בגללך נוסע - ולשמם

אחרי לילה נטול שינה כמעט

בגלל שכנינו הצפוניים, שבחרו הלילה, לשים את הקונצרט הידוע שלהם. אני תוהה בקול רם- נניח שאנחנו צודקים והם (הפלישתנאים) טועים. נניח שאנחנו נסלק את על מאגרי הנשק שלהם נניח שעצרנו את כל המחבלים, בני המחבלים, נכדיהם. כמה זמן זה יחזיק מעמד עד הפיגוע הבא בתוך שטח מדינת ישראל שיוביל למה? לכניסה מחודשת של כוחותינו לקסבה של חברון? ל"גילוח "של כל בתי התושבים הפלשיתנאים? ל"ירי אווירי" של טילים על ערים פלישתנאיות? כמה זמן עד שהפלשתינאים יאגרו שוב מאגרי נשק יגדלו את המחבלים הבאים? או יצוצו אלו שטרם נתפסו? כמה זמן עד שיכפה עלינו על ידי המעצמות הסכם של נסיגה מכל השטחים, ובתנאים פחות נוחים מהיום כמה זמן? או כמה גופות צריכות להיות עד אז 600, 6000, 60.000? ***** וזה שאת ואני רואות כך את הדברים לא עושה אותם נכונים יותר רק איומים וכואבים יותר. *****

עיניים

New member
../images/Emo141.gif ו,,, נניח שלא???

רק אימרי מה יקרה אם נניח ש: 1. שהם לא טועים (הפלסתינאים) 2. שלא נסלק את מאגרי הנשק שלהם 3. שלא עצרנו את המחבלים ואת האמ-אמא שלהם ונניח שכל אלה לא יתרחשו - כמה זמן יעבור מפיגוע לפיגוע? שעה? שעתיים? על מה אתן מדברות? האם טחו עינכן מראות שמתרחשת ובאה עלינו שואה שניה? אינכן רואות שהורגים בנו ללא חשבון? כל יום, כל יום 20-25 הרוגים נשים זקנים וטף,, מאות פצועים בבתי החולים, הרופאים נופלים מהרגליים,,,,,,,,, על מה אתן מדברות???? זה מזכיר לי את התהיות האינסופיות שלי על תקופת מלחמת העולם - האם אין א ח ד שיקום ויעשה מעשה לפני שיהיה מאוחר??? אינכן רואות שמחסלים את עמנו, פה בארצינו שלנו, הורגים בנו יום יום ללא הרף??? להתעורר פתאום כשכבר יהיה מאוחר ולומר: "איך לא ראינו"? "איך לא התנגדנו"? "איך לא עשינו כלום"??? טרה!!! אולי תספר להם שוב על השואה המתרגשת ובאה עלינו??? נראה לי שאנשים לא קולטים זאת,,, היש מישהו שאינו רוצה שלום ושלווה??? מה לא ניסינו? עד חצי המלכות הצענו - מה עוד אתן רוצות להציע??.??? וסליחה על ההתפרצות - אבל ההודעות הללו הציתו בי אש,,,,,,,,,,,

