בבעיה....

joeliene

New member
בבעיה....

שלום, הרבה זמן הייתי קוראת סמויה כאן בפורום והחלטתי לשתף בעקבות הביקור האחרון של חמותי.

קצת תיאור רקע: נשואים שנה וחצי ללא ילדים, אוהבים מאוד, ויכוחים עם החמה מתחילת הקשר

זה התחיל מצעקות מסביב לחתונה בעקבות זה שהראתי חוסר שביעות רצון מכך שניהלה את החתונה שלה (לא הייתי כזאת כלה אכפתית אבל זה עבר את הגבול). היא החליטה על כך שתהיה הפרדה בחתונה בלי להתייעץ (ברגע שגילתה שזה לא מה שברור לנו התחילה להתקשר 6- 7פעמים ביום), החליטה על הרב בלי אפשרות לדון בכך ( החליטה שאני רוצה להביא רב רפורמי- ממש לא), על הצלמת, על הלהקה- בקיצור הכל. בגלל שאמרתי לה שזו לא הדרך לעשות דברים, ושצריך לעשות דברים מתוך הבנה,התחשבות והדברות, ושאני מסכימה עם ההפרדה בשביל בעלי היא התפרצה עלי. באותו רגע כאילו עשתה סוויץ והתחילה לצעוק שאני יצור, שאני מגעילה, שאני רוצה להפריד אותה מהבן שלה, שהיא לא רוצה אותי בבית שלה ולהתלהם וכמעט לירוק עליי. חמותי אישה קשת מזג שידועה בהתפרצויות שלה, אח"כ היא התנצלה על כל הדברים שאמרה, התפדחה שאמא שלי יודעת (וטוב שכך- רצתה שלא אספר לאף אחד) , תירצה את זה בגיל המעבר אך זוהי לא הסיבה היחידה לכך (עדויות מילדותו של בעלי). אני מאוד פוחדת מתקשורת כנה איתה בגלל שהיא מתעצבנת היא די מפחידה, אפילו מאוד.

עם הזמן דברים נהיו "טובים יותר" בעיקר בגלל שאני כבר לא אומרת כלום, משלימה עם הכל בשקט מולה (מול בעלי מתמרמת) אבל אני סובלת. בהתחלה היא כן עשתה השתדלות- לא להתנחל לכמה ימים, להתקשר לפני, לא להתערב- אבל בעלי לא מספיק עשה את ההשתדלות שלו (לא שינה שום דבר בהתנהלות שלו). היום אנחנו כביכול מבלים שלושתינו בכיף, עם המון מתח בינו לבינה, ביני ולבינה וביני לבינו. מדובר באישה מאוד דומיננטית, שבכל ביקור מעלה נושאים שמאוד קשים לבעלי. היא התחתנה מחדש לפני 5 שנים, אינה עובדת מספר שנים בגלל "חוסר ביטחון עצמי", ובקושי תומכת כלכלית("תקחו הלוואה"- אנחנו סטודנטים עובדים) בעוד שבעלה עוזר לילדים שלו לקנות בית ("איך הם לוקחים לו הכל?"- כאשר נשאר עם בית וסכום לא מבוטל של כסף). גם הוריי אינם עשירים, ולי דבר זה לא מפריע מהבחינה הכלכלית, אך מנגד הוריי יתנו לי את כל מה שיש להם, ואני זו שאהיה צריכה לעמוד על המשמר שיישאר להם. בעלי חי בתחושת אכזבה מתמדת מאימו, היא אינה אימה שראתה את בנה בהמון החלטות בחיים ובעלי עבר טלטלות רבות בחייו כולל חזרה בתשובה שמלווה באובדן אב וניתוק מכל המערכות המוכרות, ועוד אירועים רבים שהרגיש כאזרח סוג ב'.כל ביקור היא זורקת הערות כמו אלה שרשמתי למעלה שמאוד מעליבות ומכעיסות אותו וגורמות לו להתכנס בעצמו כך שמפסיק לתקשר איתנו. המצב הזה מאוד בעייתי כי אנחנו, ליתר דיוק חמתי שמנהלת שיחה עם עצמה, ממשיכה כרגיל ויש תחושת מועקה באויר. אני רק רוצה לציין כי רוב השיחות שלי עם חמתי לא כוללות מה שלומך בכוונה אמיתית, אלא היא ישר מתחילה לדבר על עצמה או לנסות להגיע דרכי לבן שלה- ואני קצת מרגישה כמו "בובת שעשועים".

מעבר לכך שהיא לא אישה קלה, היא מצחיקה ונחמד לבלות איתה.אבל הבעיה היא שהיא לא מודעת לקיום שלנו בתור בני אדם נפרדים, היא מאוד אגואיסטית ובזמן האחרוןן התחלתי לחשוש מאוד איך זה יהיה כשיהיה ילדים- אחת השכנות שלה זרקה שכשיהיו לנו ילדים היא "בטח תעבור לגור אתכם"- ואני לא חושבת שזו הייתה רק צורת ביטוי.

