אתם הורסים את היהדות!!!!!!!!

באמת הרגשתי שחסר לי משהו!

הסבירי נא לי, גברת נכבדה, מה פה שוביניסטי? מי שהמציא את "ברוך שלא עשני אשה", הוא זה שקבע את המשמעות של זה. ובטח שלא את. פתאום נהיו לי חכמים, למדנים ומבינים. אהבתי.

taro

New member
ונאמר גם:

ברוך שלא עשני עבד (ולפני שתקפצו על ההשוואה ותנסו לטעון שהאישה היא עבד, האישה אומרת ברוך שלא עשתני שפחה). האם הדבר אומר שעבד הוא נחות? לא, הדבר אומר שלעבד יש קשיים (הרי עבד הופך לעבד בגלל שאין לו כסף). ובכן, גם לאישה יש קשיים - היא חלשה יותר פיסית, היא סובלת מכאבי המחזור והיא צריכה להתמודד בסביבה של גויים, בה האישה אכן נתפסת כנחותה (וכאשר לה יש את המגע היומיומי עם הגויים, למשל, כשהיא סוחרת בשוק, הדבר מהווה בעיה).

Dorfl

New member
הלוואי ויכולתי להגיד:

ברוך שלא עשני נימול, אבל לצערי להוריי לא היה מספיק שכל.

taro

New member
אני באמת לא רואה טעם למול ילדים

מתוך תחושת אחווה לאומית או מה שזה לא יהיה. אבל אם הם מלו אותך ממניעים דתיים, זה משהו אחר.

taro

New member
לא יותר משמניעת מילה מילד

היא כפיה חילונית, ששליחת ילד לבי"ס נוצרי היא כפיה נוצרית, שזריקה לילד היא כפיה מדעית וכו´. לכל הורה יש את הזכות לחנך את ילדיו לפי ראות עיניו.

Dorfl

New member
טארו

1. לא אמרתי שאני אמנע ממנו, אמרתי שאני לא אכריח אותו. כשהוא יגדל הוא יחליט ויעשה מה שהוא ירצה. 2. יש הבדל בין מניעה לבין כפייה - הכפייה בלתי הפיכה ואילו את המניעה הוא יוכל לתקן בהגיעו לגיל 18.

taro

New member
אני לא יודע מה אתך,

אבל אני לא מכיר ילדים רבים שמעוניינים לעבור את ההליך הזה בגיל מבוגר, מפאת הכאב והבושה. נוח הרבה יותר לעבור אותו בעודם קטנים. לפיכך, מניעת ברית מילה מילד בילדותו, הריה אתה בהכרח מכריח אותו לסבול כישגדל, אם יחליט להיות דתי, באותה המידה בה ברית המילה כופה עליך סבל במידה ואתה חילוני.

taro

New member
וכי למה?

הרי לכל הורה יש את ה"זכות" (או יותר נכון, כוח מלית ברירה) לחנך את ילדיו כראות עיניו; אחרת, לא הייתה אפשרות לקיים חברה אנושית.

זה מה שתמיד אמרתי

שהסיבה היחידה לברכה זו היא זו שהגברים שמחים להודות לאלוהים על כך ששלל מהם את העונג לדמם כפצוע קרב אחת לחודש... מדהימה ההיתממות שלך טארו ("זה לא שאישה פחות טובה מהגבר, זה רק שלהיות אישה זה פחות טוב מלהיות גבר")... ושוב אני חוזרת ושואלת, איפה לעזאזל היית כשמחו השחורים על גזענות? למה לא הסברת להם שזה לא שרואים בהם נחותים אלא שפשוט להיות שחור זה פחות טוב מלהיות לבן?

taro

New member
על מה את מדברת?

שחור נתפס כ*נחות מבחינה ערכית* במוצהר: הוא נחשב לטוב פחות, לא לבעל קשיים. אם היו לבנים שהודו לאלוהים על שאינם שחורים, היה הדבר מפני שעצם היותם שחורים הינה דבר נחות, ולא כי לשחורים יש בעיות כלכליות. מה הקשר בכלל הין דברייך לדברי?

