בגללך נוסע - ולשמם

מה היה לנו עד עכשיו

רוצים לגרש את עראפת. הוא כבר היה בלבנון ובתוניס ושלט משם על הנעשה בשטחים. ראו את שיחות מדריד, שהמשלחת הפלסטינית קיבלה ממנו הוראות ואישורים בפקסים ולא זזה מטר ללא אישורו. רוצים לעצור את השבויים במחנות או לגרשם ללבנון. הם כבר היו שם ורק שיכללו את שיטות הלחימה והחבלה שלהם, עד שחזרו. ומה עם פתיחת פתח נוסף לפיגועי מיקוח? לכבוש את השטחים מחדש? כבר היתה לנו אינתיפדה ראשונה שהביאה להכרה בצורך להיפרד. אוסלו היה נסיון אמיץ רק שמהצד השני דיבר פנאט טרור שלא ניצל את ההזדמנות ואת פרס נובל שקיבל. לצאת חד צדדית? זה עבד חלקית בלבנון. היה שקט אבל לבנון לא שולטת בשטח אלא חיזבאללה בחסות סורית. את יעילות פיקוח האום ראינו באירוע החטיפה. לדעתי בשטחים לא ישרור שקט כי גם את המדינה במשרה חלקית שיש לה אינטרס לשמור על שקט בשטחה מעבר לגדר אין. מה אני מסיק מכך? שכנראה אפשר להגיע להסכם יציב רק לאחר מכות הדדיות קשות. ראו את ההסכם עם מצרים. אנחנו חטפנו קשה ביום כיפור וגם הם. אולי מזל שלא נתנו לנו לחסל את הארמיה השלישית לגמרי אבל מצד שני המצרים יודעים שיכולנו. אחרת אולי לא היה סאדאת נוקט ביזמה שלו לשלום. אז היום אנחנו יודעים שהם משוגעים, מתאבדים, כלום לא יעצור אותם. והם יודעים שאם נחצו כל הקוים האדומים הם ישלמו מחיר כבד. ואז אולי אפשר יהיה לדבר בהגיון. מתוך מאזן האימה. והמלה מאזן חשובה. אבל אם לא יהיה דיבור, האימה לא תיפסק.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif יפה דרשת,,,,

ונאה דרך מחשבתך שהובילה למסקנה המתבקשת: אין קיצורי דרך. ונכון המושג "מאזן" בהקשר שהבאת, שהרי יודע עראפת, יודעים הפלסתינאים ויודע גם כל העולם שיש באפשרותנו לחסל את העם הזה עד היסוד. אבל - לא. אנו שומרים על חיי הנשים והילדים שלהם במחיר חיי בנינו. לוקחים בשבי כל מי מהם המרים את ידיו לכניעה (ולא מרססים אותם). ופה בא לידי ביטוי המושג שכתבת - "מאזן האימה". במילים אחרות - למה שאנחנו נשקשק לצאת לקניות בסופר השכונתי? למה שנרעד בנסיעה באוטובוס? למה שנניע את עיננו כ"וישרים" בכל יציאה לרחוב, וכל זאת - *במדינה שלנו?* שהם ישקשקו,,, היום הם יודעים יותר מאתמול, משילשום ומלפני שבוע-שבועיים: הם יודעים שברגע שהם חוצים את הקווים האדומים - הם משלמים מחיר כבד ! והם כבר שילמו,,,, רק שאנו זקוקים לעוד זמן על מנת למגר את כל מפעלי ייצור הפצצות שלהם. לכשתושלם העבודה - סביר להניח ששני הצדדים ימצאו את הדרך להיפגש לדיבור הגואל. לא לפני. וקראתי כאן לינק שהובא מ"סקס אחר" באותו עניין, ובו תואר כל מי שלא חושב כמו הכותבת עצמה - כ"לא חכם". אז אולי תסביר הכותבת היכן מתבטאת החכמה בתשובתה לאותו "שוטה" (שאינו שוטה כלל ועיקר) שהעיר לה, ובצדק, שתעמולה כפי שהיא מנהלת ראוי לה שתמתין לפחות עד תום הפעולות הצבאיות המתבצעות בימים אלה?? אקצין ואומר כי בהתחשב בדעת העולם העולמית, בדיווחי רשתות הטלוויזיה הבינלאומיות, בכתבותיהם של כתבי השטח - (שאיש מהם לא חווה ממש את הפחד והחרדה של לשלוח את ילדו לבית הספר), הייתי רואה את התעמולה הזאת בעיתוי הנוכחי - כ,,, גיס חמישי,,,, ושוב, כדי לקבע את הנאמר במסגרת אחת - כולנו רוצים שקט כולנו רוצים שלווה. כלנו רוצים "דיבור". כולנו רוצים ש ל ו ם . ניסינו את הדרך המתונה. תנו את הצ´אנס לדרך שאולי דרכה יבינו "בני דודינו" מה שלא הבינו בדרך הטובה,,,,

