אתם רואים חדשות?

iris mom of two

New member
אתם רואים חדשות?

אני כל הזמן עוקבת אחרי מה שקורה בדרום. לואיזיאנה, מיסיסיפי ואלבמה. זה מפחיד! ראש עיריית ניו אורלינס אמר שמספר המתים ייתכן שיהיה באלפים. האנשים לא יוכלו לחזור לבתים לפחות כחודש. ראיתי כמה מבצעי חילוץ ואת מה שקורה על הגגות שם, כל האנשים שמבקשים עזרה. נכון שהם היו אמורים להתפנות, אבל אני לא מאמינה שאף אחד האמין שזה יהיה עד כדי כך גרוע.

mal1

New member
זה מפחיד ועצוב ומרגיז בו זמנית

ומכיוון שאני מרגישה צורך לכעוס על מישהו וקשה לכעוס על "הטבע" או על האנשים שהחליטו שלא להתפנות (כל אחד מסיבות אחרות - חלקן לגיטמיות מאוד) - אולי זאת רק אני, אבל יש לי מן תחושה כזאת שמורחים שם את הזמן. לא בכוונה רעה אולי אבל ככה זה נראה.

G a l i 11

New member
למה אפשר לצפות?

אם עברו שלושה ימים עד שנשיא ארה"ב החליט לסיים את חופשתו, למה אפשר לצפות מהדרגים הנמוכים יותר? מפה זה נראה כאילו מישהו החליט לבצע ניסוי של ברירה (לא לגמרי) טבעית שם בדרום המוכה...

iris mom of two

New member
את כנראה צודקת

ניו אורלינס היא עיר של 28% מתחת לקו העוני. כל האזור זה אזור עני, ובוש הוא לקח חופש של חודש, חודש! איזה נשיא לוקח חופש כזה ארוך? וקיצר אותו רק ביומיים. המושלת של לואיזיאנה נשמעת לגמרי המומה ושכל זה גדול עליה. היא נשמעת אבודה. ראש העיר של ניו אורלינס גם לא מסוגל לעשות כלום. וכל המסכנים שכן ניסו לפנות ותקועים בסופרדום עם שרותים שמזמן כבר מגעילים, ללא אוכל ושתייה ובחום אימים.

Ronit FL

New member
רואים ולא מצליחים להשתחרר מהזוועה

ויש כל הזמן בראש "מה יקרה אם..." אנחנו חיים באזור נוטה לפורענות וזה מפחיד. אנחנו יודעים שאם יהיה הוריקן כזה שיגיע לאזור, אנחנו פשוט מעמיסים את הבית על המכוניות ונסים על נפשינו. לראות את האנשים שם על הגגות ולדעת שהם בסה"כ במרחק נסיעה מכאן ונגמרו להם, לעת עתה, החיים! חוסר האונים שלהם והנזקים האיומים האלו מפחידים. אנחנו חיים במעצמה הענקית הזו שהיא הראשונה לעזור באסונות בעולם ועכשיו כולם עומדים חסרי אונים מול עוצמות הטבע ואנחנו כאלו קטנים. אמא שלי ואחותי ביקרו לפני שנה וחצי בניו אורלינס, אתמול כשדיברתי עם אמא שלי, אמרתי לה "אין ניו אורלינס, פשוט אין!"

mal1

New member
רונית - נסים לאן? ליוטה?

זה חלק עקרי מהבעיה. המקרה שלכם עוד יותר סביר - יש לך פור של 4 שעות עלינו פה בדרום פלורידה (בכבישים פתוחים בלי פקקים) בבריחה, אבל עדיין, בורחים לאן? הרי אם יש משהו שעונת ההוריקן שעברנו שנה שעברה הוכיחה חד משמעית זה שאף אחד לא יודע איפה המפלצת תפגע ובמי - וגם אחרי שהיא עושה לנד-פול לאן תמשיך (קטרינה למשל כשפגעה בפלורידה - אף אחד לא חזה שתחתוך דרומה אחרי הכניסה באזור שלנו ושעיקר הפגיעה תהיה דווקא בפרברי מיאמי. להזכיר לך את צארלי ופרנסיס שעשו "נה-נהנהנהנה" לכל החזאים?). לא יודעת. להיות תקועה ברכב על I-95 או הטרנפייק בדרך לאי-שם באמצע סופה לא עושה לי את זה...

