אתר אייקי

חלוקת דאנים

ישנם מעט מאד מורים בכירים בעולם ששייכים לאירגון אייקיקיי שדרגתם דאן 9 וכולם ללא יוצא מן הכלל היו אוצ'ידשי של או סנסיי. כמו כן ישנם גם מספר קצת יותר גדול של דאני 8 אך גם הם מועטים יחסית וגם הם עד כמה שידוע לי היו אוצ'ידשי של או סנסיי.כל המורים בעלי דרגות דאן 8 - 9 קיבלו את דרגתם עוד בתקופה שהדושו הקודם, קישומרו אואשיבה, היה בחיים. בכל מקרה לא ידוע לי על איזשהו מקרה של דאן יותר גבוהה מדאן 7 שהתקבל בתקופתו של הדושו הנוכחי, מוריטרו אואשיבה. בכל מקרה אפילו באירגון אייקיקיי עצמו במקומות שונים בעולם יש הבדל בדרישות מבחינת פז"מ וטכניקה כשמדובר בדרגות דאן. מנסיוני המועט ומפגישותי עם אנשי אייקידו ממקומות שונים בעולם הגעתי למסקנה שביפן מחלקים די מהר דרגות דאן 1 ו-2 אך כשמגיעים לדרגות יותר גבוהות כמו דאן 3 ו-4 החיים נעשים יותר קשים והרמה הטכנית משתווה לדאני 3 ו-4 במקומות שונים בעולם. היתרון המשמעותי שבלימוד אייקידו ביפן הוא שהצד הפילוסופי והמנטלי מקבל דגש חזק וזה מה שנותן את היתרון בהבנה יותר מעמיקה של הטכניקה.

nage

New member
מילים כדורבנות

ואגב עמי ניב חימד אייקידו (איוומה ריו) הרבה שנים בחדרה, ואני מזמין את כל תלמידיו לשעבר שמפשים אייקידו ולא אייקי לבוא ולהתאמן איתי בבנימינה

TrancEnergY

New member
אנו לא ארגון אייקידו +הבהרות

א - אומנות ק - קרב י -ישראלית מייסד שיטה מקבל את דרגותיו מתלמידיו הבחירים עם חתימתם על הדיפלומה ובנוסף של חתימת דרגה בכירה שבה חתום מר. אדמונד בוזגלו התאחדות הגיאוג'יטסו הבינלאומית.

amir_aikido

New member
../images/Emo52.gifעל הבורות, מיהו מר בוזגלו../images/Emo35.gif

אני מתנצל ומוריד את הכובע אך האם יועיל מישהו להסביר לי, מיהו אותו מר אדמונד בוזגלו? מהי סמכותו בנוגע לאישור אמנויות לחימה חדשות ? ומהיכן נובעת אותה סמכות ? ואתכם ה
אמיר

שיזנדו

New member
תשובה ופילו חלקית "מי הוא אדמונד"

ראשית זו לא בורות לא להכיר את אדמונד אני היתה לי הזכות להיות בין תלמידו הותיקים (למרות חילוקי הדעות הקיימים) אדמונד הוא מותיקי ענף הקראטה והגודו ואני מדבר מתקופתס של דניס,גדעון קדרי שלמה פייגה וכמובן אימי, בין מיסדי התאחדות הקראטה בישראל איש מאוד מענין ובעל ידע רב הרבה מהאנשים אשר הינם מראשי אומנויות הלחימה בארץ חבים לו את השכלתם בנושאי אומנויות הלחימה איש רב פעלים אשר כמובן יש שידברו בעדו ויש גם שיהיו נגדו אך כמובן לא יוכלו לעולם לקחת את הידע שלו,אני ככותב דברים אלה מכיר את אדמונד זה כ 30 שנה ויודע אכן את רוב ההשתלשות של אדמונד ופועלו זה שנים רבות שאין לי כל קשר עם מר בוזגלו חוץ מהפעמים שאני מתקשר לשאול לשלומו. אם אנו מכירים בסמוכותו של דניס "ואכן מכירים" אז ללא כל ספק גם סמכותו של אדמונד נשאבת מאותו מקום

