אתר אייקי

amir_aikido

New member
סתם מתוך סקרנות

אני מתנצל, קשה לי להתייחס לדיונים בנושאי דרגות ברצינות. אבל, אני תמיד סקרן לגבי תהליכים ואופן התנהלותם, ולכן אשאל את שאלות האדיוט המתבקשןת במצבים שכאלה:
מהם הקריטריונים של הועדה
הרי עמי הוא המיסד ולפיכך, לגבי האמנות שלו, הוא קובע מה נכון ומה איננו נכון.
האם הוועדה אי-פעם החליטה שאין להעניק לעמי דרגה גבוהה יותר ? אל תרגיש מחויבות לענות, ובפרט אל תענה אם כתוצאה משאלותי יתחילו לצוץ פה עוד השמצות.
במקרה שכזה - אבקש את המנהלים למחוק גם את ההודעה הזו
אמיר

ושאלהנוספת משלי

ציינת כי בועדה משתפים גם בכירים משיטות אחרות. כיצד נקבעת השתתפות אותם בכירים? מה הקריטריונים בבחירה את מי מחוץ לשיטה להזמין לועדה? סתם מתוך סקרנות, לא מתוך רצון לנגח.

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif

אני חושב שמעצם הכתוב שם ברור כי הדרגה איננה באייקידו, ג'יאוגי'טסו, אייקיג'יטסו או ג'ודו. אמיר

igrf

New member
מה זה משנה מהי דרגתו

של עמי, למה שזה יפריע למישהו? צרות עין, חוסר פירגון או סתם התעסקות מיותרת בנושא שאולי המתעסקים בו, חוששים למעמדם. לא מכיר את עמי, לא יודע מה יכולתו וזה לא מעניין אותי. אם אדם מחליט לייסד שיטה ולקבוע שהוא דאן 7 זכותו, אם הוא רוצה לקרוא לשיטתו בכינוי יפאני המתאר את תורתו (הרמוניה) זכותו. (בודוקאן) אישית כשאני ממליץ על מורה, זה רק לאחר שלמדתי תחתיו. הדרגה ניתנת על כישורים ויכולת ברמת אומונות הלחימה ולא ביכולתו כמדריך. וכן גם אירגונים יפאניים רציניים מאד, מתעסקים בפוליטיקה קודם כל ולפני עיסוק באומנות לחימה. אבל ראי, תסכימי איתי שאם הוא רוצה לקרוא לעצמו דאן 7 זו זכותו (הוא אינו פוגע באף אחד כיון שזוהי דרגה בשיטתו שלו) ותסכימי איתי שאם היה מכנה את עצמו כדאן 1, דאן 80 או דאן מינוס 200 עדיין לא היה אומר דבר וחצי דבר על יכולתו (בשיטה שהוא ייסד) או על כישורי ההדרכה שלו, אז מה הבעייה כאן? (איקידו) הייתי מצפה ממי שמשתמש בשם איקידו לא יתקוף בחוסר פירגון משווע כל-כך. אתה צודק בחלק מהטענה, בשיטת אומנות לחימה המכבדת את עצמה לא ניתן להעניק דרגה באופן עצמאי, לא ניתן לקבל דרגה על-ידי בחירות ואי-אפשר לקבל דרגה בירושה. אבל באיקיקי דרגת המאסטר עוברת בירושה ומוחלטת בבחירות. האם אתה מאמין שהמאסטר הנוכחי עולה ברמתו על מוריו שהתאמנו עם אביו והיו תלמידים ישירים של אוהשיבה? לידעתך המאסטר הנוכחי חוץ מהיותו דושו הוא גם בעל דאן 10. מי העניק לו את הדרגה? היא הוענקה לו בהחלטה פוליטית. היו כאלו שהתנגדו למתן דרגת דאן 10 לאביו (שוב בהחלטת הנהלה ולא על-ידי מורה בדרגה גבוהה יותר) אחד מהם שכיום מוביל את זרם האיקידו באוסקה (בנוסף להיותו תלמיד של אוהשיבה היה המורה של אוהשיבה לקליגרפיה) נבחר על-ידי אושיבה להמשיך את דרכו, אבל הסיבה שהחליט להתגורר באוסקה והעובדה שסרב לקבל דרגת דאן 10 בהחלטת הנהלה, מנעו ממנו את קבלת תואר המאסטר. ממשלת יפאן העניקה לו כמו לאוהשיבה את עיטור הסרט הסגול על השגיות בתחום האומנות והוא היחיד בקרב מורי האיקידו שזכה גם לתואר "אוצר חי". גם מאמן האיקידו באיבראקי, סרב לקבל את דרגת דאן 10 מאותן סיבות ולמרות שלא פרש מאירגון האיקיקי, כשנכנסים לדוג'ו באיבראקי כתוב (עם הסבר) שראש השיטה והמאסטר הוא מורי אוהשיבה (גם היום, כיון שלא העניק דרגת דאן 10 לאף אחד) ולא נכדו. דרך אגב ההסבר שלך על 'דאנים ותארים' לא מסתדר עם העובדות רק בהונבו דוג'ו בלבד, ישנם שני מורים בדרגת דאן 9 וחמישה בדרגת דאן 8 (להבת חצות) שתיהיה לי בריא אבל אם לצטט אותך "שאחרים יבזבזו אנרגיה עליך" (התגוננות רחוב) ישר כוח. נעים לקרוא מורה/מדריךשלא חושש למעמדו ומפרגן לקולגה (דוד כפרי) אהבתי את תגובתך, אני משוכנע שגם אתה תעדיף לתהות על קנקנו של אותו עמי מקרוב ולא לשופטו על סמך אתר אינטרנט, או דרגה שקיבל או קבע בעצמו. מה טוב שמכלול פועליו של אדם, אינם נמדדים על סמך דרגתו (וזה נכון בכל מקום בכל עת, לא רק באומניות לחימה) (תמוזאב) אתה צודק בתגובתך. יכול להיות שאותו עמי אינו אלא שרלטן אבל לאף אחד אין את הזכות להכריז קביעה כזו לפני שבדק את העובדות כולן, לא על סמך קריטריונים של שיטתו הוא ובטח לא על סמך דרגתו של זולתו וחי זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ

