אתם רואים חדשות?

billc

New member
לדעתי זה יקח הרבה יותר מחודש

יכול להיות שאפילו שנים, עד שזה יחזור למה שהיה, אם זה תלוי בי, אני לא משקיע בשיקום האיזור. מי מבטיח, שבשנה הבאה לא נקבל עוד הוריקון. טימטום לבנות עיר מתחת לגובה פני הים, פשוט טמטום

mal1

New member
נכון, אבל לפי אותו הגיון בילי זה גם

טמטום לחיות באזור של הר געש, באזור המועד לרעידות אדמה, באזור המועד לסופות שלג אדירות, באזור המועד לטורנדוס, באזור המועד לטייפונים, באזור המועד לבצורת באזור או למונסונים ולצורך העניין באזור המועד לאוטובוסים מתפוצצים. אני מציאה ליישב את הירח! אתה בא?

Dublinoa

New member
פחחח - אני מבינה שההצפות באירופה

לא מגיעות לחדשות בארה"ב
מזכיר לי את אחת מהמרואינות בכתבה בסקיי על ההוריקן: אישה מבוגרת שאמרה משהו בסיגנון: מפקירים אותנו כאן, ואני רוצה ש כל.... ארה"ב תדע מיזה. כ"כ ציפיתי לשמוע את המשפט" שכל העולם ידע" אבל זה יצא "שכל ארה"ב תדע"...

Mירב

New member
יש לי חדשות בשבילך:

גם אם היא היתה אומרת "כל העולם", בארה"ב לשני המושגים האלו יש את אותה משמעות. (מנסיון!)

Dublinoa

New member
זה לא חדשות ../images/Emo3.gif

וזה היה ברור לנו לגמרי - ולמרות הזוועות, היינו משועשעים לרגע...

Ayelet CA

New member
צמודה למסך כבר שלושה ימים

איזה אסון נוראי, לא יאומן איך איזורים שלמים נמחקו, לא ברור מאיפה אפשר בכלל להתחיל לשקם את האנשים והאיזור כולו.

Ronit FL

New member
תגידו, להשליך עגבניות וביצים סרוחות

על הבוש המטומטם הזה, זו עבירה? עדיף היה לו כששתק, הטיפש...

forglemmigej

New member
אבל מה אפשר לעשות?

המבצעי חילוץ האלו זה טיפה באוקינוס, או כמו שהגדירה איזה פונקציונרית שמה: השקי חול זה כמו סתימה של חור שחור. אין מה לעשות נגד עוצמת הטבע ולפי מה שכתוב פה זו לא פעם ראשונה שהיא נחרבת. מה שעצוב לראות מהצד השני של האוקינוס, שמי שעני באמריקה אין לו שום סיכוי. אין סולידריות ואין כלום.

mal1

New member
מה אפשר לעשות? המון!

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות, בטוח לא יעצור את ההוריקנים אבל עשוי להקטין את כמות הנפגעים בנפש. למשל (ואני בטוחה שיש עוד מליון דברים אחרים שלא נמצאים ברשימה שלי): א. להחמיר את תקני הבניה (נעשה בפלורידה - אבל רק אחרי אנדרו שהיה קטגורי 5 ורק באזור של דרום פלורידה). ב. להגביל את הבניה באזור קו המים (בעייתי - זאת מחלבת הכסף של הנדל"ן). ג. לתחזק את הסכרים כמו שצריך כל הזמן ולדאוג שיעמדו בתקן של קטגורי 5 ולא קטגורי 3 (כי מה לעשות... יש גם סופות כאלו). ד. לגבש תוכניות פינוי חירום ולתרגל אותן (מיושם בדרום פלורידה). בשורה התחתונה - לעסוק בפעילות מונעת, מתוכננת ומראש. כאמור - זה לא יעצור את הרוח. זה לא יעצור את המים. אבל זה עשוי להקטין משמעותית את מספר הנפגעים בנפש. לגבי המי שאני באמריקה וכו'... מסכימה איתך אבל רק חלקית. זה לצערי נכון גלובלית. זה לא נכון שאין סולידריות. אני חושבת שהיא קיימת העניין הוא שזה דבר אחד לראות את אוכלוסיית המדינה בהלם ומגיבה באיטיות ודבר אחר לראות ממשל מטומטם מגיב בהלם.

Ronit FL

New member
את יודעת למשל, שאת תכניות החירום

במקרה של הוריקן בקטגורי 5 עשו לפי ניו אורלינס? מישהו פעל לפי הסנריו הזה? קדחת! שנים יודעים שניו אורלינס בנויה באופן בעייתי במקרה כזה, עזר למישהו השבוע? חשבנו, הישראלים, שיש לנו זכויות יוצרים על המושג "יהיה בסדר!".... ממש...

Ayelet CA

New member
אותי מדהימים גם הבוזזים

ולא מדברת על אלו שלוקחים טיטולים, מזון תינוקות או מים אלא אלו שבוזזים בגדים, תכשיטים והנורא ביותר - נשק. אחד הכתבים אמר שהוא לא מאמין איך זה שיש אנשים שנאבקים על לשרוד ומולם כאלו שבודקים את גודל הנעליים בחנות הספורט אותה הם בוזזים.

mal1

New member
../images/Emo6.gif מותר להשתמש ב"לא תודה" מהשרשו

ר של העגלות? ובנימה רצינית יותר - המושל של פלורידה (האח הקטן של הקריקטורה) דווקא עושה עבודה בכלל לא רעה בנושא.

למעלה