בעבר חמותי התנהלה בצורה חסרת גבולות לחלוטין- ניסתה לדבר איתי על יחסי המין עם הבן שלה , על טהרת המשפחה באופן די אובססיבי, היום הקושי מתבטא בכך שאנחנו גרים בעיר אחרת והיא מגיעה מספר רב של פעמים בחודש לכמה ימים אבל לא ישנה אצלנו. היא מרגישה מאוד בנוח בבית שלנו, גם בחדר השינה, לא תמיד מודיעה שמגיעה. היא נוטה להתערב בכל החלטה חשובה- כולל להתקשר אליי ולא להפסיק ללחוץ עד שאני "נכנעת". היא מאוד השפיעה על "עבודה" שבעלי היה אמור לעשות בארץ אחרת- עצם העובדה שבעלי, שרצה את העבודה מכיוון שנותנת כסף רב, ראה כיצד לחצה עליי ואת כל הסבל שהיה כרוך בדבר (מדובר בעבודה לא טובה אשר דורשת נסיעות מרובות ומתח נפשי רב שאינה עושה קארמה טובה בעולם ואיני רוצה שביתי ייבנה מכסף כזה) ולא עשה כלום- כאבה לי מאוד והשפיעה על הזוגיות שלנו במשך מספר חודשים. בסופו של דבר בעלי החליט לא לקבל את העבודה בעקבות התחושות שלי וגם מכיוון שהבין שיפסיד מכך יותר משירוויח. למרות הויתור שלו אחרי שלושה חודשים, נשארתי עם תחושה מאוד לא טובה, וכמובן נשארנו עם מינוס גדול.

בעלי מאוד לא אקטיבי ומצפה שדברים יהיו טובים יותר, אני מתנצלת על הכתיבה האסוציאטיבית אני פשוט מאוד נסערת.

בעייה נוספת שלא התייחסתי אליה היא שבעלי מעשן גראס באופן די קבוע. בזמן האחרון יש יותר הפסקות בניגוד לעבר, אך כשמעשן מדובר ב-4-5 ליום. לאחרונה אני מתחילה לחשוש כיצד נביא ילדים לעולם במצב הזה (חמה שלא נותנת מרחב, אבא מסומם זה משהו שממש לא יקרה- מאוד אוהבת את בעלי אבל ילדים זה לפני הכל).

אחרי כל תיאור הרקע למעשה היום, בעלי בדיוק חזר לעשן, רבנו על כך ונכנסתי לחדר ללמוד ובדיוק חמתי הגיעה. היא שאלה אותי מה קורה, אמרתי לה שרבנו, נדמה היה לי שהיא אפילו מבסוטית מזה. היתה טעות מאוד גדולה מצידי לערב אותה בנושא הריב והשיחה שהתנהלה לאחר מכן הייתה נוראית. יש לציין שהייתה לי סבלנות רבה במהלך חיי הנישואים והחיים לפני הנישואים לגבי הנושא, נקטתי גישות שונות אך שום דבר לא גרם לשינוי ולאט לאט הבנתי שמדובר בהתמכרות קשה. כמובן שאני הייתי עצבנית והיא ניצלה זאת כדי להתנשא על הצורה הלא מקבלת שלי, מזכירה לי כמה מדובר בדבר שלו והוא צריך להיות מוכן ובשל לכך. אני פחות כועסת על זה שהיום הוא חזר לעשן, אלא על החוסר רצון והסירוב שלו ללכת למטפל שלו בצורה קבועה, והיוזמה לטפל בעצמו. אני מייחסת חשיבות מאוד גדולה למניעים הפסיכולוגיים והרגשיים שמניעים אותנו, אני מבינה שצריך לתת התייחסות רבה לסיבה שגורמת לו לעשן, אבל צריך גם להסתכל על ההקשר הכללי יותר. יש באמא שלו איזה מן חוסר אכפתיות ( זה לא כל כך מזיז לה, היא אומרת שזה לא טוב לו אבל מעולם לא עשתה שום דבר כדי לעזור לו לצאת מזה) ואיזשהי תלישות מהעולם. בן אדם לא יכול להתעסק רק במה שהוא מרגיש כל הזמן, זה מעצים קשיים ולא מאפשר התפתחות. אני מרגישה שבאיזשהו מקום היא העבירה לו איזה ויתור עצמי, במסווה של קבלה עצמית, שגורם לכך שדברים לא משתנים לאורך שנים ארוכות. כמובן שלא הספקתי להגיד את זה, אחרי ההתנשאות שלה באופן מאוד מהיר (יש לה קצב מהיר חבל"ז) היא עברה לדבר על עצמה ועל הזוגיות שלה, ועל הטיפול שלה וכו. כל שיחה שאנחנו מנסים לנהל איתה הופכת להיות לשיחה שלה על עצמה. אני מאוד מתוסכלת מהתקשורת איתה, הנוכחות שלה מעיקה עליי לפעמים (וגם על בעלי למרות שלא מודה בכך בקול), המצב מעיק על בעלי (למרות שאומר שמבין מה קשה לי מולה), ואני לא באמת מרגישה שהיא באמת אוהבת אותי, רוצה בטובתי או אפילו רואה אותי כמו שאני. בכל השיחה הזאת הרגשתי שהיא מאוד מייצגת את הצד של בעלי, וכל פעם שאני פוגשת אותה אני רק מבינה כמה אין לה עניין בי כאדם וזה כואב.

