אתר אייקי

TrancEnergY

New member
מצטער אם העלבתי אותך

אך עדיין אקוד גם לך קידה ואני לא מתכוון להתקטש בדברי זוטות תודה על ההתיחסות עדיין טוב לשמוע ביקורות כאלו או אחרות...

TrancEnergY

New member
אני שמח לשמוע אנשים כמוך

כך מתנהג אדם שהולך בדרך של אומניות הלחימה כאיש בושידו (דרך לוחם) אמיתי לך מגיע התודה הרבה על הפרגון וההרמוניה !!!! אני מקווה שאנשים ילכו בדרך זו וכך המנטליות שלנו ככלל העם תהיה וטובה יותר כאנשי אומניות הלחימה יש מן הצורך להיות ענוים וצנועים וזה יאמר לזכות אדם שלא מתפאר בחגורתו אלה בתוכן שהוא נותן לתלמידיו... שוב תודה לך על הפרגון רונן!

TrancEnergY

New member
תודה על הפרגון

אני מודה לך על הפירגון שלך אני שמחח לראות שישנם אנשים כמוך שלא ממהרים לדרוס ולשפוט לפני שהם בודקים על מה באמת מדובר, תודה לך על ההליכה בדרך ההרמונית ובדרכי הבודו האמיתיים שאיש כמוך הולך בהם תודה רונן

TrancEnergY

New member
מסכים ולא מסכים

אדם בחייו ממשיך ללמוד כל עוד הוא וצה להתקדם ולא להיתקע.... אכן יסודותיו הראשונים של עמי הם קרב מגע אין ספק, אך במקביל לאימוניו הוא למד אייקידו בארץ, הוא יצא לתקופות ארוכות לחול ושם הוא פגש באחד הסמינרים של אנדריינוקה ז"ל את אדמונד קרן, ראש טקאמוסו אייקי באירופה (מיסודו של סאיטו מורהירו סנסאי) אצל אדמונד הוא היה יושידישי מס שנים ובמקביל באירופה נחשף לאיידו ושיטות נוספות מתחום הבודו..... אדם לא מתאמן בשביל לקבל חגורה תבעונית ויפה שתחזיק את מכנסיו אבל אם ממש מעניין אותך נושא הדאנים .... אז תקרא את הטקסט שבוא מוסבר מאין הוא קבל הכרה לשיטה שלו! תודה

TrancEnergY

New member
צודח בהחלט

אבל לא נאמר שהוא שהה כמה חודשים נכון???? הוא שעה אצלו מספר שנים - לא מקבילם חגור שחורה בכמה חודשים או שבועות - הלא כן?! תודה על הביקורת אבל לפני שתשפוט אולי כדאי לשאול ? אחרת בטח שבטח לא היינו משתמשים במונח יושידיישי.... תודה בכל אופן על ההארה

היי זאב בוקר טוב

ומה רע בלהשתמש במילותיו של מאמנך ? למרות שמאמנו הישיר היה אלי אביכזר , אימי היה בן בית אם לא בעל הבית במכון . בטוח שגם אתה כרובינו משתמשים במילותיו או מצטטים את אחד או יותר מהמאמנים דרכם עברנו . כהן חיים התגוננות רחוב

איקידו

New member
הציטוט אינו פסול אך יש לתת קרדיט.

אבל נהוג לציין את שם האדם שצוטט אחרת מתקבל הרושם שבעל האתר הוא שהגה את המשפט.

איקידו

New member
על דאנים ותארים

דאן 7 היא דרגה גבוהה. בג'ודו ובאיקידו כיום היא פחות או יותר הדבר הכי גבוה שאפשר להגיע אליו (מבחינת דרגות). בעולם האיקידו (אותו אני מכיר) נהוג לציין לייד דרגת הדאן את שם הארגון שהעניק אותו למשל : דאן 7 איאיקאי, או שאן 7 יושינקאי וכו'. כאשר אדם אומר שהוא DR ומכריז שהוא רופא אין ספק שהוא יזכה במוקדם או במאוחר באנשים שיבואו אליו לקבל טיפול או עצה. לא אחת אנחנו שומעים על שרלטנים. באמנויות לחימה כאשר אדם מכריז על עצמו שהוא דאן 7, התלמידים שלו או אנשים שמתעניינים באימון אצלו יוצאים מנקודת הנחה שהאדם הזה הוא לא פחות ולא יותר - מאסטר. הדברים הבאים אם לא חוק ולא חובה אלא פשוט הנהוג ביפן. אם אדם מקים או מייסד ארגון או אמנות לחימה משלו לא נהוג לתת לעצמו דאן. הוא יכול לקרוא לעצמו "המייסד" או "הממציא" אבל אם הוא רוצה להתהדר בדאן הרי שעליו להתהדר בדאנים שהוענקו לו ולא כאלו שהעניק לעצמו. (ותלמידים לא יכולים להעניק דאן למורה שלהם) לגבי השם AIKI , גם אם אני לא מרוצה מהשימוש הזה בו, לאף אחד אין זכויות על השם AIKI ואם מישהו רוצה לתת לאמנות שלו שם יפני או שם אסקימואי הרי זו זכותו ואי אפשר לבקרו על כך. התקווה היחידה שלי היא שהוא מבהיר בפני תלמידיו שהוא לא ארגון איקידו.

סיפור / תארים

לפני שנים לא מעטות באחת מעיירות הדרום בארץ הגיעו כלל תלמידי בתי הספר בישוב לידי הצלחה נמוכה ומועטה בכל הקשור למבחני הבגרות(רובם כשלו בתוצאות ).הביאו את מיטב המורים ואפילו מנהל טוב הביאו אבל התוצאות המשיכו להיות נמוכות . באחת השנים , הגיע למקום אדם/מורה עם חזון ואמונה בצדקת דרכו , בלי תואר לא מנהל ואפילו מורה לא ממש היה . הדבר היחיד שהניע אותו היה הרצון להצליח ולהביא את תלמדי הישוב לכדי הצלחה . עם הרבה עבודה קשה , עם המון אהבה , עם בניית הביטחון העצמי וההערכה העצמית שעד אז היתה נמוכה וירודה הצליח הנ"ל להביא את תלמידי הישוב לכדי הצלחה , הצלחה שעד אז לא האמינו בה " אנחנו נכשלים , נבערים ... " אף אחד לא העניק לו לא תואר דוקטור ולא פרופסור על הצלחותיו , אבל הוא הצליח יותר מכפי שאלה (קברניטי החינוך בארץ נכשלו.האם להעניק לו את התואר ?) בכלל האמינו או חלמו להגיע אליו. כהן חיים התגוננות רחוב

tamuzav

New member
דרך אגב

מי נתן לShigenobu Okumura מ Aikikai Hombu Dojo דאן 9? כתבת ש "דאן 7 היא דרגה גבוהה. בג'ודו ובאיקידו כיום היא פחות או יותר הדבר הכי גבוה שאפשר להגיע אליו (מבחינת דרגות). "

tamuzav

New member
זה עדיין לא עונה

על השאלה, יתכן והמאמן מאיקי קיבל את דרגתו בעבר

למעלה