בבקשה עזרה בהטרו'

marinaghost

New member
בבקשה עזרה בהטרו'

מהשלב שבו אני מגלה שיש הטרו, אני לא מבינה מה צריך לעשות. איך יוצרים משתנה חדש? איך מחלקים אותו ? פליז, שמישהו יכתוב איך עושים את זה בסטטה? לא ברור לי מה לעשות עם הסטיות? איך ליצור משתנה חדש שיהיה עם הסטיות הנאמדות בריבוע וכו'.. תודה!

תשובה

קודם כל צריך להתשמש בפקודה PREDICT בשביל לקבל את הסטיות. כותבים כך:pREDICT U_HAT1, RES. U_HAT1 זה שם המשתנה שייצג את הסטיות ואת יכולה לקרוא לו איך שאת רוצה. לאחר מכן משתמשים בפקודה GEN שיוצרת משתנה חדש. GEN U_HAT1SQ=SQRT[U_HAT1^2]. לאחר מכן מרציצם שוב את הרגרסיה וכותבים לאחר המשתנים: [aw=1/u_hat1sq]. מה שעשינו זה ליצור את הסטיות, ליצור מתשנה חדש שהוא שורש ריבועי הסטיות ואת השתמשנו באחד חלקי זה בשביל המשקל. כמובן שיש לעשות את זה לכל מודל בנפרד.

marinaghost

New member
תבורך

אני מקווה שהבנתי בערך.. מה לגבי שאלה 6, שבה צריך גם ליצור משתנה? גם שם יוצרים אותו הדבר? האם מדובק באותו משתנה, שעליו אח"כ עושים גרף?

marinaghost

New member
ובמקרה של שאלה 6?

מה עושים ב-ב'? מהו המשתנה ה-2 שצריך ליצור? בשביל ההשוואה של הגרף? האם יוצרים אותו משתנה ריבועי כמו שכתבת? (GEN)

marinaghost

New member
מעולה! תודה

אגב, מה המסקנות שצריכות להיות מהגרף? נניח והציפיות יוצרות לי איזשהו קו, מה זה אומר לגבי הטרו?

לא יהיה לך קו אלא פיזור

ואז צריך לבדוק האם רוחב הפיזור בכל נפחי המסחר נראה דומה (חשד להומוסקדסטיות) או שונה (חשד להטרו').

marinaghost

New member
זאת אומרת..

אם יש לי גוש אחד של נקודות, אזי אין חשד להטרו'?

לא יהיה גוש

כי יש לך נפחי מסחר שונים. תעשי את הגרף ותביני למה אני מתכוון. בכל נפח שהוא יהיה רוחב פיזור (כי יכול להיות שיהיו נפחים זהים בימים שונים). ואז תוכלי לראות האם זה נראה כי בכל הנפחים רוחב הפיזור זהה או כמעט זהה או שונה.

שאלונת קטנטנה- בבקששששה..

בקשר לגרף שבשאלה 6- האם על הצירים שמים את svol ואת e או את svol ו- e^2? בבקשה אנשים טובים.. אני תקועה עם השאלה הזו.. שיהיה שבוע טוב לכולם!

תודה רבה לך!!

(פשוט בש צייר רק את החלק החיובי, וזה קצת לא הגיוני שזה יצא כך אם לא מעלים בריבוע.. אבל כנראה שזו לא היתה כוונתו..) שוב תודה!!

tuna234

New member
אני לא יודע מה בש לימד

אבל לפי גולדנר כדי לבדוק הטרוסקדסטיות משתמשים בסטייה בריבוע כי היא האומדן הכי קרוב לשונות ההפרעה לפי ההגדרה אצלי זה יצא יפה מאוד כמעט קו אופקי רציף

מה שבש אמר בהדרכה

זה לעשות גרף של הסטייה מול נפח המסחר וכך לדעת אם יש חשד להטרו'. רק כך אתה רואה מה הפיזור של הסטייה ויכול לחשוד אולי במשהו. אמורים לצאת כאילו קווים מקבילים (כמובן אם הנפחים היו במרווחים שווים), ואם אין בכלל הטרו' אז אורכם אמור להיות זהה. אם יש - אורכם אמור להיות שונה. כמובן שבמציאות לא נקבל אחד ממקרי הקיצון הללו, ונאלץ להעזר בשיקול הדעת. כל זה לא אומר שהדרך שלך לא נכונה, יש סיכוי גבוה מאוד שהיא בסדר גמור.

marinaghost

New member
עשיתי, יצא גוש

גם על המינוס וגם על הפלוס.. לא יודעת מה זה אומר עכשיו..

Alen4ka

New member
אם יצא לי רגרסיה לא מובהקת

זה אומר שאין הטרוסקטדסטיות נכון?

Alen4ka

New member
אבל רואים את זה ישר

אצלי יצא R בריבוע 0, זה אומר שאין קשר בין המשתנים שחשבנו שגורים להטרו לבין השארית, אז איך יכול להיות הטרו?

למעלה