בדיוק עכשיו...

tootbanana

New member
איזה קטע!!!!!

אני ישבתי אם אמא שלי בחדר שלה וראינו טלוויזיה. פתחתי איזו מגירה אחת כדי לחפש איזו מחברת, ומה מצאתי שם... האמא הפושעת לא סיפרה לי שבתוך המגירה הזאת נמצאים 46 בולים, בניהם אחד ישן מאוד שעליו כתוב "שליחה מיוחדת", כלומר בול דוארי. על רובם יש חותמות ידניות, ועל חלקם יש עוד שובל. רבום מקניה שבאפריקה, והשאר מהארץ ומסינגפור... יו-הו! זה יום המזל שלי לפיתוח האוסף... בקרוב אני גם מתכננת לחנות בתל-אביב לקניית בולים מיוחדים לאוסף. אין ספר שהיום הרחבתי את האוסף שלי בכמה בולים טובים

tootbanana

New member
בדיוק עכשיו...

הלכתי לי לתומי במרכז המסחרי, ועצרתי לי ליד בית-הדואר... כמובן שנכנסתי לי ושאלתי את האישה שישבה בזה הרגע מאחורי הדלפק... ועכשיו אני בדיוק מסדרת לי באלבום החדש שלי את כל סדרות הבולים של שנת 2003... קניתי את כל הבולים שהייתי צריכה להשלים, קצת עזרה ממכרים, חברים, והורים... והופ - אלבום מלא בכל סדרות הבולים של שנת 2003! אומנם זה לא עלה מעט, אבל לדעתי שווה את זה... עכשיו אני עומדת להשקיע בבולים ישנים באמת

powo

New member
לא בטוח

אבל אני חושב שאני המבוגר ביותר.אפילו סבא לשתי נכדים.

python 4

New member
למה לי אין מגירות פלא כאלה?

אגב הדיון על מנוי לשרות הבולאי, חשבתי על זה אבל זה לא נראה לי משתלם: האלבום השנתי עולה משהו כמו 140 ש"ח, והמנוי עולה 300 ש"ח. איך אתם מסבירים את זה? רק בגלל המעטפות שווה להשקיע יותר?

הגדר את המונח "שווה"...

האלבום השנתי עולה קצת פחות ממחצית העלות של המנוי המינימלי של השירות הבולאי, לבול ומעטפת יום ראשון, וזה ברור - אתה מקבל בול אחד ולא שניים, ולא משלם עבור דמי המשלוח. אם זה "שווה" זו שאלה אחרת, ולדעתי בכלל לא רלוונטית. כלל הזהב באספנות: שלם עבור מה שאתה רוצה, ואל תשלם עבור מה שאינך רוצה. וזה בעצם נכון לא רק באספנות, אלא גם במכולת. ולסיום - הבולים ששלחתי כבר הגיעו אליך?

python 4

New member
אז בעצם מי שאוסף מעטפות יום ראשון

משלם על זה 150 שקל בשנה? אגב, הידעתם שעד לפני כשנה (שרק התחלתי לאסוף בולים) הייתי בטוח שמעטפות יום ראשון נקראים ככה בגלל שהם יוצאים כל יום ראשון? אגב, האם מקובל גם לאסוף מעטפות יום אחרון? כלומר, נגיד למשל שכשהוקמה המדינה הוחלט להפסיק את השימוש בבולי המנדט. אז האם מעטפה המבויילת בבול מנדטורי מהיום האחרון שהיה מותר להשתמש בו (כלומר מהיום האחרון שבו הדואר קיבל את הבול הזה כאמצעי תשלום למשלוח דואר) לא שווה משהו? או למשל - ברור שהיום אף אחד לא שולח מכתב עם בול של שבט ראובן, או סמל העיר כפר סבא, נכון? אז אם ניתן היה לאתר את המעטפה מהתאריך המאוחר ביותר שנשלחה רק עם בול של שבט ראובן זה גם היה יכול להכנס לאוסף הזה, לא? ברור שאוסף של מעטפות היום האחרון הינו קשה בהרבה לאיסוף, בלשון המעטה, מאשר אוסף של מעטפות היום הראשון. אבל זה יכול להיות אוסף די מעניין ויחודי. אתם מכירים דבר כזה? ואגב, תודה אריק על הבולים, אני מתאר לעצמי שהם ממתינים לי בתיבת הדואר שלי, אני יבדוק מחר (למי שלא ידע יום שישי הוא היום הלאומי לבדיקת דואר).