יחי ההבדל הקטן - שוואה לא במקומה

אם כל הכבוד - ויש כבוד!!! אין בכלל מה להשוות בין מר הנובר שהנו עומד בראש ארגון ענק, פועל וחי לבין אדמונד בוזאגלו שלא עומד בראש שום דבר חי ופועל?! כל זאת מבלי לקחת דבר וחצי דבר מהיותו אחד הראשונים. את מר הנובר לטוב או לרע הנך יכול לראות פועל במרץ מדי יום על המזרן אינך יכול לראות את מר בוזאגלו באותה פוזה. עיקר תענתי נגד ההשוואה שלא במקומה - מר הנובר השכיל לבנות ולהחזיק ארגון לאורך שנים ארוכות מאד ואילו מר בוזאגלו נותר מסוכסך וללא אנשים. מבלי להכנס לסיפורים כאלה ואחרים, אלו עובדות !! למר בוזאגלו שום חניך מימים עברו הוא עבר את איגוד הג'ודו, הקארטה הסיפור שלו עם בושידו ועכשיו אני שומע לעת זיקנה הוא "מטפל" בג'ו ג'יטסו.....ומי ומה הם גיסותיו אחרי כל כך הרבה שנים? ואתה מכיר את הסיבות ההיסטוריות למה יצא מאיגוד הג'ודו, למה הסתכסך עם הקארטה וכיצד הגיע לג'ו ג'יטסו ? מולו מר הנובר יושב בראש ארגון מהגדולים והותיקים ביותר הפועלים בהצלחה לא רק בישראל. אבל אני שוב רוצה להדגיש כי לכל זה אין קשר ליכולותיו וידיעותיו או אי ידיעותי של מר בוזאגלו - כבודו במקומו .

Funakoshi

New member
בהחלט מסכים עם גיא

אמנון, ההשוואה ממש לא לעניין. אין שום הקבלה בין דניס לאדמונד. דניס זכה וזוכה לכל הכבוד וההוכרה. הוא פועל ועומד בראש מערכת עצמאית פעילה ומוצלחת, היכן עומד אדמונד ובמה הוא עוסק? מה הוא הצליח לבנות? דניס עושה רבות ובעקביות למען הקהילה, אדמונד רק מזיק לקהילה לאורך זמן ...........לא יפה להיתי צריך לאמר זאת, סליחה שלך - חיים

שיזנדו

New member
לגבי אדמונד

אין לי כל צורך להיות מליץ היושר של אדמונד מי כמוך יודע זאת חיים אך גם אתה ואני התפתחנו באותה תקופה יכול להיות שההשואה אינה במקומה ואולי לא היתה צריכה להיות אני רק צינתי בגדול מי הוא אדמונד, ונכון לא היתה צריך לומר זאת צריך לדעת גם לפעמים לציין עובדות למען נכונות ההיסטוריה,ולא תמיד ארגון גדול מראה על דבר מסוים. בכל מקרה נסכים שנינו שדיונים מסוג זה אינם תורמים דבר לאמנות שאנו עוסקים בה. שיהי לך יום נפלא חיים וגם לך גיא

TrancEnergY

New member
אכן מדובר מדובר באדמונד

אחד האנשים הבולטים באומניות הלחימה בארץ והוא אחד מן האנשים שמכירים וחתומים על דיפלומת הדאן של עמי ניב אם מישהו מהורהר ומטיל ספק בדאן כזה או אחר... שיבוסם לו! בכל אופן באתר אייקי אנו לא מתכוונים להזכיר כל דבר ודבר כפי שכמה מחברי הפורום הנכבדים כבר תמכו בכך... אחרת היינו מוציאים ספר

Funakoshi

New member
רק לשם ההסבר

מה הקשר של אדמונד לאייקי שלכם, מה מומחיותו לבחון את עמי ניב בקרב מגע או אייקידו. הרי זה תוצרת בית גם השיטה גם ההסמכה הכל, אז מה הצורך באדמונד? או....שאדמונד היה חניך של עמי ניב, והוא אחד מחניכי עמי ניב בהחליט לתת את הדרגה לעמי?