יש כבר מי שהציע היום פתרון אפקטיבי

רק שריח הגז המוזרם לכנסייה עושה לי תחושה על קרמטוריום אחר. ואני מצטערת על הדימוי ועל זילות השואה אבל זו כבר הופיעה בדברייך בהקשר אחר. בוודאי שיש פתרונות. כל אחד מהם דורש מנהיגות(שאין לנו ולהם). אפשר למשל להרוג את כל הערבים ,תושבי השטחים, אולי רק גברים (ולחוס על נשים מכל גיל) אפשר גם בהזדמנות זו לצרף אליהם את תושבי ישראל הערבים. צריך לשקול בכובד ראש מאיזה גיל "ילד" נחשב "גבר" אבל אני חושבת, שההגדרה של בן י"ג למצוות יאה גם כאן. אפשר פתרון פחות קיצוני, רק לגרש את כל התושבים הערבים,מעבר לגבול,לאן? לא ברור לחלוטין, אבל להעביר אותם בכוח אפילו מחוץ לגבולות הקו הירוק, הסגול האדום. אפשר פתרון עוד פחות קיצוני,רק לכלוא את כולם במחנות מעצר תחת שמירה ישראלית קשה, היינו כבר באנצאר 1 ו2 יכול להיות גם אנצאר 3 ו5. יש להניח שאף אחד מהפתרונות האלו לא יתבצע. מסיבות פוליטיות, מלחץ האומות, והחשש שזה יוביל למלחמה חסרת תקדים בין האומה הערבית(שלצורך זה תהיה ועוד איזה אומה),ומי שמיואש עשוי גם לנקוט בצעדי ייאוש כימיים וכו.. אז מה יקרה בסופו של דבר? את יכולה לנחש? האמריקאים יחליטו עבורנו על הפרדה, על פינוי ישובי הגדה, אולי גם ירושלים המורחבת, ועל הקמת גדר חיץ וכן הלאה. בכל מקרה הרי זה מה שיקרה. מחר בעוד שנה בעוד חמישים שנה. תהיה מדינה פלישתינאית-לא "צודקת" מהצד השני של נתניה ואנחנו נצטרך לחיות עם העצם הזו בגרון שלנו. אז אולי אולי כדאי לנסות להשיג תוצאות שיהיו יותר משתלמות לנו, ועם פחות מחירים? עיניים אני רואה את אותם הדברים את אותה המציאות. אני רק לא מחפשת כמו בין שני ילדים מי התחיל את הריב ומי קיבל מכות יותר חזקות(תביטי בחדשות-ראי איך נראים חורבות הערים שלהם עכשיו.) אני רק אומרת כמו כל גננת ש"אוקי" שניכם צודקים. עכשיו להניח את מכונית הצעצוע בצד. ולחשוב איך אפשר להסתדר ביחד ששניכם רוצים את אותה מכונית אדומה ששניכם חושבים ש"מגיע לכם" אותה. אתה לא תסגור אותו בשירותים עד שהוא יתן לך אותה. ואתה בבקשה לא לשלוח את החברים שלך לקחת ממנו אותה. לשבת שניכם יחד לדבר להחליט מה נותנים ומה מקבלים בתמורה. דעתי האישית, אגב ,אינה חשובה כקליפת השום . בעניין של מה אפשר לתת ותמורת מה. לא פתרונות של חצי דרך, לא הסכמי ביניים ממקום של שווים ולא ממקום של "מפקד" ו"חייל". של מנצח ומפסיד. כי שלשום אנחנו היינו המנצחים ואתמול כבר פחות והיום בכלל לא. אז ממקום של מנצח מפסיד-מול מנצח מפסיד שני זה המקום להחליט על הסכמים, הפרדה,גדר , לא יודעת מה עוד. לא רוצה לקנות בקלקיליה לא רוצה שגרירות בקהיר אבל רוצה לחיות בשקט. והדרך הזו לא הובילה אותנו לחיים בשקט מ40 ק"מ מלבנון רק גבתה מחיר של 600 חללים ואלפי פצועים. ו"מכרו "לנו שכמות ההפגזות על יישובי הצפון הייתה יותר גדולה לולא צה"ל היה נשאר בלבנון והם אמרו- כל מה שאנחנו רוצים שצהל יצא מלבנון. וביום שצה"ל ברח מלבנון(סליחה, יצא בצורה מסודרת) היה שקט של שנתיים . כי זה היה ההסכם -שקט תמורת נסיגה. אז אולי? אפשר לחשוב על פתרונות ולא על מי יותר צודק?

אחותו-

דעתי כדעתך ומאמינה שיש עוד רבים שמאמינים שצריך למצוא פיתרון מכח הסכם למצב האומלל. פיתרון שפוי שיאפשר לשני העמים לחיות זה בצד זה. מסתבר שכולם יודעים "מה" צריך לעשות ואף לא אחד יודע "איך" - ובינתיים נהרות של דם נשפכים משני צידי המתרס, השינאה והרצון לנקמה גוברים ועימם השכול והאובדן.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אודה ולא אבוש,,,,,

