אתיקה ושיפוטיות

freearth10

New member
ראית פעם...

אמא שפוגעת בתינוק שלה? ואני לא מדברת על אמהות שאין בהן עוד
. במקום שיש בו אהבה אין פחד, אין הגנה. יש קבלה. מאיה

Besomet

New member
ודאי מאיה

ראיתי המון הורים שפוגעים בילדים שלהם ללא כוונה ועם המון אהבה. יש לי מטופלים בין 50 פלוס שעובדים במרץ כדי לרפא את פגיעול הילדות שספגו מהוריהם. השאלה היא, האם ראיתי ילד (גם מבוגר ששוכן בו ילד) שהוריו לא פגעו בו.

freearth10

New member
שאלתי על תינוקות../images/Emo95.gif.

כי כשאנחנו תינוקות אנחנו עוד זוכים לחוות אהבה ללא תנאי. אחר כך זה משתבש, נכנסות ציפיות, נכנסים איסורים, מכניסים אותנו לגבולות. כשה
חוזרת לליבנו, אנחנו יכולים לסלוח, אנחנו יכולים לשחרר, אנחנו יכולים לקבל ומה שנראה היה כמו פגיעה נראה כמו מה שזה היה: טעות של ההורים שלנו. מאיה

Besomet

New member
הורים פוגעים בלי כוונה בכל גיל

אני מכיר 3 אמהות טובות וחמות שהפילו את התינוק/ת שלהם (בלי כוונה) מהידיים, אני מכיר אם שגיהצה ליד הבת שלה ובטעות גרמה לה כוויה דרגה 2 (הסימן נשאר עד היום והיא כבר בגיל ההתבגרות), יש אמהות שנתנו לתינוק שלהן בטעות לשתות אקליפטוס במקום ויטמין D והרשימה נמשכת. כוונות טובות הן לא ערובה להיעדר פגיעה. אני בטוח שכוונתם של כל המטפלים המצויינים טובה. ואין לכך שום קשר לתוצאה הסופית. יש חשיבות מכרעת לדעתי לאתיקה מקצועית וגם לתבונה מתי השתיקה יפה ושווה זהב.

freearth10

New member
אנחנו לא מדברים באותה השפה../images/Emo2.gif

אתה מדבר על תאונה, קורא לזה פגיעה. אמא שהתינוק נפל לה מהידיים אתה כותב שהיא הפילה אותו. בדרך חשיבה שכזאת באמת שאין אפילו אמא אחת שלא טעתה=פגעה בתינוק שלה. אתה מדבר על מטפלים מצויינים שלא הצליחו בטיפול. נו, ואם הם לא הצליחו אז מי כן? ואז צריך את האתיקה המקצועית, שתשמור על המטפל. לפעמים היא כל כך שומרת שהיא לא מאפשרת. מאיה

Besomet

New member
אני לא מדברים על

מטפלים שלא הצליחו בטיפול, אלא על מטפלים שעם הרבה כוונה טובה מבצעים דברים שנוגדים אתיקה מקצועית= רשלנות. אתיקה מקצועית היא גבולות ששומרים גם על המטפל וגם על המטופל. אדם שפועל ללא גבולות הוא אדם מסוכן. גבולות הם דבר חיובי ונחוץ ונותנים תחושה של שמירה. את תחושת השמירה הזו לא חשים פה בפורום.

0 אור 0

New member
אני חושבת שהלכת רחוק מדי בהאשמה הזאת

אין לי כח להרחיב, אבל תקרא מה כתבת ותראה את הפורום הזה שבו אנשים במשך שנים תורמים ועוזרים לפונים, לא נראה לך פוגע? מעליב? ובפירוש מוגזם ולא מוצדק?

Besomet

New member
אסביר למה התכוונתי

החלק הראשון של הפוסט מתייחס לדיעה שלי על העקרון ש"מטפל לא יכול להזיק אם יש לו כוונה טובה ובכלל האחריות היא של המטופל". שני המשפטים האחרונים היו צריכים להכתב עם רווח לעומת שאר הפוסט. אני בטוח שהמטפלים פה מצויינים ובעלי יכולות רבות ונותנים מעצמם כאן באופן אלטרואיסטי. יחד עם זאת, אם קיימת אווירה המאפשרת משפט כמו:ברגע שאדם כותב פה הוא נותן את אישורו לנתח, לאבחן ולחשוף אותו במערומיו (אפילו אם כמו במקרה של "איש במעיל שחור" הוא מבקש עזרה במסרים אישיים, מה שמראה על רצון לא להחשף), אז לדעתי האישית אין פה תחושת שמירה. זו כמובן רק דעתי והיא לא נאמרה במטרה לפגוע ולהעליב. חשוב לי לציין שאני לא מתייחס לאף מטפל ספציפי מיושבי הפורום או מחוצה לו כאל מטפל מסוכן או פוגעני. אני כן חושב שגישה ואווירה שמתירה הכל, כל עוד הכוונה טובה, היא אווירה שאינה משרה ביטחון ושמירה.

0 אור 0

New member
זהו בדיוק

שאין פה בפורום אוירה שמתירה הכל כל עוד הכוונה טובה, יש הקפדה מאד גדולה על איזה דברים נאמרים ואיזה לא, יש הקפדה על אי אבחון אינטרנטי ועל אי מתן מרשמים, וגם אם לעתים רחוקות הדיון נסחף למקומות הזויים כמו הפירוש של הניק התפוזי כפי שזה קרה בדיון הזה - זה לא מצדיק את התוית השיפוטית והקשה שנתת למקום הזה. אין לי ספק שכל אדם אשר שואל באינטרנט אמור להיות מודע לכך שיכולים לענות לו כל מיני אנשים, לא כולם מטפלים, ושקוראים את דבריו אנשים נוספים, ויחד עם זה אין כאן היתר לפגיעה בו.

הנושא עולה מידי פעם

היו כבר אנשים שדווקא אהבו את הניתוח והפרשנות שקיבלו והיו כאלו שפחות וכמעט כל פעם, לפעמים ללא קשר לנשוא השרשור, עולה וחוזרת שאלת האתיקה. (ללא הסכמה כללית כמובן). אני מעדיפה לראות את הפן החיובי: במידה ואותו אדם לא יאהב את ההצעות(ניתוח ופרשנות לפי הכתיבה/השם וכד') שקיבל, הוא יידע ממי וממה להימנע ( מטפלים ו/או תחומי טיפול)

Besomet

New member
רוב האנשים לא ידעו לעשות את ההפרדה

מבחינתם זו הגישה של הרפואה המשלימה - לנתח אותם, לבקר לשפוט עוד לפני שבכלל היתה פגישה. אנשים אלו, ואני מכיר כמה באופן אישי, חשו שנכוו מהרפואה המשלימה ולא ינסו להתקרב אליה בשנית. אני לא יודע אם הייתי נוהג אחרת במקומם.

זה כבר קשור לאופי

חשוב לתת גם לאנשים( מטופלים) לקחת אחריות על עצמם ולהפעיל שיקול דעת. שיחה מקדימה עם מטפל/ קריאת חומר שלו באתר או פורום/ /פגישה לטיפול והתרשמות- כולן אופציות אפשריות ואני, אגב, למען הסר ספק, ממש לא אוהבת את הפרושים וניתוחי האופי.

למעלה