איילת1974

New member
גם עבד (יהודי) אומר...

ברוך שעשני כרצונו. מכאן ההשלכה היא פשוטה למדיי. האישה ביהדות משולה לעבד. ולגבי שאלתך, אני לא יודעת את פרשנותם של רבנים למיניהם לגבי האמרה הלא חכמה הזאת, אבל אם פעם אחת תקבל מחזור, תאמין לי שגם אתה תומר את זה, אפילו פעמיים ביום.

taro

New member
וכבר עמדתי על ההבדל

העבד אומר "שעשני כרצונו", כלומר, שברא אותו כרצונו. אף אדם לא נברא כעבד; עבד הוא זה אשר אין לו מספיק כסף לשלם ולכן נענש בבית דין. כלומר, אין פה המשלה ל"ערכו" של העבד שכן ערכו של עבד שווה לזה של האדון, אלא רק לקשייו הפרקטים. אותו הדבר עם האישה - שלא עשני אישה, כי לאישה יש קשיים יומיומיים.

איילת1974

New member
איזה קשיים יש לאישה?

לאישה אין שום קשיים, אלא אם כן יא אשה דתית, שאז היא משולה לעבד!

taro

New member
כבר אמרתי

כאבי המחזור, חולשה פיסית יחסית לגבר והתמודדות יומיומית עם סביבה שוביניסטית של גויים. האישה אינה משולה לעבד (היא עצמה מברכת ברוך שלא עשני שפחה), היא משולה לאדם שיש לו קשיים פרקטים.

freeonly

New member
וואו כמה שטויות. התקפה כהגנה?? אולי

ועוד לשמוע את זה מפי מי שמתיימר לייצג מיגזר אנטי-דמוקרטי שפועל להרס המדינה בה הוא חי... אז הבה ונתחיל לתקן את הטעויות: 1. הדתיים, ובמיוחד החרדים שבהם, הם שהורסים בהדרגה ומעוותים לא רק את סמלי היהדות, אלא גם את הרצון של רוב העם ללמוד על היהדות. 2. אקט המילה לא רק שאינו אסטטי, אלא גם מזיק ומסוכן. 3. אינני יודע בדיוק עם איזה נשים שכבת, אבל מוזר שכל העשר התרכזו בדיוק ברחוב בו אני גר. 4. בקשר לחרא ולשאר הרפש שפלטת כאן, למטה מכבודי להתייחס.

artbear

New member
אתה הורס את האנושות!

אחותי התחתנה עם נוצרי שלא עבר ברית מילה. הם קיימו יחסי מין בצורה נפלאה במשך שנים רבות, יצא להם ילד יפהפה ומקסים ורגיש. ולילד שלי אני לא מתכוון לעשות ברית מילה. רוב העולם לא נימול, ונראה לי שהוא חי יופי-יופי. לגבי בקשתך "ואולי תתאסלמו או תתנצרו כי אתם עושים בושה ליהדות. מבחינת הרבה אנשים אתם נחשבים גויים" - אז יש לי כמה תשובות: א) בקשתך נדחית ב) אנחנו לא יהודים דתיים, אנחנו יהודים חילוניים. ג) מי שחושב שאני ´גוי´, שימשיך לחשוב מה שהוא רוצה. זה לא מזיז לי ד) לדעתי אתה אדם חסר-השכלה ופתטי ה) סע לשלום, המפתחות בפנים

במקום לרסן אותו אתם מעודדים ..

ותומכים בו! הפה שלו יצא מכלל שליטה! השפה מגרדת את חריצי הריצפה! מאז שהוא נכנס לפורום הרמה ירדה באופן דרסטי. (אני לא מדבר על התכנים אלא על השפה בה הוא משתמש) חשבתי לתומי שמטרת הפורום (שלכם!!) לנהל דיונים גם אם מתישים ומכעיסים ברמה סבירה (מינימום). אילו הייתם רק שותקים ניחא..

למעלה