נהגתי לחשוב בדיוק כמוך, דגלתי רק בשיטת המשא ומתן, הסכמים ודומיהם. הפרדוקס הגדול בכל העניין הוא שלמגינת לבנו, בדיוק בזמן שישב קברניטנו אהוד ברק עם אנשי ציוותו אל שולחן המשא ומתן, והיה הראשון שהרחיק לכת עד כדי לתת להם למעלה מ"חצי המלכות" - דווקא אז הפנה אותו רוצח המונים את עורפו, דווקא אז מצא את התרוץ האינפנטילי ביותר לעזוב את שולחן הדיונים. וכל זאת - למה? מפני שמקצועו, תפקידו וייחודו בעיני עמו - זה להיות איש מלחמה, לוחם, רוצח נשים וילדים,,,, אילו היה ההסכם יוצא אל הפועל - לא היה לו נותר לו מאומה מלבד עבר "מפואר". מאותו רגע - נפרצו הסכרים, והמצב החל מידרדר לתהומות שלא ידענו כמותם, והעולם, כולל ארה"ב - ש ת ק ,,,,, ואם כבר השווית את המצב לגן ילדים וגננת - זה בדיוק כמו שהילד הקטן, הרזה מציק ומטריד את הבוגר ממנו, והגננת מביטה בו כאומרת: "אתה הגדול. אתה החכם. תוותר",,,, פעם, פעמיים ושלוש הוא שותק ומגלה איפוק. גם כשהזאטוט שורט אותו עם מסמר - הוא מתאפק. כשהוא מכה אותו עם מקל המטאטא - הוא זועק בבכי, אך עדיין מגלה איפוק,,, והגננת - עדיין אינה מתערבת,,, אבל כשדוחף לו הזאטוט מוט ברזל לעין, ועוקר אותה ממקומה - והוא קם להחזיר מכה אחת אפיים בטרם ישלוף הזאטוט סכין ויתקע אותה בליבו, או אז מתעוררת הגננת ואומרת: "רגע,,, רגע,,,, בלי מכות,,, לא בכוח,,,, בואו שבו שניכם יחד, דברו והחליטו מה מקבל כל אחד, ומה הוא נותן בתמורה",,,, גם עכשיו זה נשמע הגיוני??? לצערינו, העבר הוכיח לא פעם כי באין הכרעה צבאית - לא תוכל להיות הכרעה מדינית. הדבר היחיד עליו אני מצרה זה שהפעולות הצבאיות המתרחשות היום - אחרו כל כך להגיע. לו היינו משכילים לפעול (ולפעול נכון) לפני שנה וחצי, שנה, או לפחות אחרי אירועי ה-11 בספטמבר - היו ניצלים חיים רבים מאותם 600 קורבנות אותם הזכרת, וסבל רב היה נחסך מאותם פצועים, פיזית ונפשית, המבלים עד עצם היום הזה בבתי החולים ובבתי השיקום, ואני מאמינה שנזנן כבר היתה נופלת איזושהי הכרעה בעניין המדיני,,,, אין פה עניין שלי מי התחיל. אין פה עניין של מי צודק. יש פה כבר עניין של חובת הגנה על עם שרוצים להשמידו. ובזה כל העניין. אחרי שתהיה הכרעה צבאית - ניתן יהיה לחשוב על כל אותם הפתרונות עליהם את/אני/אנחנו חולמים,,,

magy

New member
עיצרו אותי

המהירות, שבה אני דוהרת, מכיוון מרץ, לכיוון לא רצוי.....מדאיג אותי. אמרתי השבוע מילים, והעליתי רעיונות, שאינם הולמים אותי לא האמנתי למשמע אוזניי שלי.... ואמרתי את זה בתחילת האינתיפאדה...... שהם גורמים לי להיות אדם לא דמוקרטי, לא הומני, בגלל הדברים שהם עושים לי..............לנו............. קודם קיבלתי באיסי...הודעה מאנונימי בצרפת......הביע תמיכה..... הייתי קצת בהלם.....בדרך כלל....מקללים אותי מכל העולם, הודיתי לו...... מה עושים איתי???? אני רוצה לחזור ולהיות שמאלנית.......יפת נפש לא מצליח לי..... לא רוצה להיות ימנית מתלהמת........לא מתאים לי..... עיצרו אותי.........................בבקשה..................

עיניים

New member
מסתבר, מגי,,,,,,

שאת ואני ועוד רבים רבים הגיע כמונו למסקנה שיש משהו במשפט ההוא מהתנ"ך : "הקם להורגך - השכם להורגו" מתוך הפחד על חיי ילדינו, חיינו, חיי הורינו, קרובינו, חברינו, מתוך הפחד מהסכנה המרחפת על ראשינו והאורבת לנו בכל פינה, באוטובוס, במסעדה, באולמי שמחות, בעיצומו של ערב חג - "הרולטה הפלסתינאית" כינה זאת מישהו לפני, אנו מוצאים עצמנו חושבים ונלחמים את מלחמת ההישרדות,,,,, מרץ יחכה לך, אל תדאגי. את צריכה לדאוג רק להישאר בחיים על מנת לחזור למרץ,,,,

magy

New member
אם ישאר משהו ממרץ

כשהכל יסתיים יום אחד.............. (כמה שאני אופטימית........יסתיים.......) לא רואים סוף......המנהרה הזו....מסתיימת בתחילתה........ מעגל....... מין מבוי סתום סתום סתום.......... אין מקום אפילו לשים פנס.......כי אין לה קצה......