והסיבה שגורמת לי לרצות לפתור את בעיית החמה, ואת בעיית העישונים, היא שלמרות שאני יודעת שזה לא יקרה היום, אני כבר מאוד רוצה ילדים.אני מפחדת שהחיים שלי יהפכו לסיוט אם ילדים יכנסו לתמונה כמו שהיא. בשנתיים הקרובות אנחנו צפויים להיות בחול (לא זמן לטיפול), וכשנחזור אני לא חושבת שאני אוכל להתאפק יותר ( גם עכשיו זה כבר בוער, אבל רק בי ) ואני רוצה לדעת שבעלי עושה השתדלות שהמצב ישתנה לטובה לכבוד האורחים החדשים. האם זה בקשה מוגזמת? אני די מתחננת שנלך לטיפול זוגי, שילך לטיפול בעצמו- ותמיד יש מלא תירוצים למה לא........

עם כל האהבה שיש לי אליו, אני רוצה לגדל ילדים בסביבה טובה ומאפשרת ואני כבר לא בטוחה כמה הוא יהיה מסוגל לאפשר את זה. הוא אדם מדהים, עם קושי רב להציב גבולות. אני מבינה את הצורך של חמותי להיות סבתא, אבל אני ממש מפחדת שהיא לא תיתן לי להיות אימא. שלא תכבד אותנו, שתנסה להכריח אותנו בקשר לחינוך דתי, שתחליט שהיא הדולה שלי וכאלה.

מה אני צריכה לעשות? זה פשוט נהיה כבר די קשה ובעלי היום די כועס עלי ואומר שכבר כל ביקור שלה מעיק. בעוד שההתייחסות שלהם לבעיות שלהם היא שצריך לתת זמן, את הבעיות שלי אפשר לפתור בלחיצה על כפתור. הוא די מאשים אותי בלב, למה אני לא ממשיכה לקבל בשקט הכל- אבל די אני מרגישה שאני לא אני כבר ואני גם במחזור.

קשה לי להשאר עם התחושות האלה לבד, או להדאיג את אמא שלי ואחותי ואשמח לשמוע מישהי שיודעת במה מדובר או שממש יודעת איך זה יכול להיות אחרת :)

לילה טוב....

נשמע שהבעיה האמיתית פה טמונה במישהו אחר

וזה בעלך- הוא חייב היה מההתחלה לשים את הגבולות מול אמא שלו.
אולי זו פליטה פרויידאנית אבל תשימי לב מה כתבת בהתחלה:

"זה התחיל מצעקות מסביב לחתונה בעקבות זה שהראתי חוסר שביעות רצון מכך שניהלה את החתונה שלה".
כתבת "החתונה שלה"- זו החתונה שלכם ונשמע שאתם הייתם שם בגדר אורחים בגלל שלא הצבתם לה גבולות.

נשמע שהיא מנהלת ביד רמה את כולם שם בגלל שלא מציבים לה גבולות ומי שצריך לעשות את זה-זה בעלך.
אפשר לומר בצורה עדינה ורגישה אך אסרטיבית שזה לא נעים ככה ושדברים חייבים להשתנות.

lviae

New member

אם כי לי נראה שבעלה ליד אימו הוא - חתול מפוחד.
חסר עמוד שידרה.

lviae

New member
פעם הבא יהיה נבון לתמצת עיקר

לרוב מגילות עושות את ההיפך.

לעיניין:)

בני כמה אתם?
לגבי הרגשתך - את לא יכולה להתעלם ממה שאת מרגישה.
בהחלט לא להביא ילדים במצב כזה, פשוט חבל שחסר ישע שלא ביקש לבוא - יבוא למצב כזה שיהיו בו בטוח וויכוחים כי עדיין לא סגרתם פינות.

ולגבי האמא של בעלך-למה את לא פונה אליה? תשלחי לה מכתב מפורט, שתיפגע, אולי זה יהיה לטובה.
תשלחי את זה בדואר רשום, ושם תספרי הכל, כאילו את מנהלת איתה שיחה פנים מול פנים, אבל בכתב.
אישה כזו לרוב תקטע אתך בשיחות אחד על אחד, אז אין דרך אחרת.
בטח תהיה בסערת רגשית, אבל בעיה שלה. אולי כאשר תהיה עם עצמה ותקרא לבד הכל מסקרנות, אולי זה יחלחל.
ואם תבוא אליך תהיה אדישה ותגידי לה בפנים - שלא מצאת דרך אחרת להסביר לה כי היא כל הזמן מדברת על עצמה.
עם המכתב היא לא יכולה לדבר, יכולה רק לקרוא, אז תנצלי את השיטה הזו, כך לפחות תדעי שעשית הכל.

לגבי בעלך -פה זו באמת בעיה.
אם דברת ולא עזר, והוא לא מראה שום סימן, אז במקרה כזה אני הייתי מדברת ברגליים.
לא גירושים, אבל בהחלט הייתי קודם מנסה להבהיר לו שאם לא יקח על עצמו לטפל בעצמו - אז אני הייתי ״עוזרת״ להחליט מהר...פשוט תופסת את הרגליים והולכת לחברה טובה שיכולה לקבל אותי/למשפחה שלי.

