את"א או עברית

Mordeor

New member
את"א או עברית

שלום לכולם, אני בהתלבטות קשה האם ללמוד בעברית שנה הבאה או באת"א והייתי מעוניין לשמוע המלצות ודעות בנושא. קצת פרטים - אני גר באיזור המרכז כך שאם אלמד בת"א אוכל להמשיך לגור בבית ולחסוך בכך הרבה כסף וכדי ללמוד בעברית כנראה אצטרך לעבור לגור בירושלים (מעונות/דירה) - גם נושא שהייתי מועניין לקבל עליו דעה ממישהו שעבר את התהליך. בקיצור אשמח לכל התייחסות לנושא.

Mordeor

New member
משהו נוסף

מעוניין כמובן ללמוד משפטים אך לא בהכרח להיות עורך דין אלא יותר להשכלה כללית

הייבי

New member
שני המוסדות נחשבים מעולים

אף אחד כאן לא יכול לספר לך האם עדיף ירושלים או ת"א משום פן- שכן, אף אחד לא ללמד בשני המוסדות. פשוט לך על מה שמסתדר לך יותר טוב מבחינה כספית, מבחינת רצון (אין טעם שתלמד בירושלים אם אתה שונא את העיר לדוגמא) ולפי מה שאתה מתקבל (אני מניחה שאם אתה בשלב ההתלבטות התקבלת לשניהם).. בכל מקרה, היה כאן שרשור לא מזמן על ירושלים מול ת"א מבחינה חברתית והמסקנה היתה: שאנשים ששונאים את ירושלים הולכים ללמוד בת"א ואנשים ששונאים את ת"א הולכים ללמוד בירושלים- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1773&msgid=111996354

Mordeor

New member
ברור לי לחלוטין

שאין מי שלמד בשני המוסדות ולכן לא ביקשתי השוואה אלא יותר חוויות והערות אישיות על המוסד בו מי שיענה כן לומד על מנת שאולי זה ייתן לי כיוון למה אני רוצה לדוגמא מה טוב מה מציק וכו'.. לדוגמא אני שמעתי שמועה כי בת"א הפקולטה נורא תחרותית וכל הסטודנטים מנוכרים אחד לשני האם זה נכון או לא?

Kiru

New member
ואם כן,

זו סיבה מספיק טובה לדעתך לעבור דירה לעיר אחרת רק כדי לא להיות שם?..

Mordeor

New member
לא יודע

אבל תסכים איתי שלפני שאני מחליט איפה אני הולך לבלות את מרבית הזמן שלי בשלוש וחצי שנים הקרובות יש קצת הצדקה לנסות ולקבל כמה שיותר מידע על שני האפשרויות העומדות בפניי? כי זה כל מה שאני מנסה לעשות. ואם יש לך ידע שתוכל לתרום לי אשמח מאד להעזר בך.

Kiru

New member
אין בעיה,

רק הבעתי (בעקיפין משהו
) את דעתי ששיקולים כאלה קטנים יותר משיקולי מרחק. אני לא לומד באף אחד מהם, כך שאין לי משהו להגיד עליהם.

flutter girl

New member
אני מציעה את את"א.

הפקולטה שם מעולה, ואם אתה תל-אביבי במקור זה לא שאתה נכנס לחברה חדשה לחלוטין, אני מניחה שיש לך הרבה חברים בעיר ואתה לא מגיע למקום חדש וזר לך. עדיף להשאר בשיקולי חסכון הכסף (וזה חסכון אדיר). מה שכן, באמת התקבלת לשני המקומות? כי אחרת זה לא הכי רלוונטי עד שיודעים מה קורה...

Mordeor

New member
אי אפשר לדעת

אני עדיין לא יודע אם התקבלתי לשתי המקומות הרי האוניברסיטאות טרם שלחו הודעות קבלה ודחיה. אך נרשמתי לשתי המקומות ואני יודע עפ"י נתונים של שנים קודמות שבעברית שבה יחס בגרות/פסיכמוטרי זה 70/30 אני מתקבל דיי בטוח (יש לי פסיכו גבוה) ובאת"א בגרות/פסיכו 50/50 אני גבולי.

sacrament

New member
יש ניכור ותחרותיות כמו בכל מקום אחר

וכמו בכל מקום אחר- לומדים להתרחק מהמגעילים ולהיות עם הנחמדים. וכן- יש המון אנשים נחמדים! אנחנו לא סוקלים אנשים, ולא מרביצים למצטייני דיקאן בהפסקות (למרות שלפעמים ממש מתחשק) ולא מעלימים חומר חשוב לעבודות מהספרייה, ולא שמים רגל כשעובר מישהו משנה א', למרות כל השמועות. ועוד משהו- בקפיטריה של את"א יש משהו שאין בשום מקום אחר- את עאבד! רק בשבילו שווה ללמוד בת"א

Mordeor

New member
חטיבות באת"א

לפי הבנתי יש באת"א תוכניות של משפטים בשילוב חטיבה מחוג אחר. הייתי רוצה אם את מכירה, מידע על זה? האם זה ממש קשה? איך זה משתלב עם תוכנית הלימודים? האם מדובר בתוספת שכ"ל ומה תנאי הקבלה לזה או שכל מי שלומד משפטים יכול?

mtap18

New member
זה קיים גם בעברית

אבל אני אשאיר למישהו שעושה את זה לפרט.

flutter girl

New member
הוא מדבר על דו-חוגי או על משהו אחר?

כי דו-חוגי יש גם אצלנו... לא שזה רלוונטי. בכל אופן, אם באונ' ת"א מחייבים לפי נקודות - זה יעלה יותר. אני יודעת כרגע שאצלנו (חיפה) מחייבים לפי נקודות ולכן דו-חוגיים משלמים יותר, אבל נניח בטכניון יש להם משהו קבוע (הזוי).

סנטימנט

New member
ניכור ותחרותיות? שטויות ברוטב

זה לא קורס טיס. אין לאף אחד סיבה להיות תחרותי ומנוכר, כי לא הולכים להעיף אותו מהלימודים אם הוא יהיה תלמיד חלש. מעולם לא נתקלתי בתופעות שאתה מדבר עליהן. כנראה מדובר בשמועות שמפיצים עלינו עוכרי ישראל רחמנא ליצלן. להיפך, כולם נחמדים, חולקים את סיכומיהם ויושבים ביחד להכין עבודות ולהתכונן למבחנים.

למעלה