דעות - מפלגות

סליחה כן?, אבל הדעות אינן צריכות לשרת את המפלגות אלא להיפך היינו, המפלגה את הדעה ז"א, לא בגלל שאתה מצביע "מרץ" תחשוב כך או אחרת אלא, אתה בדעה מסויימת אז אתה מצביע למפלגה המתאימה ואם לא מתאים - אז לא! מעולם לא אהבתי את נושא ה"נאמנות" למפלגה ודעותי הינן בחינת הדברים לגופם (כל פעם מחדש, אני שוקלת היטב טרם הבחירה והצבעותי אינן "נאמנות" מבחינה זו) אני מוצאת את עצמי שוב ושוב שדעותי מתייצבות במרכז נקודת המוצא היא ש: העם היהודי, לפני שובו עם תחילת העליות בסוף המאה ה-19 לא היה גם עד אז, איזו אפיזודה חולפת בארץ - לא! יהודים ישבו ב-א"י מאז ומתמיד - ולאחרונה ב-ארבעת ערי הקודש (י-ם, חברון, טבריה וצפת וגם בבפקיעין...) אולי מספרית לא הרבה יהודים - אבל ישבו - גם מתושבי הארץ האחרים לא היו כמויות מרשימות! רק לראות את מפת הארכיאולוגיה של ביה"כ הישנים זה לראות התיישבות יהודית מפוזרת על פני כל הארץ ודי מעובה על פני ס"כ התקופות... דעה קיצונית-שמאלית: מתייחסת להסטוריה החל מ-1967 ולכן גם אומרת כיבוש שלנו = טרור / מלחמה שלהם וזה ´הורס´ אותי!!!!!!!!! כי, מה אם כן ולמשל, היה ויהיה התירוץ ל"פרעות תרפט"? {קראתי פעם את העדויות מהטבח בחברון (היו שכנים ´אחוקים´, יהודים בצד ערבים, עד ל"איטבח אל יהוד"!)} הרי לא הייתה יישות ישראלית (וכמובן גם לא פלסטינית) = הימים היו ימי המנדט הבריטי!! לא כיבוש ישראלי!! ועדיין, צריך לוותר על שטחים ואולי -לא יודעת- אף לאלתר! אבל שוב, לא מתוך נקודת הנחה שאנו הרעים הכובשים המתעללים (67´ היה תגובה למעשיהם הם... כמו גם כעת "חומת מגן" ועוד אחרי ספיגה ממושכת) כן, צריך להחזיר/לתת שטחים כדי שנוכל להמשיך ולממש את ישיבתנו כאן אולי לאלתר כאמור, ואולי בנסיגה חד צדדית מדורגת והולכת לא בריחה ולא כזו ´משתפנת´ כמו בלבנון נסיגה שלאחריה תתקיים לגיטימצייה של האו"ם לגיטימציה לישיבתנו בגבולות 67´ למרות שברור לי שהערבים חלקם רוצים גבולות 48´ וחלקם (רובם?) רוצים אותנו בים (ממשכך - לא כדמגוגיה...)

ליידילי

New member
רוח רוח - אהבתי לקרוא את דברייך

גם אם יש לי מה לומר בתגובה. קודם כל ברור בעיני, וחד משמעי שצריך לחשוב. ו"אי הנאמנות" למפלגות, שאת מדברת עליה, ראויה לתשואות כי היא הרוח הנכונה. עלינו להיות נאמנים לערכים, קודם כל ולפני הכל. מתוך הנאמנות לערכים נגזרת נאמנות לאנשים, (או לא) ולפני אנשים נאמנות לעצמנו. מחוסר פנאי לא ארחיב כרגע, אבל הערה, (הארה?) אחת נדרשת להאמר: האמירה "כיבוש שלנו" וגו´ נובעת מדברינו אנו - או למצער מדברי והחלטות ממשלותינו. מיד לאחר מלחמת ששת הימים הוחלט, באופן חד משמעי, לא לספח את השטחים למדינת ישראל, לא להחיל את חוקי המדינה עליהם, - ובכך גם לא לאזרח את יושביהם. נאמר, מפורשות, שהשטחים מוחזקים עד לכינון שלום. כבר אז נזעק פרופ´ ליבוביץ וזעק את הזעקה המרה "הכיבוש משחית!" הציע לצאת מהשטחים ולאפשר ליושביהם לכונן מדינה מפורזת מנשק. כמה צר שמנהיגים וממשלות לא השכילו לנהוג כך. נכון, הזמנים היו שונים, טרם הסכמי השלום עם מצרים ועם ירדן. והחששות היו גדולים. חששות? - פחד! אלא שהפחד כושר נורא יש לו - לשתק את יכולות החשבה שלנו. (ד.א אתמול ב"פוליטיקה" אמר ד"ר יורם יובל כי אחת הבעיות הגדולות ביחס לערפאת הינה שהוא פוחד מאיתנו. דה-עקא שאנו פוחדים מפניו). כאשר בגין העלה ועיצב את רעיון האוטונומיה, וכאשר סוכם והוסכם עליו דובר על 5 שנים. אנו מצויים כעת 23 שנים אחרי... נקודות למחשבה.