אולי הלבד יעזור לו להבין מה גרם למצב הזה שהוא לבד ועקבות כך הוא יפעל לעשות משהו שיחזיר את הקשר.
צריך ניעור רציני, ואולי אחרי זה שיתרצו ויבינו שהם עושים נזק כן לעצמם וכן למי שאיתם - יגרום להם להתעורר.

ולסיכום....תבחרו מגורים רחוקים עבור השלווה שלכם. א של שעה/שעתיים, אלא יותר מזה...אם זה אפשרי לכם.

הדסהש1

New member
דבר ראשון תטפלו בבעית העישון זה יכול

להגיע למצבים קשים מאוד "אנני יודעת אם זה רפואי" באישור?
אם לא זה עדין לא חוקי.אל תביאי ילד למצב שכזה.
תבררי אם האמא שלו מודעת למצבו הנפשי? והעישון שלו.
אסור להדחיק את הנושא.

חד משמעית

בעלך צריך ללכת לטיפול להעצמה.
לחמותך יש בעיית גבולות חמורה. לא רק שהיא לא רואה אתכם כ2 בני אדם בוגרים,עצמאים, אחראים ולא תלויים בה, יש לה גם נטייה לחדור לכם לפרטיות וממש מתחת לעור. ולא רק בשאלות על יחסי המין שלכם (מזעזע ומחריד), אלא גם בעובדה שהיא רואה שבנה מתנתק מהעולם ומסתגר והיא בשלה.
ולטיפול בכזה דבר יש 2 אפשרויות – הצבת גבולות ברורים עם יידוע מה "העונש" שלה אם תמשיך להפר אותם ועמידה בהחלטה הזו, או ניתוק קשר.
את 2 אלו בעלך לא מסוגל לעשות . למען האמת, נדמה שהוא בורח לסמים (ולמרות שאני לא מבינה יותר מדי בסמים קלים, 4-5 סיגריות של גראס ביום זה המוווון. המון. איך הוא מצליח לתפקד ביום כזה ולמחרת?) ובעצם נמצא במעגל מסתובב.

מה שלא ברור זה איפה את בכל הסיפור. נכון שאת רוצה שלום בית, אבל בעצם זה במחיר של שלום בית.
את נשארת איתה בקשר, את מרשה לה להיכנס לך לקישקע. את לא שמה לה גבולות ומאפשרת לה להתערב בהחלטות שלכם ובנושאים אישיים שלכם, מפחדת שהיא תחליט שהיא דולה שלך (איך אפשר להחליט ליולדת כזה דבר? איפה היולדת??) וכל זאת כדי לא ליצור מתחים עם בעלך. רק שבעצם את מספרת בעצמך על תקופות וחודשים של מצב רע בינכם בעקבות הדברים האלו. שאת לא אומרת לה אבל את כל הזמן מתלוננת בפניו (מה שמאוד חסר טעם מאחר ובעצמך את יודעת שהוא לא יעשה עם זה כלום מלבד להמשיך לסבול ולהגביר את הסבל אצלו) לגבי עזרה כלכלית, אני במקומך לא היתי לוקחת ממנה שקל. ולא יקרה כלום אם תגדלי עמוד שדרה משלך ותכניסי לה פעם. היא שואלת על נכדים? תגידי לה חד משמעית - אני לא אביא ילדים לאבא שלא מסוגל להתמודד, ואת הסיבה שהוא לא מתמודד. ואני לא אביא ילדים לסבתא שלא תיתן לי להיות אמא. מה יקרה אם תגידי לה כזה דבר? היא לא תדבר איתך? אני היתי רואה בזה ברכה.

לסיום את כותבת שאתם אמורים להיות שנתיים עכשיו בחו"ל.
לכן אמליץ לך על 2 דברים. קודם כל, זה בדיוק הזמן שלך לבחון את בעלך רחוק מהסביבה של אמא שלו. לראות אם היא הגורם הכ"כ משפיע על ההתנהגות שלו, על ההתחפרות בתוך עצמו, על העישון וכן הלאה. בזמן הזה תוודאי שהיא לא מגיעה להתארח אצלכם לכמה ימים וגם כשאתם מגיעים לבקר בארץ, בשום אופן לא אצלה. לישון במקום אחר ולהגיע לביקורים קצרים ומתוזמנים בלבד. ואחרי השנתיים האלו לקבל החלטה, אם לפרק או לחסום את אמא שלו. את צודקת, אל תביאי ילדים לפני שאת מסוגלת להתמודד עם המצב או להוציא את עצמך מהסיטואציה כי את תאכלי הרבה מאוד זבל.

כמה שאלות

למה בעלך היה צריך לחזור בתשובה עם אימו דתיה שמתעקשת על חתונה חרדית?

אם את לא אוהבת שהיא מתערבת למה את כועסת שכל השיחות הופכות לשיחות עליה?
זה צריך דווקא לשמח אותך.

איך היא יכולה להחליט שהיא הדולה שלך?

למה את כועסת שהוא לקח עבודה בחו"ל שבכלל לא רצית שיקח כי מדובר בעבודה לא טובה אשר דורשת נסיעות מרובות ומתח נפשי רב שאינה עושה קארמה טובה בעולם ואינך רוצה שביתך ייבנה מכסף כזה?