איקידו

New member
כתבת יפה אבל

מוריטרו אואשיבה הוא יו"ר איאיקאי (דושו) ולא מאסטר. הוא לא מתיימר אפילו להיות "יותר טוב" מאף אחד אחד. מעבר לזה, כן, משנה לי מאוד ומעניין אותי לדעת כמה שיותר אודות ראש שיטה ישראלית. מעניין אותי מאוד לדעת האם הוא דאן 7 באמנות לחימה כלשהי או האם הוא העניק אותו לעצמו. שים לב שלא היטלתי שום דופי ביכולתו כמורה ואני לא מכירו כלל. האתר פורסם כאן ברבים ועורר אצלי סימני שאלה גם לגבי ההתיחסות שלו למושג "אוצ'י דשי" וגם לגבי השימוש הבולט מאוד באימרה שמיוחדת לאימי ליכטנפלד - "פעל כפי יכולתך אך פעל נכון". לגבי השימוש בשם AIKI - באמת זו זכותו. לגבי הענקת דאנים לעצמו... זו אמנם לא עבירה על החוק אך במקור זה בהחלט לא דבר נהוג. אני יוצא מנקודת הנחה שהוא לא העניק את הדאן 7 לעצמו ולכן מבקש לדעת באיזו אמנות לחימה יש לו דאן 7.