כן ולא

ראשית, יש להבדיל בין שימוש בבול ספיציפי לשימוש בבולי מדינה מסויימת או בולי חרום. נכון להיום, אתה יכול להשתמש בכל בול שיצא ע"י מדינת ישראל, וערכו נקוב בשקלים חדשים. אינני יודע מה החוק קובע בקשר לבולים הנקובים במטבעות ישנים שאינם בשימוש (שקלים "ישנים", לירות ופרוטות), יתכן שמותר ויתכן שלא. בכל אופן הסוגיה לא מעניינת אותי עד כדי כך שאבדוק זאת. ה"הגבלה" היחידה היא לבייל בולים בסכום המגיע לעלות השרות המבוקש. מכאן ברור שלמרבית הבולים אין יום אחרון לשימוש (יש יום אחרון למכירה בבתי הדאר, אבל זה בפירוש אינו יום אחרון לשימוש). מתי כן יש יום אחרון? בזמן של שינויים פוליטים (ושוב, אינני יודע, אבל יתכן גם שבזמן של שינויים מוניטרים). לדוגמא ברשותי מעטפה של היום האחרון לדאר המנדט הבריטי בבית לחם. סביר להניח שבמקומות שונים שעברו שינויים פוליטים היה יום אחרון לשימוש (לדוגמא בולי מזרח גרמניה, בולי ברית המועצות, בולי צ'כוסלובקיה וכד'). סוג שונה של יום אחרון הוא יום אחרון לפעילות דאר של מדינה מסויימת באזור מסויים. לדוגמא, סביר להניח שאם אמצא מעטפה מבויילת וחתומה בחותמת של אל עריש מיום 4.6.67, אאסוף אותה משום שזהו היום האחרון לפעילות דאר מצרית באל עריש עד לנסיגה הישראלית בתחילת שנות השמונים. ככלל, הנסיגה הישראלית מסיני "מונצחת" אצלי בהרבה מעטפות עם יום אחרון לפעילות דאר ישראל ב... (השלם את החסר, ימית, נאות סיני וכד'). זהו כמובן סוג שונה לחלוטין של יום אחרון,משום שהבולים עדין בתוקף, פשוט במקום מסויים הם כבר לא בתוקף.

python 4

New member
כן, אבל...

הרי נגיד יש לי באוסף בול של מנוף ארצנו משנת 76, כן? אני לא יכול עכשיו להדביק אותו על מעטפה ולשלוח למישהו בצורה כזו, נכון? קודם כל המטבע כבר לא מטבע, וגם אם זה היה המטבע הרי שהיה צריך להוסיף הרבה כסף (שקל שלושים, כמדומני) כדי לשלוח את המעטפה. אני מתכוון ליום האחרון שבו היה מספיק להדביק את הבול הזה על מעטפה ולשלוח, בלי צורך להוסיף על כך כסף. אם מישהו למשל היה מוצא מעטפה עם בול כזה שנשלחה בשנת 2000 למשל ברור שזו מעטפת סינדרלה באוסף של מעטפות היום האחרון. למעשה אתה צודק - אוסף הרבה יותר הגיוני יהיה אוסף מעטפות היום האחרון של בולים שכבר לא ניתן להשתמש בהם בכלל, גם לא בתוספת כסף.

ronmerav

New member
קצת קשה לאסוף

מעטפות היום האחרון, משום שבולי הדואר נשארים בתוקף לתמיד. כלומר, אם תבייל עם בולים בשווי אגורה ישנה אחת, תצטרך לשים על המעטפה מליון ושלש מאות אלף בולים כאלו, לפי החישוב הבא: 130 אגורות חדשות תעריף למכתב בארץ, כפול 10,000 שזה היחס בין ש"ח ללירה (ובהתאמה גם היחס בין האגורות שלהם). מה שניתן לאסוף הוא חותמות היום האחרון לבית דואר. בתי דואר שנסגרים (למשל אחרי מבצע קדש ברצועת עזה) - נדמה לי שלד"ר וולך יש אוסף כזה של יום הפתיחה ויום הסגירה של בתי דואר.

ronmerav

New member
אופס...

