בבעיה....

יכול להיות שמנסחי החוק יודעים מה הם עושים

ואנשים שמעשנים גראס עושים את זה בתירוצים עוד יותר דחוקים ממה שאת נותנת פה.
אלכוהול זה לא בריא בכלל, נכון. גם שוקולד לא וגם המבורגר לא.
אבל סמים הם לא בדיוק מקור לויטמינים ותוספי תזונה.
ולגבי למה הם התחתנו, בטח אמא שלו אמרה לו להתחתן.

dori78

New member
את לא באמת כזאת תמימה

מנסחי החוק, בארץ כמו בכל העולם, מושפעים ממליוני סיבות שלא בהכרח קשורות לפרקטיקה של הנושא הנידון.
יש הרבה סיבות בגינן הוכנס הגראס לפקודת הסמים (הרשימה המונה איזה חומר נחשב "סם", הכוללת גם את "נייס גאי", "חגיגת" וסמי פיצוציות נוספים). הסיבות הללו לא בהכרח רלוונטיות למציאות שלנו.
אגב, בתקופת הלימודים יצא לי להכיר לא מעט אנשים שעישנו 3-4 ג'וינטים ביום ותפקדו מצוין. כולל מרצים.

אני שוב אומרת - לא עישנתי מעולם, אני לא מתכוונת לעשן בעצמי ואני גם לא רואה את עצמי בונה משפחה עם אדם שמעשן.
לא סמים ולא סיגריות. גם לא נרגילה. כי אני שונאת את הריח ואני חושבת שההרגל המגונה הזה מעיד על דברים אחרים.

ואלכוהול, במינון נמוך, יכול דווקא לתרום לבריאות. לא מעט דובר בתרומת האלכוהול למניעת מחלות לב.

אני לא רואה קשר להערה שלך בנוגע לויטמינים ותוספי תזונה. אנחנו צורכים הרבה דברים שלא בדיוק מכילים ויטמינים.
כי החיים, מה לעשות, הם לא רק פרקטיקה של קיום הגוף בצורה האידיאלית, אלא גם הנאות קטנות. כן, כמו שוקולד.

אבל זה לא העניין, כמו שכבר כתבו פה לא מעט. הגראס הוא הסימפטום, לא הבעיה.
הבחור בורח, אנחנו משערות ממה אבל אי אפשר באמת לדעת, ורצוי שהוא יטפל בעצמו.
אחרת - אין שום סיבה להמשיך איתו.
נכון, בזוגיות עוברים משברים ביחד, מתמודדים ביחד, עוזרים אחד לשני. אם השני מעוניין להתמודד.
אבל פותחת השרשור, כמו שכתבו לה, עלולה בקצב הזה למצוא את עצמה מתפקדת כאמא של בעלה.

כוס 1 של יין תורמת לבריאות.לא 5,כל יום

סגרית גראס ביום היא נניח דרך להירגע בסוף יום עבודה. אבל לאורך תקופה לעשן 5!! זה המון. ואני הסתובבתי עם כמה מסטולים רציניים. אף מהם לא עישן כמות כזו יום אחרי יום אחרי יום.
התגובות מאוד איטית, ההתנהלות מאוד מאסטולית. אחרי סגריה אחת למי שרגיל אז מן הסתם לא (וסתם לידע כללי למי שרגיל לעשן נותנים מינון מאוד חזק של חומרים מרדימים אם צריך-למשל אצל רופא שיניים, כי המינון הרגיל לא משפיע עליו) אבל אחרי 5 אף אחד לא יתפקד בקצב שאפילו קרוב לנורמליות. וזה לא רק הפעלת מכשירים כבדים, גם אם תתני למישהו שעישן 5 סגריות גראס לתכנת משהו במחשב הוא לא יעשה את זה. הוא מקסימום יכתוב בצורה כשרונית ומוזרה על לוסי בשמים מוקפת יהלומים.