ליידילי-תודה! +שימוש במושגים

ישנם מושגיפ שמישים אשר השתרשו לשיח -גם אם אינם מקובלים על כולנו אבל כדי לא להתווכח כל פעם מחדש על המינוחים וכדי שניתן יהיה לקדם את מוטיב הויכוח/שיחה וכדי שלא יהיה שיח חרשים -משתמשים בהם ! להלן דוגמאות: שטחים כבושים התנחלויות... מתנחלים... להחזיר שטחים - לעומת לתת שטחים לעניות דעתי ההססנות שלנו היא "מן השטן" כך מיד בתום 67´ צריך היה להחליט: מיד משא ומתן לשלום או מיד סיפוח ושליחת התושבים לכוון ירדן כך בלבנון נעצרו ב-40 ק"מ בעיצומה של מלחמה והתחילו להתווכח צריך היה להחליט: נכנסים עכשיו או יוצאים עכשיו {הייתי אז בשמינית -לכאורא מה ילדה כזו מבינה אבל אני ממש זוכרת שציינתי אז את עצם ההססנות ועצם הויכוח בקול (ולא ששמעתי זאת מאחרים)} כך כעת ב"חומה ומגן" צריך להחליט בחדרי חדרים שלא יהיה סיפק בידם להתכונן אבל לא. אתרי ה´סקופים´ ידעו לספר לכולם מתי עומדים להכנס ולאן וביום הראשון שנכנסו לרמאללה אמרתי לסובבי ש-צריך דבר ראשון להכנס ל"ג´נין" הידועה שהיא-היא עיר הטרור, העיר (ב"ה") הראשית והמסוכנת ביותר! (לפני כמה שנים הייתה כתבה ארוכה ומפורטת בנושא) וכמה שהייתה שם תשתית טרור שיצאה ושחיכתה לבאים הרי שעם הבינם כמו כולנו שהנה נכנסים כנראה הלכו והעצימו והתאימו אותה לרגע הכניסה הרי ביומיום למשל, כמשפחותיהם שם חיות ומסתובבות אז לא שמו ולא היו מוקשים בבורות הביוב עכשיו דברי כאן בסגנון ה"אמרתי לכם" קצת מביכים אותי כי בסה"כ מי אני ומה אני יודעת, באמת אבל אני מתייחסת רק לדבר בסיסי שכל בר-דעת שאינו עוטה-דרגות מבין: לעצם ההחלטה 1. יכולת קבלתה - לכאן ולכאן 2. ההחלטה בחדרי חדרים-ללא הדלפות 3. העברתה כפסקנות מוחלטת ללא יצירת מבוכה, ויכוח קולני ופרהסי בשביל זה יש ממשלה שלנו גם אם איננה בחירתנו הישירה וזו-זו הדמוקרטיה!!!

ליידילי

New member
כבר

כבר מתגייסת לעצור אותך. הנה קצת אומץ בשביל ההתחלה. מי שנותן לזעם לשלוט בו, אינו מפעיל את כושר החשיבה שלו. אני מכירה אותך כאדם חושב. אל תניחי לכעס/לפחד/לחרדה להכתיב את תגובותיך. אשוב מחר...

ואת חושבת שתהיה הכרעה צבאית?

בעברית? תקציר 1. את חושבת שצה"ל ינצח את ארגוני המחבלים 2. נצחונו הבטוח(ברור) של צה"ל יוביל לסיכוי(לחשוב על) להכרעה מדינית. 3. אם זה התסריט-אני קונה אותו על עיוור. אבל 4. במלחמה עם גרילה -בד"כ לאורך הזמן הגרילה מנצחת. 5. שאיפות לאומיות, לא נעלמות עם השנים, אלא רק מתפתחות וגדלות. 6. במסגרת לו היינו, יש לי עוד כמה "לו". 7. הסכמים של מנצח ומנוצח-כושר עמידות שלהם נמוך בד"כ. 8. חובת ההגנה על "עם שרוצים להשמידו" זהה לצורך שלו ב"מדינה משלו". 9. ממילא האמריקאים יחליטו עבורנו ,בתנאים שלהם. 10 עדיף שאנחנו נשתמש בקלפים שלנו ,כל עוד אנחנו יכולים. ובשולי הדברים, 600 ההרוגים, של לבנון, של 18 שנה של שהיה בשטח לבנון.שהיה מהלך צבאי שנועד לחסל את תשתית המחבלים, ולהביא שלום ובטחון לישובי הצפון. אז משום מה דווקא השנתים לאחר הנסיגה הבהולה שלנו, היו ה"שקטות ובטוחות "ביותר לתושבי גבול הצפון. כלומר- שהמבצע הצבאי הארוך הזה, של 18 שנה (מלידת הבכור שלי ועד גיוסו לצה"ל)-אולי לא הביא את התוצאה המיוחלת? אז אני לא עוסקת ב"מה היה אילו" ריטרואקטיבי-כי הכאב גדול.

