בגדים וקיץ

BrightEye

New member
הבעיה שהן לא לגמרי מבינות את המסר שעובר

ונכון שלא כולם מפרשים ככה, אבל לא מעט כן.

3תיתי

New member
למה צריך להתלבש כי משהו קורה אצל הבנים?

כך נוהגות דתיות. אנחנו לא דתיים. אני מלמדת את בתי להיות גאה בגופה. לעומת זאת, מלמדת אותה להתנהג בצטרה מכובדת. יכולה להיות מישהי שתתנהג בצטורה פרובוקטיבית וגסה, גם אם בגדיה ארוכים וגופה מכוסה מכף רגל ועד ראש.

בושמיל

New member
הרבה פעמים

נועזות לבוש היא ההפך מגאווה בגוף אלא שצריך לחשוף כדי שיראו כמה אני ״סקסית״. אני רחוקה מלהיות דתיה אבל כמו שאני לא לובשת מחשופים נועזים לעבודה אני מלמדת שיש מסר ״חברתי״ שלבוש מעביר ולא רק מסר אסתטי.

היא צריכה לבין מה קורה אצל הבנים

איך היא תתאים את הלבוש או ההתנהגות שלה? זה כבר תלוי בה, בחינוך, בערכים, ברצונות, בבטחון העצמי...
אבל קודם כל - להבין.

וזה לא רק לבוש. זה התנהגות, סגנון דיבור, שפת גוף - כל אלה מעבירים מסרים.
כמו שאת מלמדת את בתך לדבר עברית, את מלמדת אותה לדבר שפת גוף.

BrightEye

New member
לא רק אצל בנים, בסביבה באופן כללי

יש מוסכמות, יש דעות קדומות.
אפשר להתעלם, אפשר להלחם בטחנות רוח, ואפשר לבחור את המלחמות.

3תיתי

New member
איזה מלחמה?

הילדה לובשת מה שנראה לה. היא מתנהגת בצורה מכובדת ונעימה. לא מתעסקת במכנסיים שלה, אלא אם כן הן קטנות עליה או נופלות לה או מלוכלכות. כנ"ל לא מטריד אותי רוחב הכתפיות, צבע הבגדים או כל דבר אחר בתחום. יודעת שגם אם תבוא מישהי עם מכנסי שרוואל ארוכים וחולצת גולף, היא תתקשה להתחרות בה בהתנדבות, בהשגים הלימודיים והאמנותיים, בידע הכללי וכו'. בכיתה שלה, גם היותר יאכנעיות, לא מעזות להתעסק עם הבגדים שלה. (ולא חוסכות את שבט לשונן מאחרות). זאת, למרות שהיא לובשת מכנסיים קצרים, יש לה לק בצבע שונה על כל ציפורן, ומי יודע עוד איזה חטאי משמרת הצניעות יש לה.

BrightEye

New member
"מתלבשת/נראית כמו זונה"

בואי נדבר על המשפט הידוע

אף אחד כאן לא המציא אותו. הוא כנראה נובע ממראה מסויים שהלובשת /מתאפרת נראית כמו זונה.

וכמובן, שלא כל מכנסיים קצרות/גופייה/לק צבעוני משדרים את המראה זה.
ועל זה מדובר.
עכשיו השאלה של השואלת- מתי לבוש הוא במסגרת הטעם הטוב, ומתי הוא מתנייד לכיוון של "זנותי".

נומלה

New member
בסוף הענין מתמצה

בשאלה איך את מחנכת את בתך. האם את מחנכת אותה להיום אדם בעל ערך עצמי או שאת מחנכת אותה להיות חפץ במובן שתפקידה להגיב לפי מה שמישהו עשוי לחשוב.
כי בינינו, זה לא הסביבה, ולא המסר שהיא מעבירה או לא, זה מה שאמא שלה חושבת עליה. (ובכוונה כתבתי חושבת עליה ולא חושבת שאחרים חושבים עליה)

את כן מתלבשת לפי מה שחושבים עלייך

כי אם זה לא היה ככה, רבים מאיתנו היו יוצאים רק בתחתונים כאשר יש 30 מעלות בחוץ.

או שאתן מנסות להגיד לי שכולכן לובשות בבית את אותן בגדים שאתן לובשות בחוץ?

iris mom of two

New member
אני כן

אין לי בגדים לבית, רוב הזמן אני בבית בבגדים שלא אתבייש לצאת איתם. מצד שני אני גרה בבית פרטי ומבלה כל יום כמה שעות בגינה. שפתוחה למרחב הצבורי.