מדוייק,בכתבה שהיתה השבוע בטלוזיה

על גראס רפואי ציין אחד המשתמשים שזה אכן מעולה בשעות הלילה וגרם לו לישון לראשונה לילה שלם אבל אין ספק שבשעות היום כשהוא הולך לעבודה זה לא יהיה פתרון יעיל לכאבים היות שאיין אפשרות לעשן וללכת לאחר מכן לעבודה

טוב. אז אותי שכנעת:

בירה זה בריא, גראס זה סבבה ושניהם מומלצים על ידי רופאים בכירים לתועלתנו ולבריאותנו ולאריכות ימינו.
עכשיו נשאר לך לשכנע את הגברת שבעלה מעשן גראס והיא לא מרוצה מזה.
עוד פוש קטן שלך והיא לא רק משתכנעת אלא מצטרפת אליו לסטלה.

lviae

New member
יש לך טעות לגבי שוקולד ובירה

בירהובירה ירה - יומית רגילה היא בריאה.
היה מאמר בריאותי שמגבה שתיה כוסית ביום בירה.
שוקולד זה טוב ללב...בלי הפרזה כמובן.

גראס - אם זה לא רפואי וזה סתם הכנה ידנית מכל מיני דברים אז זה יכול לעורר מחלה נפשית.

Miss Lynn

New member
אלוהים אתם מאמינים לכל מאמר שכותבים?

מה יכול להיות בריא בבירה?

הגיוני בריא פשוט. תפסיקו להאמין לכל מה שכותבים באינטרנט..

אולי הכוונה לבירה שחורה.

אני לא יודעת אם היא "בריאה" במובן המקובל של המילה אבל היא עוזרת לייצור חלב למניקות למשל והיא לא מזיקה.

Ricca

New member
לא צרפתים ולא איטלקים שותים 5 כוסות ביום.

שותים כוס אחת עם הארוחה, וגם לא תמיד בכל ארוחה.

אני בעד לגליזציה, אבל לעשן כל יום במשך שבוע, כשאתה לא בחופשה בסיני זאת בעייה!

The Girlie Show

New member
אפשר לקנות אלכוהו מגיל מסוים [18]

ואפשר לקנות אותו בשעות מסויימות בין 6 ל-23
זה שהוא חוקי לא מונע לייצר אלכוהול מזוייף
לא מונע מאנשים לצרווך בכמויות מטורפות, כולל מתבגרים
לא מונע מאנשים לנהוג תחת השפעת אלכוהול וכדומה
אם הגראס יהיה חוקי לא אומר שיוכלו לעקוב אחרי ההרכב שלו
לא הופך את זה לבסדר שינהגו תחת השפעת גראס
לא ימנע מאנשים להידרדר לסמים קשים יותר ואחוז גבוה מהמשתמשים בסמים קשים התחיל בגראס [לא שיש הבדל בין סם קל לסם אחר]

ayaht

New member
Fight or flight

תשמעי, את נמצאת בקשר מאוד לא בריא.

הבעל שלך שוקע לתוך סמים ודיכאון.
לא רק שאין לו כוח לעמוד מול אמו כדי להגן עליך, הוא גם לא מסוגל להגן על עצמו, ולאט לאט שוקע לחוסר תפקוד.
אם זה יימשך כמו שאת מתארת, את תהיי עלולה למצוא את עצמך נשואה על הנייר, ומתפקדת בתור אמא חד הורית גם לילד שלך וגם לבעלך.

להביא לעולם ילד לאדם שעושה סמים? את מסתכנת בלידת תינוק עם בעיות רפואיות קשות.

לפני שכל תומכי הלגליזציה יקפצו, אני יודעת שזה לא ממכר פיזית. אבל התמכרות נפשית היא דבר קשה מאוד.
ואת זה אני אומרת בתור מעשנת כבדה. של סיגריות רגילות.