טרה10

New member
נראה לי שרבים אינם מבינים שאין כאן

ענין של לנצח..ומה זאת אומרת הגרילה תנצח..אם הגורילה..הזו תנצח אז אפשר לארוז..כבר עכשיו...כי לאלה יש ברית עם כולם..חוץ מאיתנו. ופתאום כל אלה שעשינו איתם שלום..[רבין כן.} מתעוררים בבוקר- ודואגים לפלשתינאים..אולי פעם הם ידאגו גם לנו..כמו אז..כשדאגו ליהודים.. שיסתלקו לכל הרוחות! פעם רצו שנסתלק משם..מאירופה ומי שלא ברח בזמן הגיע לפליגה-קומנדו- שזה קומנדו אויר---- קומנדו ארובות למי שלא מבין..! וזה היה כל כך סודי שהיהודים שהגיעו לשם..מצאו שלטים ´העבודה משחררת´, ואח"כ שלטי מקלחות ואח"כ לפליגה-קומנדו. וזה מה שהיהודים שלהם קראו זונדר- קומנדו שדחפו אותם פנימה למחנה לחשו בשפתיים חשוקות שלא יראו שהם אומרים ליהודים שהיו מגיעים ברכבות. למה באתם הם שאלו.? לא ידעתם מה יש פה.? אז מה זאת אומרת הגרילה תנצח.? אז להוריד את המזוודות מהבוידעם.! ועכשיו יספרו לנו שהרסנו את ג´נין..! וקברנו אותם עם בולדוזרים ושאנחנו נאצים..ממש נוסטלגיה.! אז הענין הוא לא אם היה צריך לצאת מלבנון או לא. ולא אם יש התנחלויות [אשור קורא?} אלא אם אנחנו נזכה כאן למדינה שמי שתוקף אותה- יזכה ליחס כמו עיראק שתקפה את כווית.! כי אותנו כבר תקפו גרשו והשמידו..כנ"ל. אני חושש שגם המשפטים על זה שהם צריכים להכיר בנו ולקבל אותנו כחלק מהמזרח התיכון החדש [של שמעון..] זה אוטופיה.! הם מוסלמים ואנחנו יהודי הגטו..שבאנו הנה..כנראה בתקוות שוא של ארץ חמדת אבות שם תתגשמנה כל התקוות..וזה לא קשור ללבנון כן או לא. זה קשור להבדלי תרבות..! לכך שאנחנו לא נפציץ את ג´נין כמו ארה"ב באפגאניסטן..כמו שהרסו את קלן..במלחמה ואת דרזדן..! אז לארוז.? הלילה או אפשר לחכות כמה ימים..אמא.? ומה יש לארבע אמהות להגיד עכשיו לאחר 1000 פגזים על הצפון.? שעל זה שרו :כולם חכמים כולם.? ומעניין לאחר שרון ועראפת..אם אנחנו נהיה מיליטריסטים וטרוריסטים או שהדור הבא יהיה שוחר שלום-- ומה זה שוחר שלום- שוחר שלום זה כמו יצחק רבין ואהוד ברק,! אתם הבנתם את זה.! כי תמיד מחפשים מי אשם..? אז מי אשם הפעם..? שרון. זה מובן מאליו. אז יש לי חדשות חדשות- השקרן יושב במוקטעה...והוא תמיד אמר את האמת.. מדינה שבירתה ירושלים..רק שלא האמנתם לו.! כי הוא שקרן.! ואנחנו האשמים תמיד כמו שהיטלר אמר..! ועכשיו גם סולאנה אומר.! [נבדק]

טרה10

New member
חושב שהאצבעות שלך רצות קצת לפני

המוח..בעיקר בקטע הראשון. מלחמה היא משהו לא -יפה..אף פעם. ועכשיו מלחמה. לדעתי כל זמן ששרון ראש ממשלה- לא תהיה מדינה. כי זה מה שהוא אמר כל חייו, ורק לאחרונה- הצהיר הצהרות שונות..! מי שאומר שאין לא תכנית לא מכיר אותו..או שרק רוצה לשמוע..בפירוש..את מה שהוא לא רומה להגיד.! ובענין לבנון- עינייך רואות..ואזני תושבי אצבע הגליל ועוד מעט גם היד- שומעות.! ועכשיו שר העפרוני מחדרה..שמדליקה נרות ותקבל שם שתי נקודות באירוויזיון גם בגלל המצב הפוליטי- ובגלל שהשיר חרה..! [נבדק]

magy

New member
טוב, אני ממנה אותך ראש ממשלה

שר הבטחון שר החוץ שר הפנים שר ההסברה (למה אין דבר כזה? במקום כל התיקים הקיקיוניים שממציאים כדי לחלק לאנשי שלומנו?????) תן לי מצע בר ביצוע. שמקובל על רב העם, על כל פלגיו וגם מקובל על העולם......... את פצצת האטום תשאיר לי...... בבקשה יש לך לילה...........אני רוצה תוצאות בבוקר........

