אתם רואים חדשות?

mal1

New member
לא... היית מוצאת דרך לצאת בכל

מחיר אם המצב היה מגיע למצב בלואיזינה - עם הכלב. לשמחתי מצבי הכלכלי טוב בהרבה מזה של רוב האוכלוסיה האומללה שנתקעה שם. נתתי את זה רק כדוגמא למערך שיקולים מורכב - שהעיקרי שבהם הוא ללא ספק: מה פרק הזמן שניתן לפינוי. כדי לפנות את אוכלוסית דרום פלורידה למשל (באמת פינוי - לא רק קו החוף) צריך כ-72 שעות...

לדעתי

אלו שיכלו לעזוב. קיבלו התרעה בזמן ולא עזבו. הטיפול בהם על אחריותם בלבד. למה שהממשל יטפל באנשים שעושים דווקא? במשאבים הללו ניתן היה לטפל במעט מהאנשים שבאמת זקוקים לעזרה.

iris mom of two

New member
אני מבינה אותך, ולא מסכימה

כל כך הרבה פעמים החזאים מזהירים מסופה עצומה, כולם פוחדים ומה קורה? כלום. סופה בגודל הזה לא קרתה כבר 50 שנה בארה"ב לאדם הפשוט לא היה שום מושג עם מה הוא יתמודד. בנוסף, אם עוזבים, הבית על תכולתו לא מוגן. לאנשים יש קשר רגשי לבית. אף אחד לא תיאר לעצמו עד כמה ענקית תהיה הזוועה. אני אפילו צחקתי עם בעלי יום קודם שאני רוצה לרדת לשם (עם הילדים) לחוות הוריקן. כמובן, אני בחיים לא אעשה משהו כזה, אבל עם זה היה הבית שלי אני לא יודעת אם הייתי עוזבת או לא. חוץ מזה, אנשים ישבו בפקקים שעות על גבי שעות, עד כדי כך שכמה הסתובבו וחזרו לעיר. בקיצור, בראייה לאחור ובלי שנהיה שם, קל לנו לשפוט. דרך אגב, ברור שבשנים הבאות האנשים יהיו הרבה יותר קופצניים לכל אזהרת הוריקן.

Mירב

New member
מה שאני לא מבינה זה

איך אפשר לחזור לשם? לשקם ולבנות הכל מההתחלה, כשיודעים שזה יכול לקרות שוב....

G a l i 11

New member
מה שאני לא מבינה זה

איך אנשים מסתובבים על בסיס יומיומי ברחובות ירושלים? איך אנשים עולים על אוטובוסים בתל אביב ורמת גן? להמשיך?

Mירב

New member
אכן הרבה מאוד אנשים עוזבים את ישראל

מי כמונו יודע.

Mירב

New member
חוצמזה:

מי שלא עוזב את ישראל, מי שכן ממשיך לגור שם ולהלחם, יודע שהוא נלחם בתופעה שניתן להילחם בה. שי איזה סיכוי (אמנם אפסי
) לניצחון. יש תקווה. אי אפשר להילחם נגד הטבע. אני מראש לא הייתי הולכת לגור שם, אבל אם כן הייתי גרה - לא יודעת אם הייתי מסתכנת בלשקם את ביתי, בידיעה שזה יכול לקרות שוב, מחר או בעוד חודש או בעוד שנתיים...

Dublinoa

New member
כשאתה קורא בעיתונים

על התפרצות הר געש בסיציליה על קבורתם של שני כפרים שלמים בניקרגואה בצ'ילה או בהודו כשאתה קורא בעיתונים אתה שואל את עצמך מדוע מדוע זה שבים האיכרים דווקא למדרונות אשר בגדו מדוע זה אינם נסים משם ומחפשים מקום יותר בטוח שבו יוכלו סוף סוף לחיות בשקט אחת ולתמיד...
דני ליטני - לפתח הר געש

Ayelet CA

New member
זה לא אותו הדבר

שם זה נחרב עד היסודות, אין שם שירותים מינמליים לקיום חיים כמו ביוב, מי שתיה וחשמל, ויקח זמן רב מאוד עד שהמים ירדו, בניית בית אורכת זמן ובינתיים אין אפילו בתי ספר או מקומות עבודה.

דפנה KC

New member
זה לא אותו דבר

שם היו להם המון שנים של רוגע ושקט בהן לא איבדו חברים, משפחה, ידיים, רגליים...

iris mom of two

New member
בגלל שזה לא קורה מייד

ויש משהו מדהים לגבי הטבע. והאדם רוצה להרגיש כאילו הוא "ניצח" מול הטבע. תראי את גלווסטון טקסס. מקום משגשג, ובתחילת המאה העשרים היה שם הוריקן שהטביע את האי. אנשים חזרו ושיקמו והיום אין לסופה ההיא שום זכר. בניו אורלינס יהיה אותו דבר.

סלסרו

New member
בנוסף, ישנם דרכים למנוע את זה בעתיד

הסוללה קרסה כי היא היתה עמידה רק עד מס' 3. אפשרי בהחלט, ובראיה לאחור כך היה צריך להיות, לבנות סוללה העמידה גם בפני מס' 5. סך הכל המפרץ שם חיוני לא רק לכלכלת כל האזור והמדינה, אלא לכל ארה"ב. סיבה זו לבדה טובה מספיק לתמוך ברוצים לחזור לשם, שלא לדבר על עברה המפואר (והמפוקפק..) של העיר. ניו אורלינס תבנה, ותהיה חזקה ויציבה הרבה יותר ממה שאי פעם היתה. כמובן שיעברו שנים עד שהיא תשתקם לגמרי, אבל זה יקרה. אם מישהו יודע איזו חברות בניה יועסקו שם, שיודיע לי ומהר, כדי שאוכל להשקיע במניות..

tenen

New member
במקומך הייתי מוכר מניות :)

של חברות ביטוח שם :)

סלסרו

New member
איזה יופי. USG, אחת המניות המככבות

שלי, זינקה קרוב ל6% היום עקב האסון. אסונו של אחד, הוא מזלו של השני..

G a l i 11

New member
מה אפכת לך לחכות עוד כמה ימים

לפני שאתה כותב "איזה יופי" בהקשר לאסון המזעזע הזה. לא מתאים לך.

Mירב

New member
יש משהו בדברייך

אבל אתמול ב-ABC התראיינו שתי כתבות של הרשת שבמקור משם. אחת מהן סיפרה על הוריקן שהיא זוכרת שקרה כשהיא היתה ילדה, והשניה זוכרת שלוש תופעות דומות (אך כמובן לא בסדר גודל כזה)... אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על חיים של לבנות/לשקם/לבנות/לשקם...

למעלה