igrf

New member
המשך

(בודוקאן ואיקידו) אני מבין שההתנגדות שלכם לדרגה ולשם, הלא כך? אז ביפן מייסד שיטה מקבל באופן אוטומטי דאן 10 זאת בתנאי ששיטתו מוכרת על-ידי הגופים המוסמכים. (אם שיטתו אינה מוכרת על ידי אותם גופים, הרי שאין כל בעייה מפני שדרגתו לא תוכר והוא יכול לכנותה בכל סולם שיבחר). כך גם מורהי אושיבה הוכר כדאן 10, מי נתן לו את דרגתו? כאמור, כמייסד שיטה הוא מקבל את הדרגה באוםן אוטומטי. מכאן שאותו עמי, לא עבר שום עבירה. ובכן, מה לגבי השם? אייקי הוא אינו שם מקורי שהומצא עם ייסוד האייקידו על ידי אושיבה, אז האם גם הוא חוטא? כמובן שלא. אתם מבינים, אם עמי עשה משהו "לא בסדר" הרי זהו אותו הדבר אותו עשה אושיבה. אני מכיר לפחות עוד שלוש מילים בשפה היפנית שמבוטאות אייקי ופרושם שונה לחלוטין מהפירוש של אייקי שבאייקידו, נכון, אני משוכנע שעמי התכוון דוקא לפירוש של הרמוניה אבל בכל זאת, מישהו טרח לברר? (איקידו) הגבת למה שכתבתי אבל לא התייחסת לתוכן. ההתייחסות היחידה הייתה לטענה שמורטרו הוא לא מאסטר אלה יו"ר השיטה. אכן הוא יו"ר השיטה אבל הוא גם המאסטר דושו פירושו מאסטר: דו עבור דרך (ה-דו שבאייקידו) ו-שו הסימן לנושי – בעלים של, אדון של, מאסטר. הבעלים של השיטה. כמוכן הוא גם הקייצ'ו כלומר היו"ר. אפשר לכבד את השיטה לעריצה ואפילו לאהוב, אבל אני מציע לא לעצום את העיניים. האייקיקי היום הוא גוף פוליטי שהשתנה ללא היכר מימי או-סנסיי עד ימינו. דוגמא אפשר לראות לאחרונה בפרישה של איוומה. הם עדיין מסונפים לאייקיקי אבל גוף עצמאי. עד לפרישה איוומה יכלו להעניק דרגת דאן 6 ודאן 7 שהיו מוכרות כדרגות אייקיקי. לאחר הפרישה נטלו מהם זכות זו, הם יכולים להעניק עד דרגת דאן 5 ולא מעבר לזה, לא דרגת שיהן. כלומר הם יכולים להעניק את דרגת הדאן 6 אבל היא תוכר רק באיוומה ובאייקיקי היא תוכר כדרגת דאן 5 בלבד. זה לא פוליטיקה? זה פופוליטיקה. אז אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר

TrancEnergY

New member
מר igrf יפה

אמרת כי "מה טוב שמכלול פועליו של אדם, אינם נמדדים על סמך דרגתו (וזה נכון בכל מקום בכל עת, לא רק באומניות לחימה)" אני אישית יכול עד מחר להמליץ ולומר דברי שבח על עמי כי אני אחד מתלמידיו אבל לא אוכל לשכנע אף אדם בכך כל עוד אותו אדם לא בא ראה דיבר ופעל תחת עמי ותלמידיו את האוירה המשפחתית באייקי, את השאיפה להגשמת מיומנות מושלמת ויעילה, הדרך להיות אנשי מוסר ובכעלי דרך ארץ שזה הקוד החינוכי שעמי מעביר לנו...(ראו עשרת עקרונותיו של עמי) לא אוכל לשכנע אף אדם בכך אלה אם כן יבוא - וובברכה יתקבל גם בתור אורח וגם בתור תלמיד יתקבל בקידה ובפריסת ידיים ורק אותו אדם עצמו יחליט על טיבו של עמי של שיטתו של תפיסתו, ואולי של דאנו... מה שהכי חשוב לדעתי הוא לא הצבע של החגורה אלה ההתמדה באימונים והרצון להצליח וללמוד כמה שיותר - כי אין סוף ללימודים ואימונים ולדעתי האישית והאישית בלבד ללא קשר לאייקי.... ידע הוא פורץ כל גבול גם עבר לדבול הקיו או הדאן שלך...

nage

New member
תנחש זאב מי נתן לו דאן 7

מי שנותן לאנשים בארץ דאן 10 בשיטות שהם המציאו...........

