כסף. הישראלי המצוי, שאינו יודע על בשרו אינטישמיות מהי, בטוח שמחכים לו בזרועות פתוחות בכל פינה בעולם. היהודי מישראל לא מבין שארץ הקודש, שגודלה כניו-ג'רזי, היא ביתו היחיד.

בניגוד לגויים, שיכולים לנדד כציפורים, העם היהודי הוא היחיד בהסטוריה האנושית שיש לו קרקע מוגדרת להתיישבות עולם. רק צריך לבוא, לקחת, ליישב ולהינות!

Margosha27

New member
שפה מלאכותית?

אוקראינית היא שפה קדומה יותר מרוסית. רוסית התפתחה מאוקראינית ולא אחרת! וזה לא חדשות טובות למה לאנוס לאומים? ברוסיה שידברו ברוסית ובאוקראינה השפה הרשמית צריכה להיות אוקראינית ומי שלא מתאים לו שיחשוב לשעתק את מקום מגוריו.
חוצפה!

Astroo

New member
זה לא כזה פשוט

קראת Белая Гвардия, Бег, Дни Турбиных של בולגקוב?
עוד לפני 100 שנה בערים הגדולות של אוקראוינה לא דיברו אוקראינית אלא רק בכפרים. יש שם אנשים שאבות אבותיהם גרו באוקראינה ומעולם לא דיברו אוקראינית. את לא יכולה להגיד למיליוני ילידי המקום לשעתק את מקום מגוריהם.

Margosha27

New member
אין לי מושג מה כתבת

אני לא קוראת ברוסית. היסטורית קודם דיברו באוקראינית ברוסיה הקייבלנית. אתה בטח מדבר על אנשים שחיו תחת השלטון הרוסי באוקראינה. עכשיו הרוסים רוצים לקחת מהם את הסממן הלאומי. אני חושבת שזאת חוצפה חוצפתית. מתי הם יפסיקו להכניס את האף שלהם לדברים שכבר לא קשורים אליהם?

Astroo

New member
להגיד שברוס הקייבנית דיברו אוקראינית

זה כמו להגיד שברומא העתיקה דיברו איטלקית.
ברוס הקייבנית דיברו רוסית עתיקה, שממנה התפתחו גם השפה הרוסית המודרנית וגם השפה האוקראינית.

ברוס הקייבית אכן דיברו ברוסית (מלשון רוס, לא רוסיה) עתיקה,

אבל עכשיו זה כבר ממש, אבל ממש, לא משנה. מאז חלפו יותר מאלף שנה, ועכשיו קיימת מדינה ושמה אוקראינה, קיים הלאום האוקראיני, וקיימת השפה האוקראינית, שהיא השפה הרשמית באוקראינה. נקודה! מי שחי כל חייו באוקראינה ולא השכיל ללמוד את השפה, והוא עדיין לא תרמח סנילי, מוזמן או לעשות סופסוף מאמץ וללמוד אותה, שהיא אגב אחותה לרוסית ואמורה להיות ממש קלה לדוברי שפה זו, אם כי מאמץ מסוים אכן צריך להשקיע, או לאסוף את הפקלאות ולזוז מזרחה למולדת. ולטעון לזכויות מיוחדות רק כי הם מקבלים תמיכה מאימפריה קלגסית רודנית עם בולמוס טריטוריאלי זו מצידם חוצפה שלא תיאמן והתנהגות בריונית הראויה יותר לא לילידים ענוים אלא לכובשים זרים

Astroo

New member
קח את פינלנד (או אפילו את ישראל) כדוגמה

בפינלנד יש מיעוט דובר שבדית (כ-10% מהאוכלוסיה בלבד), ושבדיה פעם היתה אימפריה ששלטה על פינלנד. זה לא מנע מהפינים להכריז על שבדית כשפה הרשמית השניה.
&nbsp
ישראל נמצאת במצב מלחמה עם העולם הערבי, ובכל זאת ערבית כאן היא שפה אשמית שניה. כי יש מיעוט גדול של אוכלוסיה ילידית שזו שפת אמה.
&nbsp
לכן גם באוקראינה (שלפחות 40% מהאוכלוסיה שלה דוברת רוסית כשפת אם) יש מקום לתת לרוסית סטטוס של שפה רשמית שניה.

