אתם והשרות הצבאי

לורליי43

New member
כמו שכתבתי- הוילון הוא "וילון" לשאר

זה פרט קטן, אבל מסמל הרבה (בעיני) על היחס לאנשים.

חותמת על כול מילה../images/Emo45.gif

מול הנ"ל כל היתר כל כך מתגמד. שיטרטרו אותו קצת, שיתקלח במים קרים(כן,גם זה קרה) שלא יצא 3 שבתות רצוף- אבל שיחזור בריא ושלם פיזית ונפשית.

לורליי43

New member
את אומרת שמול נושאים "גדולים" כאלה

כמו שתארת, הדברים הקטנים נהיים עוד יותר קטנים. השאלה למה אותם דברים "קטנים" צריכים להמחק? הרי חלק מאותה בריאות נפשית נמצאת בפרטים הקטנים- ביחס לפרט. זו בדרך כלל הבעיה עם זה שנמצאים בתוך הקושי הגדול הזה- הבן בצבא והעיקר שיחזור הביתה, כל השאר פחות חשוב. הרי פעם, קיבלו כמובן מאליו שהאוכל בצבא גרוע, רק בחייל אויר היה אוכל טוב. ואז "הסתבר" שבסך הכל, צריך טבחים יותר טובים, חומרים יותר טובים (שעולים אותו דבר- רק ענין של בחירה מושכלת)- ופתאום גם בתחום הזה יש שיפור. יש סיבה לקבל כמובן מאליו שהבן יעביר את 3 השנים עם תנאים גרועים, רק בגלל שאלה פרטים קטנים? בנוסף- לגבי החשיבה הצבאית- חבל שהצבא משקיע כסף בהחזקת המנגנון המנופח שלו, במקום להתייעל (ולהשקיע בפרטים שישנם בו). עדיף לדעתי, להפנות חלק מהמשרתים לשרות לאומי. ועוד בנוסף אני מניחה שיש הבדל גדול בתחושה לגבי בן בצבא או בת בצבא.

שוליי הדברים.

"לגבי החשיבה החינוכית, חבל שמשרד החנוך משקיע כסף בהחזקת המנגנון המנופח שלו ,במקום להתייעל ולהשקיע בפרטים שיש בו, עדיף לדעתי....." נראה לך רציני? לי לא. כי לא את ולא אני מכירות את המנגנון,תהליך קבלת ההחלטות,חלוקת המשאבים וכו במשרד החנוך. בדיוק כמו שלא את ולא אני מכירות את המערכת הזו בצה"ל. אז לפני שאת מתיימרת להחליף את כרמלה מנשה וחבריה, כדאי לפחות להכיר את המערכת,תקצובה, ויתר הנושאים (כי למשל שירות לאומי מטרתו אחרת לחלוטין, ופוליטית לחלוטין). וכן יש פרופורציות אחרות לחלוטין בהתייחסות לשירות של בן או בת, או אפילו לבן שמשרת בתפקיד קרבי או תפקיד (או מיקום) עורפי. מה לעשות? זה משנה את נקודת ההסתכלות גם. ולא עושה את הצבא "לבן " או "טהור" יותר, אלא את ההסתכלות אחרת.

לורליי43

New member
אני לא מסכימה איתך, הביקורת של אותם

הורים- שלא מכירים את המנגנון לפרטי פרטיו, היא זו שבסופו של דבר תרמה לשינוי גישה בנושא של התנהלות בצבא כלפי טירונים.

לורליי43

New member
לגבי אותו בית חולים

במהלך החיים שלי לא שמעתי את התאוריה הזו, וגם לא ראיתי בית חולים שאין בו וילון במקלחת. נשמע לי כמו איזו תאוריה מאובנת, ואני יכולה לשער שגם באותו בית חולים עשו רענון לענין. ושאלה- למה זה לא נראה לך נורא שמאלצים בן אדם, להיות ערום שלא ברצונו, במיוחד בגיל שהדימוי והחשש כל כך משחקים בו תפקיד?

אוי ....ועוד שמעתי

לא רק בבית החולים (בו ילדתי את ילדיי, כולל האחרון מאז לא עשיתי בדיקת ציוד ווילונות מקלחת) אבל גם בצבא שמעתי שיש פטריות שמתיישבות על וילונות ניילון ולכן... אבל אני חושבת שאת קצת יוצאת מפרופורציות כאן, כי גם במקלחת בקאונטרי קלאב אין בדיוק וילונות או זכוכית ובכל זאת כולן מתקלחות שם. זה לא נראה לי "נורא" ש"מאלצים" בן אדם להיות ערום שלא ברצונו- כי אני חושבת שאת נסחפת בהתייחסות הזו, או בעיניי לא ממש מאלצים ,ויש אפשרות להתקלח לפני/אחרי כולן (ולו רק בגלל שרוצים מים חמים, אני עוד זוכרת).