אני מאמינה שניתוק פיזי מאמא שלו יכול לעשות לו רק טוב.
בטוח שזה יעשה לך טוב.

אולי תתחילי בלא לענות לה לטלפונים? לא להזמין אותה? לא לשתף אותה בעניינים שלכם, לא לספר לה דברים?
שיהיה לכם קצת שקט ממנה ותאגרו כוחות.
בכלל, לפי מה שאת מתארת, אין לך שום סיבה להרגיש מחוייבות או חוסר נעימות כלפיה.
זה לא שהיא מתחשבת בכם.

אולי כדאי שתלכי לייעוץ ותחשבי אם בכלל מתאים לך להישאר בזוגיות הזו. לחיות עם אדם מכור לסמים זה לא דבר פשוט.
התמכרות היא לכל החיים. יש לזה הרבה השלכות.
לפי הכרטיס שלך את ממש צעירה. וכבר נשואה ועם כאלה בעיות כבדות.

נ.ב.
סמים/אלכוהוליזם מבחינתי זה קו אדום שמהווה deal breaker.
אני לא ליברלית בנושא. ממש לא.
יש הבדל בין ללכת עם חולצה עם ציור של עלה כשאתה בתיכון, לעצבן ככה את כל ההורים והמורים, ולדמיין שאתה מה זה מאגניב, לבין אשכרה לעשן את זה.
הבדל מאוד משמעותי.

joeliene

New member
קצת תשובות....

אני ובעלי ממש לא זוג דתי, אני חילונים לגמרי ואין לי שום חשש שבעלי יחזור בתשובה.
בעלי ממש לא התחתן איתי כי אמא שלו אמרה לו, כמו שתיארתי היא לא כל כך חיבבה אותי אפילו מאז שעלו הקשיים עם החתונה, וזה משהו שממש בא מאיתנו ונורא הפתיע את כולם כי לא היינו המון זמן ביחד. למרות כל מה שאני מתארת על בעלי, הוא חבר מאוד טוב, שותף שווה וכן יודע להיות קשוב רוב הזמן, ואולי קשה לו לעמוד מול אמא שלו אבל הוא "חמקן"- עושה דברים בסתר, היא כן עושה לו רגשי והמון דברים על הכל, אבל אני לא יכולה להגיד שהוא עושה דברים כי היא רוצה, אלא שהיא משחקת לו במוח.
אני מתארת את העבר שלו כל כך הרבה כי הוא מאוד בעייתי מהמון בחינות. עלייה, מערכת יחסים פתוחה של ההורים, עישון סמים של האבא, הפטירה של האבא. יש טראומה מאוד גדולה שקשורה לפטירה של אבא שלו, אותה הוא לא סיפר לי לפני החתונה, מן סוד משפחתי שהוא לא שיתף מעולם אף בת זוג/חברה, הם לא מדברים עליה והוא אוסר עלי לספר עליה לאנשים, משהו שמאוד מקשה עליי כי בבית שלי אין סודות אבל אני גם מאוד יכולה להבין מדוע הוא לא רוצה שאנשים ידעו את זה. אני פתאום נמצאת בסטואציה שיש לי שתי סודות מאמא שלי, "הסוד הגדול" ועניין העישונים. קשה לי להגיד מי היה המטפל העיקרי שלו, מן הסתם אמא שלו, אבל הרבה אנשים עזרו לה לטפל בו בזמן שהגשימה את עצמה- סבא, סבתא, דודים, אורחים, שכנים. בילדות הוא היה חי באירופה והוא גדל מצד אחד עם הרבה פתיחות לאומנות, ציור, כל מיני סוגים של אנשים, עם יותר מדי פתיחות בנוגע להרבה דברים ועם אמא שלא מפסיקה לריב עם כל העולם, עם הבעל, ההורים שלה, האחים שלה. הוא תמיד היה באמצע.

