אתר אייקי

ש מים

New member
crane יקירי...

אתה שואל על 2 נושאים שונים ונפרדים (ועונה על השאלות בו-זמנית...). אני אנסה לענות בקצרה ולעניין, בכל-זאת: 1. אתה מכיר קצת את ההיסטוריה והתהפוכות של עולם הרכב ב-50 השנים האחרונות?? אני קצת מכיר... אז ככה: קח מכונית (כל שהיא!) המיוצרת היום ותשווה אותה למכוניות האמריקאיות של שנות ה-50 (לדוגמא). אין מה להשוות בנושא איכות הפח, חוזק מיכאני וחוזק השילדה, מומנט ואתה יודע מה - גם בנושא היופי!
2. אני לא יודע איזה "אוכל אמריקאי" נבחן ב-"מבחן הזמן" וגם לא יודע איזו מקבילה אתה מעמיד מולו (חומוס בפיתה??). ה-"מאכל האמריקאי" היחיד שעולה לי בראש (שאולי ניתן לבחון אותו ב-"מבחן הזמן") זה קורנפלקס... (ועד כמה שאני יודע הוא מוכר כמזון בריא). סע לשלום, המפתחות בפנים (אגב, רוצה לקנות אופנוע, עבר את "מבחן הזמן"???)

ש מים

New member
סליחה, סליחה!! nage, כמובן...

(שמתם לב עד כמה השמות שלכם דומים????
) nage, עליך אני קצת מתפלא, חשבתי שיש לך מעט רקע מיכאני...

ש מים

New member
ועוד על "מבחן הזמן"...

קח גם את המיפלץ האמריקאי המונומנטאלי - אופנוע הארלי דווידסון (משנות ה- 40' וה-50'): מדובר, ללא ספק, בכלי נטול ביצועים, כבד רצח. כלי שלא יעמוד בשום מבחן למול כלי יפני מודרני. הופה, הופה... לא עלית על המוקש? "לא יעמוד בשום מבחן"?? האמנם????? אין ספק שהכלי האמריקאי, המיושן והאיטי, מנצח ב-"מבחן הזמן". למה
או, על זה רציתי לדבר איתך (
): בגלל החוזק המיכאני, המומנט, "היופי הקלאסי" והתדמית (easy rider)... אין מה לעשות, גם בעולם האופנועים (כמו באמנויות הלחימה, אגב) יש כאלה שמחפשים את התדמית הקלאסית ומעדיפים אותה על "פרקטיות עכשיות". למה? כי "לקלסיקה יש דברים שאין למודרנה". ובעניין זה: על טעם ועל ריח אין להתווכח (מה גם שמבחינה מיכאנית, לכלים היפנים, המודרניים, המהירים והזריזים, אין כל סיכוי להתמודד מול האמריקאים הכבדים והמיושנים).

nage

New member
זאת הדוגמא הטובה ביותר

למשהו שהוא לא איכותי במיוחד אבל שורד יופי את מבחן הזמן. אך לו רק היה לי כסף להארלי. ולמה אתה חושב שאני באייקידו - בגלל שזה נראה יופי כמובן (כן כן בעיקר החצאית) ואגב איכות של מכוניות אמריקאיות חוץ מהאמר אני לא יכול לחשוב על שום מכונית אמריקאני מעדיף על מקבילה יפנית/אירופאית, ואתה?

ש מים

New member
"זן ואמנות אחזקת האופנוע"../images/Emo70.gif

אתה מחזיר אותי 20 שנה לאחור, לספר שהוא בהחלט אינו "זן", אבל יש בו נושא אחת שמתאים לשירשורנו: מה היא איכות?"
הארלי אינו איכותי? וכי תוכל להגדיר לי איכות
(חוץ מזה, נראה אותך אומר זאת לחבורת מקועקעים בדרום ארה"ב). בהחלט! אני חולם על: 1 פורד מוסטאנג (אדומה!!!!!!) 2. שברולט טנדרבירד 3. ג'יפ וויליס ("כמו של פעם"). 4. לינקולן מודל 55' ועוד הזרוע נטויה!

