בגדים וקיץ

einatregev

New member
בגדים וקיץ

שלום לכולם.
אני חדשה כאן בפורום הזה אבל מודה שקוראת כבר זמן וחייבת להודות שמאוד נהנית לשמוע ולראות שיש עוד הורים דואגים כמוני.

מקוה שאני לא פורצת לדלת שכבר נפתחה בעבר אבל אני אנסה.
הקיץ מגיע ואיתו מגיעה האופנה של המכנסונים היותר קצרים משנה לשנה וגם החולצות הקצרות מאוד.
יש לי בת בת 14 שמאוד מאוד רוצה להידמות לחברות שלה ו"יושבת" עלינו חזק שנקנה לה כאלו מכנסונים אבל מה לעשות שאמא שלה היא קצת תמימה ומנסה לשמור על הכבוד שלה בת שלה שעדיין היא בת 14.
והנה הגיע השבוע וכמובן מתחילים הקניות של בגדי הים וגם שם מה לעשות התמימות היא כבר לא כמו שהיתה שהיא היתה בת 10....חחחחח
אז מה אני בעצם?
אמא תמימה שמנסה לשמור יותר מידי על התמימות של הבת שלה?
או אמא נורמלית שלא מתליחה להסתגל לזה שהבת שלה היא כבר חצי נערה?
או שיש עוד הורים כמוני שרק אוכלים את עצמם אבל בסוף קונים הכל ונותנים לבנות לצאת ככה החוצה?
אני יודעת שאני נשמעת זקנה בלה בת 70 אבל בכל זאת.....תנסו להתייחס
תודה והמשך שבוע טוב

מחשבות

New member
את אמא שרוצה את הטוב לבת שלה. החיים לא

רוצים את הטוב, רוצים בשר חשוף, רוצים את כל הרגשות החוצה בפייסבוק ורוצים להפוך כל חלקה טובה לפרחה.
אני מרשה לבנות ללכת קצר, אבל בטעם טוב. מהו טעם טוב? שאלה טובה.

einatregev

New member
זאת בדיוק השאלה

מהו טעם טוב?
מי קובע את הטעם?
אנחנו ? הבנות? או הבנים החרמנים?

einatregev

New member
מסכימה שאתה קובע

השאלה מה אתה קובע?
מה נראה לך מוגזם מידי?

מחשבות

New member
מה נראה מוגזם? מה שנותן את הטעם המעודן,

הקסום והמפתה, זה המכונה ה-X פקטור של הפרחה.

מהו טעם טוב? מי קובע? הכל תלוי

בחברות מסויימות, כל מה שאיננו כיסוי גוף מלא הוא בגדר טעם רע

בחברות אחרות, עצם ההתעסקות שלך בנושא נראית מוזרה (לכי לשבט אפריקאי שהולכים עירומים, ונסי לגרום להם להבין מה הבעיה במכנסונים)

גם השאלה כמה את כופה את דעתך תלויה בהשקפתך, אורח חייך, החברה בה את חיה.

3תיתי

New member
אני מקפידה שהבת שלי תדבר בנימוס

תתנהג יפה בבית הספר ובבית, תלמד טוב, תתנדב, תהיה חברה טובה. אורך המכנסיים שלה ממש לא מזיז לי.

BrightEye

New member
דווקא הדוגמא הזו מחזקת את "האיך" ביחד עם ה"מה

כי אלו מכנסונים שהמסר שלהם מאוד ברור- עבודה עברית

והוא שונה מחלק מהלבוש שהמסר שלו הוא "אני על חוף הים עכשיו"...

אני מבינה אותך. כשבנותי עוד הקשיבו לי בנושא,

דיברנו הרבה ואני דיברתי על כך שבגד צריך לשבת טוב על הלובש/ת ולהחמיא להם. די הלכו לפי הקריטריון הזה.לגבי מידת החשיפה, אני לא יכולה להביע דעה עד שאני רואה את הבגד.

לאונידס

Active member
כשלתי מלהבין את הקשר בין כבוד למכנסיים

בן גוריון לבש מכנסיים קצרות ומכובד לאין ערוך מפוליטיקאים אחרים לבושי מקטורן ועניבה - חלקם בדרך לכלא.
גם לא הבנתי את הקשר בין תמימות לבין סוג חולצה, לדעתי התמימות נמצאת בראש, לא רלוונטי לחולצה.

בושמיל

New member
חצי מסכימה

חצאית קצרצרה לא שווה בהכרח בחורה ״זולה״/״נותנת״/ whatever . אבל לבוש מעביר מסר ראשוני, בינתיים הגדולה שלי רק בג׳ אבל אני לא מרשה חולצות בטן או מכנסונים מאוד קצרים. לפעמים בגיל 14-16 חושבים שיודעים הכל ולא מבינים כמה המראה זול וצעקני ולא קולי והמבוגרת אנסה לשכנע. סיכוי רב שתחשוב שאמא שלה חנונה שמרנית

לאונידס

Active member
ילדים בני 13 שמתרוצצים בחוץ בקיץ לובשים קצר

מי שחושב שילדה כזו משדרת לו מיניות כדאי שיפנה לרופא מתאים

דעה שונה מהרוב - על הקשר בין כבוד למכנסיים

גם אני רוצה לחיות בחברה שאין קשר בין ביגוד לכבוד.

אבל העובדה היא שאצל רובנו, במקומות בהם אנחנו גרים - יש קשר.
הבגדים אומרים משהו על הבן אדם.

לפעמים המשהו הזה מרגיז אותנו כי "הוא לא נכון", אבל צריכים לדעת שאנחנו משדרים מסר.

יש שכונות שבהן ללכת עם חצאית ארוכה ובלי גרביונים מעביר את המסר "אני כבר לא כלכך דתיה... אני מנסה להיות קצת נועזת..."
יש שכונות שבהן ללכת עם אותם בגדים בדיוק אומר "אני צנועה, או חסרת בטחון במראה שלי, "
(חבר שלנו, שגדל כחרדי, סיפר איך הוא היה מתחיל עם נערות שבחצאית שלהן היה שסע. כי הוא ידע שאלה "לא ישמרו נגיעה". היום כשהוא רואה חצאיות כאלה, מצחיק אותו שפעם הוא חשב שהן כלכך נועזות ומפתות...)

ויש מקומות, אולי אפילו חלקנו גרים בהם, שבהם ללכת עם מכנסונים שהישבן מציץ מהם וגופיה שהציצי חצי בחוץ - אומר "אני רוצה סקס ואשכב עם כל אחד".
ובתור הורים, אחד מתפקידינו הוא לדעת מה התרבות בה אנו חיים, ולנסות להסביר את זה לנערות.

חלקנו יילכו צעד אחד קדימה ויאמרו לבת "ואני לא מוכנה שאת תעבירי מסר כזה ברחוב!"

וחלקנו יסתפקו בלדעת שהיא מבינה, ויסמכו עליה שהיא תעשה את הבחירה שלה.

ועוד משהו - זה הרבה יותר חזק אצל הצעירות. בנות 13 הרבה פעמים לחלוטין לא מבינות את כל העניין של "מסר מיני". הן יכולות לראות מיילי סיירוס עד מחר, אבל הן לא באמת מבינות "מה קורה אצל הבנים".

למעלה