למה את חושבת שהיא צריכה לעזור לכם כלכלית?
אתם זוג בלי ילדים,תעבדו בשתי משרות

לגבי עישון חשיש אובססבי,גם זו לא אשמתה

טוב,נו

האמת לא הבנתי בדיוק מה את רוצה ממנה

joeliene

New member
תודה לכולכן

אני בת 26 עוד מעט והוא בן 29.......
עישון הסמים שלו הוא לא רפואי, שבוע מסומם, שבועיים לא מסומם- בשבילו זה התקדמות (פעם היה כל הזמן)- אבל הוא לא מראה נכונות אמיתית ללכת לטיפול...... ( מאוד שאננן)
איך אני יכולה לוודא שלא תגיע לבקר אותנו בחו"ל? כמו שאמרתי היא לא שואלת.....ואני גם דואגת כי בטח נגור בבית אפילו יותר קטן
אסתי- חמותי כבר החליטה שהיא תהיה הדולה שלי, זה תסריט שהיא בנתה אצלה בראש, היא מדברת על זה לפעמים, ובעלי לא מבין למה אני לא רוצה אבל אומר שמותר לי לא לרצות......
ואני לא כועסת על זה שהיא לא תומכת בנו כלכלית,זה באמת לא מזיז לי, זה נושא שממש בוער אצל בעלי. בעלי אומר שהכעס שלו זה בגלל הכסף, אבל אני חושבת שמה שמכעיס אותו זו כל הגישה, שהוא תמיד נאלץ להסתרך אחריה.זה עולה הרבה בגלל נסיבות, וכל פעם שאנחנו נפגשים איתה הוא מאוד מסתגר. הוא מאוד כועס עליה על המון דברים.....
בעלי היה ילד חילוני רגיל כשאבא שלו נפטר ומייד לאחר מכן נהיה חרדי. עם הזמן לפחות ניתנה לו ההזדמנות להיות דתי לאומי יותר עד שעזב את הדת

בדיוק חמתי קפצה שוב לביקור מקודם, כמובן שללא התראה מוקדמת, באמצע ריב שבעלי אומר שאני לאחרונה כל הזמן מתלוננת ושזה מפריע לו ולמה אני לא נרגעת- ולא נותן מענה לקשיים שלי ולצורך שלי בעזרה
היא נכנסה ישר לחדר השינה (יש לנו דלת חיצונית), היא מאוד מנסה להתערב,מכוונות טובות ומצורך בשליטה
למרות שאני אומרת שאני זקוקה למרחב ולא רוצה לדבר וסוגרת את הדלת , היא מנסה שוב ושוב להכנס, היא עושה הכל מאוד בנחמדות כמובן מציעה אוכל והכל. ואז יושבת עם בעלי בסלון ומנסה להכנס לקישקע של העניינים. בעלי אומר שלא אמר משהו שאני לא רוצה שיידעו, ואני די סומכת עליו.
היא לא מבינה בכלל שבהתנהלות שלהם יש השפעה רבה על התחושה שלי, ואני מניחה שאחת מהסיבות שאני לא פותחת את זה כי אכפת לי ממנה ואני לא רוצה לפגוע בה. היא לא אישה רעה, היא טיפוס קשה לפעמים ומאוד רגישה
ואני מניחה שאנחנו במצב הזה גם הרבה באשמתי. אמא שלי אומרת לי שבשום פנים ואופן אסור לי להגיד לה משהו וזה התפקיד של בעלי- אבל מה קורה כשהוא לא עושה את התפקיד שלו? הוא גם לא רואה את זה כבעייתי שאמא שלו באה הרבה, ללא התראה ולא מבין מה אני רוצה. ההורים שלי עסוקים מדי והוא אף פעם לא התמודד עם התחושה הזאת, אם על כל יום שאמא שלו הייתה באה- אמא שלי הייתה באה, אני לא חושבת שהיה יוצא לנו להיות לבד. אני מניחה שבקרוב אני כבר לא אוכל לשתוק יותר, אולי ואני מפחדת לפלוט דברים קשים מדי, ושזה יהיה מאוד קשה לבעלי- אפילו כשאני אומרת לו את הדברים זה גורם להרבה כעס ואני דואגת שהכל יתחרבן הרבה יותר. חשבתי גם על מכתב, הדאגה שלי לגבי מכתב שזה תמיד נשאר- שהמילים חקוקות מדי. בעלי מבחינתו ואמא שלו לא רואים בעיה בדרך שדברים מתנהלים עכשיו (חמותי לא הייתה פה בשלושה שבועות האחרונים כי הוא הביע כעס על הילדות שלו במפגש האחרון). אבל מה שקורה, כל פעם שנוצר הקשר מחדש- אז זה שוב נהיה חסר גבולות. אנחנו גרים במרחק של שעתיים נסיעה ממנה והיא מגיעה לפה ל3-7 ימים בממוצע שהתעסוקה העיקרית שלה זה לשבת אצלנו בבית, חוזרת לבית שלה לכמה ימים וחוזר חלילה. מסוף שנה שעברה עד הריב ההוא זה ממש יצא מפרופורציה
מצטערת ששוב יצאה לי מגילה

הוא עובד?

