אתיקת חתונות

אתיקת חתונות

קרובת משפחה מתחתנת בשישי בצהריים. בהתחלה הבנתי שההזמנה היא עבור כל המשפחה, לכן קניתי בגדים לילדון (בן 3.5) והוא ממש מחכה בציפייה לחתונה. מאוד שמחתי שהחתונה בשישי בצהריים מה שמאפשר לנו לחגוג יחד איתו בכייף. הילדון מאוד אוהב חתונות אבל אנחנו לא לוקחים אותו לחתונות בשעות הלילה כי הוא עייף מדי וזה לא מתאים. הוא התלהב מאוד לשמוע שיש חתונה וכל יום שואל אם היום הולכים לחתונה...
היום (יום לפני החתונה) נודע לי במפתיע שאני ובן זוגי מוזמנים אבל הילדון לא.... זה מאוד הפתיע אותי ואני לא כ"כ יודעת מה לעשות. מצד אחד אני רוצה לבוא לחתונה, ולחגוג בשמחתה. מצד שני אין לי סידור למחר, אין לי בייביסיטר ואין לי את מי להקפיץ לשישי בצהריים (אמא שלי היא הבייביסיטר שלו והיא הולכת לחתונה). לא ממש ברור לי למה ביקשו שנבוא בלי הבן שלנו לחתונה? הוא הרי חלק מהמשפחה... חייבת להגיד שעד עכשיו מעולם לא נתקלתי בבקשה כזו, ותמיד עשיתי את השיקולים שלי אם לבוא איתו או לא.
נוצר מצב שעכשיו לא נעים לי לבוא איתו כי ביקשו במפורש. מצד שני לא בא לי לבוא בלעדיו וגם אם הייתי רוצה אין לי סידור כזה. אז לא לבוא בכלל? להשאיר את בעלי עם הילד וללכת לבד, ואז זה אומר שאני ממש לא אהנה? הייתי מבינה אם החתונה היא בשעות הלילה, אז רוב הסיכויים שגם בלי שיבקשו לא הייתי מביאה אותו והייתי נערכת מראש בהתאם.
אבל למה לשישי בצהריים אי אפשר לבוא עם ילדים? ולמה להגיד רק יום לפני?

mereng

New member
באמת מוזר

חתונה בצהריים זה נפלא לילדודס. חבל.

תכל'ס, אם באמת ביקשו יום לפני - הייתי מגיעה עם הילד ומתנצלת שלא הספקתי למצוא סידור ואם היו מודיעים מראש הייתי נערכת בהתאם. זו האמת הפשוטה.

קליספרה

New member
הייתי אומרת להם בדיוק את מה שאמרת כאן

תודה רבה על הזמנה - התכוונו לבוא שלושתינו
אבל מכיוון שאין לנו סידור לילד, אנחנו נאלץ לוותר
שיהיה לכם המון מזל טוב ובלה בלה בלה

גם אני לא מבינה מה הסיפור. מי שעושה חתונת שיש צהרים אמור לצפות גם ילדים.
אולי אמרו להם שמגיל 3 ילד זה מנה

חבל לי לא לבוא

אולי אני אוסיף שהיא מתחתנת עם אישה, וחלק מהמשפחה שלנו לא מגיע כי הם נגד העניין הזה. זה גם הולך להיות אירוע די קטן והיא לא הזמינה הרבה אנשים.... בגלל זה הבחירה להודיע לנו שזה בלי ילדים מאוד תמוהה בעיניי. אני לגמרי תומכת בה ולא רוצה שאי הגעה תתפרש כחוסר תמיכה. בקיצור אני כבר לא יודעת מה לעשות.

קליספרה

New member
תרימי טלפון

תגידי אנחנו מתים לבוא - אין לנו סידור לקטנצ'יק והוא מתלהב נורא מלבוא לחתונה - זה יהיה נורא מבחינתן אם נביא אותו?
שהן תכנסנה לפינה - לא את.