בלי קשר, בקליפות הענבים של היין יש רזרבטול שזה חומר שמעכב את החומר שגורם לחלוקת התאים, ואין ספק שבעם הצרפתי התמותה הקרדיווסקולרית היא מהנמוכות בעולם, למרות שהם מרבים באכילת בשר מלא בשומן. בעלי מעשן 4-5 ג'וינטים ליום במינון נמוך מאוד, הוא עובד בעבודה טובה במשמרות (עכשיו סיים תואר ראשון) ומלבד פעם אחת שהוא הודה שהייתה טעות ,לא עושה את זה לפני שהוא הולך לעבודה. גם לא הייתי אומרת שהוא בדיכאון, אין ספק שיש דברים שמאוד קשה לו להתמודד איתם, אבל עישון סמים מעבר לכך שנובע ממצוקה נפשית הוא גם הרגל שממנו גם קשה להגמל, בייחוד שבחברה שלך זה מאוד נפוץ ובכלל לא חריג. כבר שהתחתלנו להיות בקשר שמתי לב לעניין העישונים והוא כל הזמן היה אומר לי שזה רק משהו זמני, שהוא מתכוון להפסיק. היו רגעים שהוא לא הבין שזה לא טוב לו, אבל כמו שאמרתי, כן יש התקדמות גם במחינת התדירות (כן יש הפסקות בין לבין שלא היו פעם) אבל כשיש זו בהחלט בעייה והיום הוא אומר שהוא רוצה להפסיק, שהוא יודע שזה מונע ממנו להתמודד ושהוא לא מתכנן להיות אבא מסומם. לא היינו יותר מדי זמן ביחד לפני החתונה, עברנו לגור ביחד אחרי 3 חודשים ודי מהר התחתנו (9 חודשים). זה לא שלא היו לנו מערכות יחסים ארוכות בעבר, גם לי וגם לו, אבל באמת, אני יודעת שזה לא נשמע ככה אבל יש לנו המון בקשר- אנחנו באמת אוהבים אחד את השני וחברים טובים.
זה לא שאני מתכננת מחר להכנס להריון, יש הרבה אילוצים שיגרמו לכך שנצטרך לחכות עוד 3 שנים (סיום התואר שלי ונסיעה לחול) ולי זה מאוד קשה כי אני כבר רוצה, והוא עוד לא שם. אבל מעבר לאהבה שלי כלפיו, אני מעוניינת שנקים משפחה ואני רוצה לדעת שאם אני נוסעת איתו לשנתיים לחול עכשיו ומחכה עם ההגשמה המקצועית שלי ועם הרצון שלי להקים משפחה- הוא מוכן להתחיל לעבוד על דברים עם עצמו ולהתמודד עם אמא שלו- כדי שיבוא יום וכן נהיה שם, כי מבחינתי זו המהות.
אתמול הצלחנו להגיע לשיחה אמיתית דיברנו כמה שעות, הוא הסביר לי את הצד שלו שלו ולאמא שלו היה רק אחד את השני וזה יצר סוג מסוים של קשר, שלא היה בבית שלי מכיוון שהיו בני משפחה רבים שיאזנו ויתנו ביקורת אם קשר עובר את הגבולות שלו. פתאום הוא צריך להתחלק בתשומת הלב של אמא שלו, איתי ועם הבעל החדש, והוא לא רגיל לדרוש תשומת לב אלא שהיא ניתנת לו, וזה ממש גורם להם לחוסר תקשורת. אני מצידי הסברתי לו שזה מאוד בעייתי להכנס לתוך דבר כזה, גם לי קשה לקחת לעצמי מקום ואני מרגישה שהם בולעים אותי לתוכם. אני באמת מתגעגעת למשפחה שלי, שהם אמנם גרים קרוב יותר אבל אני עסוקה מכדי ליסוע אליהם והוריי עובדים כל יום. אתמול הוא גם דיבר עם אמא שלו, היא יודעת שאני מרגישה שהיא לוקחת לי את המקום, ושזה מאוד חבל, ןלמה רק בסוף החיים אנשים מסתדרים עם ההורים שלהם ושחבל שלי ולה אין יותר קשר בינינו. הסברתי לו שיש לי גבולות אחרים משלו, זה לא בגלל אמא שלו, זה בגללי- מפריע לי שלא מודיעים לי שבאים, שנכנסים דרך החדר שינה, שבאים כל יום- אני לא יכולה להרגיש בנוח בשבוע שהיא מגיעה ולהיות כל הזמן בכוננות שהיא תבוא. חוץ מגבולות שלי שאני לא מרגישה שיש אליהם התייחסות אני גם באמת חוששת ממנה, כבר הפסקתי להיות עצמי, כדי שזה יהיה בסדר. ומעבר לזה, יש לנו תפיסת הסתכלות אחרת. אני באמת חייבת להפסיק לשתף אותה, פשוט אין זמן להתכונן לזה שהיא תבוא והיא באה באמצע- אבל אני חייבת לעצור את עצמי כי אני לא באמת מעוניינת שתתחיל לדבר על עצמה במסווה של עזרה. ואני גם חושבת שהיא מסכסכת, לא נגדי אלא נגדו, מתוך רצון להתקרב.
אני חושבת שמעבר לזה שבעלי מעשן, אני חייבת להפסיק להיות כל כך בסדר. עולה לי משהו, להגיד- לא לבלוע. פעם הבאה שהיא תנסה לשאול מה קרה שהיא רואה שאני נסערת- זה ביני לבינו, זה לא מוביל לשום דבר טוב השיחה המשולשת הזאת. באה בלי להודיע- לא שמעת על טלפון?, באה כל יום- אני צריכה קצת מרחב. להפסיק לבלוע- להתחיל להוציא.
חוץ מזה עניין הטיפול נהיה יותר מוחשי כרגע, מקווה שזה יצא לפועל בזמן הקרוב.

