את"א שנה א'

• פותח הנושא k98
  • פורסם בתאריך

k98

New member
את"א שנה א'

שלום לכולם, מס' שאלות כלליות: 1. האם כולם קיבלו את הכרטיס סטודנט שלהם? אני עדיין לא. 2. האם יש נחיצות לקנות את המקראות לקורסים כבר עכשיו? 3. האם מישהו יודע אם המרצים שמלמדים את שנה א' בודקים נוכחות כל שיעור ושיעור? תודה,

yaari88

New member
שלום לכולך :)

1. אני שנה ב' אז אני לא יכול לעזור לך בענין 2. השאלה היא, האם יש נחיצות לקנות את המקראות בכלל, אני ועוד כמה שאני מכיר החליטו לוותר על המקראות, אפשר בהחלט להסתדר בלעדיהן (יש מאגרים באינטרנט עם רובו המכריע של החומר אשר תקבלי גישה אליהם עם תחילת הלימודים). לדעתי הן טובות רק לאנשים שיש להם בעיה בזמינות מחשב ביום יום או אנשים שלא מסוגלים לקרוא הרבה מהמחשב. אני יודע שאני ויתרתי על המקראות בעקבות המלצה של סטודנט שנה ב' ואני מרגיש שזה לא הפריע לי בכלל ללימודים. בכל מקרה הייתי מחכה לתחילת השנה, המקראות לא בורחות לשום מקום. 3. ברגע שתתחילי את הלימודים תביני כמה המרחק בין השאלה ששאלת למציאות הוא גדול.. את יכולה להבריז מכל השיעורים ברמה התיאורטית, אפחד לא בודק אותך.. שמעתי שיש קורסים מצומצמים בשנים מתקדמות יותר שנועדו לקבוצות קטנות ובודקים שם נוכחות.. אבל לגבי שנה א' אין ענין שכזה (אולי חוץ מהשיעורי חונכות שבהם בודקים נוכחות ואני גם ממליץ לא לפספס אותם.. הם עוזרים לעבור את ההתחלה בצורה קלה יותר וגם פוגשים שם חברים חדשים)

לא תמיד מומלץ לוותר על המקראות

לי אישית קשה מאד לחפש באינטרנט עבור כל פס"ד, ולפעמים ישנם מאמרים לקרוא (בעיקר בשנה א') ופס"ד עתיקים שלא מוצאים במאגרי המידע. לי יותר קל לקנות מקראה ולקרוא עמודים ממנה לפני כל שיעור או יותר. בשנה שעברה התעצלתי לקנות מקראות וראיתי שכמעט כל שיעור לא קראתי כלום. זה שיקול של הסטודנטית אם היא רצינית בלימודים ומתכוונת לקרוא חומר לכל שיעור או להסתפק בלקרוא רק בסוף למבחן. ואם יש לה מספיק משמעת עצמית וכוח לחפש אחרי כל פס"ד במאגרי המידע. אני הייתי ממליצה אולי לקנות מקראות ישנות מסטודנטים שנה ב', קובץ הפס"דים והמאמרים לא משתנה ממש. פה ושם מוסיפים מאמר או פס"ד, וכבודדים יותר קל לקרוא אותם באינטרנט או לצלם, הם גם זולים בכחצי מהמחיר שלהם כמקראות חדשות. כמו כן, אולי רצוי לקנות לקורסים ה"גדולים" (חטיבה ראשונה וחטיבה שנייה). לקורסים הקטנים ("חטיבה שלישית") באמת אין צורך לקנות מקראות (ולא תמיד יש), רובם מחייבים קריאת מאמרים או מספר קטן יותר של פס"דים. בהצלחה :) טל.

Drunk Bullet

New member
כמה המקראות האלה עולות בדרך כלל?

במייל שנשלח אין פירוט מחירים, ומעניין אותי כמה כסף להביא בשביל 6-7 מקראות לסימסטר א' שנה א'..

sacrament

New member
בין 70 ל-120 כל אחת

אני אישית הייתי מוותרת על מקראות שיש בהן פסקי דין בלבד וחקיקה. לאלה יש גישה חופשית כסטודנטים, ועדיף כמה שיותר מהר לפתח מיומנות בתוכנות האלה... בכל הנוגע למקראות שיש בהן המון מאמרים ופסיקה באנגלית- כדאי לחסוך מעצמך את כאב הראש ופשוט לקנות אותן, אבל רק אם מדובר בקורס עם עבודות או עם בחנים... מצד שני, אתם שנה א' ולחוצים. הייתי אומרת לקנות הכל רק כדי לחסוך כאבי ראש. בשנה ב' כבר תבינו שאין בזה שום טעם (-:

B L I M P

New member
לא קניתי אף מקראה

הבעיה היחידה שזה מעורר זה במבחנים שבהם מותר להכניס את החוק - אבל גם את זה לפעמים ניתן לפתור ע"י לקחת את החקיקה מהספרייה או אם מאשרים להדפיס את החוק.

למעלה