Ronit FL

New member
לאן? לאן שהאוטו ייקח אותנו

וברצינות, לצאת ממזרח ארה"ב, לנסוע מערבה. והבדל 4 שעות לא משמעותי מכיון שיודעים מספיק זמן מראש, פחות או יותר את המסלול ואת עוצמת הסופה, אז זזים. אם אדע שיש סופה בקטגורי 3 והיא איטית, אני עפה מכאן. כשצ'רלי עבר בשכונה שלי בקטגורי 3 או אפילו 2 (לא ממש זוכרת) הוא היה מהיר הוא השאיר הרס וחורבן מסביב שאני לא רוצה לחשוב מה היה לו היה איטי כמו הצארית קתרינה.... כמו כן, אני חושבת שהעובדה שלא סיפקו אמצעים לכל האוכלוסיה לצאת מאזור הסופה, גובל בזילות חיי אדם!

mal1

New member
אז זאת בדיוק הבעיה...

בשלב שאת יודעת בוודאות שהסופה במסלול ישיר אליך - מדרום פלורידה (אם לוקחים בחשבון שיש לעבור את פלורידה לכל אורכה בפקקים של במפר לבמפר) מאוחר מדי לצאת. אם את מחליטה להתפנות ברגע שמודיעים שהסופה היא קטגורי 3 באזור הבהמס (שזה בערך המרחק שיאפשר לך התפנות סבירה) - את לא יכולה לדעת איפה היא תפגע ותבלי את רוב חלקה הראשון של תקופת ההוריקנים בדרכים (נכון לשנה שעברה למשל - לפי הסנריו הזה הייתי צריכה לפנות את הבית 5 או 6 פעמים בטווח של חודש וחצי). לגבי פינוי האוכלוסיה מרגע שידעו (ד"א - מה שנכון לגבי פלורידה לא נכון לגבי לואיזינה ומסיסיפי - אותם בהחלט היה אפשר לפנות!!!) זה לא גובל בזילות בחיי אדם - זה פשוט זה. את אותה שיירת אוטובוסים לפינוי ה-25K היה אפשר לעשות לפני. חברות התעופה שביטלו טיסות ולא התביישו להקפיץ כרטיסי טיסה שעולים בימים כתיקונם 150$ ל-2000$ עכשיו אומרת שתרתמנה לפינוי הנפגעים. מה שמרתיח אותי זה שקודם היו צריכים לראות את ההרס. את הבתים המוצפים במים. אנשים נסחפים בזרם או הולכים עם שקיות ניילון שבהם כל מה שנשאר להם בערך (עם ילד אחד על הכתף ושני על הגב) ברגל על כבישים מוצפים - כדי להגיע למצב שבו יהיו פתאום אוטובוסים כדי לפנות וחברות התעופה ירתמו לדגל. על בוש? שהואיל בטובו לקצר את החופשה (אחרי שלפני שלושה ימים קרא לכולנו להתפלל כי הרי עזרה תגיע משמים ולא מהממשל) אין לי מה לומר.