הדסהש1

New member
תבדקו אם עשון ממושך יכול לפגע בילד שיוולד לכם

אני יוטדעת שאם האם מעשנת התינוק יפגע.וראיתי זאת
בפגיה שנגדי נולדו. אבל אם האב מעשן אין לי מוש\ג.
אולי זה פוגע באיכת הזרע?עכשיו אינך רוצה להרות אבל תחשבי על העתיד

גראס אכן פוגע בפוריות הגבר

במיוחד בכמויות גבוהות.
אבל אני אישית מכירה מישהו שעישן בכמויות וכל פעם שאשתו רצתה ילד, היא עשתה ילד (יש להם 4 בנים)

אנילה1

New member
בלו אז אולי בגלל הגראס אין להם בנות

Miss Lynn

New member
שיעור המוות ממחלת לב בצרפת הוא לא יותר נמוך

מבישראל

"שיעור מקרי המוות ממחלות לב עמד בשנת 2009 על כ-83 לכל 100,000 איש בישראל, בהשוואה ל-85 בצרפת, 109.5 בבריטניה, 150.8 בארה"ב ו-333 בסלובקיה."

אלכוהול לא מציל ממחלות לב, זה המצאה של חברות היין כדי שאנשים ישתו יותר יין. אלכוהול פוגע בפוריות, אלכוהול פוגע בכבד, אלכוהול מעלה חומציות בדם ובכך מעלה את הסיכון לחלות בסרטן.

אני מצטערת אבל ממש צורם לי לקרוא שאת כותבת שיין עוזר להימנע ממחלות לב...

אני מתארת לעצמי שקראת על חומר ה"פלא" רזרבטול באינטרנט ... "ממצאי מחקרים אחרונים מעלים כי חומרים שונים וביניהם רסברטרול (רזברטרול) יעילים במיוחד לאנשים הסובלים מהעדר פעילות גופנית, מדלדול במאסת השרירים בשל כך או מדלדול בצפיפות העצמות וכן למניעת תחלואה קרדיו-וסקולרית ומחלות לב וכן בהיותו נוגד חימצון יעיל במיוחד, מסייע השימוש בתוסף רזברטרול גם במניעת סרטן."

