בבקשה!!... פעם אחת

• פותח הנושא GOTN
  • פורסם בתאריך

GOTN

New member
בבקשה!!... פעם אחת

אני רוצה לדבר עם אדם מחונן שיסביר לי מה הופך אותו למחונן... מה? מה הופך אותך למחונן? מה? אתה יכול לנצח אותי בשחמט במשחק הראשון שאתה משחק, גם אם אני משחק כבר יותר מ-10 שנים? מה? אתה יותר טוב ממני או מבין יותר ממני בנושאים שאני מתעסק בהם המון זמן למרות שזה נושא חדש לגמרי? זה מטורף ולא הגיוני... אני רוצה לקבל אחת ולתמיד תשובה לשאלתי אני מבקש תשובה הגיונית ומנומקת!!!

Ekrembo

New member
יודע למה אתה לא?

כי אתה צריך שיסבירו לך הכל
. אני בטוח שאמרו לך המון פעמים שמחונן זה אחד עם יכולות מחשבתיות מעל גבול מסויים.

GOTN

New member
יודע למה אתה לא?

מכיוון שאתה לא מבין את השאלה ועונה על שאלה אחרת לגמרי...

neko

New member
"מה הופך אדם למחונן" -

האבולוציה, או אלוהים, או שניהם (תלוי בהשקפת העולם שלך). אתה יכול לנצח אותי בשחמט במשחק הראשון שאתה משחק, גם אם אני משחק כבר יותר מ-10 שנים? לא, אבל אם תשחק שנה ואדם שיש לו IQ גבוה יותר משמעותית ישחק חודש - יש סיכוי טוב שהוא ינצח. IQ גבוה מאפשר לאדם ללמוד יותר בפרק זמן מסויים, מכיוון שהוא מבין ומסיק יותר מהר. אתה במהלך הלימוד שלך תחזור על אותה טעות 3 פעמים, ואילו המחונן לא רק שיבין את טעותו בפעם הראשונה, אלא גם יבין מתוכה טעויות אחרות שהוא עלול לעשות, וטעויות שיריבו עושה. מה? אתה יותר טוב ממני או מבין יותר ממני בנושאים שאני מתעסק בהם המון זמן למרות שזה נושא חדש לגמרי? לא, למה אתה חושב כך? זה מטורף ולא הגיוני... אני רוצה לקבל אחת ולתמיד תשובה לשאלתי אני מבקש תשובה הגיונית ומנומקת!!! אם חשבת שמחונן אמור להיות יותר טוב מכולם בהכל, אז כן - זה באמת מטורף ולא הגיוני, ובגלל זה גם לא נכון...

lepidus

New member
ושוב, תשובה אולימפית

אני רוצה לדבר עם ספורטאי מחונן שיסביר לי מה הופך אותו למחונן... מה? מה הופך אותך למחונן? מה? אתה יכול לנצח אותי בשחיה במשחה הראשון שאתה שוחה, גם אם אני שוחה כבר יותר מ-10 שנים? מה? אתה יותר טוב ממני במשחים שאני מתעסק בהם המון זמן למרות שזה נושא חדש לגמרי? זה מטורף ולא הגיוני... אני רוצה לקבל אחת ולתמיד תשובה לשאלתי אני מבקש תשובה הגיונית ומנומקת!!!

להגיד לך את האמת, זה נורא פשוט

תחשוב על זה ככה... יש את עקומת הפעמון, מצידה האחד נמצאים אנשים שלא שפר עליהם מזלם(או שלמעשה להפך ע"ע ignorance is a bliss) כמו חולי תסמונת דאון ובעלי פיגור שכלי בקצה, ויותר קרוב למרכז אנשים טיפשים, חסרי הגיון, חסרי הבנה וכד'.(בלי להעליב אף אחד, מתנצל מראש). במרכז, ולמעשה רוב האוכלוסייה, הנקראת בפינו נורמאלית(מכיוון והיא רוב). בקצה השני, גם הם במיעוט כקבוצה ה"מפגרת", נמצאים אנשים מחוננים, שקיבלו מתנה מהאל. עכשיו בדיוק כמו שלאנשים "טיפשים" ייקח הרבה זמן ללמוד לשחק שחמט(יחסית לנורמאליים), שלא לדבר על להתמחות במשחק, כך מן הצד השני למחוננים ייקח פחות זמן לעשות את אותו הדבר. לכן, כמו שבנאדם נורמאלי יכול לנצח בנקל אדם "מפגר" בשחמט ללא מאמצים כבירים, כך יוכל אדם מחונן לנצח אדם נורמאלי במאמצים פחותים. אך מה? יש לציין כי מחוננות אינה תמיד קשורה לכל המקצועות והכישורים, לעיתים רבות אדם מחונן נוטה להצטיין בנושאים מסויימים ובנושאים אחרים להכשל נמרצות. בדיוק כמו שאדם נורמאלי מסוים יכול להיות טוב בספרות וגרוע במתמטיקה.

הערה קטנה

כשניגשתי לבחינת המחוננים בכיתה ו' (לפני כ-4 שנים), ציינו בפנינו כי 2% מהאוכלוסיה נמצאת מתחת לממוצע ועוד 2% מהאוכלוסיה נמצאת מעל הממוצע. (כשאני מדברת על "מומצע" אני מדברת על אנשים "נורמליים") את הבחינה הזו, אגב, לא עברתי

למעלה