Ronit FL

New member
לראות את האנשים האומללים האלה

על אי בודד, מה שהיה עד לפני יומיים הבית שלהם ללא אוכל, ללא מים, בשמש קופחת ביום ובלילה בחושך מוחלט, ואין מושיע! ההא, שמעתי שהנייבי שלח את ספינותיו, כמה חביב...

odedee

New member
גם אני רואה כל הזמן

וכבר כמה ימים שאני די כועס. מאז יום ראשון, בעצם. אני לא מצליח להבין איך, במצב חירום, השלטונות - ברמת הסטייטס וגם הפדרלית - חשבו שזה מספיק לבקש מאנשים להתפנות, ואיש לא חשב שצריך לעזור לאנשים לצאת משם, ואפילו לפנות אנשים בכפייה. למה לא הפנו את נתיבי ה-freeway כך ששני הכיוונים יהיו רק החוצה, ולא פנימה? עשו את זה רק ברגע האחרון. למה לא יכלו לארגן ביום א' אוטובוסים שיסיעו את העניים חמש שעות מערבה? או את חברות התעופה - כשעוד היה אפשר להמריא משם, ביום ראשון? עכשיו אלפי חולים, זקנים ועניים תקועים באיצטדיון, ורק עכשיו מתחילים לפנות אותם - באיחור ניכר. יש לי תחושה שבוש היה צריך איזה סטירה או שתיים שיעירו אותו לפני כמה ימים. גם עכשיו נראה שאין התמודדות טובה עם האסון, לא מצליחים לחסום את הסוללות שנפרצו והמים עדיין עולים.

Ayelet CA

New member
מישהו כתב מייל ל-CNN

ושאל מתי מעלים את רודי ג'וליאני על מטוס ומביאים לניו אורלינס. אין מילים בכלל לתאר את האסון הזה, אנשים בלי בתים ובלי רכוש, אין חשמל ולא יהיה הרבה זמן, עיר שלמה טבעה, שכונות שלמות נמחקו, אין עסקים, אין בנקים, אין כלום חוץ ממתים, שריפות ומחלות שיתחילו להתפשט מהר מאוד.

odedee

New member
he had more to work with

ניו אורלינס הרבה יותר קטנה ממנהטן רבתי, לוקח יותר זמן להביא לשם את כל כוחות החירום שדרושים, במיוחד בהתחשב בכבישים שנהרסו ושדות התעופה שהיו מושבתים. מה שמוזר הוא שאף אחד לא מיהר לעשות את זה. או כך לפחות זה נראה.

iris mom of two

New member
כמה סיבות

כרגע דיברתי עם חברה שההורים שלה גרים במיסיסיפי קרוב ללואיזיאנה (הם בסדר, אין להם חשמל אז הם בדרך אליה), לואיזיאנה היא המדינה הכי מושחתת בארה"C. רוב הכסף שהיה אמור ללכת לתשתית אסונות הלכה לכיסים פרטיים. כל יום שולחים שם אנשי ממשל מקומיים לכלא. צרף לזה את תעשיית הדלק המושחתת גם ותקבל מירשם לאסון - וזה מה שקורה.

מאז ריכזו את ה"לא יכלו לצאת מהעיר"

באיצטדיון. חלחלה בי מחשבה נוראית . "איך נפטרים מעניי העיר והחולים שלה במכה אחת?" - מרכזים אותם במקום אחד (ולא נעים להגיד), מקווים שיקרה משהו.. וכשדיווחו על סדקים בגג האצטדיון. זה כבר ממש הפחיד אותי. כמה אנשים חולים וזקנים יושבים שם בלי חשמל בלי מים וכמעט או בלי אוכל. בחום איימים. כמה מהם יצאו משם בכלל ולאן? כמה מחלות תפרוצנה בין "תושבי"האצטדיון? וכל זה כי "לא היו להם אמצעים לעזוב את העיר".

Ayelet CA

New member
ומה אם אלו שיכלו ולא עזבו?

והמסוקים נאלצו לפנות אותם מהגגות במקום לעזור בסתימת ה- levees

mal1

New member
בתשובה לשתיכן...

