בגללך נוסע - ולשמם

ליידילי

New member
בגללך נוסע - ולשמם

כבר שנים רבות "אינני" "מתעסקת" בזה. רק כל חג ומועד... כש"כל" המשפחת מתכנסת יחד... משפחונת... קטנה כל כך... בילדות קראתי, כל דבר שיכולתי להניח עליו יד... ואחר כך הפסקתי.

ליידילי

New member
לשמם

לשמם, ולזכרם ועוד אני בוכה על שיכול היה להיות, ועודני חסרה אנשים ומשפחות. ועוד אני תוהה לו רק הקשיבו לו אך נהגו על פי צו ההגיון. חייה – שמור חייך עשה, ברח הצל עצמך… הצל את יקיריך ואל תלך לטבח. ההגיון למחתרת ירד, ואיש לא האמין, לא יתכן, סברו, והמתינו לחלוף הסערה.

ליידילי

New member
ואיך נדע

נכון או לא נכון, לא נוכל לדון, אין לנו הכלים לשפוט או זכות את דעתנו לחוות. פעמים רבות תהיתי, לו הייתי במקומם מה היתה בחירתי איך הייתי נוהגת, ואין כל דרך לענות על השאלות האלו, לא דרך אמיתית. מה שאנו יודעים כיום לא ידעו הם, במבט לאחור כולנו תמיד יותר חכמים.

ליידילי

New member
מה שהיה

אבי ז"ל, שעלה לארץ לפני המלחמה, חזר ב1939 אל בית אביו, והפציר בהוריו ובמשפחתו שיבואו עימו וינצלו. אביו, שהיה רב הקהילה, השיב לו, שמקומו עם הקהילה, וכי יבוא איתו רק אם ניתן לקחת את כולם עימם... ואז שלח אותו חזרה - בגפו. אבי בקושי הצליח לשוב ולצאת בטרם נסגרו השערים. ולא סלח לעצמו על כך, מעולם.

ליידילי

New member
ועוד מילה על ערכים

ערך החיים, כל כך ברור מאליו - האין זאת? אלא שכאשר נפשנו גסה בחיי אחרים,... הדברים פתאום כבר לא כל כך ברורים... אפשר להתווכח על כך ללא קץ, ואכן הנאצים עשו לנו דברים איומים, ואכן לא הגענו ולא נגיע למדרגתם... ועדיין... עשינו ואנו עושים דברים קשים ונוראים לאנשים אחרים. שמצידם שבים ועושים לנו דברים איומים... ואני רוצה לזעוק די!!!! האם מישהו שומע? האם מישהו שומע?

מנהיגות אמיתית

אצילות הנפש של סבך מעוררת הערצה. גם אם לא שיער את גודל השואה שעתידה לקרות, דאג שאביך לא יהיה שם ובחר שלא לנטוש את צאן מרעיתו גם אם ישלם את המחיר.

ליידילי

New member
אני ממש

אני ממש זקוקה לפידבק, לא מבינה מדוע אינכם מגיבים להודעותי... האם זה מכיוון שאיני דמות מוכרת או קבועה בפורום? או שהסיבה אחרת... אני ממש אודה לכם אם תאירו את עיני .

magy

New member
אהובתי משכבר הימים

מי לא מתייחס אלייך? תגידי לי ........יש לי מקל עם שפיץ בקצה....... אני מתייחסת........הנה............. הייתי עסוקה בלחפש מילים לשירים של בני ברמן ז"ל ואתנה הושיעה......... הגידי מה את רוצה .........עד חצי המלכות....... תשאירי לי את החצי השני......הא????????????????

magy

New member
שימי לב לשאלתו של איש המערות

האם הנאצים ניצחו אותנו. לא ניצחו אותנו ניצחו פיזית אין מנצחים את רוח האדם........... גם תחת סוגר ובריח, רוח האדם נולדה לחופש............... כל עוד אנו נושמים , לא מנצחים אותנו........ וכבר אמר יהורם גאון בשירו..........."לא, לא, לא תנצחו אותי לא מנצחים אותי , כל כך מהר"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

כניראה "פיספסתי" את הודעותייך...

...סליחה ומחילה ברשותך...
... ולענייננו, לא מסכים לרוב דברייך...נכון, לפעמים "מתעייפים" מהנושא, אך לא שוכחים לעולם, קצת נחים ושוב דנים בו... שנית, אז עושים "קצת רע לאוייבנו"...שלא בדיוק אוהבים אותנו...שלא בדיוק חברים שלנו...שלא בדיוק רוצים אותנו כאן...לו היה הים התיכון קרוב לאוקיינוס הקרח הצפוני אז לשם הם היו שולחים אותנו, לו יכלו...על גבי קרחונים לקפוא למוות... מה מוסר השכל העיקרי מהשואה?...אם תהה חלש תמות...תהיה חזק, ערמומי, תחיה!!!...לא ברמה האישית יום יומית, אלא ברמה המדינית...אז מסרבת להיות חזקה כדי לחיות?...לא חושב...

ליידילי

New member
"קצת רע..."

מוסר השכל , אתה אומר.... ואני מנסה לעקוב : אם אני מבינה את דבריך נכון, מי שעשו לו רע, (קצת או הרבה) מותר לו לעשות רע לאחרים, והם בתורם "מותר " להם לעשות רע לאחרים...וחוזר חלילה? ואם מותר לעשות "קצת רע"...איך יודעים כמה זה קצת? ואם אתה חושב ש"קצת" זה "ככה וככה"... ומישהו אחר חושב שזה "ככה וככה ועוד קצת ככה"... אז לפי איזה "ככה וככה" עושים? והאם כאשר עושים "ככה וככה" ועוד יותר "ככה" ממה שאתה חושב שזה ה"קצת" ה"נכון" האם אז תקום ותזעק ש"ככה זה יותר מדי"?