ואני התעייפתי מלנסות לעקוב אחרי

המשפטים התמוהים הקצוצים האסוציאטיבים שלך. האצבעות שלי(אם לי הייתה הכוונה) הולכות דווקא אחרי המוח . מלחמה היא משהו לא -יפה..אף פעם. נכון. ועכשיו מלחמה. נכון. לדעתי כל זמן ששרון ראש ממשלה -לא תהיה מדינה (פלישתינאית??) כי זה מה שהוא אמר כל חייו, ורק לאחרונה -הצהיר הצהרות שונות..! (אהה,אם הבנתי נכון אין לייחס לדבריו של שרון אמינות. אוקי מקובל). מי שאומר שאין לא(לו?) תוכנית לא מכיר אותו. -לצערי הרב,אני חושבת שיש לו "תוכנית" אכלנו אחת מוצלחת כזו 18 שנה בלבנון והמחיר רשום כבר. או שרק רוצה לשמוע..בפירוש את מה שהוא לא רומה(רוצה) להגיד! (מי רוצה לשמוע, מי לא רוצה לשמוע ,מי לא רוצה להגיד) ובעניין לבנון-עינייך רואות. ואזני תושבי אצבע הגליל (כן. שנתיים של שקט אחרי שיצאנו מלבנון. ואי לחימה ובלי קטיושות ובלי מקלטים וכוננויות ספיגה,וללא הרוגים ופצועים-עד שנכנסנו למלחמה חדשה, ואז ברור שההסכמים הקודמים נטולי תוקף). ועוד מעט גם היד -שומעות! (אתה גם עוסק בנבואה אפוקליפטית,יפה לך). ועכשיו שר העפרוני מחדרה...שמדליקה נרות ותקבל שם שתי נקודות בארוויזיון גם בגלל המצב הפוליטי-ובגלל שהשיר חרה. זה היה משפט תמוה. וכמובן סותר את עצמו. למה יכשל השיר, או או? ואחרי כל זה נבדק אז אני לא הייתי ממנה אותך לשר ההסברה. ואין צורך שתתייחס למילותיי כי ממילא ההתייחסות שלך לא תהיה למה שנכתב או נאמר אלא לאיזשהו הגיג שיצוץ לך באותה הדקה.

טרה10

New member
רק עכשו קראתי- את הודעתך אחותו....

ועד כמה שאני זוכר..לא התכוונתי אלייך. בריצת האצבעות במקלדת אלא להצעות של מישהי אחרת להרוס לפוצץ ועוד רעיונות השמדה כאלו מצידנו..! ולענין לבנון..שרון הרי צריך להוכיח שהוא צדק..שהיה צורך דחוף לחסל את תשתית הטרור..ולעשות שלום בגליל..כשהיה שקט שנה..אבל אני חושב שלא לא זכור ולי כן כי הייתי כבר נער- ששר הבטחון פנחס לבון כשנעשה שר בטחון הרגיש צורך דחוף לפעול ולהוכיח והפעיל את הרשת במצרים..זו עם ´האדם השלישי´..ז"א אצל שרי בטחון חדשים זה צורך..רפלקסי...מין טיק כזה. מאידך זה שאנחנו פועלים נגד ג´נין..רק ככה סתם ככה כידוע..למה זה צריך לפי דברייך- לפתוח חזית שניה בלבנון..ז"א שאם בסוריה או באיזה שהוא מקום ישראל תיאלץ ככה סתם בגלל שנניח לאהוד ברק - אם את זוכרת התחשק להפציץ את עזה..[בגלל ששרון עלה להר הבית..והחלה אינתיפאדה שכמוה עוד לא ראינו] אז החיזבאללה מותר להם והם כבר מצאו את התירוץ החדש. כבר לא חוות שבעה אלא סיוע לפליטים שלהם..בג´נין. אולי שישלחו להם מזון במקום פגזים לגליל. ואת כבר משוכנעת וגם מצאת קשר בין הדברים- וזה למרות המשפטים הקטועים. לדעתי ז-ה רעיון מקוטע..לקשר את הפגזת הצפון בגלל שפתחנו במלחמה או שהם למעשה פתחו בה..בטול כרם. רק מראה שאת לא מבינה את התהליכים כאן..זה לא לבנון וזה לא אוטונומיה של בגין אלא זה אנחנו שמפריעים להם. ושירושלים בירתנו..ואם תרשי לי לקטוע ולאסייץ..באסוסייציות..פתאום הסורים היו לפני שלשוים שנה אמנם- בדרום רמת הגולן..לפני שהספקנו להזיז אוגדות..ורק לזה ---------הם מחכים..תמיד..ממש כמו האחרים..שעשו בליץ..אבל זה באמת לא שייך..הבליץ של היטלר.! ולענין העפרוני מחדרה..בתוך עמי אני יושב..וככה אנחנו עוברים מנושא חשוב ללא חשוב..והיא תקבל חמש נקודות..בגלל המצב הפוליטי- המלחמה שבה כבר מגוייסים מיילואים אם שמת לב ושוב אנחנו אשמים -ולכן חבל"ז שלה. וגם השיר חרה.! אז מה רע בשיחת חולין..על עיניני דיומא.! גם נכון שזה צץ אבל זה הרי לא עבודת הדוקטורט שלי..הבנת טוב. טוב לא הבנת..גם טוב.! או לשון אחר- שטפת את הסלון..יופי לא ניקית ת´פאנלים--פעם הבאה.. תמיד יש זמן ויש מים..וסבון. רק הגב..הלך לי.!