magy

New member
וכעת, אלחנן טננבאום

החיזבאללה, רוצים על מצפוננו את החזרתו. מה עושים? עוצרים את החיפושים בג´נין לפני חיסול קן הצרעות? ממשיכים כרגיל, כאילו אין לפנינו בן אדם, שיושב בשבי וחייו הולכים וכלים אם לא יוחזר? משחררים מחבלים עם דם על הידיים, כדי לקבל אדם חי? ריגשית, לעשות הכל כדי שיוחזר.......הכל.. לוגית, לאפשר הרג נוסף של אזרחים, אם נעצור, בטרם חיסלנו את פרשת הטרור? בּוׁש לך, בּוּש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בכל מקום בעולם, שמשטרים לא מצאו בעינייך, החלפת אותם כשוטר העולם!!!!!! ובפלסטין? המשטר תקין? וכל זה, בשביל קואליציה של טרוריסטים, לקראת המלחמה בעיראק? כסף(נפט) מסובב ת´עולם, סובב ת´עולם , סובב ת´עולם........

ליידילי

New member
דרשת - נא ..... קבלי

עיניים חביבה, (לא בציניות, - אני בטוחה שאת אדם חביב, וגם דברים שלך שקראתי בעבר העידו על כך). בטרם אכנס להסברים - כבקשתך, אעז להציע שתשובי ותקראי את שנכתב בלינק. וכן את דבריו של "השוטה על הגבעה". ואולי את דברי האחרים בשרשור. ההסברים אולי יהיו מיותרים לאחר קריאה נוספת? לכשתשובי לקרא, סביר להניח שתבחיני שתגובת ה"שוטה" כתובה בלשון פניה ל"נוכח" ולא ל"נוכחת". ל"אתה" ולא ל"את". במלים אחרות תגובתו היתה להודעת אחר - ולא להודעתי. [משום מה "נדבקתי" ממך, ואני עושה כמוך ונמנעת מלציין ניקים. הגם שאיני רואה שום נחיצות בכך ואפילו תוהה על המנעותך זו] מעבר לכך אני די המומה מהפרשנות שלך, על פיה, לדבריך, טענתי שכל מי שאינו חושב כמוני אינו חכם. ולחילופין שאני או הודעתי חכמות. (אגב, את אינך מהססת לעשות את הדבר שבשלו את מקטרגת על אחרים.) עוד יותר אני המומה מטענתך כאילו אני מנהלת תעמולה. לנוחותך אני מצרפת לכאן גם את הלינק... וגם את הודעתי כולה ככתבה וכלשונה וכן לינק להודעתו של השוטה על הגבעה. אני מאחלת לך לכולנו ולכולם שקט ושלום. ---------------------------- אומץ. רק מי שחש פחד - יכול להפגין אומץ. רק מי שחש במוגבלות כוחו, מתאזר, אוסף כוחותיו ומתמודד - הוא חזק. (מתמודד - משמעו מוצא פתרון נבון מתאים ונכון... ולא קם ו"מחזיר מכה") רק מי שמודע לגבולות הידע שלו - הוא חכם... וחזלזלינו אמרו :"סייג לחכמה - שתיקה". אלא שאנו לא חשים עצמינו חכמים, המצב נראה לנו סבוך ללא פתרון... ואנו שותקים, (אולי) כיוון שאיננו יודעים "איך לצאת מזה". ומי שאינו שותק זועק "להכניס להם באבי אביהם". אמרה נכון חתולונת: "יש רק אנשים". "הלוואי ויבינו כבר, שיש רק אנשים". ומה שאתה אומר "שוטה" שעלינו לשתוק כל עוד חיילינו נלחמים, או בלשונך "על דעות אלו להשאר במגירה כל עוד נלחמים", הוא שגוי מיסודו! האם הזעם, הכאב, והמצוקה כילו את תבונתנו ואת כושרנו לחשוב? האם אנחנו באמת חושבים שמרע יכול לצמוח טוב?

