בגדים וקיץ

BrightEye

New member
בעיני את טועה, והעובדה שהיתה כתבה כזו בדיוק

והיא נתנה 10 טיפים בדיוק איך להתלבש לצורך זה...
הכעס על הכתבה לא היה בגלל שהנושא לא קיים, אלא כמו שאחת המגיבות כתבה- " אתר פרוגי, אתר לצעירים, ילמד את אחותך הקטנה / הבת שלך להתלבש כמו זונה. כי זה מה שגברים אוהבים. אפשר לכבות את העולם כבר?"."
כך שהנושא קיים, החשיבה קיימת, רק הנטייה להתעלם מהחשיבה הזו בגלל "זכות האדם להתלבש איך שהוא רוצה ואף אחד שלא יחשוב מה שזה אומר" היא מאוד תמימה בעיני (או טמינת הראש בחול).

ויקה1222

New member
אני לא לגמרי מבינה

למה החלטת שאני תומכת במגמה של "להלביש את הבת כמו זונה" (איזה ביטוי נוראי, אני באמת מקווה שהאמהות פה לא משתמשות בו כלפי הבנות שלהן) בגלל שהגברים אוהבים את זה רק בגלל שזה גם מתלבש על נושא הזכויות האדם להחליט כיצד להתלבש.

הדבר היחידי והעיקרי שאמרתי ואני עומדת מאחוריו הוא שאסור להגביל את הבנות בגלל ש"אנחנו יודעים מה יש לבנים בראש ובין הרגליים " (כדבריי הכותבת ששאלה את השאלה) כי ברגע שעושים את זה, לוקחים צעד ענקי אחורה. מונעים מילדה ללבוש מכנסיים קצרים כדי לא לגרות את הבן שלומד איתה בכיתה ובעצם כדי לשמור עליה. בעיני זה רע בין היתר כי הגבולות פה מאוד עדינים וקל לפרוץ אותם. היום הבת לא תלך במכנסיים קצרים כי זה גורם לה להראות כמו זונה ומחר יחליטו שמכנסיים ארוכים זה לא מספיק וצריך להחמיר בעוד משהו.

BrightEye

New member
אני בדיון כאן ניסיתי להדגיש נקודה אחת והיא

המסר.
תתלבשי איך שאת רוצה, רק תביני שיש מסר באיך שאת מתלבשת ומה המסר שאת משדרת.
ואם המסר טוב בעינייך, סבבה, תעשי מה שאת רוצה.
זה לא קשור למה שיש לבנים בין הרגליים ואם זה מגרה אותם או לא, כי גם אם זה ממש סקסי, אני סומכת על זה שבתנאים רגילים (כמו של בית ספר, ולא של מועדון בערב והמון אלכוהול שמעורב בענין), בנים לא יעשו עם זה יותר מדי.
כתבתי גם שאין קשר לאונס, בכלל. כי אונס לא קשור ללבוש.

ויקה1222

New member
אז בואי נסכים שלא להסכים

כי אני לא מסכימה איתך שיש מסר ולכן אי אפשר להגיד שאני מסכימה או לא מסכימה עם המסר כי כאמור בעיני הוא לא קיים ובטח לא

בצורה אחידה וגורפת כל כך.

יש הרבה בנות בכיתה של הבן שלי והן מתלבשות כמו שתיארו כאן והן לא משדרות שום מסר. לגמרי לא. צר לי, המסר היא בעיני

המתבונן במיוחד כאשר הרבה מאוד בנות מתלבשות כך.ואגב חלק מהבנות אכן משדרות מסר כלשהו וחלק אחר משדרות מסר אחר

והרבה פעמים הן לבושות באותה הצורה.

BrightEye

New member
בגלל זה גם כתבתי שזה לא משהו שאפשר להגדיר

כל כך בקלות, אני מסכימה אתך.

BrightEye

New member
בדיוק- יש לבוש לעבודה, לאוניברסיטה, לחוף הים

בכל מקום הלבוש שונה, ומתאים למקום.
עורך דין שיכנס לבית משפט עם בגדים שמתאימים לחוף הים עשוי להכנס לכלא...

נומלה

New member
איך זה קשור לבגדים

שבהם ילדה הולכת לקניון עם חברותיה לפעילות פנאי?

BrightEye

New member
איך זה לא קשור?

הדוגמא היתה שיש לבוש לכל מקום, ויש מלבוש שבמקום אחד יראה טוב ובמקום אחר יראה לא מתאים.

נומלה

New member
ילדה בת 14 רוצה לקנות בגדים לקיץ

רוב הזמן אם אינני טועה ילדות בנות 14 בקיץ מבלות בעיסוקי פנאי למיניהם. לא עבודה. לא בית ספר. לא בית משפט. לכן לטעמי הדיון יכול להתכווץ לביגוד לפעילות פנאי קייצית. מה לא נכון בלבישת בגדים קצרים לפעילות כזו?

BrightEye

New member
השרשור הלך לכל מיני כיוונים

והתגובה היתה לתגובה לאמירה שלך שאין הבדל בין מלבושים שונים למקומות שונים.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=94&messageid=175051267

בעיני מאוד קשה להגדיר במילים בשרשור מה בין לבוש קצר לבין לבוש שמעביר מסר שלא רוצים להעביר. עובדה שעלו כאן תמונות של בנות הפלמ"ח כדוגמא למכנס קצר וברור שזה בכלל לא בכיוון, ורק מראה כמה קשה להגדיר.
בהחלט יכול להיות שהחינוך הטוב שלך מספיק כדי שהילדה תדע להבדיל.
אני יודעת שהבת שלי ידעה את ההבדל למרות שהלכה קצר.