מי שמעשן 5 סגריות ביום לא באמת יכל לעבוד בלי שישימו לב שהוא מסומם. זה לא רק העיניים של הארנבת (אדומות) זה גם הסאטלה שאתה נמצא בה. מאוד בולט.
איך את יכולה לודא שלא תבקר בחו"ל? אם היא לא תדע את הכתובת היא לא תבקר. היא לא באמת תעלה על טיסה לאן שזה לא יהיה ותדפוק לכם בדלת נכון? ובעלך צריך כמובן לשתף אתך פעולה. להגיד לה שזה לא מתאים אם היא מעלה את זה. שאין לה איפה לישון ואין לו זמן לארח. ואת בטח לא תארחי אותה.

אני מסכימה עם אמא שלך במצב נורמלי, במצב נורמלי אם יש בעיה הבעל צריך לדבר עם המשפחה שלו והאישה עם שלה. במקרה שלך, הוא לא עושה את המוטל עליו והגיעו מים עד נפש. לפחות אמורים להגיע לך מים עד נפש. וזה המקום שלך לא סתם להגיד משהו אלא לגלות גם קצת תוקפנות אם צריך. ובעיקר - אסרטיביות.
היא לא אישה רעה ,אני אקבל את מה שאת כותבת ,אבל היא מאוד חסרת גבולות ולחלוטין לא מודעת למקום שלה. משתמע שבעלך בן יחיד ואחרי איבוד בעלה הוא הפך להיות מרכז עולמה, ומעצם כך גם אשתו וכמובן, ילדיו כשיבואו. והתפקיד שלך היום, אם חשובה לך השפיות שלך זה להתחיל ללמד אותה גבולות. כי אם תתחילי מאוחר מדי את תהי בבעיה מאוד קשה.אני גם חושבת שככל שתתמהמהי עם הדברים, כך תאגרי יותר וזה יצא בסוף בצורת התפרצות. ככל שאת יותר שפויה כרגע יהיה לך קל יותר לשלוט בניסוח או לעצור את עצמך בזמן.

טליה 70

New member
יקירתי החיים שלך

בכאוס אמיתי. איך למען השם את חושבת להביא ילדים לעולם כל כך לא מאורגן, בלשון המעטה. החמות, ניחה הבעל עם סיפור כל כך מורכב של בעיית סמים ואדישות למה שמתחולל סביבו ובחייו. אני חושבת שאת חייבת לקבל ייעוץ זוגי, אפילו ללכת לבד, במידה והוא לא ירצה לשתף פעולה. עזבי את החמות, למרות שהסיפור שלה מהווה מטרד אמיתי. אבל הקושי האמיתי שלך כרגע הוא איכות החיים שלך עם בעלך. יש לך המון המון עבודה לעשות לפני שתוכלי להכניס ילדים לעולמכם!

דבר ראשון, תלמדי לנעול את הדלת של החדר

"אחת מהסיבות שאני לא פותחת את זה כי אכפת לי ממנה ואני לא רוצה לפגוע בה. היא לא אישה רעה, היא טיפוס קשה לפעמים ומאוד רגישה" - אז שתתמודד. תבהירי לה שיחסים טובים יהיו לה איתך כשהיא תפסיק להכנס לך לתחתונים, לבוא אלייך מתי שהיא רוצה ולהתנחל אצלך שבוע ימים בבית.
"בעלי מבחינתו ואמא שלו לא רואים בעיה בדרך שדברים מתנהלים עכשיו" - זו עצם הבעיה. אולי תסבירי לבעלך שאתם משפחה עכשיו, התחתנתם כדי להיות ביחד בזוג ולא התחתנת עם אמא שלו כדי לראות אותה כל יום כל היום אצלך בבית.
פעם הבאה שהיא באה, תציעי לה בית מלון קרוב ונראה אם היא תתנחל אצלך עוד פעם לשבוע.

שאלה - כשאתם לא בבית היא גם באה? הכוונה, יש לה מפתח?

lviae

New member
את לא צריכה להתנצל על כלום

זה דבר ראשון:)

את יודעת, כואב לי עלייך.
את ממש צעירה (26) ואת נושאת מטען כבד.
האם באמת החזרה שלו בתשובה היא עילאית? מבחירה?
או מחוסר ברירה כדי לברוח?

נניח זה מבחירה והוא שלם וזה מה שרצה לעשות ממזמן...נניח - כן...!
אז תשלחי אותו לייעוץ לרב שיש לו. תלכי איתו עם צריך/חושבת לא ידבר פתוח...אולי דמות כזו שהוא מעריך ייתן לו פוש לעשות משהו בנידון וכן הבהרה בין הסתירה שקיים בין עישון לדת.

וכן תזכירי לו שהתורה אומרת: שגבר אמור לעזוב את בית הוריו ולהיות לגוף אחד עם מי שבחר לעצמו. צטטי לו את הביטוי מהתורה אם יהיה צורך. מאמינה שיודע, אבל המצב שלו כרגע לא שקול, נראה בעולם אחר.

ובכלל, מה שהאמא שלו עושה זה עבירה מבחינת התורה, עבירה מאוד מאוד חמורה...ובכלל, גם מבחינת חוק אני די בטוחה שהוא עוברת על חוק הפרט הבסיסי של בן אדם בכך שהיא מרשה לעצמה להתנהל איך שהיא מתנהלת.