עם כל הביקורת שיש לי על מה שקורה עכשיו באזור ואיך שמתנהלים שם הדברים... דודה: ריכזו את האנשים באצטדיון כי בזמנו זה נראה כמקום הכי בטוח בעיר. בדיעבד, למרות הדליפה, למרות הפגיעה בגג ולמרות ההצפות מסביב (וסכנת התפרצות המחלות) - אם כבר לא פינו אותם שזה מה שלדעתי היו צריכים לעשות, זה כנראה היה המקום הכי בטוח בעיר לרכז בו כלכך הרבה אנשים. אצלנו, כשיש פינוי (ויש כמה כאלה כל שנה בשנתיים האחרונות), מפנים לבתי הספר בערים שתאורתית אמורות להיות "בטוחות יותר". תאורתית, בתי הספר המשמשים מקלטים אמורים לעמוד בפגעי הטבע (בוחרים כאלו שנבנו בתקנים החדשים כך שבד"כ מדובר בבתי ספר החדשים יותר) - אבל אין אף בית ספר בכל האזור שהיה יכול לקלוט כמות כזאת של אנשים. אילת - מה עם אלו שיכלו לעזוב? אני לא חושבת שצריך לשפוט אותם. בין אם היו להם האמצעים הכלכליים לעשות זאת (ולהרבה מהם לא היו) או שלא, צריך לנסות להכנס לראש של אותם אנשים וקשה לעשות זאת מבלי שהיית בנעליהם. לשמחתי מעולם לא הגעתי למצבם. אבל בשנה שעברה היו מספר מקרים בהם התלבטנו קשות בדילמה של להשאר או לברוח ובחרנו להשאר. יש פה שילוב של הרבה גורמים שמשפיעים על ההחלטה. מתי אם בכלל אוכל לחזור, האם אם אמלט אגיע למקום מבטחים או אתקע בכבישים במהלך הסופה, לאן בורחים, איך בורחים, מתי בורחים והאם להאמין או לא להאמין לתחזיות גוג ומגוג - אחרי ששומעים את אותה תחזית 5 פעמים בשנה וכלום לא קורה ואפילו דברים שאולי ישמעו לך אדיוטים אבל נכנסו אצלנו למהלך השיקולים כמו : מה עושים עם הכלב (אי אפשר לשים אותו באף שלטאר כי הם לא מקבלים חיות ורוב בתי המלון בזמן הוריקן מסרבים לקבל חיות - אין סיכוי שאני אשאיר אותו מאחור)... אני בהחלט מבינה הרבה אנשים ש"בחרו" להשאר. זאת ברוב המקרים לא ממש בחירה. זה הימור בין רע לגרוע. לצערי - במקרה של קטרינה, המהמרים הפסידו....

OrlyNL

New member
לא רוצה בכלל לחשוב

מה הייתי עושה במצב כזה. זה נראה לי פשוט נורא - להשאיר את כל החיים שלך מאחור ולקוות שתוכל לחזור. זה הסיוט הכי גדול שלי - שהמעט שיש לי יאבד באיזה אסון, שרפה או כל דבר אחר. ואני לא מדברת על הערך הכספי, אלא יותר על הדברים עם הערך הסנטימנטלי...

Mירב

New member
ואני גם לא מדברת על הדברים עצמם

(אין לי שום חפץ שאני ממש קשורה אליו) אלא על הכוחות הנפשיים שצריך בשביל כל התהליך - אובדן > בניה מחדש > חיים בחשש כמעט מתמיד שזה יכול לקרות שוב > אובדן נוסף. איך אפשר לחיות ככה?

Mירב

New member
מאל:

את היית מסכנת את המשפחה שלך בגלל שבתי מלון לא מכניסים כלבים? ראיתי ראיון עם מישהו - לא זוכרת בדיוק מה תפקידו אבל הוא קשור לחיות איכשהו
, והוא הסביר איך חיות מצליחות לשרוד כל מיני מצבים, ושבמצבים כאלו אנשים חייבים קודם כל לדאוג לאנשים שסביבם ולא לדאוג לחיות כי הן יודעות להישרד.

למעלה