אני לא מכיר לאשורו את המצב בפינלנד, אבל ישראל

פשוט חייבת להתחנף למעצמות המערב שחרטו את הנאורות על דגלן, כדי שיורשה לה ההתקיים בכלל. אנחנו תמיד, גם מיד אחרי הניצחון במלחמת השיחרור, וגם עכשיו, צריכים להצטדק על עצם קיומינו, אבל באופן עקרוני אני תומך בשלילת מעמדה הרשמי מערבית. גם פינלנד, בתור מדינה קטנה, הייתה במצב דומה לשלנו מיד אחרי שהשיגה את עצמאותה. למה באף מדינה בארה"ב אין אף שפה ילידית (אינדיאנית) בתור שפה רשמית? למה באוסטרליה שפות האבוריג'נים אינן מדוברות מחוץ לשמורות שלהם, וגם שם מהוות לרוב לא יותר קישוט תרבותי-צביוני? אתה עוד תביא דוגמה של אירלנד, שאחרי יותר מ-700 שנה של שלטון אנגלי השפבה שלהם הוכחדה בה כמעט כליל, ועכשיו אירלנד העצמאית היא פשוט מדינה דוברת אנגלית לכל דבר ועניין, והאירית נשמרת רק באזור קטן בשם Gaeltacht, שהולף ומצטמק עם השנים. נכון לכיום היא נשמרת ע"י קבוצה קטנה באוכלוסיה משיקולי "שמירה על הגחלת" ומעמדה בקרב המוני האירים מחוץ ל-Gaeltacht נמוך מאוד, ובכך אין לה עתיד.

Astroo

New member
דווקא באוסטרליה יש מעמד מיוחד לשפות האבוריג'נים

בקנדה האנגלית והצרפתית הן שפות רשמיות, וגם לשפות האינדיאנים יש מעמד רשמי בחלק מהפרובינציות. דרך אגב, באותה אוקראינה ליידיש היה מעמד רשמי עד שנת 1921.

בסדר, זה ההסדר שמקובל עליהם,

ולמה בעצם צרפתית לא תהייה שפה רשמית בקנדה לצד אנגלית, כאשר קנדה מעולם לא הייתה מדינת לאום ולאף אחד לא הייתה כוונה להפוך אותה לכזאת. הצרפתים הקנדיים הם צאצאי מהגרים בדיוק כמו שאר הקנדים, ובנסיבות כאלה אין שום מניעה שלצרפתית יהיה מעמד שווה לאנגלית. ובאוסטרליה נשארה כמות מגוחכת של כ-50 אלף איש של דוברי כל השפות הילידיות גם יחד. ממגוון השפות והתרבויות שהיה קיים שם לפני פלישת הלבנים הרוב המכריע נכחד לגמרי, והרוב המכריע מהמיעוט שעוד קיים באיזושהי צורה נמצא בסכנה מיידית.
בישראל עדיף שעברית תהייה שפה הרשמית היחידה, ולצידה עוד שתי שפות תקבלנה מעמד מיוחד, אבל לא רשמי, הערבית, שפשה ילידית של קבוצה גדולה באוכלוסיה, והאנגלית, כשפה המקשרת אותנו אל שאר העולם.

lEchoesl

New member
גם אני לא מבינה למה ממשלת אוקראינה מתנגדת לשפה

הרוסית כשפה רשמית 2 במיוח באזורים בהם האוקראינים עצמם מעדיפים את הרוסית על פני האוקראינית.

ערפל10

New member
הסבר

באוקראינה אין מדינאיים, יש עסקנים קטנים שממונים ע"י האוליגרכים ונועדים לקדם את האינטרסים שלהם.

ערפל10

New member
זו גישה שמנוגדת לערכים אירופיים

הטיפול בנאציזם היה לא רק בגרמניה עצמה, אלה במדינות הסמוכות בהן המיעוט הגרמני קיבל זכויות מלאות וגרמנית הוכרה כשפה איזורית. וכך תמו החיכוכים והסכוכים. וזו הפרקטיקה הנהוגה העולם הנאור. איש לא כופה על המיעוטים שפות, ואין כל פסול בכך שיהיו כמה וכמה שפות רשמיות. אבל חלק מהרפובליקות הפוסט-סובייטיות כנראה לא רצו שקט ושוולה, כל שכן ה"מיועט" הרוסי שם מגיע למחצית האוכלוסיה. הן רצו ריב, מדון וסכסוכים. והן מקבלות אות זה בגדול. וכרגע נוח להן לשלוח את אצבע המאמשימה לפוטין הרודן. רק צריך להזכיר שהן הן במו ידיהן תרמו רבות לעלייתו והפיכתו למה שהוא נהיה.

lEchoesl

New member
מתי שאוקראינה תתבגר ותתחיל לחיות באופן עצמאי

הא כן... ותחזיר את החובות המצטברים שלה לרוסיה. ובינינו פוטין לא דוחף את האף שלו עמוק מדי למדיניות אוקראינה ובשחיטות שלה הוא לא אשם... מי שמפריע לשמר את הסממן הלאומי של האזרחים באוקראינה זה אך ורק אוקראינה שמעוותת לילדים הרוסיים את השמות ומונעת מהם לדבר ברוסית גם באיזורים בהם הרוב מעדיף רוסית על פני אוקראינית.

למעלה