שוב בוקר טוב זאב

זה באמת משנה ? זה באמת חשוב ? לא חשוב יותר לבחון את מעשיו ? את יכולותיו ? את תרומתו לחברה ולתלמידיו ? לבחון אותם ואת הישיגיהם ???? מה זה באמת חשוב איזה דאן ומי העניק ?? (למרות שעם הוותק והתרומה של עמי , אני מכיר רבים הנושאים תארים רמים מזה בפרקי זמן קצרים יותר ולגבי התרומה / יכולת אני מסופק(!!!) וגם אז אני מכבד את דרכם ואותם ידידי ) . למרות שאת מר עמי ניב אני מכיר כמאמן(באופן אישי) כבר בתחילת שנות השמונים (נשמע הרבה אבל לפני למעלה מ - 20 שנה) . כהן חיים התגוננות רחוב

בודוקאן

New member
אתה צודק, אבל....

כיצד אני אמורה לבחון את יכולותיו? כאשר אני מתבקשת להמליץ על מורה, כיצד אני יכולה לדעת? האם אתה מצפה ממני שאערוך מחקר על כל אחד? אילו כלים עומדים לרשותי כדי לערוך מחקר כזה? זה פשוט לא מעשי. אבל, אם בא מורה, ומציג את עצמו כדאן 6 של הקודוקאן, גם אם איני מכירה אותו, גם בלי לערוך מחקר, אני כבר יודעת עליו משהו. אולי לא הרבה, אבל זו התחלה טובה. הוא עזר לי בכך להכיר אותו, והוא עזר לי אפילו להמליץ עליו.

להמליץ ?

האם אנו לא מכירים רבים בעלי תארים כאלה ואחרים אשר ע"פ הבנתינו תפיסתינו אינם עומדים בקריטריונים שלנו ? האם כל דאני ה - 6 מקודוקאן הם בעלי יכולות זהות כמאמנים / לוחמים וכו'... ודאי שלא . מעבר לכך , האם אנו לא מכירים רבים אשר דרגתם הוענקה להם עקב מניעים "פוליטיים" וכאלה אשר נשללה מהם הדרגה שוב ממניעים "פוליטיים פנימיים " ( מי כמוך יודעת , אולי יותר מאחרים ) . הדרגה לצערי לא מבטאת דבר וחצי דבר ( ואני מסייג את עצמי בחלק מהמקרים ) אולם כשאני ממליץ על אדם אני חייב להכיר לדעת ולהאמין בהמלצתי , אני לעולם איני מסתמך על דרגתו ומעמדו ( לצערי הניסיון הרב לימדני זאת ) . כהן חיים התגוננות רחוב

איקידו

New member
אני לא מכיר

אני לא מכיר אף אחד שקיבל דאן 7 או 8 ממניעים פוליטיים באיקיקאי או מקודודאן. אם יש לאדם דאן 7 או 8 בקנדו, איקידו, ג'ודו מארגון יפני רשמי הארי שהדבר ללא ספק מעיד על איכותו כבודוקא.

tamuzav

New member
אל תהיה נאיבי

גם בארגון איקיקאי יש פוליטקה והרבה. הרבה דברים נעשים מאחורי הקלעים להם לא אתה ולא אנחנו מודעים.

nage

New member
תאמין לי או לא הוא מכיר את אירגון

אייקיקאי הרבה יותר טוב ממך, ואולי יש אנשים שלא קבלו דאן 7 ומגיע להם אחד כזה אבל לא להיפך.

למעלה