מצטערת ליידילי

ראיתי ולא הגבתי אבל כך אני לרוב ההודעות בימים האחרונים אל תקחי את זה אישית בבקשה
יש לי רק הסתייגות אחת - פוליטיקה עכשיוית לא מתאים לפורום הזה, לדעתי כל יתר דבריך נוגעים גם נוגעים

ליידילי

מצטערת לא ראיתי את הודעתך - מכורח הנסיבות נעלמתי ונאלמתי. עוד אנו זוכרים ביראת כבוד את ששת המיליונים, נדרשים אנו לאזור כוחות מול הידיעות הנוראות על חיילנו הנלחמים בג´נין. עוד פרחים שנקטפו בטרם עת. ימים קשים.

תאורה עמומה -נורה קטנה אחת

קראתי. הסכמתי. עייפתי. לא יכולה יותר נורות ניאון צורבות בעיניים. רוצה רק עששיות ופנסי גאז ישנים. כאן לפחות כאן.

ליידילי

New member
יכול להיות

באמת, שלא כאן המקום. יכול להיות. ואם אכן כך, גם אני מתנצלת. ועדיין איני יכולה לעצור בעצמי. חייבת, חייבת לומר משהו בדבר העייפות. ומרשה למי שלא רוצה אקטואליה בתוך הנוסטלגיה, לעצור כאן, ולא לקרוא הלאה. . . . . . . . . . . הנה- אפילו פאוזה בצורת רווח. . . . . . העייפות הזו, גם אני נגועה בה... עייפות מכבידה שנופלת עלינו כשמיכה ואשר נובעת, (כך אני חושדת) מיאוש, ותחושת חוסר אונים. איני מכירה אתכם אנשים, (את רובכם מכל מקום), ואיני יודעת, לא את דעותיכם הפוליטיות בימים רגילים , ולא את עמדתכם לגבי הנעשה בימים אלו. סביר להניח שרובנו ככולנו מבולבלים ואחוזי אימה. וזה מה שאני מנסה להגיד כאן: אנו לא חסרי אונים התחושה הזו שהארועים המתגלגלים גדולים מאיתנו, ואין לנו בחירה או אפשרות עשיה ביחס אליהם היא תחושה כוזבת! התחושה שאני קטן וקולי קטן, ואין טעם שאשמיע אותו - היא תחושה כוזבת! ולכן - אני מנסה להשמיע קול. גם כאן, (שוב סליחה) ומנסה לגרום גם לאחרים להשמיע את קולם. ועכשיו... אלך להשמיע את קולי במקומות נוספים. תודה על תשומת ליבכם.

magy

New member
אנא ממך, פתחי את הנושא

מה אנחנו יכולים לעשות ולא עשינו???????????

ליידילי

New member
?

דומה שאת שואלת "מה לא עשינו" ברמה של "אנו" כמדינת ישראל. והממשלה הפועלת בשמנו ועבורנו. בעוד שאני מדברת על כל אחד ואחד מאיתנו כפרט. ועם זאת, לדעתי, אנו (כפרטים וכמדינה) הולכים בדרך שגויה. וכל עוד אנו מניחים לממשלה להמשיך בדרך הזו מבלי להשמיע את קולנו, אנו בעצם - לא עושים די. לדעתי גם אנחנו וגם הפלשתינים מצויים במילכוד. מילכוד שנוצר ע"י אינטרסים וכוחות אחרים. (אינטרסים כלכליים, וכוחות בין מעצמתיים) גם אנו וגם הפלשתינים מפסידים ובענק. אסור לנו להמשיך ולהשאב לתוך המלחמה הזו!!! אני יודעת שבלב כולנו פועם זעם נורא על מה שהפלשתינים מעוללים לנו. אני יודעת שבלב הפלשתינים פועם זעם נורא עלינו - ועל מה שלדעתם אנו מעוללים להם. (ולא משנה בכלל שחלק גדול מהעוולות כלפי הפלשתינים אשם מי שהינו לכאורה מנהיגם- אשר מנהיג אותם אל פי אבדון - אותם ואותנו יחד עימם...) ועם זאת גם אנו נושאים ונשאנו את "תרומתנו". אסור לנו להמשיך ולהשאב לתוך המלחמה הזו!!! מלחמה אינה הפתרון. הרס הדדי אינו הפתרון. והרי, באיזשהו שלב, אחרי מלחמה עקובה מדם, (והיא כבר עקובה די והותר) יכפו עלינו הסדר. זה ברור הרי לכולם. האם לא עדיף שזה יהיה יותר מוקדם מאשר מאוחר? האם לא עדיף שאנחנו ניזום את ההסדר ולא ניכוף את ראשינו לפניו? האם לא עדיף שנתבונן ונראה מה נכון ומה לא ונבחר בנכון? האם לא נכון לומר "לא" למלחמה? אז בתשובה לשאלתך, את זאת עלינו לעשות, ובקול גדול, (ולא רק בחדרי חדרים) עלינו לזעוק ולומר בקול גדול "לא!" למלחמה. זה מה שאנחנו יכולים לעשות. בפקס לשרי הממשלה לחברי הכנסת בעצומה. במכתבים לעתונות בהפגנה. לא למלחמה!

למעלה