שלום "nage "

" מי שנותן לאנשים בארץ דאן 10 בשיטות שהם המציאו........... " הנובר דניס דאן 10 - הדרגה הוענקה לו על פועלו בקידום ענף אומנויות הלחימה בארץ בכל מגזרי החיים , החל בחינוך , העמקת הידע והיכולת הלחימתית אצל אזרחים , חיילים ולוחמי משרד הביטחון בכלל . על יכולתו האישית כאדם , כאיש חינוך וכמובן כמאמן . מר הנובר העמיד דורות של מאמנים / מדריכים / לוחמים ואזרחים לתפארת אשר תורמים מזמנם ומרצם לסייע לזולת ( נוער במצוקה , קשישים וכו'... ) וכך גם הוא עצמו. אביכזר אלי דאן 10 - כנ"ל הוענקה לו הדרגה על תרומתו לפיתוח תחום הקרב מגע הישראלי , על תרומתו להעמקת הידע בקרב חיילים במסגרות השונות בצה"ל , על כך שהעמיד רבים ממדריכי הקרב מגע בצה"ל וכמובן על בניית מערכי שיעור התואמים את השקפת התפיסה הצבאית והאזרחית בתחום הלחימה וההגנה העצמית . כמדומני שישנם עוד אחרים אבל עימם הסליחה שלא הוזכרו . אנו יכולים להיות חלוקים בדיעותינו לגבי יכולתו של אדם , אולם לעולם לא נוכל לקחת ממנו את ששייך לו !!! ממש לא חשובה הדרגה , או הצבע שעל הבגד , מה שחשוב ידידי , זה מה עושים , מה התרומה לענף ולקהילה בכלל והכי הכי חשוב לתלמידים שנוהרים , נהנים וממשיכים להגיע להתאמן . ראוי שנתבונן פנימה ולא נמשיך בדיון הנ"ל מפני שהוא גולש כבר הרבה מעבר למה שהיה ראוי ובודאי למה שאנו מסמלים . כהן חיים התגוננות רחוב

שלום ידידי הצעיר

ע"פ כרטיס הפרטים האישיים שלך ידידי מסתבר שאתה מאוד צעיר בגילך . לצערי אני עוקב אחרי הודעותיך מזה מספר שבועות אולי אפילו פחות . איני יודע מה הרקע שלך , כמה שנים אתה עוסק באומנויות לחימה או בכלל מה נסיונך . אולם צורת ההתבטאות שלך , הדרך בה אתה מתנסח , מגיב ומזלזל ברבים מחברי הפורום או במאמנים ותיקים ומנוסים חורה לי מאוד . צורת ההתבטאות והתגובות שלך לבטח לא מוסיפים לך כבוד וייטב באם תנסה רק במעט להיות נעים הליכות ומנומס , רק מעט יותר . לעצם העניין - " "הדרגה הוענקה" - מי העניק? " שוב לא שזה מאוד חשוב ובודאי לא מר הנובר עתיר הניסיון וההישגים וכמובן לא מר אביכזר , זקוקים לאישור כזה או אחר לגבי מעמדם או דרגתם , מחברי הפורום המכובד כאן , הם מעבר לזה . את דרגותיהם הבכירות זכו לקבל בשיטות האם שלהם ( קיוקושינקאי / קרב מגע וכו'... ) . את דרגות דאן ה - 10 כפי שכבר ציינתי הם זכו שיוענקו להם בעקבות תרומתם לענף אומנויות הלחימה בארץ ובכלל , מתלמידהם ומצוותי מאמנים בכירים כאן בארץ (כן כן חברים מותר שיהיה גם בארץ פורום שכזה אנחנו לא נופלים מאף אחד בעולם ). תרומתם אינה מוטלת בספק וכמובן אינה עומדת כאן למבחן ולבטח לא מבחור צעיר בימים כמוך ידידי . שוב , צר לי על נימת דבריי אולם תגובותיך ראוי שיאמרו יותר בנועם וביראת כבוד במיוחד לאלה שתרמו לפיתוחו ולמיסודו של " עולם אומנויות הלחימה " בישראל ואלה שמניתי קודם הם מבינהם . מדינת ישראל כל כך קטנה , כל כך מעט אנשים כל כך מעט תורמים ו.....כל כך הרבה מלעזים שהדבר חורה !!!!!! דיי לספר כל הזמן על מה עשה ההוא ומה עשה האחר , הסתכלו בדלת אמותיכם , ראו את תרומתכם (אם ישנה כזאת ) והסתפקו בה . רבים כאן מדברים על אחוות לוחמים , רוח הבודו , כבוד לזולת ועוד כאלה מילים יפות ולצערי נוהגים אחרת , הגיע הזמן לאמר דיי וראוי שעה אחת קודם . בכל פעם שצץ כאן מאמן שחושב או רואה דברים אחרת קמים כאן לא מעט "אומני לחימה " שישר קוטלים את דרכו , מי שרוצה להתאמן אצל מאמן כזה או אחר שיבושם לו לא רוצה גם כן טוב . ישנם בעולם כל כך הרבה מאמנים , כל כך הרבה שיטות שונות , כל כך הרבה גישות וכולם בסדר ( למה כי מי שהמציא אותם הוא בעל עיניים מלוכסנות ???? ) וכשמגיע ישראלי רחמנה ליצלן שהחליט לפתח ע"פ תפיסתו ואמונתו את שלמד , ישר קמים כולם כנגדו בשאלות ארסיות ולגלגניות כאילו במה חטא המסכן ?????????? באמת הגיע הזמן להפסיק עם כל ה"פוגרום" הזה .כבר היינו בסרט הזה כאן בפורום לא אחת . כל אחד באמונתו יחיה , סובלנות וסבלנות מעולם לא הזיקו לאיש ואולי גם כאן לא יזיקו . לצערי , רבים רבים מאוד מחברינו ( יש לאמר שטובים ) עזבו את הפורום והפסיקו לכתוב את דברם כאן בדיוק מסיבות אלה . אם אנו מעוניינים בפורום מפרה , מעניין ועם אנשים/ מאמנים / מדריכים ולוחמים איכותיים ייטב באם ננהג בנימוס ובדרך ארץ שתשאיר אותם כאן . כהן חיים התגוננות רחוב