לורליי43

New member
בקאונטרי שלנו יש דלתות במקלחונים../images/Emo13.gif

בלי לדעת מצאתי אפילו את הקאונטרי הנכון
אני שמה לב שהקטע הזה מטריד אותי יותר מאשר אחרות, זה לא ענין של פרופורציות (לדעתי) אלא של דגשים משמעות שאני נותנת לדברים. זה שאפשר למצוא פתרון, זה יופי. אבל זה פתרון לבעיה מיותרת לגמרי
הדוגמא של בית חולים היא דוגמא טובה להשוואה לצבא- גם שם, אדם לא נמצא מבחירה- הוא תלוי בצוות שמטפל בו- וגם שם בדרך כלל מאלצים אותו לוותר על חלק מכבודו בגלל סגנון המערכת. גם בבית חולים הרופאים מרגישים אלוהים קטנים, ויש להם המון כוח, והחולים נמצאים במעמד של מי שאין לו יותר מדי מה להגיד. אני לא אשכח את הרופא המיילד ש"מעל לראשי" נתן הנחיות לעשות משהו שלא רציתי בו, וכשהתנגדתי הסתכל עלי בערך כמו על ג'וק שלמד לדבר. ממש עוררתי סערה רצינית בהתנגדות הזו שלי.

הופה, תתחדשי ....

'תגעגעתי כבר לסמיילים שלך ולסגנון. רק לא הבנתי משהו מכל השירשור הזה. למה זנחת את הניק ורד4 ? ואפרופו השירשור הזה, שמעת בהעדרך ש פ י ט ר פן נהרג בפעילות צבאית ליד ג'נין ? הצבא החולירות האלו אפילו לא פירסמו את מועד ההלוויה שלו ועשו אותה ככה בחשאיות. שלא יבואו כל מיני עיתונאים וישאלו שאלות בדבר נסיבות המוות וכאלה. לא סובל אותם את צה"ל האלה. אז מה, אז מה אם הם שומרים על המדינה ועלינו וילדינו ?

לורליי43

New member
אין ויכוח על חשיבות הצבא, ודעה אחרת

אבל גם דברים חשובים אפשר לעשות בצורה שונה. בסך הכל הכל פוליטיקה. אולי יעניין אותך לקרוא את הקישורים שנתתי.

או קי, ראיתי וקראתי,רק לא מבין משהו

איך מבטאים את ה"לורליי" הזה ? התוכלי לתת רמז באותיות באנגלית ? נורא מבלבל ...

גלי®

New member
נועמון, זה כברבור בהשכלה..לא רואה

"בנות גילמור" ? תצא בחוץ... :))))))))

גליה12

New member
just for you --Lorelei

Heinrich Heine, 1823 Lorelei 1. Ich weiß nicht, was soll es bedeuten, Daß ich so traurig bin, Ein Märchen aus uralten Zeiten, Das kommt mir nicht aus dem Sinn. Die Luft ist kühl und es dunkelt, Und ruhig fließt der Rhein; Der Gipfel des Berges funkelt, Im Abendsonnenschein.

לורליי מקום קסום

על שמה של העלמה המפתה , שניצבת על הצוק, וכל ספני העולם מתנפצים אליו בכמיהה אל העלמה ובלי לחשוב על הסכנה הטמונה בה, בעמק הריין, צפונה למיינץ. חבל ארץ יפיפה ועם יינות מעולים. הפסל עצמו, פחות מלהיב מהנוף והמיתוס.

גלי®

New member
והנה התרגום לאנגלית:

I'm looking in vain for the reason That I am so sad and distressed; A tale known for many a season Will not allow me to rest. Cool is the air in the twilight And quietly flows the Rhine; The mountain top glows with a highlight From the evening sun's last shine. The fairest of maiden's reposing So wonderously up there. Her golden treasure disclosing; She's combing her golden hair. She combs it with comb of gold And meanwhile sings a song With melody strangely bold And overpoweringly strong. The boatman in his small craft Is seized with longings, and sighs. He sees not the rocks fore and aft; He looks only up towards the skies. I fear that the waves shall be flinging Both vessel and man to their end; That must have been what with her singing The Lorelei did intend.

למעלה