לבת שלי לא קבעתי מה ללבוש מאז שהיא היתה בת 18 חודש. לפעמים יש דברים שאני לא בדיוק אוהבת, אבל זו בחירה שלה. מצד שני היא לא מתלבשת בבגוד שגורם לה להראות זולה, אפילו כשהבגדים שלה מראים יותר ממה שהייתי רוצה שיראו.

einatregev

New member
ובכל זאת היא לובשת

את אומרת שהיא לובשת בגדים שמראים יותר ממה שהיית רוצה שהם יראו.
על זה אני מדברת
אם אנחנו כאמהות קצת יותר בוגרות ואחראיות ויודעות מה יש לבנים בראש (ובין הרגליים...) וחושבות שמה שהן לובשות מראה יותר ממה שצריך אז אנחנו לא צריכות לעמוד על זז?

BrightEye

New member
הנקודה בעיני היא מה המסר שהלבוש מעביר

יש הבדל גדול בין השלב- מראה יותר ממה שצריך או לובשת בגדים שמראים יותר ממה שהיית רוצה שהם יראו- לבין לבוש לא הולם או "מה יש לבנים בראש" (ויש להם בראש הרבה ולא בהכרח בגלל שהלבוש קצר).
תמיד הורים חושבים שהילדה לובשת קצר מדי, וזה עדיין לא אומר שזה לא מתאים, או שזה יעורר מחשבות מי יודע מה.

מה שמשנה והוא ההבדל בעיני הוא - מה המסר שהלבוש מעביר.

ויקה1222

New member
זו גישה איומה בעיני

בגלל שאנחנו יודעים מה יש לבנים בראש ובין הרגליים , צריך לעמוד על כך שהילדות יהיו בוגרות ואחריות ולא ילבשו בגד שמראה יותר ממה שנחוץ? כלומר להעביר את האחריות לבנות? איזה מסר זה מעביר לבת?

וחוץ מזה הבנים הם שונים. בעיני בן אחד, "יותר ממה שנחוץ" זה בגד שחושף חצי תחת, אבל בעיני בן אחר "יותר ממה שנחוץ" זה בגד שחושף את המרפק או את הפנים. כל בן או גבר וסף הגירוי שלו.

האם זה אומר שצריך לכסות את הנשים מכף רגל ועד הראש? זה נשמע הכי בטוח, לא? מכאן הדרך לא ארוכה להאשמת האישה שנאנסת בגלל שלבשה בגד חושפני מדי.

לדעתי, יואילו נא הבנים והגברים (ולא משנה מה יש להם בראש או בין הרגליים) להתנהג בצורה מכובדת ולשמור את ידיהם ואת שאר החלקים שלהם לעצמם ועל כך צריך לעמוד וזה החינוך שצריך לתת לכולם, לבנים ולבנות.

BrightEye

New member
הבעייה היא בדיוק בראיה הזו של שחור ולבן

או להתלבש בצורה שמשדרת "תדפקו אותי עכשיו" (בהתאם לנורמות הלבוש המקובלות בחברה) או להתכסות בגלבייה ורעלה.
ולא מדובר באונס, כי אונס זה מעשה כוחני ואלים שלא מגיב למילים "לא אני לא רוצה".

ויקה1222

New member
בעיני אין צורת לבוש כזו

שמשדרת "תדפקו אותי עכשיו" ואין לי מושג באיזו חברה את חיה שלפי הנורמות המקובלות בה, קיימת צורת לבוש כזו.

לא משנה כיצד הנערה לבושה , הביטוי הזה "תדפקו אותי עכשיו" הוא ביטוי מזעזע ונמצא בראש המתבונן בלבד. הנערה רשאית להתלבש כמו שהיא רוצה וכמו שנוח לה ולא צריך לאסור זאת עליה כי במוחו של מישהו עלולה לצוץ מחשבה זו או אחרת.

ודרך אגב, לפעמים ישנם גם מעשי אונס שבהם לא נאמרו המילים "לא רוצה" כי הנערה פחדה ולא דיברה ולא ניתן להצדיק אותם בשום פנים ואופן על ידי אמירה שבהתאם "לנורמות הלבוש המקובלות בחברה, צורת הלבוש שלה שדרה "דפוק אותי"" .

וכן הראיה היא של שחור ולבן, לא משנה מה משדר לבוש הנערה (לפי מוחו של הגבר המתבונן) אסור לו להטריד אותה ועוד לטעון להגנתו שבעצם היא זו שעודדה אותו עם לבוש פרובוקטיבי.

למעלה