MidNight Flame

New member
רגישות יתר

השאלה הייתה במלא הרצינות וללא שום כוונה לזלזל חס וחלילה. ואני אחזור על השאלה בנימה שונה קצת בתקווה שזו תטיב עמך : אם האנשים הנ"ל יסדו שיטות והוענקו להם דרגות אי אלו ואחרות - מי זה שהעניק את הדרגה? למיטב הבנתי דרגה מוענקת בעיקרון ע"י הרמות הגבוהות ביותר של אותה השיטה. ושוב אציין, אני לא שופט אף אומן ואף אומנות בשאלתי, פועלם מוערך והם אולי לוחמים ברמות הגבוהות ביותר אבל מאחר והם המציאו את אומנותם - מי העניק להם דרגה? אתה השתמשת במונח "הוענק" משמע הוענק ע"י מישהו אז הסבר את עצמך. הזלזול שלי מופנה אך ורק כלפי משתמש אחד ספציפי ואין טעם לציין מי הוא.

ש מים

New member
מבחן הזמן...

חיים שלום, כתבת דברים מהלב, דברים כואבים ונכונים. רציתי להוסיף ולאמר ש-"יעילותה" (או, אולי - "נכונותה", עד כמה השיטה "נכונה") של שיטה ייבחן במבחן הזמן. הזמן מנפה את "רעשי הרקע", כמו: עבודת שיווק טובה, כריזמה (של מאמן) ועוד. נשאלת רק שאלה אחת (ואולי לצורך זה יש לפתוח שרשור נפרד?...): כיצד ידע תלמיד מתחיל הניגש ללמוד "שיטה חדשה" (כזו שאין לה מסורת ארוכה, רבת שנים ו-"מוכחת") האם השיטה אכן "נכונה", או שמא הוא עשה טעות בבחירה??? יום טוב!

nage

New member
מבחן הזמן???

מר מים היקר, ברמוני חהשב את לבך לעובדה שמכוניות אמריקאיות (ואוכל אמריקאי לצורך הענין) שרדו את מבחן הזמן. מה להם ולאיכות?

למעלה