"רזברטרול מופק מענבים ומצמחים נוספים. בפרט – מומלץ לצרוך רזברטרול באמצעות יין אדום שנמצא כיעיל בפני עצמו במניעת מחלות שונות"

אני מתארת לעצמי שהמחקר מומן ע"י חברות יין שונות... אני יכולה לומר לך בוודאות שאין חומר פלא מי שמזלזל בגוף שלו(עם סטייקים למינהם) רוב הסיכויים שיקבל התקף לב מתישהו.

Miss Lynn

New member
וואו באמת? אז זה בטוח נכון אם כך

ולמדתי דבר אחד מאוד בסיסי (לא באוניברסיטה)- לא להאמין לכל מה שאומרים לך.

זה שלמדת את זה באוניברסיטה (את כותבת את זה כאילו אלוהים אמר לך את זה) זה לא אומר שזה נכון.

האוניברסיטה לא לימדה אותי כלום על בריאות, 4 שנים אני לומדת ולומדת על מחלות ועל דרכים לרפא בני אדם עם תרופות ועוד תרופות ועוד תרופות ...

ובתכלס? ספרים לימדו אותי ללמוד לחשוב עם הראש ולא להאמין ישר למה שאומרים לך, ספרים של אנשים באמת חכמים לימדו אותי איך לשמור על הבריאות ואיך לחזק אותה.

אם יין היה כל כך בריא לא היו צריכים לעבוד כל כך הרבה כדי לשווק אותו, ולשכנע אוכלוסיות שלמות (וואלה הם הצליחו)

ראית פעם פירסמות לעגבנייה או לבננה? לא! כי זה ברור שזה בריא. לעומת זאת על היין לא מפסיקים לחפור לנו.

dori78

New member
אם הגיל בכרטיס שלך נכון

אז את פשוט צעירה מדי בשביל לדעת או לזכור, אבל כן, פעם היו מפרסמים גם פירות וירקות וגם הרבה מאוד מוצרי חלב.
גם על תועלתם של מוצרי חלב אל מול הנזק שהם עשויים לגרום, יש היום דיון רחב.

אני רוצה שיהיה ברור - אני לא בעד עישון גראס באופן אישי ולא הייתי מפתחת מערכת יחסים עם אדם שמעשן.
ולען הסר ספק - גם מי שמעשן ג'וינט אחד בערב, פסול מבחינתי למטרות זוגיות.

כל הדיון בגראס היה כדי להגיד, שהגראס הוא רק סימפטום למשהו (בעיניי) הרבה יותר רציני.

בעניין האוניברסיטה - אני רוצה לצטט מרצה שלי, שאף אחד לא רצה ללמוד את הקורס שלו אבל הוא היה חובה.
המשפט הראשון שהוא אמר לנו בתחילת הסימסטר היה:
האוניברסיטה היא כמו סופרמרקט. יש הרבה דברים על המדפים, לא כל פריט אתה חייב להכניס לעגלה שלך. אבל אם כבר נכנסת, תפתח את העיניים ותשמור על ראש פתוח - אולי תגלה איזה פריט שלא הכרת קודם ויתאים לך לקנות..."
נכון שלא כל מה שמלמדים באוניברסיטה הוא קדוש, לא כל מאמר שמתפרסם הוא מדעי בלבד.
ברור שיש כל מיני מחקרים, חלקם ממומנים ע"י בעלי אינטרסים כאלה או אחרים.
אבל הגישה שלך קצת קיצונית, בזה שאת שוללת את הכל.
אם זה מה שאת חושבת על האוניברסיטה, בשביל מה הלכת לשם?

למעלה