מרוב התלהבות לא שמתי לב לתשובות שקדמו לשלי...

python 4

New member
תיאורטית אתה אולי צודק,

אבל אני בטוח שכבר שנים לא עברה בדואר מעטפה עם בול של מועדים לשמחה התשכ"ב. אבל עזוב, זה באמת היה רעיון טיפשי... אלא אם כן מדובר בבולים שכבר ממש פג תוקפן או בבתי דואר שנסגרו, ואז זה עוד מעשי איך שהוא לאסוף.

ומה איתי?

עד שאשלים את קטלוג האוסף שלי בגיליון האקסל של פיתון יעברו כמה שבועות, ואני נורא נורא רוצה לקבל גם כן כמה בולים מהארגזים שלך
. האם זה אפשרי? במה עוד אוכל לגמול לך פרט לבולי
מזחלות (הבול היחיד שיש לי, נמצא אצלך על גלוית מירב עם סיפור מדהים!)?

אין שום בעיה.

אני ספקן, ומאמין שגם את וגם פיתוני לא תסיימו לעולם את רשימות האקסל שלכם, כך שזה לא העניין. מעטפה בדרך (ובה אשים רק בולי ישראל, אם איני טועה). באשר לתגמול - אין בו כל צורך. זה אתם שעוזרים לי עם הערימות...

python 4

New member
איזה נשמות טובות אנחנו,

עוזרים לאריק להיפטר מהג'אנק. תראה, בנתיים אנחנו עושים את זה בחינם אבל עוד מעט נצטרך לגבות תשלום סימלי..
אגב, אל תהיה כזה ספקן - אני סיימתי את הרשימה שלי עוד באותו יום בו התחלתי עם הפרוייקט, ושלחתי אותה לאש"י. ושלא תחשוב - זה כלל הדפסה של כל הקטלוג לתוך האקסל. 4 שעות עבדתי על זה. אחרי זה לקח לי 2 דקות לסמן את כל הבולים שיש לי, אבל עזוב זה סיפור אחר.

מה אתה אומר!

התרשמתי עמוקות. באמת לא חשבתי שתעשו זאת. אני לעומת זאת מנסה למיין כבר שלושה ימים את הבולים שהיו רטובים בקופסא, והתייבשו, וכמה שאני לא יושב על זה נראה כאילו הערימה בכלל לא יורדת... בקצב הזה זה יקח חודשיים.

python 4

New member
אהבתי מאוד! תודה!

אוסף בולי הקק"ל שלי הולך ומתרחב. יש לי כבר 2 בולים וגליון אחד, ובנוסף יש לי 8 תעודות שלי מביה"ס. וכן, התעודות הן חלק לגיטימי מהאוסף, אלו בעצם מעטפות היום הראשון של בולי הקק"ל..

ח"ח לאבא של נעם, שהוא היחיד

שמסתכל מדי פעם בכרטיסים האישיים! ואני משתוקקת כבר לעזור לך עם הערימות! בנוגע לאקסל - אני עובדת לאט יותר מפיתון, כי אני מסתכלת על כל תמונה באתר של התאחדות הבולאים. לא תמיד השמות אומרים לי, כי הבולים לא מסודרים אצלי לפי שנים, אלא לפי נושאים (כך למשל, בולי יום העצמאות עם הפרחים, היו אצלי מאז ומעולם בעמוד הפרחים, ומכיוון שאין לי אותם עם שובל, לא ידעתי שהם בולי יום העצמאות). כבר עברתי על תש"ח-תשכ"א ועל תשס"ג-תשנ"ו. ופיתון - כבר מצאתי כמה בולים שאין לך ושיש לי להחלפה, אז לכשיצטברו - אשלח לך אותם.

למעלה