שקדייה

New member
היתה מספיק פנויה כדי לדאוג להודיע לך לא להביא

אותו...

וזה אכן די מוזר, דווקא בחתונה כזו הייתי מצפה לקצת יותר זרימה חופשית..

היא לא הודיעה בעצמה אלא דרך המשפחה...

טוב, בינתיים דיברתי איתה והיא אמרה שהיא תיארה לעצמה שבכל מקרה נגיע עם הילדון ושהם ישמחו לראות אותו ולקחו אותו בחשבון בהושבה... עכשיו בדיעבד אני חושבת שאולי הבנו לא נכון את המסר. אמרו לנו משהו בסיגנון "האירוע הוא ללא ילדים", אולי התכוונו שניקח בחשבון שסביר להניח שלא יהיו ילדים אחרים?

yoyo10

New member
ילדים מפעילים את עצמם נהדר גם של הפעלה

וגם שהם לא מכירים מראש את הילדים זה מדהים העניין הזה

לא אמרתי אחרת....

להפך- אני לא אוהבת הפעלות כאלה
אבל לפעמים כלות לחוצות חושבות שחייבים דבר כזה אם יש יותר מ-2 ילדים בחתונה ואם אין- זה כאילו החתונה לא "מותאמת" לילדים

אנחנו אחרי החתונה

והילדון ממש נהנה, אכל, ורקד ושמח. אגב, היו עוד הרבה ילדים אחרים - קטנים וגדולים ממנו. באמת שלא צריך הפעלה, מוזיקה וריקודים לא צריך יותר מזה

רחלילי

New member
טוב שנהנה! מענין מה המקור לאי ההבנה

יש מצב שזה בכלל לא בא מהזוג, אלא ממישהו מהצדדים....(שאמור לשלם על המנות?!) חבל על המתח שיהה ביממה לפני וטוב שהילדון (ואתם כמובן) נהנה/נהניתם.

רחלילי

New member
חוסר ההגעה אינו חוסר תמיכה בה

הוא פשוט בעד תמיכה בבן שלך, ובמשפחה החדשה שאת בונה לעצמך.
זה בכלל לא קשור עם מי היא מתחתנת, או זה שהרבה מהמשפחה לא באים, אני באמת לא חושבת שיש מה להכנס לסיבות...
שיהיה לה במזל טוב, ואני הייתי משקיעה בבן שלי ובבן זוג שלי ולא בחתונה (אם במפורש אמרו לכם לא להביאו בצהריים).

שקדייה

New member
אשכרה צילצלו להגיד?

מעניין אותי איך התגלגלה הסיטואציה שבה נודע לך רק יום לפני.
כי בעיני זה ממש בוטה להגיד במפורש דבר כזה יום לפני. מספיק בוטה כדי להיות בוטה בחזרה ולהגיד "תודה אבל לא תודה, נתראה, או לא, בברית".

אני אישית לא הייתי באה.

powerpuff25

New member
יכול להיות שזה היה ברור לכולם

והם נורא הופתעו לגלות שלזוג המדובר זה לא היה ברור, ולכן הרשו לעצמם להבהיר את זה.

אני באמת לא מבינה את התמיהה שיש כאן, אז אמרו לכם לבוא בלי הילדים, זה עדיין מותר לא?

שקדייה

New member
הכל מותר. גם לא לבוא מותר

יש שעות שיותר לגיטימי לצפות שאנשים יבואו ללא הילדים שלהם.
ויש שלא- בסופי שבוע בשעות הצהרים אין לי מוטיבציה להשתגע עם למצוא לילדים סידור, מה גם שאני מעדיפה לבלות איתם מאשר בלעדיהם....
באופן פרדוקסלי יוצא שמי שלא קרוב אלינו, אני לא אתאמץ בשבילו..
ומי שכן קרוב אלינו, אני אפגע מזה שלא רוצה להזמין את הילדים.
בקיצור, אי אפשר לנצח פה בקטע הזה..

למעלה