אתר אייקי

בוקר טוב בודוקאן

רצוני להעלות לתזכורת עניין שחרה לי באופן אישי לאורך שנים , דבר שאולי ימחיש יותר את עניין הדרגות / פוליטיקה בעולם אומנויות הלחימה , עניין שאולי את ידידתי מקורבת ומקושרת אליו יותר מכל אחד אחר כאן . לפני שנים לא מעטות הוענקה דרגה בכירה לאומן לחימה / מאמן בחסד / ואחד ממביאי הכבוד לעולם הגו'דו בארץ ( מי שהביא את תודעת הגו'דו אולי יותר מכל אחד אחר בזמנו ופתח אופק לעולם זה ע"פ תפיסתי) . עקב בעיות פוליטיות פנימיות באיגוד הגו'דו אז הוחלט לשלול ממנו את הדרגה , מיותר לציין דרגה שהגיעה לו לאחר כבוד . לכן זיכרו , לא תמיד אנחנו יודעים , מכירים ומבינים את "רזי הנסתר " ומוטב במיוחד בעולם אומנויות הלחימה בארץ לו לא נעסוק בכך כלל . הוצגה כאן מצגת ואתר מרשימים מעבר לעניינין המקצועיים ועל כך לעמי מגיע כל הכבוד . כהן חיים התגוננות רחוב

בודוקאן

New member
../images/Emo6.gif לא אמרתי שהכל ורוד

אני מניחה כי ידוע לי למה אתה מתכוון . הדרגה לא "נשללה" אלא טענו כי לא ידוע על פרוטוקול האישור. בסופו של דבר, הוא קיבל מכתב התנצלות עם אישור רטרואקטיבי של הדרגה. אבל, זה לא העינין. אכן, לא הכל ורוד, ויש פוליטיקה, ואני האחרונה שאטען אחרת. עדיין, יש בסיס כלשהו, וארגון לא יכול לעשות כל מה שבא לו. גם במקרה הזה, היה מדובר על מעבר מ-5 ל-6. לא על קפיצה מטאורית. וככל שהארגון מוכר יותר ומכובד יותר, כך גם אתיחס לדרגות שלו. בלי להתעלם שאולי יש "תיקון פוליטי". וגם אם יש פקטור פוליטי, עדיין, ההשתיכות היא השתיכות, ודאן גבוה של ארגון מוכר - יש לו ערך.

MidNight Flame

New member
שקלת קריירה כדפלומטית? ../images/Emo6.gif

יקחו לי שנים של מדיטציה ואייקידו כדי להשאר רגוע מול תופעות אי אלו ואחרות.

בודוקאן

New member
להישאר רגוע../images/Emo35.gif זאת לא אמרתי../images/Emo70.gif

מי אמר שאני רגועה? דיברתי על התגובה, לא על ההרגשה. מה שמיחד את האדם זו היכולת להאריך את זמן התגובה ולהכניס בו תוכן בונה. זה לא קורה מיד, זה לוקח הרבה זמן להתפתח, ויש לי חשד סביר שאייקידו דווקא כן יעזור לתהליך.

TrancEnergY

New member
דע עצמך דע את יריבך באלף קרבות באלף

אין עשן בלי אש וכל מה שנאמר מפני אנשים כאלו או אחרים נובע מטינה עמוקה אך למרות זאת בואו לא ניסחף לדברי הזוטות שנשמעים מצידו האחר של הצד היפה שלנו - אומנות הלחימה יש כאלה גאוותנים ויהירים... שישארו בשלהם ואני בענווה גם אקוד להם ואומר תודה על היחס ה"חם" אבל לך אדוני או גברתי תודה על הדרך ארץ שאתה מפגין "UOS"

MidNight Flame

New member
חלק מהלמידה באייקידו,

היא קריאת כוונותיו של התוקף או האדם העומד מולך, אתה את המהות של כותב ההודעה פספסת לחלוטין, חבל שהודעות אחרות שלו במקומות מסויימים מחוץ לפורום נמחקו. הייתי מכוון אותך. אגב, את אלירן מימיס שאת שמו אגב הופתעתי למצוא בין שמות המורים אצלכם אני מכיר מתחום הבארמנים, מסור לו ד"ש אם תוכל. מייק.

רק רציתי להגיד שאתה גאון

בהודעה אחת קצרה נתת לי ציטוטים שיחזיקו אותי לפחות כמה חודשים... (כמובן בקידה מאוד עמוקה-ראש נוגע ברצפה-ידיים פשוטות לפנים-גומןנסאי-אריגטו גוזימשטה-מקווה שלא הפרעתי להרמוניה שלך) אגב, לעומת זאת יש פה כמה ש... מה?