נומלה

New member
אין לי בגדי בית ובגדי חוץ

אין לי בגדי שינה ובגדי ערות. פשוט אין. אני ישנה עם גופיה ישנה ומסתובבת עם אותה גופיה בחוץ ובפנים. הדבר היחידי ששונה בין הבית ובין החוץ הוא הנעליים. בבית אני כל הזמן יחפה. בחוץ אני מפחדת לדרוך על ג'יפה אז אני נועלת סנדלים (או נעליים).

ובטח שאני מתלבשת לפי מה שנדרש. אני לא אלך לעבודה עם כתפיות ולא עם בגד ים. אבל זה לא בגלל שאני פוחדת שיחשבו שאני רוצה שכל גבר בסביבה יקפוץ עלי.

BrightEye

New member
מסתבר שיש ענין בנושא גם ברשת

"כתבה פרובוקטיבית ולא חינוכית בעליל אשר עלתה באתר הנוער פרוגי (Frogi) של אלכס נסטר, אלון אלבכרי וקבוצת YNET (ידיעות אחרונות) מעוררת את זעמם של אנשי הענף. בכתבה "10 פריטי הלבוש שימשכו את הגבר אלייך" (קליק לקריאה- הכתבה הורדה אחרי הסערה ברשת...נכתב בתגובה שזה היה "בהומור"),
http://www.frogi.co.il/?ref=404
מוצגים 10 פריטי לבוש אשר יסייעו לאישה להשתגל בסיום הדייט. "קבעת עם גבר מושלם ואת ממש רוצה שבסוף הפגישה יהיה יותר מחיבוק או נשיקה, תתלבשי מתאים וזה יעשה לך את העבודה. הכנו בשבילכן את המדריך", כך נכתב.

הכתבה לא התקבלה בברכה בקרב אנשי הענף, אשר הגיבו לה בלא מעט סטטוסים נוקבים בפייסבוק. יאיר קיבייקו, מנהל הקריאייטיב של TheySay כתב: "יש לכם ילדה או אחות קטנה ואתם ממש רוצים שהיא תאנס? אז תפנו אותה לאתר פרוגי, אתר לצעירים שנותן טיפים איך להתלבש לדייט לוהט. וואוו, כמה שזה נורא".
וכו'..."
http://mizbala.com/?p=88909

אימם

New member
נתקלתי בזה בפייסבוק

כשהחבר של ביתי שיתף וכתב על זה "המדריך לזונה המתחילה" ובצדק.

BrightEye

New member
וגם, בשער תפוז היום
- למי יש קצר יותר

"אחד התושבים העלה סוגיה שכבר הרבה זמן הציקה לי וניסיתי להתעלם ממנה (כותבת הבלוגיסטית). אבל כשהוא דיבר על תחושותיו חשתי פתאום – וואללה אני לא היחידה שחושבת ככה.
הוא סיפר שכל בוקר כשהוא נוסע בדרך לעבודה הוא עובר דרך הכביש המוביל לתיכון.. ושם כל בוקר הוא כמעט עושה תאונה... עיניו לא יכולות שלא לראות את הצורה הזוועתית והזולה בה הבנות המתבגרות מתלבשות. רובן רק עם ציצי בקושי נולד וכבר לבושות כמו פרוצות מתהלכות על הכביש. המכנס כל כך קצר ש.. זה יכול לבלבל (את הבולבול), האודם האדום המזוהה עם מרילין מונרו, למזלנו בגיל הזה הן עדיין עם נעלי אצבע ופוסחות על העקבים שפיצים 15 סמ`.
מסתבר שלנושא הזה כיוונים רבים. הדיון על גבי הפייסבוק העלה כל כך הרבה שאלות וכל כך הרבה חוסר ודאות וחוסר הסכמה שהחלטתי לבנות את הרשומה שלי בדרך של שאלה ותשובה... תשובה מנקודת ראות שלי כמובן מול מה שטענו האחרים.
1. מה האורך המקובל?

גם אני נהגתי ללבוש מכנסיים קצרים. אני חושבת שזו נקודה חשובה שיש לציין לפני שאני מתחילה להגיד את דעתי. אין ספק שמכנס קצר הוא לבוש נוח במדינתנו שכל כך חם. כשחם לך אתה יכול להרים שרוולים אבל ניכר שלא נהוג לקפל מכנסיים עד מעל הברך. אז כן יש מקום למכנס הקצר בארון שלנו...
אז עד איפה מכנס קצר נחשב ליפה ונשי ובאיזה שלב המכנס הקצר הופך לפרובוקטיבי, גס ולא במקום? האם אמצע הירך זה האורך המתאים? או שקצר קצר קצר מאד במידה כזו שניתן לראות את סיומו של גבעות הטוסיק העסיסי בצירוף הדגשת שפתי איבר המין שלא נותן לנו מקום לדמיון כלל.

ועוד...בבלוג שקישרתי אליו.

orelie

New member
תודה שהזכרת את הרשומה שלי

לדעתי היא מסכמת את הדיון הזה, והרבה אנשים מבינים על מה אני מדברת.
היו כמבון תגובות לא במקום כמו זקנה ממרומרת וצרפתיה מגעילה.. אבל בגדול הכל כתוב שם בפרטי פרטים ....

orelie

New member
זה רק מחזק את מה שכתבתי

ככה הגברים רואים את הילדה הקטנה והמתוקה שלנו. אובייקט מיני בלבד...

מזוזעת מהכתבה בפרוגי...

orelie

New member
לא יודעת אם ראית בעמוד הראשי

אבל בדיוק כתבתי על זה משהו היום וגם קודמתי
הינה הכתבה... מעניין אם גם את מתחברת

למעלה