מה זה משנה מהי דרגתו
של עמי, למה שזה יפריע למישהו? צרות עין, חוסר פירגון או סתם התעסקות מיותרת בנושא שאולי המתעסקים בו, חוששים למעמדם. לא מכיר את עמי, לא יודע מה יכולתו וזה לא מעניין אותי. אם אדם מחליט לייסד שיטה ולקבוע שהוא דאן 7 זכותו, אם הוא רוצה לקרוא לשיטתו בכינוי יפאני המתאר את תורתו (הרמוניה) זכותו. (בודוקאן) אישית כשאני ממליץ על מורה, זה רק לאחר שלמדתי תחתיו. הדרגה ניתנת על כישורים ויכולת ברמת אומונות הלחימה ולא ביכולתו כמדריך. וכן גם אירגונים יפאניים רציניים מאד, מתעסקים בפוליטיקה קודם כל ולפני עיסוק באומנות לחימה. אבל ראי, תסכימי איתי שאם הוא רוצה לקרוא לעצמו דאן 7 זו זכותו (הוא אינו פוגע באף אחד כיון שזוהי דרגה בשיטתו שלו) ותסכימי איתי שאם היה מכנה את עצמו כדאן 1, דאן 80 או דאן מינוס 200 עדיין לא היה אומר דבר וחצי דבר על יכולתו (בשיטה שהוא ייסד) או על כישורי ההדרכה שלו, אז מה הבעייה כאן? (איקידו) הייתי מצפה ממי שמשתמש בשם איקידו לא יתקוף בחוסר פירגון משווע כל-כך. אתה צודק בחלק מהטענה, בשיטת אומנות לחימה המכבדת את עצמה לא ניתן להעניק דרגה באופן עצמאי, לא ניתן לקבל דרגה על-ידי בחירות ואי-אפשר לקבל דרגה בירושה. אבל באיקיקי דרגת המאסטר עוברת בירושה ומוחלטת בבחירות. האם אתה מאמין שהמאסטר הנוכחי עולה ברמתו על מוריו שהתאמנו עם אביו והיו תלמידים ישירים של אוהשיבה? לידעתך המאסטר הנוכחי חוץ מהיותו דושו הוא גם בעל דאן 10. מי העניק לו את הדרגה? היא הוענקה לו בהחלטה פוליטית. היו כאלו שהתנגדו למתן דרגת דאן 10 לאביו (שוב בהחלטת הנהלה ולא על-ידי מורה בדרגה גבוהה יותר) אחד מהם שכיום מוביל את זרם האיקידו באוסקה (בנוסף להיותו תלמיד של אוהשיבה היה המורה של אוהשיבה לקליגרפיה) נבחר על-ידי אושיבה להמשיך את דרכו, אבל הסיבה שהחליט להתגורר באוסקה והעובדה שסרב לקבל דרגת דאן 10 בהחלטת הנהלה, מנעו ממנו את קבלת תואר המאסטר. ממשלת יפאן העניקה לו כמו לאוהשיבה את עיטור הסרט הסגול על השגיות בתחום האומנות והוא היחיד בקרב מורי האיקידו שזכה גם לתואר "אוצר חי". גם מאמן האיקידו באיבראקי, סרב לקבל את דרגת דאן 10 מאותן סיבות ולמרות שלא פרש מאירגון האיקיקי, כשנכנסים לדוג'ו באיבראקי כתוב (עם הסבר) שראש השיטה והמאסטר הוא מורי אוהשיבה (גם היום, כיון שלא העניק דרגת דאן 10 לאף אחד) ולא נכדו. דרך אגב ההסבר שלך על 'דאנים ותארים' לא מסתדר עם העובדות רק בהונבו דוג'ו בלבד, ישנם שני מורים בדרגת דאן 9 וחמישה בדרגת דאן 8 (להבת חצות) שתיהיה לי בריא אבל אם לצטט אותך "שאחרים יבזבזו אנרגיה עליך" (התגוננות רחוב) ישר כוח. נעים לקרוא מורה/מדריךשלא חושש למעמדו ומפרגן לקולגה (דוד כפרי) אהבתי את תגובתך, אני משוכנע שגם אתה תעדיף לתהות על קנקנו של אותו עמי מקרוב ולא לשופטו על סמך אתר אינטרנט, או דרגה שקיבל או קבע בעצמו. מה טוב שמכלול פועליו של אדם, אינם נמדדים על סמך דרגתו (וזה נכון בכל מקום בכל עת, לא רק באומניות לחימה) (תמוזאב) אתה צודק בתגובתך. יכול להיות שאותו עמי אינו אלא שרלטן אבל לאף אחד אין את הזכות להכריז קביעה כזו לפני שבדק את העובדות כולן, לא על סמך קריטריונים של שיטתו הוא ובטח לא על סמך דרגתו של זולתו וחי זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