amir_aikido

New member
עצור ../images/Emo88.gif קח אויר ותרגע ../images/Emo24.gif

מייק בכל הכבוד, אני מבין שאתה בחור צעיר, וחדש באמנות הלחימה שלך ובכלל באמנויות הלחימה. אני קורא את הודעותיך, וממש חש בהתלהבותך מהאימון ומהמורה שלך
אבל, יש לך גם לא מעט הודעות, שרוחן ממש לא מסתדרת עם אמנות הלחימה שאתה לומד. ולצערי, מזכירות לי ברוחן דווקא הודעות של משתמש אחר, "מעט" פחות אהוד בפורום, בשם "וואלה טודו". אותן ההודעות משדרות לי בדיוק את הרוח המנוגדת לרוח שהאייקידו שלי, כפי שאני מבין אותו משדר. ועוד יותר מנוגדות לרוח של האייקידו של אואשיבה, כפי שזאב (אייקידו) מסביר עליה. אמנם, גם לי השם "אייקי" מעלה קונוטציות יפניות, וכלל לא ברור לי, מדוע אמנות לחימה ישראלית מקורית תבחר דווקא בו? אבל אני גם מודע לכך שמונח "אייקי" הוא מונח שגור בעולם אמנויות הלחימה היפניות לפחות מתחילת המאה ה-19 (הרבה לפני שאואשיבה נולד), ואפילו המונח/שם "אייקידו" משמש יותר מאמנות לחימה אחת (כפי שיכולת לקרוא פה בשרשורים קודמים רבים). ובשלהי המאה ה-19 המונח "אייקי" שולב בשמות של לפחות מספר זרמים של קוריו ג'ו-ג'וטסו (הפכו להיות ... ריו אייקי-ג'וטסו). וכבר נתקלתי בחיי, בראשי-תיבות ומונחים שהגיעו ממקום אחד לאחר, ומשמעותם התהפכה לחלוטין. באשר לדרגת הדאן 7, לצערי, גם אם יתברר שהיא מעט "מפוקפקת" אני אהיה לא כ"כ מופתע. יש אינפלצית דרגות ברב העולם, וכבר יש שיטות ששינו את שיטת הדירוג שלהן ולנציגיהן בארץ הוענקו דרגות דאן 10 (הדרגה המקסימלית באותה שיטה כרגע היא דאן 15 או 16 and counting ). ובכל זאת, אני מעדיף להמתין ולקרוא תגובה, אינני מכיר את אותו המורה, ויתכן שהוא קיבל את דרגתו בצדק וביושר. בכלל, כל נושא הדרגות הוא נושא בעייתי מאז ומעולם, ובארץ עוד יותר. בפרט כיוון שבדרגות הבכירות, הדרגות אינן מוענקות על סמך קריטריונים אובייקטיביים (זו תהיה ציפייה בלתי אפשרית), ואפילו לא רק על סמך היכולת הפיזית של אותו אמן לחימה. אלא הדרגות מושפעות מאוד מפועלו של אותו האדם, מרוחו, מנחישותו והתמדתו, ומהמסר שהוא משדר סביבו. וברור שאת האלמנטים הללו, לא ניתן לבחון בצורה אובייקטיבית. לנקודה האחרונה היתה דוגמא יפהפיה בסרט של נשיונל-ג'אוגרפיק על המבחן לדאן 8 בארגון הקנדו היפני, עליו איש לא יגיד שהוא קיקיוני, שולי או בלתי מאורגן. הקריטריונים לבחינה, כללו בנוסף לדרישות הכניסה המחמירות, ולהדגמה של קרב בו נבחנה בעיקר "רוח הלוחם", גם כתיבה של "חיבור" בנושא רלבנטי. לאור הנ"ל מייק, אני באמת מבקש - כשאתה קורא הודעה שמרגיזה אותך, קח מעט אוויר, ספור עד 10. ואז תחשוב איך היית מגיב על הודעה שכזו, אילו היא היתה התקפה על המזרן. נכון לרגע זה, התגובות שלך שקולות לזינוק באוויר עם כל הכוח על כל יריב, ללא תלתת בפרובוקציה. זו לא הדרך של האייקידו שאני לומד, ואני בספק אם זו הדרך שכפיר מלמד אותך.
אמיר

MidNight Flame

New member
ובתקציר -

חוץ מהעצבים שהבחור המתחסד עורר בי אתה בעצם מסכים עם תוכן ההודעה שלי

amir_aikido

New member
מסכים חלקית עם הרעיון, לא עם התגובה

בדיוק כפי שאייקידו לא מגיב בכניעה לתוקף, אבל גם לא בהתנפלות עליו וניסיון לקמט אותו בכל הכוח. אמיר

MidNight Flame

New member
מממ...

התקפה כוחנית עובדת רק אם היריב מגיב בכוח ואתה מתעלה עליו בכוח.

amir_aikido

New member
אז ../images/Emo35.gif תקרא שוב

התשובה למטה רק יותר נכונה כשמישהו יותר מעצבן אותך אייקידו עושים לא רק על המזרן
אמיר

tamuzav

New member
בוא אני

אטריד אותך שוב. אתה כותב כמו ילד שהולך למורה ומתלונן שתלמיד אחר התחיל איתך... "המורה, הוא התחיל איתי"...

למעלה