שלום בודוקאן כמה מאמנים בארץ הם

דאן 10 שלא הזכרתי את שמם ? כשנאמר על מאמנים שהוענקו להם תארי דאן 10 בשיטתם אין כאן הרבה מקום לספקות , המדינה קטנה . כהן חיים התגוננות רחוב

בודוקאן

New member
אם שמת לב....

לא הזכרתי שום דבר בקשר לה, לכל אורך הדיון. ידידי שי צודק שלמבחן הזמן יש ערך חשוב. לא ראיתי שמישהו הרגיש צורך לחקור אודת המורים שהזכרת. הם כבר מזמן עברו את השלב שעליהם לעמול קשה על מנת לזכות בהכרה ובהערכה כללית. זה שלב שאף אחד אינו פטור ממנו. הם מאוד מוכרים ומאוד מוערכים על ידי קשת מאוד רחבה של אומני לחימה מכל התחומים. גם עלי. דניס הנובר היה המורה הראשון שלי ורק זיכרונות טובים יש לי. השאר, אינו מטריד אותי. כל מה שאמרתי הוא שלא הייתי מערבת את שמם בעינין הזה.

איקידו

New member
שלום חיים כהן

השמות שהזכרת כבודם במקומו מונח. אנשים רבי פעלים ומשכמם ומעלה. באמת. העניין היחידי הוא השוני בין הגישה שלהם לדאנים לבין הגישה לנ"ל במקור (שיטת חלוקת דרגות דאן מקורה ביפן). בברכה, זאב ארליך.

בוקר טוב זאב

אולי זה המקור לטעויות ולחוסר ההבנה כאן. בארץ (עם שפה דלה כשלנו בלתאר דברים) השתרש המונח דאן כדי לבטא "דרגה" מעמד . לצערי נכון הדבר גם בפיתוחים ישראליים כאשר השימוש במונחים משפות זרות משתרשים בשפתינו והופכים עם השנים כחלק מהשפה עצמה . זה רק עניין של זמן עד שהם יופיעו באבן שושן(חחח ), אבל צודק אולי כאן טמונה הבעיה . לכן ידידי ואולי בגלל מה שנאמר אין צורך להתעמק בכך יתר על המידה , זאת עד שיומצאו צינוחים "עבריים" תואמים. כהן חיים התגוננות רחוב נ.ב: אין בליבי דבר בהקשר לדיון רק "למקומות הנידחים" שלעיתים מובילים אותו ולא לא מדובר בך.

WaveGal

New member
את המונח"דאן"כבר לא נחליף

אבל כמו שלתואר אקדמי היום אין כמעט משמעות ללא שם המוסד שהעניק אותו (ותהי זו אוניברסיטת לטוויה המכובדת או מוסד נידח בשם הארוארד), כך אין ממש כבר משמעות לדאן ללא האירגון שהעניק אותו. (לכבודה של העיברית אומר שהיא איננה דלה אלא חיה ובועטת (לכן זה לא א-ט לפורום) ובעניין הדיון, אכן
)

בודוקאן

New member
זו טענתי המקורית

אשר הבאתי בהודעה הראשונה, וגם בדיון קודם על אותו נושא. ההשוואה מאוד במקום. לו היינו מבינים את החשיבות של ציון המקור, היו נמנעים הרבה דיונים מיותרים.

nage

New member
חיים שלום

דעתי היא שאם אתה מייסד שיטה ואין לי ביקורת על זה שמותר לבנאדם לייסד שיטה, אז אתה המייסד, נהוג לפעמים להעניק דאנים למייסדי שיטות (לרוב לאחר מותם). לא הייתה לי ביקורת אישית על דניס או אלי או עמי לצורך הענין. לי אישית זה נראה מגוחך שתלמידים מעניקים דרגה למורה שלהם, וכן שמישהו מעניק דרגה לעצמו. הרמה באומניות לחימה לא רלוונטית בכלל לנושא הדיון לדעתי, והדברים שאתה אומר הם בד"כ נכונים לדעתי, אבל אני נאלץ להסכים עם זאב בקטע הזה (למרות שלא הייתי ביפן מעודי
).

למעלה