את לא צריכה לחשוש ממכתב ומזה שזה נישאר, את אומרת דבר נכון שעל ליבך, אז ממה את חוששת.
בכל אופן, אל תצפי שהדברים יתקדמו/יפתרו מבלי שאת תעשי משהו.

עד היום לא עשית והנה לך, זה ממשיך. תפסיקי לישוב על אחרים, בייחוד לא על מישהי שלא חושבת טובתך, היא רגישה - ב-ע-י-ה שלה-לא שלך.
תתחילי לטפל במה מציק לך.

את הבעיה של עצמך גם...את יותר מידיי מתחשבת, ומה זה בדיוק עוזר לך?!!!

בחיי שאני לא יודעת איך כת מחזיקה מעמד.
אם כל הכבוד לאמא שלו, אני חושבת שהייתי מתפוצצת עליה...אבל, אבל החוכמה היא לא להגיע למצב של להתפוצץ, בטעות השנייה כבר צריך לעשות מחסום, וזה מה שהייתי עושה ממילא.
את נותנת לה לדרוח עלייך, לצפצף עליך, נותנת לה גישה - והיא חופשי לוקחת, לא רואה אותך ממטר...ואת! את מתחשבת חופשי.

לא תוכלי לפתור את בעיית העישון של בן זוגך אם לא תפתרי קודם את בעיית האמא שלו.

lviae

New member
מקריאה חוזרת צצו לי שאלות

הוא עכשיו חילוני גמור?
אמא שלו נשואה שוב?
היא לא עובדת?

למה את מזכירה את עברו כמעט בכל שורה?
מה היה לו בילדות שמשפיעה לו בזוגיות איתך?

הוא בן יחיד? מה החינוך והערכים שקיבל באשר היה ילד?
מי הדמות הכי דומיננטית בחינוכו?
האם הכרתם בשידוך?
אחרי כמה זמן התחתנתם?
איך היה לפני החתונה? איך האמא התנהלה בזמן הזה?

תעני כמובן מה שנראה לך שאת יכולה לענות...

Amyrlin Seat

New member
חייבת להגיב, יש לך כאן בעיה רצינית

והיא לא חמותך אלא בעלך.

התחתנת עם בחור שסוחב איתו בעיות די רציניות והג'ויינטים הם רק סימפטום ולא בעיה בפני עצמה, הבחור כנראה עושה מה שנקרא self medication, זו תופעה מאוד מוכרת אצל אנשים שסובלים ממחלות נפש קלות, מדכאון ואפילו סתם מתסכול ארוך ומתמשך מכל מני סיבות, אלכוהול וסמים קלים הם זמינים וקלים להשגה, פעם אחת מעשנים עם החבר'ה ומייד מבינים שזה עושה את החיים קלים יותר, לדעתי בעלך עומד און אוף על סף דיכאון והג'ויינטים זה קרש ההצלה שלו כרגע.

מכל מה שאת כותבת מה שקופץ לי לעיניים זה שמדובר באיש שכנראה עבר המון, גודל בלעדית ע"י אמא בעייתית מאוד שכמו שזה נשמע מאז ומעולם ראתה רק את עצמה וזה עושה את שלו, גם כל הסיפור הזה שהחזירו אותו בתשובה כילד ומאז הוא מחפש את עצמו רוחנית בטח לא עוזר לו. אל תצפי ממנו להגן או לעזור לך עם אמא שלו כי הוא בעצמו לא מסוגל להתמודד איתה, יותר מזה נשמע שכשהוא לידה הוא הופך חזרה לילד שלא מסוגל לעמוד מולה מה שבטח מתסכל אותו עוד יותר וזה מה שמוביל אותו רגע לפני שהוא בן שלושים עדיין לריב עם אמא שלו על דברים מהילדות. תחשבי שהאישה הזו שלא מסוגלת לתת לך מרחב או לכבד את הרצונות והצרכים שלך ואותך היא הכיר כאישה בוגרת וזרה לה, איך היא גידלה והתייחסה אליו במשך כל שנותיו (וכל זה בלי שיהיה לו אבא שיאזן את הדברים).

בעלך זקוק לטיפול, טיפול אמיתי רציני וארוך (לא בשביל לטפל בסימפטום שזה העישון אלא בבסיס הבעיות שלו) זו הדרך היחידה שהוא יצליח להתאפס על עצמו לצאת מהייאוש שלו למצוא עבודה כמו שצריך ולהיות בעל ואבא טוב עבורך ועבור ילדים עתידיים שלכם, זה הדבר הכי חשוב מבחינתכם כרגע אל תוותרו על זה גם אם אין לכם כסף, תמצאו דרך תוותרו על דברים אחרים תעברו לאכול אורז ולחם צר אבל תעשו את זה עבורו כי אחרת לעולם לא יהיו לכם חיים טובים (גם אם בדרך כזו או אחרת תצליחו להיפטר מחמותך).

במידה ובעלך יסרב לפנות לטיפול אני הייתי מציעה לך לשבת ולחשוב טוב טוב על מה את רוצה לעשות כי הבעיות שלו לא יעלמו הן רק יחריפו אני אישית לא הייתי מביאה ילדים לעולם עם אבא כזה ולא לתוך משפחה שכזו.

Miss Lynn

New member
האם ידעת

שבעלך מעשן גראס כשהתחתנת איתו?