טרה10

New member
הנקודה העיקרית היא שלנו בישראל

זה מובן מאליו..שאנחנו לא בסדר. כל המדינות מסביב..הם בסדר.! כולן מאוחדות באיזה מטרה..תמוהה..של להוכיח לעולם שאנחנו לא בסדר.! ואנחנו- ואני שומע הד לכך בפורום..רק מנסים להסביר..לעצמנו..שאנחנו עושים את הדברים הרעים שגורמים להם לשכנים- להיות רק קצת רעים.! ולאיים עלינו שוב..בהשמ..מה? לא הם לא מתכוונים ברצינות..לא כדאי לגייס מילואים..לא כדאי להחזיק מטוסים על המסלול בהיכון..! והרי אנחנו שנאלצים להחזיק כאן צבא שהוא אחד מהגדולים בעולם כי אנחנו הרי ´יודעים´ שאנחנו לא בסדר. אנחנו גרשנו אותם..אנחנו לחמנו ואח"כ התנחלנו..והם יודעים שיש על זה ויכוח פנימי- ואילו אנחנו נלחמים על משהו מיסתורי שקוראים לו מדינה עברית- ולא ערבית --- ולכן אנחנו לא בסדר.- והסודות של הממשלה הזו שאף אחד לא יודע בכלל מה התכנית שלה! ז"א כשהתכנית היתה תהליך השלום- אוסלו וגומ´..אז היינו בסדר. אבל היות וזה נדחה כנראה לדורות הבאים- אנחנו דחינו.- כן.. למשל שרון מה התכנית שלו.. בכלל.? שואלים העיתונאים..? להציע להם שוב את הסחורה הישנה..! את זה כבר שמענו.! הרי שרון הוא מיליטריסט- ידוע- ואתם לא בסדר אומר גם נשיא ארה"ב..כאן מתפוצץ אוטובוס כל יום ומרכולים..ובתי קפה ומלונות..ויש מלחמה ואנחנו לא בסדר. והוא בסדר..הוא שהורידו לו את התאומים- הוא בסדר.! ומה הוא עשה..לא חשוב הוא תמיד בסדר..וסעודיה משם באו כל הפלשתינאים במשך מאה חמשים שנה..הם המציעים לנו שניסוג..מכל השטחים..והם כנראה חושבים על הים..כי מתקרב הקיץ. או מה.? פתאום יש להם תכנית.! וששוב יזיינו לנו את השכל עם זה שאנחנו לא בסדר..! אנא מכם-- קראו מה היה בועידת ברמודה..ב-43´ כשהשמידו עשרת אלפים יהודים ביום וישבו להם כל החברה הטובים מכל המדינות שרים ושרי-שרים שהיו בסדר גמור ומכל האומות..ואף אחד לא הציע לקבל יהודים..אף אחד- לא מצרים, לא סעודיה, לא סוריה, לא צרפת, לא שוויץ ולא ניו זילנד..וב-1944 שאל הלורד מוין:" מה אני אעשה עם מליון יהודים.? היה זה שר המושבות הבריטי- שבלחץ הערבים שאל את זה.? ואנחנו לא בסדר.? תמיד..! ועכשיו ´רק´ מאיימים עלינו בנשק גרעיני- מאיראן ומעיראק..! אם לא הבנתם את זה.. תקראו שוב מחר את הדברים..! ובמה אנחנו לא בסדר- בזה שפואד לא מדבר יפה כמו בורג´לה. וביילין זה ש´הבינו´ אותו מטוניס.. בקושי נדבר עברית..ושרון הוא בכלל פושע מלחמה כידוע..ולכן אנחנו לא בסדר..! והם שב-67´ עשו את הסיבוב השני לאחר 48´ כשהגיעו ´עד הלום´..הם בסדר.. אז ככה לסיכום.: או שאני יודע היסטוריה ולשם כך למדתי- ומבין שאנחנו כן בסדר. או שאני פשוט טועה..! לכל אורך הדרך.! לא היתה שואה.! לא היה סיבוב שני ב-67´ לא היתה מלחמת יום הכיפורים שבה כמעט הלך לנו הבית השלישי. והפלשתינאים לא רוצים לשוב בכלל לבתים שלהם.! ובכלל הם רוצים את טובתנו..למעננו..! [נבדק]

למעלה