ברור שזוגיות זה דבר דינמי
יש מעט מעוד דברים בחיים שהם לא דינמים. למרבה המזל, אחרת הייתי מתה משעמום. אני חושבת שזה ילדותי ומיותר לערוך מבחני "אהבה" או "אמון". מי שמרגיש צורך להעמיד את בן הזוג שלו במבחן נמצא בזוגיות לא בריאה (או מהצד שלו, או מהצד השני, או בין שני הצדדים). ובדרך כלל מעמידים במבחנים בעיקר כדי להכשיל. כדי לאשש משהו שכבר בטוחים בו. גם ככה זוגיות נאלצת לעמוד כל הזמן במבחנים חיצוניים (מבחן הזמן, מבחן הילדים, מבחן מחלה וכדומה) להוסיף לזוגיות מבחנים פנימיים זה אומר לפרק אותה מבפנים. פעם, היה לי חבר. גבר שאהבתי מאוד. חייתי איתו חמש שנים. וקיץ אחד תיכננו נסיעה, טיול ארוך (בן כמה שבועות) מחוץ לישראל. באחד הערבים, שתיכננו את הטיול הוא אמר לי: "אם הטיול הזה יהיה טוב, ויהיה לנו כיף ביחד, כשנחזור, אולי נחליט להתחתן". ואני, הלב הסוער שלי מיד פצח בהורה סוערת. הטיול היה נפלא. חזרנו לגור ביחד. אחרי ארבעה חודשים הוא עזב אותי. והלב הסוער שלי נשבר לרסיסים נוזלים וחמים. והבנתי שאם חמש שנים ביחד, כשאני לצידו במשברים של אובדן, ובשמחות של אושר, בטיולים בטבע, ובסתם ערבים שיגרתיים מול הטלוויזיה, והוא עדיין היה זקוק למבחנים לזוגיות שלנו (בצורת טיול לצרפת) כנראה שזה היה רק עניין של זמן עד שהיה מוצא מבחן שהייתי נכשלת בו. יש לי בעיה עם חשדות, ויש לי בעיה עם מבחנים לאישוש חשדות. שניהם מיותרים (והשני במיוחד). כשנשבר האמון והבטחון בכוחה של הזוגיות, במקום לבדוק חשדות ולבחון את הבןזוג, אני חושבת שצריך לבדוק מה קרה לזוגיות, ולחשוב איך מתקנים את מה שנשבר. ביחד. יא! כתבתי הרבה.