אני יודעת שקשה לך עם כל העישון אני מתארת לעצמי שזה משגע אותך, אבל האם ידעת את זה כשהתחתנת איתו? האם קיבלת את זה ככה?

הנושא הזה מאוד בעייתי ואני חושבת שאחנו, חברי הפורום, לא יכולים כל כך לעזור לך בעיניין הזה ולדעתי פה באמת צריך ללכת לטיפול זוגי ואפילו לקחת את בן זוגך לרופא כדי שיסביר לו מה הם הנזקים שנגרמים מהגראס.

בנוסף אמרת שחמותך נדחפת לחייך אך בכל אופן סיפרת לה שרבתם, לא עושים כזה דבר , כשבן אדם חטטן ונדחף לא מספרים לא כלום, שלום , מה העיניינים? וזה הכל!!! לא להיכנס לשיחות עמוקות ובטח שלא לספר שרבת עם בעלך, זה לא עיניינה ולא עיניינו של אף אחד.

עצם זה שסיפרת לה נתת לה אור ירוק להידחף, יכול להיות שהיא נדחפת תמיד כי את מאפשרת לה.

תחשבי על זה.
בהצלחה

dori78

New member
קצת פרופורציות

אחרי שקראתי את כל התגובות, יש לי הערה אחת קטנה:
גראס, במרבית המקרים, לא משתק. מקסימום מאט קצת את הפעילות.
ג'וינט מורכב מגראס וטבק, המינון תלוי במי שמכין. ואנחנו לא יודעות מה המינון, כי לא קיבלנו את המידע הזה.
אני אניח שהג'וינטים המדוברים הם ביחס ממוצע לאוכלוסיית המעשנים.

ההשפעה של ג'וינט אחד, שקולה להשפעה של כוס יין.
כמו שלכל אחת מאיתנו יש עמידות שונה לאלכוהול, כך גם עם ההשפעה של הגראס.
אם היו מספרים לכן על בחור גבוה ומוצק, בעל יכולת ספיגת אלכוהול ראויה, ששותה שתי כוסות יין עם ארוחת הצהריים, עוד אחת עם ארוחת הערב ועוד אחת בלילה לפני השינה, גם הייתן קופצות ככה? אני בספק.
לא הייתי נוהגת אחרי כוס יין, גם לא הולכת לעבוד עם מכונות מסוכנות, בנגריה למשל.
אבל לא קורה לי שום דבר אם אחרי כוס יין אני יושבת לעבוד במשרד. כל זה כמובן, בהנחה שהגוף שלי רגיל ומסוגל לזה.

ה"עליהום" שלכן על עניין העישון, נשמע לי שנובע בעיקר מהעניין הבלתי חוקי, לא בגלל ההשפעה האמיתית שלו.

ולא, אני לא מעשנת. לא גראס ולא סיגריות. לא בעבודה, לא בבית ולא בכלל. אני רק יודעת קצת עובדות בנושא.
גם על מוזיקת רוק'נ'רול דיברו ככה פעם. מישהו מת מלהעריץ את הביטלס?

אני מסכימה לגמרי עם כל מי שכתבה, שפותחת השרשור צריכה לברר עם בעלה, למה הוא מרגיש צורך להירגע עם הגראס.
אין ספק, שהסימביוזה עם אמא שלו מטרידה, יכול להיות שכל החיים שידרו לו שהוא לא מסוגל להתמודד לבד והוא רק מיישם.
פסיכולוגיה בשקל: את מספרת שהוא עבר תהליך של התחרדות במקביל למות אביו. האם יכול להיות שעד היום הוא תקוע בשאלות אקזיסטנציאליסטיות, בעקבות המשבר ההוא שעדיין לא נפתר?

ayaht

New member
בנאדם ששותה 5 כוסות יין ביום הוא אלכוהוליסט.

פשוט כך.

רק שבאלכוהול, ההתמכרות מתגלה אחרי הרבה מאוד שנים.
אז הרבה טועים לחשוב שזה בסדר.
את התופעות פתאום מרגישים אם באורח פלא קורה מקרה שבו לא שותים את הכמות הרגילה.

dori78

New member
את מוזמנת לספר את זה לצרפתים.וגם לאיטלקים.

המינון הוא עניין תלוי תרבות. יש שיגידו שגם מי ששותה כוס אחת בחברה, ביחד עם ארוחה דשנה, לא בסדר.
ההבדל היחיד, בעיניי, בין גראס לאלכוהול, הוא שהאלכוהול חוקי.
שניהם, בשימוש מופרז, עושים נזק נפשי גדול וגורמים לתלות, גם אם לא פיזית.
ובאופן מפתיע (או שלא?) האלכוהול החוקי ממכר פיזית הרבה יותר מהגראס הלא חוקי.

פותחת השרשור צריכה לברר באופן יסודי עם בן הזוג שלה, ממה בדיוק הוא בורח.
ואם הוא כל הזמן עסוק בבריחה, איך בדיוק הוא רוצה לגדל איתה ילדים.

מה שמעניין אותי, זה למה בכלל הם התחתנו?
הוא לא נשמע כמו מישהו שמסוגל לקבל החלטות על צמתים מרכזיים בחיים.
וחתונה היא בהחלט צומת מרכזי.

למעלה