עיניים

New member
../images/Emo141.gif יפה דרשת,,,,

ונאה דרך מחשבתך שהובילה למסקנה המתבקשת: אין קיצורי דרך. ונכון המושג "מאזן" בהקשר שהבאת, שהרי יודע עראפת, יודעים הפלסתינאים ויודע גם כל העולם שיש באפשרותנו לחסל את העם הזה עד היסוד. אבל - לא. אנו שומרים על חיי הנשים והילדים שלהם במחיר חיי בנינו. לוקחים בשבי כל מי מהם המרים את ידיו לכניעה (ולא מרססים אותם). ופה בא לידי ביטוי המושג שכתבת - "מאזן האימה". במילים אחרות - למה שאנחנו נשקשק לצאת לקניות בסופר השכונתי? למה שנרעד בנסיעה באוטובוס? למה שנניע את עיננו כ"וישרים" בכל יציאה לרחוב, וכל זאת - *במדינה שלנו?* שהם ישקשקו,,, היום הם יודעים יותר מאתמול, משילשום ומלפני שבוע-שבועיים: הם יודעים שברגע שהם חוצים את הקווים האדומים - הם משלמים מחיר כבד ! והם כבר שילמו,,,, רק שאנו זקוקים לעוד זמן על מנת למגר את כל מפעלי ייצור הפצצות שלהם. לכשתושלם העבודה - סביר להניח ששני הצדדים ימצאו את הדרך להיפגש לדיבור הגואל. לא לפני. וקראתי כאן לינק שהובא מ"סקס אחר" באותו עניין, ובו תואר כל מי שלא חושב כמו הכותבת עצמה - כ"לא חכם". אז אולי תסביר הכותבת היכן מתבטאת החכמה בתשובתה לאותו "שוטה" (שאינו שוטה כלל ועיקר) שהעיר לה, ובצדק, שתעמולה כפי שהיא מנהלת ראוי לה שתמתין לפחות עד תום הפעולות הצבאיות המתבצעות בימים אלה?? אקצין ואומר כי בהתחשב בדעת העולם העולמית, בדיווחי רשתות הטלוויזיה הבינלאומיות, בכתבותיהם של כתבי השטח - (שאיש מהם לא חווה ממש את הפחד והחרדה של לשלוח את ילדו לבית הספר), הייתי רואה את התעמולה הזאת בעיתוי הנוכחי - כ,,, גיס חמישי,,,, ושוב, כדי לקבע את הנאמר במסגרת אחת - כולנו רוצים שקט כולנו רוצים שלווה. כלנו רוצים "דיבור". כולנו רוצים ש ל ו ם . ניסינו את הדרך המתונה. תנו את הצ´אנס לדרך שאולי דרכה יבינו "בני דודינו" מה שלא הבינו בדרך הטובה,,,,

טרה10

New member
עוד ליום השואה- ליהודים שעמדו

לפני תאי הגאזים- לא היה F16.!

למעלה